- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimpo
senior tag
RX 6700XT vs RX 7700XT vs RX 6800 - The FULL GPU COMPARISON
Sapphire Radeon RX 7700 XT Pure Review: Big White Card
Ha minden igaz napokon belül megjön a 7800 XT Nitro+ 2023. 09. 07. 10 óra előtti Előrendelés.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz joysefke #4003 üzenetére
Első körben megnézem alapból Silent Bios-al, csinálok egy tesztet mit mutat ha el van engedve a gyeplő. Mennyire is fűti be a házikót, környezetet.
Igaz a táp, hőtermelés és fogyasztás miatt Undervolt tuti, a többit meg majd meglátom. Attól függ milyen chipet sikerült kifogni, mindenesetre kicsit túlzás lesz....Jelenleg R5 5600 proci 3+ évre 1080P 144Hz mellé, utóbbi képkocka főképp multiban fontos. Single címekben elég a 90 is, az ajándék Starfield esetén meg lesz amennyi lesz.
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Zsolty20
senior tag
Kérnék egy kisebb segítséget. Játszottam néhány órát a Starfield-el és egyszer csak gondolt egyet a masinám és lekapcs. Áram volt mindenhol, füst szagot nem éreztem, tápból kábel ki majd vissza és a gép újra bekapcsolt. Jogosan gyanakodhatok arra, hogy mégsem lesz elég a gépemnek már a jelenlegi tápom?
-
arabus
addikt
válasz Zsolty20 #4008 üzenetére
Jogosan.Pont ezt szokta csinálni.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
válasz Zsolty20 #4010 üzenetére
Ha a 750-es lekapcsolgat akkor sokra nem mész a 850-el sem.
De ez szerintem egyéni preferencia.
Nekem 1.25kw-os van.
És persze tápfüggő is mennyire bírja a tüskéket.
1000-1200-as körül nézelődnék a helyedben.
Nagyobb tápokat viszonylag olcsón találsz aprón.
Thermaltake 1200 van 25 körül fent.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Atish19
őstag
Sanszos, hogy nem a 750w a kevés hanem a táp konstrukciója. Az AMD 750w tápot ajánl a 7900XT mellé amibe gondolom belekalkuláltak egy combosabb processzort is és nem egy 5600x-el jött ez ki. Egy normális 750-esnek is el kellene, hogy bírja, de ha túl akarja biztosítani egy 850w platinum táp elég kell, hogy legyen mondjuk ez.
-
Pug
veterán
Ne vicceljunk mar, az adott CPU+GPU parossal sustained modon, full load-on, max tuning mellett, plusz a gepben levo osszes sallanggal 600-650W fole nem tudsz menni...
Ott nem a tap "watt-ja" a keves...
Attol meg lehet maga a tap a ludas.
Teljeseb felesleges 2szer tulmeretezett tapokat ajanlani.
-
arabus
addikt
Biztos viccel azért írogat ide.
Az hogy minek kell elégnek lenni relatív.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
ƵøŁĭ
veterán
7800XT-ből miért van ilyen kevés az üzletekben?
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
jimpo
senior tag
Két opció illetve ezek kombinációja, A viszik mint a cukrot. B keveset szállítanak belőlük, vagy azért mert nincs vagy pedig nem akarják a piacra zúdítani a készletet. Hanem csak csurgassák a népnek....
Engem egy ideje az érdekel hogy a kezemben legyen végre. 09.07 10 óra előtti Előrendelés 7800 XT Nitro+A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Norb79
őstag
válasz Zsolty20 #4008 üzenetére
Túlmelegedésnél ugyanezt csinálja egy vga, szóval mielőtt tápcsere felé mozogsz el, én bekapcsolnék vmi mérőrendszert, akár azt ami a driverben van, és mérnék hotspot hőmérsékletet, hátha az a baj és elég levenni a detailből, hogy ne főzd meg a kártyát míg kitalálod hogyan lehet jobban terelni a levegőt a gépházadban.
Illetve nyilván minél több táp kábelen kapja a vga az áramot, ha 2*8 pines, azt nem egy táp kimeneti kábelen oldottad meg gondolom. -
Zsolty20
senior tag
Köszi, megnézem majd akkor játék közben, néhány óra után, hogy mennyi a hotspot és közlöm ha túléli a mutatványt. Örülnék, ha nem kéne lecserélni a SilentiumPC Supremo FM2 Gold 750W tápot, már így is kerülgetni a rángás az asszonyt.
Ilyen 2x8pines, s nem, nem egy kivezetésen lett megoldva, hanem kettőn. Két külön kábelen, moduláris táp.
Így gondolom az egy kábelre jutó terhelés eloszlik és jobb a teljesítmény is. -
jimpo
senior tag
Persze hogy be vagyok, nem sűrűn kap új kártyát a gép. Illetve költöm el egy használt autó árát egyben.
Most látom itt már fent sincs a 7800 XT Nitro+ viszont itt meg van 7800 XT Hellhound, igaz annyiért mint amennyiért a Nitro+ jön nekem. És akkor se RGB se Quick Connect fan. Igaz legalább halk és hűvös.
Akkor ezért írtad hogy kevés van belőlük....Remélem nekem is csak akkor lesz kevés a tápom Seasonic PX 550, ha el van engedve a gyeplő.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz xtremist #4023 üzenetére
Oké, hát nem értek a lovakhoz. Nincs jogsim sem....
ƵøŁĭ
Szerintem hamar ki fog derülni... Meg én sem hiszem hogy elég lesz majd, de egy darabig nem cserélek, ha nem muszáj. Alig két éves, a 650-es felára + 50% pénz lett volna még az 550-es árához képest.[ Szerkesztve ]
-
-
joysefke
veterán
Ebben a cikkben 600W-ot ajánlanak.
AMD Radeon RX 7800 XT & RX 7700 XT im Test: Lautstärke, Temperatur, Leistungsaufnahme und OC - ComputerBaseItt pedig 650W-ot.
Radeon RX 7800XT und RX 7700XT im Test - AMD, XFX und Sapphire gegen NVIDIA mit Vernunft oder energetischer Brechstange | Seite 11 | igor´sLAB (igorslab.de)Mindkettő az MBA verzióra vonatkozik. Neked szerencsére az átlagosnál jóval takarékosabb procid van.
Ha már megpróbálod az 550W-os táppal, akkor a helyedben én tuti aktiválnám a SILENT BIOS-t, ami leszed 30W-ot a fogyasztásból és ~240W-ra csökkenti a maxot.
AMD Radeon RX 7800 XT Custom-Designs im Test - ComputerBase -
jimpo
senior tag
válasz joysefke #4029 üzenetére
Nemrég épp neked írtam...
Egyébként tisztába vagyok milyen fogyasztást kér a tesztekben a kártya. Amit nem tudok a tápom mennyire jól sikerült darab.Fali fogyasztásmérőm van így kiderül mennyit kér majd esetemben, igaz nem egy precíziós műszer de a semmitől jobb. Továbbá jelenleg az R5 5600 PBO +200 MHz -22 offset beállításokkal fut, így a HW info szerint 75W körül majszol.
Illetve mivel erősebb a 7800 XT a kelleténél hajlandó vagyok folytani, később proci/platform illetve tápcsere után el lehet engedni.
Az RX 5600 XT-től tuti jobb lesz.[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Illetve mivel erősebb a 7800 XT a kelleténél hajlandó vagyok folytani, később proci/platform illetve tápcsere után el lehet engedni.
Nekem Red Devil 6700XT-van. Ezzel a kártyával az a tapasztalatom, hogy több értelme van visszafogni mint elengedni. Gyárilag fölöslegesen ki van facsarva, az utolsó 15% fogyasztás már alig alakul át teljesítménnyé. Ha megnézed a linkelt tesztet a 7800XT-nél is hasonló lehet. Az OC és silent BIOS között van 30W, de 1%-nál több semelyik custom kártya silent és oc biosa között nincsen fps-ben. -
R3laX
addikt
Csáó!
Benézek egy Sapphire RX 7800XT Pulse-zal.
Minimál dizájn, no RGB + csak 2 venti, de engem meglepett. 27 fokos szobában (proci azért sem teker annyira ki), szóval ez lesz még jobb 22-23 fok-ban . Teljesen csendesen üzemel alacsony RPM-mel. Simán ajánlott, jó kis széria ez.3DMark TS gyári beállításokkal:
3DMark TS manual OC így elsőre:
Minimálisan majd visszább veszem, képhiba semmi nem jelentkezett. Majd még szórakozok vele ... -
R3laX
addikt
Igen azt cseréltem. Vicces, mert az sem volt egy sz@rul összerakott kártya és alapon 27 fokos szobában azért TS alatt az is 84-86 fokos HS-t ért el ~1400RPM-mel . Ez már az új ventiket kapta + hűvösebb is alapon .
Ami az adatlapon van, Fractal Design Meshify C Dark TG. Ventik 850-900RPM-en, ha a proci nem dolgozik. Elöl 2db 14Cm + 1db 12Cm, hátul és felül 1-1 12Cm-es házventi.
Proci azért biztos aláfűt majd game alatt, megyek is hajtani .
[ Szerkesztve ]
-
Zsolty20
senior tag
válasz Seraph 16 #4036 üzenetére
Most például egy közel 3 órás sessiont végig toltam vele probléma nélkül. Néha a hotspot felkúszott 86 fokra, de menüben visszament 50 közelire, a GPU hőfok meg ilyen 74 körüli volt. Kérdés: ha a táppal lenne baj, akkor a probléma állandó jelleggel fennállna?
Ettől függetlenül is gondolkodok táp cserén, de nyilván ha a jelenlegi is biztonságos akkor elvetem. -
Norb79
őstag
válasz Zsolty20 #4033 üzenetére
Használd, ha megint lekapcsol, az a hőmérséklet kell neked, ha akkor is 100 fok alatti a hotspot, akkor a táp, ha 100 fok körüli/feletti a hotspot akkor a hűtés, ha a zistennek se akar újra előjönni a hibajelenség, akkor vmi egyszeri malőr volt, lehet az áramhálózatban.
-
Speedy007
őstag
válasz Zsolty20 #4040 üzenetére
Újra tudod pasztáztatni és padoztatni a VGA-t vagy undervoltot alkalmazol 5700XT esetén régen bevett szokás volt ahol 110C° körül volt a Hot Spot és az AMD szerint ez teljesen normális eset. De célszerű lenne ha más is megosztaná a tapasztalatát hogy neki ez a konkrét típus hogyan muzsikál gyári állapotában feszelgetés nélkül.
-
Zsolty20
senior tag
Ilyen dolgot ne éljünk át soha [link]
Speedy007: Köszi, figyelem akkor a hőfokokat, de elvileg amiket leírtam azok teljesen rendben vannak és normálisan. Jelen állapotban csak böngésző megy és GPU temp: 55, HS: 59
-
fanti
addikt
Teljesen igazad van!
És köszönöm, hogy akad még pár gondolkodni és szövegérteni tudó, tapasztalt mohikán itt a PH-n!Én az adatlapomon lévő konfigot hajtom egy 750W-os Gold Gigabyte Aorus táppal, teljesen hibátlanul.
De ha kicsit számolunk, akkor a 7900XT teljes terhelésen 350W (néha maximum 400W tüskék), az 5950X-es Ryzen 250W-ig van elengedve, de ugye hol kell neki annyi játékok alatt...de még ha kéne is, akkor is 650W-nál járunk, és még van 100W a többi cuccnak.
A 7900X kiengedve maximum TDP-re, a Proci dettó...de a valóságban soha semmiféle játék nem tudta 100W fölé kergetni a processzort...
Ja, 4K-ban játszom, 60Hz-en Vsync-el. -
fanti
addikt
Na, a nagy és híres és horror árú Asus TRX 4090 Rog Strix kezdi licencelni a Powercolor RX 6900XT pasztázását...
[ Szerkesztve ]
-
Zsolty20
senior tag
válasz Seraph 16 #4046 üzenetére
Most is volt egy 1 órás game session, de semmi probléma nem volt. Hétköznap takarékok lesz a masina meló miatt, de hétvégén megint neki esek majd. Azért kicsit orientálódok a nagyobb táp felé, mert ez mégis csak egy ragadozó kártya vagy mifene.
Nyilván ha nem sok értelme van elfogadom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autóhifi
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest