Új hozzászólás Aktív témák
-
wnix
senior tag
attol függ hogyan akarod használni.
ha neked mindenáron a kb 70K különbség kell akkor nem marad más mint a névleges feszültségen való üzemeltetés, de ha elég a 20-25K akkor már a feszültség töredéke is elég.
ehhez még az is hozzátartozik, hogy a peltierek viszonylag drágák így nem akart senki hőátviteli teljesítményt elpocsékolni. Én is próbáltam annak idején 127W-os peltierrel max feszültségen, de így egyszerűen túl sok áramot fogyasztot. (még tápot is alig tudtam beszerezni!!!)
Ahogy a peltierek teljesítménye nő és természetesen van elég pénz akkor lehet egy ilyet venni és ezt már lehet üzemeltetni pl 3V-al még mindig elég magas hőátviteli teljesítménnyel.
az én példémban szereplő 437W-os peltier több mint 100$-ba került, de kb 150W-ot hőt pumpál 5V-nál és 100W-ot 3V-nál
szvsz típusfűggőség nincs a peltiereknél, inkább minőségkülönbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Socket AM4
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest