- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Hobby elektronika
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Ismét új formájú Pulsar egeret köszönthetünk az ultrakönnyű halmazban
- Milyen monitort vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wnix
senior tag
attol függ hogyan akarod használni.
ha neked mindenáron a kb 70K különbség kell akkor nem marad más mint a névleges feszültségen való üzemeltetés, de ha elég a 20-25K akkor már a feszültség töredéke is elég.
ehhez még az is hozzátartozik, hogy a peltierek viszonylag drágák így nem akart senki hőátviteli teljesítményt elpocsékolni. Én is próbáltam annak idején 127W-os peltierrel max feszültségen, de így egyszerűen túl sok áramot fogyasztot. (még tápot is alig tudtam beszerezni!!!)
Ahogy a peltierek teljesítménye nő és természetesen van elég pénz akkor lehet egy ilyet venni és ezt már lehet üzemeltetni pl 3V-al még mindig elég magas hőátviteli teljesítménnyel.
az én példémban szereplő 437W-os peltier több mint 100$-ba került, de kb 150W-ot hőt pumpál 5V-nál és 100W-ot 3V-nál
szvsz típusfűggőség nincs a peltiereknél, inkább minőségkülönbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest