- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Repsol600
addikt
válasz
BRIKLY #29050 üzenetére
Érdekel, nálam működött a Doctor.
Igen rárakhatod. Akár MSI, Sapphire biost is rakhatsz rá. Pl én Sapphire 5850 Toxic biossal használtam az Asus 5850 kártyát. A mostani MSI 6950-esemen meg XFX 6970 bios van a 2. állásban mert ezt tovább lehet húzni mint az alap MSI-t.Az más kérdés, hogy jelenleg 6950-ként megy csak mert az is bőven elég még, teszthez viszont jól jött a +tuning.
-
válasz
BRIKLY #29048 üzenetére
Referencia kártyáknál lehet feszt állítani bármelyiknél! és van rá több progi is!
hogy melyik BIOS -t tedd fel amit linkeltem teljesen jó és aktív benne a GPU register rész is! ott pedig a 0x17 lesz a 3D -s fesz a 0x18 pedig a 2D de azzal óvatosan mert 0,875v alatt már instabil szokott lenni a GPU!
a kártyára pedig csak FORCE módban fog felmenni a BIOS mivel nem egyezik a Sub System id -je!
Mehet akár az Ati WinFlash el is DE NEM A GRAFIKUS FELÜLETÉRŐL! hanem parancs sorból indítva!
az alábbi parancsal csináld! => atiwinflash.exe -f -p 0 UPDATE.BIN
értelem szerűen az update.bin a felírni kívánt bios neve ha neked akármi.rom a neve akkor azt írd oda!
De a leg biztonságosabb ha DOS alól csinálod!
-
Repsol600
addikt
válasz
BRIKLY #29048 üzenetére
Ez a Voltage Tweak inkább csak marketing szöveg semmiben nem különbözik a többi ref.- től. Gyári Asus Smart Doctor progival lehet állítani a feszt. Akármilyen 5850 biost rá tudsz tenni nem fog kárt okozni benne, legjobb az Atiflash de ezt csak dos parancssorból tudod használni.
-
válasz
BRIKLY #29042 üzenetére
ha jól látom REFERENCIA kártya így van elég sok BIOS amit rá lehet tenni és megy is hibátlanul! NEM feltétlenül csak ASUS -t lehet rátenni simán jó a HiS vagy Sapphire vagy épp PowerColor is rá csak meg kell nézni TPU oldalán hogy az adott BIOS épp ref karira való -e?! Sajnos nem egyszerű mert nem mindég van jelezve PL: ennél látni hogy REF BIOS mert ot van a listába több kártya így 100% hogy jó bármelyik ref kártyára!
-
vcsabika
tag
-
Xbean
tag
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #28925 üzenetére
Szoftveres mérés se mindegy, milyen. Amelyik "hardverdoktor" csipből mér, az pontatlan, de itt maga a tápkörvezérlőből van kiolvasva I2C buszon, márpedig a VRM controllerének pontosan kell mérnie, különben nem működne az egész. Nyilván a kiolvasott értéket az abszolút pontossághoz hozzá kéne igazítani az áramköri megvalósításhoz, de arányosság mérésére így is jó.
Az tuti, hogy kevesebb, mint a forrófejű GTX275, nekem régi refi 216sp-s GTX260-am volt, és nekem jóval kajásabb kártyának tűnt a 190W-os 4890-emhez képest, pedig hivatalosan hasonló TDP.
De igazából csak annyit akartam mondani, hogy ilyen erős húzásnál figyelni kell VRM-re, meg ha új játékot próbálsz, akkor is újra ellenőrizni, mert nekem ezen a feszen pillanatok alatt bőven 105 fok felett lett volna a VRM furmarkban, ha hagytam volna. És ahogy többen tapasztaltuk, van ami még annál is "melegítősebb".
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #28918 üzenetére
Hát pedig jól számoltam a gyárihoz képesti +45%-ot, egyedül ott sántíthat a számításom, hogy nem biztos, hogy a 150W TDP=150W valós fogyi... Az előbb kimértem furmark-al azért azzal, mert jól kiszámítható, egyenletes terhelést ad, nem ugrál, mint játékok alatt. Alapon 60A-t mért a VRM, ami 1,08V-al szorozva 64,8W, 1,16V-on 920Mhz-en pedig 81A, ami szorozva a fesszel 93,96W. Ez gyönyörűen igazolja a +45%-ról való állításom. Ugyan ez az érték így ebben a formában abszolútértékben nyilvánvalóan nem pontos, ellenben a VRM-ből származik az információ, ezáltal arányok mérésére tökéletes.
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #28913 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy 210W-ot eszik... Hanem azt, hogy ha gyárilag 150W a TDP, akkor 920@1,16V-on ennyire jön ki.
Az órajelemelés alapból +27%, az lineárisan emeli a teljesítményfelvételt, a feszültségemelés meg négyzetesen, tehát a 7%-os emelés duplán adja, így adódik +45% kaja az alaphoz képest.
Amúgy az se mindegy, mivel terheled, lehet, amivel próbálod, nem tekeri ki maxra. Indíts el ezen a beállításodon egy Alan Wake-et, és mindjárt melege lesz a VGA-nak, ahogy beáll a köd...Nálam jobban befűtött, mint a Furmark.
Előzör mikor játszottam, azt hittem totál elkoszolódott a VGA-hűtőm, hogy ilyen zajos lett a hűtő, aztán rájöttem, csak brutál jól optimalizált a játék.
-
válasz
BRIKLY #28913 üzenetére
Nemrég belinkeltem itt hogy én 1,1825.V al és 1050/1250.MHz en használtam(igaz csak {jó}pár teszt erejéig) ekkor evett nálam a kártya 180-190.W körül! nálad kisebb órajel kisebb fesz mellett olyan ~170.körül ehet a kártya! Nekem STOCK Ref hűtővel ~80.fok alatt megállt a kártya!
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #28907 üzenetére
Hááát... Az azért elég brutál... 150W-ra van tervezve a hűtő, a VRM, te meg megküldöd 210W-al..
A hőfok miatt ne aggódj, 80 alatt nincs gáz, de azért érdemes a gyári ventiprofilt ilyen durva OC mellett kicsit "finomítani".
Persze, hogy hangos úgy... Én 650/874-en használom 0,987V-on, úgy alig megy 1700RPM (30%) fölé a venti, nekem afölött túl sok a hangja. Nem hangos, sőt, de a szűk 20dB-es házhűtők mellett, csöndes szobában elég zavaró, hogy csak a VGA-t hallani.
Szerencsére így is elég combos, hogy szépen elvigye amivel játszok.
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #28905 üzenetére
Gondoltam, de a 2250RPM se valami sok.
Legalábbis ahhoz a jelentékeny plussz hőmennyiséghez képest, amit egy 1,08V-ról való 1,16V-ra emelés okoz, az alapból majdnem 20%-al húzott kártyán.Ha jól matekoltam, így több mint 45%-al kell nagyobb teljesítményt eldisszipálni a gyárihoz képest, ami azért nem csirke.
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #28903 üzenetére
Itt nem a paszta tűnik szarnak, hanem alig forog a venti....
Legalábbis ránézésre... Nekem Diablo3 alatt, ami olyan 60-70% GPU usage AB szerint, gyári alap értékeken (725/1000@1,08V)melegszik fel ~75 fokra, 34%-os ventivel. Ez nálam 1900RPM. Perzse, ehhez a 28 fokos nyári meleg szoba is kell. Ha fesztemelsz, kell a fordulat. És ez frissen portalanított hűtővel...
-
Skimaster
senior tag
válasz
BRIKLY #28643 üzenetére
Nekem az elmúlt egy hétben kékhalálozott folyamatosan a tróger driverek miatt.Most raktam újra a win7-t.Több helyen is kérdeztem a problémát(hasonló hibaüzenet nekem is,meg vpu recover..stb.),de sehol nem tudták a megoldást!Most 12.3 van ezzel most fogok tesztelni.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Acer notebook topic
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest