Hirdetés
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
gfefe
őstag
válasz
cowboy_bebop #7342 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok volt már nem egy phenom 2 proci a kezem között amiből x4 lett csinálva azonban ez egy athon és lehet félreérthető voltam...
A kérdésem az lenne, hogy ebből a tipusból előre láthatóan ha megy athon x4 alakítható avagy phenom x4....
Ez hát a fő kérdésem... -
gfefe
őstag
ő egyébként akit 4 magosítani szeretnék...
És érdekelnének a kilátásaim, hogy athon x4 é vagy phenom x4 é lehet e ha lehet alakítani....
-
gfefe
őstag
Üdv mesterek....
Érdeklődnék, hogy pontosan mely 2 magos athonokban lehet magot aktiválni...
pl Athon 2 x2 240, 245, 250
avagy athon 2 x3 425....írjatok már nekem tipusokat amikben lehet aktiválni + magot... Még ha nem is 100% akkor is egy próbát megér és ilyet vennék
THX gfefe
-
gfefe
őstag
válasz
bakosgabor57 #899 üzenetére
1,45 fesszel is próbálkoztam meg amivel csak lehetett és semmi....
sajna ez bukta nálam. de az bosszant, hogy most már nem tudom mire fogni... más procival meg viszi a + magot...
-
gfefe
őstag
na üdv mindenkinek....
Megérkeztek a ramjaim.
Sajnos a kálváriám folytatódik.... továbbra is ugyan az a felállás... nem megy a +2 mag.
semmien os el és beállítással. prime 95 tesztnél fagy....így a konfigom teljes mértékben megegyezik azokéval akiknek megy a +2 mag.
Így most már csak a procira tudom fogni pláne, hogy kölcsön kértem egy 720be procit és ott tudom ment a + mag aktiválás. -
gfefe
őstag
igen megesik, hogy ilyen van.... azonban tapasztalatomból adódóan nálam megfelel kb 1-2 óra prime teszt... ha annyi ideig stabíl akkor a játékok és programok alatt sem lesz baj még hosszú távon sem. Elvégre azok a mindennapi progik úgy se terhelik le úgy.
bakosgabor57: dobj be egy felest vagy vmit és nyugi
csak a saját tapasztalatát írta le ez még nem bűn.
-
gfefe
őstag
válasz
Balázs0916 #832 üzenetére
kb 1 órát teszteld az már értékelhető eredmény. Azért kb egy órát mert nekem még a 9550 es procinál volt olyan, hogy 53-57 perc körül is írt hibát...
-
gfefe
őstag
nem azért, de ez a milyen progival teszteljem a procit nem privátban kellene inkább megbeszélni mint szétoffolni a topikot
-
gfefe
őstag
válasz
infectedmann #805 üzenetére
nem feltétlenül a legfrissebb biosszal fog menn,de pl megkérheted a boltot, hogy tegyék fel neked a legfrissebbet.... pl a pc88 vagy hasonló jobb webáruházak megcsinálják.
Amúgy én elgondolkodnk a kicsi asrockon amit én linkeltem mert 10E rel olcsóbb és HERR Z mondjuk ezzel teszteli a 4 magosokat... magyarul jó kis lap...
-
gfefe
őstag
válasz
infectedmann #802 üzenetére
Én ha most az általad írt procihoz lapot vennék akkor azt mondanám, hogy
gigabyte 790x-ud4(megbízható és kellően fejlett)
vagy pedig
Asrock A780GXH 128M (olcsóbb és ez is jó tuning alap...) -
gfefe
őstag
válasz
TomBoy1986 #800 üzenetére
jaja több mint egy év után is az elsők között volt validban a proci
büszke vagyok, hogy az enyém lehetett egy darabig és remélem ha az új ramok megjönnek menni fog az új "4" magos is rendesen... mert most olyan szarul érzem magam miatta.... amúgy dúrva,h ogy 2 magosként is jól teljesít.... játékban még talán jobban is... 3800 on hajtottam ut3 ban és fallout3 ban és jobb fps eket kaptam....amúgy ebben a ranglistában kötelező a procin lévő felirat? csak mert én szivesen csinálnák majd tesztet, de a rosseb se fogja leműteni a hűtőt most csak e miatt....
-
gfefe
őstag
válasz
TomBoy1986 #796 üzenetére
öreg te melyik prociddal nem csinálsz rekordot
emlékszem én még a 9550 re
3 napja adtam el... az a proci is ment rendesen
-
gfefe
őstag
válasz
Gabor970 #781 üzenetére
A ramjaid a lehető legjobbak a célra.
HERR Z kolegát keresd fel ő ad tesztelt procikat...
nem sokkal drágább a tesztelt. nekem 28000Ft volt.
(bár nagy valószínüséggel én a ramok miatt szívok, de ilyen lappal és rammal nem szabad, hogy problémád legyen. Gyors és korrekt eladó. Keresd fel) -
gfefe
őstag
válasz
Gabor970 #774 üzenetére
sok dologtól függ a géped + mag és magasabb órajelre állítása.
legfőképpen a lapodtól.
Uptána a memódtól mert a pehnom 2 ddr2 nél van, hogy nem úgy megy ahogy kellene...
és végül a proci hogy engedi e...de ez akkora mázli faktor, hogy ha mindenképpen 4 mag kell vagy előre teszteltet vagyél vagy alapból natív 4 magos.
-
gfefe
őstag
na ramom eladva.
és meg van az utód is [link]
-
gfefe
őstag
HERR Z mester kicsit várjunk még azzal a teszt procival.
Amit lehet megteszek... most lecserélem a memóm és meglátjuk.
Remélem , hogy ez a hiba és így már menni fog....AMD X2: dehogy kavar be a légáramlatba... pont, hogy jó lesz mert hűti a memót legalább.... többet ki tudok majd sajtolni belőle... kár, hogy a biosa a lapomnak csak 1066 ig tud skálázni.... 1200 még jó lett volna
-
gfefe
őstag
na ettől féltem én is... beigazolódik lassan, hogy a memó miatt szarakodik....
ez a meó szerintetek menne rendesn a phenommal? [link]
csak mert 1v1 be cserélné a gyerek. -
gfefe
őstag
nem semmi
szurkolóegylet alakul
Jó, hogy nem már maradona egyháramúgy igen egy házigazda haverral próbáljuk megoldani, hogy fel lehessen rakni a mod biost.... sajna ezeknél az asus lapoknál ez nem is olyan egyszerő.... frissítésnél a lap elküld a p'''''ba, hogy ez neki nem tetszik és most rá akarjuk erőlteni, de de igen is megeszed
amúgy érdekes következtetésre jutottam.... a 4 magosom csak egy bizonyos számolási formánál fagy ki.... photoworxx pl.... nincs vmi tanácsotok, hogy ez milyen terülte a procinak hátha tudnák finom hangolni bioszban vmit.... az biztos, hogy a + fesz nem segít...
-
gfefe
őstag
most próbálkozom egy régebbi ám de annál hatékonyabb mod miossal... kiderül mi lesz...
elvégre ezt amit ki akarok próbálni pont a magok aktiválására csinálták...
-
gfefe
őstag
na idő közben kipróbáltam xp 32 és 64 biten is és ugyan az a jelenség.... megy a 4 mag, de nem stabil. Prime95 nél azonnali fagyás... bármit is teszek... akár mennyi feszt adok.
Már próbálkoztam ht és nb csökkentéssel is, de semmi....
ez a proci ami nálam van sajna egy 2 magos..... annak egy jó fajtája mert viszi 1,4v on a 3800 at prime stabilan, de sajna ezzel én mit sem érek ha 4 magost rendeltem.
-
gfefe
őstag
Na végre be tudtam állítani, hogy tisztességesen elmentse az általam kívánt cpu paramétereket...
Sajna azonban sokra nem jutottam. 4 magosként legyen bármilyen alacsony az órajel és bármilyen magas a fesz amint elindítom a prime95 tesztet kifagy...
x3 ként vmivel tovább bírja a proci. prime teszt kb 10 percig fut, de 3400 as órajelhez itt így kér 1,4v ot... és így is 10 perc ha eltelik és hibázik a 3. mag.próbáltam vista 64bit és 32 bit vmint win 7 64 bit és 32 bite os en....
Sajna ez így siralmas. Gyakorlatilag számomra ez baromi nagy bukta volt.
abban reménykedem csak, hogy HERR Z kolega ne a jó procit küldte el mert ha igen ez így nekem nem gyengén gáz...
-
gfefe
őstag
válasz
TomBoy1986 #711 üzenetére
én konfigostól tudom, hogy neki se ment a tuning amig ilyen ramjai voltak.. ja és ő is csak phenom 2 vel bajlódott intelnél és régebbi amd prociknál zökkenőmentesen ment....
csak tudjam eladni...
szki:én is el vagyok most... bal kézzel konfigolom az asztaligépet... jobb kézzel a laptopon írok nektek
-
gfefe
őstag
a baj, hogy ha autora álítom nekem mentés után a biosz se jön be.... csak a rezet gomb megnyomásával áll fel a rendszer, akkor beenged a bioszba... a beállításaim ott vannak, de ha mentek megint ugyan az a szitu....
egyre inkább a ramra gyanakszom... már írtam is konfigosnak mert neki volt ilyen problémája ha jól tudom és jóban is vagyok vele, de sajna még nem volt fent ph-n azótta.
egyik ramodat kölcsönadhatnád, hogy leteszteljem azzal megy e
-
gfefe
őstag
válasz
8nemesis8 #674 üzenetére
1,35v alatt sima x2 ként is fagy ahogy észre vettem....
1,35v ot megadva már 3600 on is tabil, de nem értem, hogy az accvel miért szarozik amikor megy vele csak menteni nem engedi.... nem értem.... tanácstalan vagyok....tökéletesen látom a hűfokokat... 40 fokos kb de inkább alatta....
ennek a hűtésnek meg bírnia kellene... -
gfefe
őstag
na az enyémnél ha autora teszem X4 B50 nek írja , de menteni nem tudom a beállítást....
ha meg az elején állítom minden előtt akkor bejön a win is... és tényleg 4 mag, de mivel fesz semmi nincs adva kifagy septiben amint elinditok egy prime95 tesztet....
nekem szerintem vhogy akkor a sorrendi beállításall lehet a gond...
most néztem amúgy, hogy x2 ként 1,35von 3600 on stabil....
a baj, hogy még 3600 on se éri el az előző procim teljesítményét és vhogy csak jó lenne az a + 2 mag... na nem baj... dolgozom még rajta.... ötleteket várok továbbra is!szki: minek neked cpu Z ? Per pill harcolok, hogy stabil legyen vhogy 4 maggal
-
gfefe
őstag
na öreg nekem szívás van....
leírom mit hogyan csinálok...
1... feszt adok a procinak (1,35v)
2... feszt adok a ramnak... (2.00v)
3.... memónak berakom az órajelent. (1066)
4.... memó időzítés (5-5-5-5-15)
5.... acc auto és mentés után halál... resettel áll fel és utána mentés més megint csak resettel áll fel...
és méf szorzóhoz hozzá sem értem....(a pontok között mentés volt....)
-
gfefe
őstag
jó de ha vki normális cf et akar az a lap akkor semmire se jó....
na meg kissé durcás leszek ha nem megy ebben az anus lapban jól....AMD X2 neki állok próbálgatni... de szerintem a memóm is bekavarhat.... olvastam vhol, hogy a crucial ballistx nem csipi a phenom 2 procikat... vagy fordítva....
-
gfefe
őstag
Na gyerekek megjött a procim és már itt is vagyok....
sajna nem a legjobb tapasztalatokkal... SOS kellene... vmi nem smakk nálam....
aktiválnám a 4. magot, de sehogy sem megy.... autora álitom az ACC-t ahogy a nagykönyvben meg van írva... emelem a feszt... de a szorzót nem tudom emelni.... nem engedi... (pontosítva ha emelem és elmentem nem jön be még a biosz se...)a poén, hogy alapon aktiválja a +2 magot de nem stabil.... még a herr z által írt magasabb feszeket adva sem.... mi lehet a gubanc. HERR Z korrektül bánt velem kétlem, hogy rosz procit küldött volna.... esetleg vmi hardveres dolog bejátszhat? pl ram?
Kipróbáltam 1 pqi rammal is, de ugyan ez volt... -
gfefe
őstag
húúú na amire jöttem ti már kiveséztétek a témát
na nem is baj elvégre vannak nálam hozzá értőbb emberek is
-
gfefe
őstag
kezdetnek milyen procid is van?
Ha BE akkor a szorzót álítsd magasabbra... és ha szükséges adj neki feszt...
Amenniyben viszont szorzózáras az "fsb"-t emeld... de vigyázni kell az nb és a ht értékekre... azokat vissza kell oszani majd... nem ismerem a te alaplapodat, de ez a standard tuning eljárás ha mondhatom így.... (itt is adni kell neki a feszt ha megkívánja) -
gfefe
őstag
válasz
#31757056 #532 üzenetére
nem csak a hűtés miatt érdemes így tenni.
Így gyakorlatilag terhelve is hangtalan és ez számomra szempont. nem beszélve, hogy jobban hűt. Nem tudom, hogy honnan veszed ezt, de ezekkel a ventikkal amik rajta vannak bőven javult a hőfok. amúgy 4 magosom volt és hétfőtől megint az lesz az 550be személyében -
gfefe
őstag
válasz
bakosgabor57 #530 üzenetére
ilyet is árul a főnök
-
gfefe
őstag
Vki mondja már meg nekem, hogy 24/7 ben milyen feszek még az ildomosak... mennyit érdemes itt még adni neki tuning miatt?
-
gfefe
őstag
idő közben felmerült bennem pár kérdés.... az ASUS M3A79-T Deluxe lapomba szánom az 550BE procit, de nem tudom menni fog e mert van egy srác akinak nem megy....
ugyan ebben a lapban ugyan ez a proci és az is tesztelt példány...szerintetek megeshet, hogy az egyedi dolog vagy nálam is ez várható?
csak mert olvastam ezzel a lappal x3 ból csináltak x4 et....oszlassátok már el a kételyeimet
-
gfefe
őstag
üdv mindenkinek.
úgy néz ki, hogy csatlakozom a topikhoz egy "AMD Phenom II X2 550" válogatott a kicsike amiben megy rendesen a letiltott két mag. Na kiváncsi vagyok, hogy miként fog szuperálni nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest