Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
Ez a VSR lényegében adhat reális képet kártya teljesítményről? Ha vennék 1440p vagy 1080w-ot és VSR 1440 <- + FSR ingame egy 1080-as képernyőn akkor reális lenne a teljesítmény amit a 6700-tól látok? Mennyire lenne közel ahhoz ami valódi setup mellett elérhető lenne FPS-ben? ~2-5% hiba határon belül?
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
R0GERIUS
tag
válasz C4mp3r #25981 üzenetére
Köszönöm a VSR tippet, találtam is vele egy értelmes preset-et majd a CP2077 teszthez (5120x2160 - High (ami FSR 2.1 Quality-t bekapcsolja)).
In-game benchmark-on a fenti kb stabil 60 FPS környéke volt, 51 FPS minimummal.Ezzel a fajta skálázással többet szívtam Nvidia-nál és egy idő után inkább nem is használtam emiatt, itt most viszont meglepően jól működik.
[ Szerkesztve ]
-
R0GERIUS
tag
Tervben van egy monitor csere is, de egyszerre nem fért bele a büdzsébe.
A 6xxx széria kifutó, így monitor csere előtt lett meg a kártyacsere.
Volt már pár szintetikus teszt (Time Spy) PL+20% (360W) fogyasztással, ami nem kapcsolta le, még hosszú játéktesztre teljes terheléssel nem volt időm.
4K@60-at szerintem tudom tesztelni TV-n, hétvégén rálesek.
Kár, hogy nem automatizálható, simán be tudnám dobni a tesztet home office mellett...KAMELOT: Tervben van, illetve kikapcsolt VSync mellett akarom tesztelni a dolgot. LOU nincs meg, CP2077-tel nekiesek hétvégén. Melyik jobb terheléstesztre, RT Ultra vagy csak simán Ultra?
[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
Szedett már szét valaki esetleg PowerColor 6700XT Hellhoundot? Milyen méretü thermal padok kellhetnek, ha le akarom cserélni a gyáriakat? Gondoltam, ha már szétszedem újrapasztázni, akkor lecserélem azokat is valami jobb minőségüre.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sztem nincs összefüggés, vagyis valamennyi van, de nem így megy.. Nekem a 4090 WZ2 alatt, 4K-ban 120hz, 117 FPS limittel, 200-250W, egyedül a menüben megy fel 400w körülre, vagy fölé..
A 6900xt volt ingame 300-350w körül, szintén azonos beállítások mellett..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
KAMELOT
titán
válasz Anaren91 #25971 üzenetére
Akármilyen vicces ez az egész, de abból, hogy itt eposzokat írnak, semmit nem tudunk meg.
pl. 120W fogyasztott a játék alatt.
Beállítások, Mhz, memória, felbontás, GPU LOAD % mennyi volt.......
Ezek ilyen semmit nem érő adatok.ROGERIUS: TS az nem játék. Teszteld 2-3ó játék alatt és tegyél be ide képet. Alul a hwinfo képen lehessen látni, hogy 2-3 órája megy a progi. GPUZ is legyen ott, meg a játék beállításai.
LOU, CP2077 vagy hasonló játék alatt probáld.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
C4mp3r
addikt
válasz R0GERIUS #25980 üzenetére
full hd 75 hz-re minek 6950xt? gondolom a fogyasztas igy nem is megy 300W fole. nekem a 650-es seasonic focus goldomat siman lekapcsolta forza meg spider man alatt az asrock kartya. szerintem lesznek nalad is meglepetesek ha terhelest is raksz ra majd. allitsd be egy-ket gamenel a super resolutiont 4k-ra
[ Szerkesztve ]
-
R0GERIUS
tag
A pontos táp amit használok az EVGA 650 GQ egy 650W Gold táp.
Fürdök mostanság a munkában, így csak limitáltan sikerült használni és erősen vissza van véve az esetek többségében, mivel csak egy 75 Hz 1080p UltraWide monitort kell kihajtania FreeSync + Frame Limit/VSync mellett és a processzor is gyári beállításokon van.
A kártya körülbelül 1-2 hete van meg és típusra egy XFX MERC 319 RX 6950 XT Black 2 db tápcsatlakozóval. (Azért emelem ki, mert a legtöbb 6950-en 3 db van, nekem viszont nem volt annyi a tápon, direkt 2 db csatlakozósat kerestem.)Viszont futtattam UV teszteket pár órán át, valamint kimaxoltam +20%-kal 360-365W-ra a fogyasztást Time Spy-ban és még nem vágta le a tápot, valamint nem vettem észre problémát.
Valószínűleg a tápegység elviseli a spike-okat és még beleférek a keretbe. Ennek ellenére szerintem megcélzok egy 0 és -10 közti Power Limitet (275-303W) a hosszabb távú használatra és bízok benne, hogy valóban kezelve vannak a spike-ok.
(Mérni sajnos nem tudom, nincs hozzá eszközöm. ) -
veterán
válasz R0GERIUS #25975 üzenetére
A 6950-hez egy 650-es tápot használsz? Nem volt vele semmi gond?
Már csak azért kérdem, mert a 6xxx szériából nekem is a 6950-et ajánlották, az a csúcs a szériában ugye, az biztosan jövőállóbb lesz, mint a 6800, amivel sokáig szemeztem.De nagyobb tápot nem biztos, hogy vennék.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
-
R0GERIUS
tag
válasz kolopele #25970 üzenetére
Ryzen 5 5600X + RX 6950 XT (+20 Power Limit) + 650W Gold táppal neveznék a teljesen alulméretezett tápegység verseny kategóriába. (850 W a gyári ajánlott)
Spike-okat jobb tápegységek úgy néz ki, hogy benyelnek gond nélkül (ezt azért lekopogom, mert kísértem én is a sorsot).
Viszont annyiban jogos a felvetés, hogy spike-ok vannak és nem könnyen mérhetőek szoftveresen a mintavételi gyakoriság miatt, ezeket külsőleg hardverrel szokták mérni.
Bár inkább nagy kártyákon (3080/6900 és efölött) jellemzőbbek.
Kétlem, hogy 6700-as kártyákon nagy lenne a kilengés UV nélkül is, megkockáztatom, hogy egy 550-es bronz/fehér is simán elviszi, ha nem a nagyon "occó" fajta és a Corsair RMx emlékeim szerint arany besorolású. -
R0GERIUS
tag
válasz kolopele #25918 üzenetére
Valóban, mivel a gyári Curve nem optimális, így ez igaz.
Én esetleg kombinálnám a kettőt: UV + MPT limit. Így megvan az UV-ből származó hőmérséklet csökkenésed, és nem engeded, hogy a kártya túlmenjen azon az értéken, ahol még elfogadható a hőtermelése.
Amúgy természetesen nem tudja azt az értéket, lásd fentebb a részleteket.
Ráadásul pont azért, mert a kártya úgy viselkedik ahogy akar - a driverben levő értékek csak irányelvek - sosem haladta meg a fenti értéket, az átlag bőven alatta volt (a minimum érték alatt).[ Szerkesztve ]
-
R0GERIUS
tag
válasz Anaren91 #25925 üzenetére
Nehogy azt hidd, hogy stabil.
A fenti még csak kísérletezés közben készült. RX 6950 XT-n a limitek többnyire nem igazán létezőek, driverben is -10 és +20 között lehet a Power Limit és az órajeleket szintén abszurd mértékig lehet állítani.
Heaven + Kombustor nem produkált 2 órán belül hibát 1070 mV mellett, de Time Spy nem volt stabil.
Amennyire emlékszem a jelenlegi (Time Spy) stabil beállítás 1120 mV a driverben és Power Limit + Max Voltage függően lehet húzni. Power limit +20 mellett elmegy 2700 MHz-ig, de feljebb csak nagyobb power limit esetén menne (a voltage még 1200 alatt volt).Viszont nem akarom egyelőre kimaxolni, szegény 650W-os tápom nem hiszem hogy elbírná.
Azt még megvizsgálom, hogy behúzok egy -10-es Power Limit-et és úgy lehet, hogy több UV-t is megeszik és az egész végén belövök egy max Voltage-ot MPT-ben az UV mellett. -
kolopele
nagyúr
válasz bartos96 #25942 üzenetére
Sokáig nem kapott UV - t, mégsem kapcsolt le soha. Amúgy meg 75HZ - es monitorokat hajtanak, plusz már van UV is, tegnap ránéztem a HWinfo - ra amikor befejezték a Fortnite - ot, a VGA max. fogyasztása alig 120W volt, a proci 70W, hol van ez az 550 - hez még egy esetleges spike - kal együtt is.
-
myckey
veterán
válasz spleenszuru #25968 üzenetére
Majd felpolcolom
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
myckey
veterán
válasz spleenszuru #25965 üzenetére
VGA még nem jött meg
Gépházam mondjuk teli van mindenféel tartozékkal, lehet kiveszem egyik tartót a belsejéből, aztán azt alábaxom tárhely tartók.Akkor támasszam alá ezt a batár vga-t. OK
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
myckey
veterán
Na, vannak itt jó poénok, már megérte bedobnom a témát .
Ez van !
Egy ideje lesem a dVGA-t....AKartam Asrock Phantom 6700xt-t....145 körül, de elbasztam párszor
XFX a kedvenc márkám, ez az RX 6750XT QICK, 3 év garral újban, 160 ért, az eddigi legjobb ár, hetek/hónapok óta.
Starfield premium, az már csak hab a tortán, de így azért nem egy szar vétel, a kettő együtt ennyiért.Semmi baj apróval !
Töübb dolgom van onnan, évek óta mennek. Kindle olvasó, INWIN dragonslayer gépház, Mionix egér ( bár ez már makog ) ....De ezt sztm nem qrtam el .
Jöhet majd a jó kis win telepítés, m2 felhúzás, vga tesztelés blabla, másik gép is lesz.
Elleszek darabig a dógokkal .
Még jó, hogy az NZXT H630 házma kibaszott nagy, elfér benne ez a batár VGA és az M2 nek sem árt a szellőzés.Jah igaz is, ugye nem kell könyvekkel alátámasztani a vidikarit?
-
veterán
válasz myckey #25956 üzenetére
Vegyed az új kártyát, rajta a gari.
Nem kaptál véletlenül privátban üzenetet random alakoktól, hogy van nekik eladó 6800 XT-jük?
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
myckey
veterán
válasz trek81 #25949 üzenetére
Köszönöm szépen ,én is láttam apros árakat.
De ez most kb 130 ezzel a játékkal..... újonnan.Full garis.
Fene tudja, mit csináltak az apros kártyákkal.
Jó ez 🙂
Egyébként, már meg is jött emailben a Starfield prémium jatekkod. AlzatolRáadásul, nem akarok tápot cserélni.Seasonic 550w gold lesz alatta.
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz xtremist #25953 üzenetére
A merc és a Qick egy , csak az RGB hiányzik, valamint minimális frekivel alacsonyabb órajel.
Hűtés egyforma, mármint 6750xt beszélve.
De hivatalos oldalon ott van
Tehát a Game és a Boost orajelben van eltérés, de lofax.......
De ezeket írtam is[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz xtremist #25953 üzenetére
Jót kérdeztél "jó" embertől. Végülis szerintem működhet, de kapton szalaggal biztosan körbe ragasztanék mindent, mielőtt felrakom rá. Biztos, ami biztos.
A carbonautnak meg ugye előnye, hogy elvileg sose kell cserélni, ezért is szemeztem a pasztás topikban az Arctic Silver Céramique 2-vel, ami egy kerámia alapú paszta. Elvileg azt is csak felrakod, van neki egy "XY" órányi idő, mire eléri a max teljesítményét, aztán utána el is lehet róla feledkezni.
Teljesítményben valamivel az is gyengébb a többi pasztánál, de jóval tartósabb is.
[ Szerkesztve ]
-
xtremist
őstag
Egy kérdés ezzel a vga pasztás témával kapcsolatban: a carbonaut használata felmerült már? Biztos nem pumpálódik ki, nem is szárad ki, és a tesztek alapján nem jobb, de nem is rosszabb mint a paszták többsége. Ha jól eemlékszem az amd használt valami hasonlót talán a vega korszakban / radeon VII-nél.
-
xtremist
őstag
válasz ScomComputer #25951 üzenetére
Nem tudtam hogy a qick meg a merc mennyire tér el egymástól, meg a leírt teszteket jobban szeretem mert itthon csak mobil internet van.
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz xtremist #25950 üzenetére
Pedig még egy jó videó is van róla, igaz ez merc szinte ua. a vga... [link]
És nem ilyen grafikonos faccság, hanem side by side videó...
....
#25952xtremist....nézd meg a gyári weboldalon ..szinte semmi...én ha jól emlékszem csak a világítás, hőcsövek száma és a boost megy egyéb órajel ua....de nézd meg...[ Szerkesztve ]
-
xtremist
őstag
válasz ScomComputer #25948 üzenetére
Köszönöm az infókat, most vettem én is egyet, és vásárlás előtt nem találtam a konkrét típusról semmi megbizható tesztet vagy infót. A többi változat alapján sejtettem hogy jó, de ez még jobban megerősít benne.
-
Lendova
őstag
Tervezem, hogy 5700XT-ről 6750XT vagy 6800-ra váltok. Ahogy nézem a teszteket, van szórás jócskán. ~10%-tól egészen 80%-ig van minden, játéktól függően.
Ha valaki tud egy viszonylag friss tesztet, amiben van SAM (is), kérem ossza meg velem.All fiat goes to zero.
-
myckey
veterán
válasz spleenszuru #25945 üzenetére
Köszönöm !
Elvagyok az XFX kártyákkal, ez pedig a jobbik fajta ezen új verziójú hűtésből, elméletben jónak kellene lennie.,"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
myckey
veterán
Üdv Hölgyek és urak !
Beugrok én is közétek, megint egy AMD kártya.....XFX RX 480 BLACK GTR után, ismét egy XFX jön hozzám.
XFX RX 6750 XT QICK. ( Mercet akartam mer az a teteje, de ezen csak az RGB nem világít, meg minimális frekivel alacsonyabb az órajel a game és boost modeban, valami 20-50 között....szóval, lexarom ezeket Hűtésben Merc és persze ez is húzva van több értékben, akár a többi 6750 XT.
160 ezer volt, ALZA. mellé Starfield Premium játék kód
beugrott még egy Adata XPG Gammix 11 pro 1tb m2 is ( van rajta hűtő borda ), lesz új win rakás, meg öcsi gépének szerelése régi ssd vel stb.....
Magam alatt vagyok, így most elleszek ezekkel pár napot, sztm. Bánatomban költöttem a pénzt.
( nem igaz, régóta akarok valamit, ez a VGA ilyen áron és ezzel a játékkal, nem akartam kihagyni kb....M2 SSD is régóta akartam. )"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Anaren91
senior tag
-
kolopele
nagyúr
válasz Anaren91 #25935 üzenetére
Nem mindegy milyen az a táp. Én sem cseréltem ki az 550W - os tápokat a srácoknak, azóta az van bennük amióta gépük van, 750 Ti - vel indultak, aztán jött az 1060, a 3060 Ti, most meg a 6700XT. Corsair RMX - ek, gond nélkül viszik a cuccot.
nrg_52: Szinte dettó ugyanez minden, proci, kártya, 550 - es táp, perfect. A minőség számít, nyilván egy 550W - os Akyga nem lenne neki elég. -
Anaren91
senior tag
válasz KAMELOT #25934 üzenetére
Nem tudom, nem néztem, de sanszos, hogy kevés a táp, tekintve min 750W-osat ajánl hozzá a gyártó. Nekem van egy 550W-os, és van a gépbe mellette egy Ryzen 3600, 1 sata 3 ssd, 1 M.2 ssd, 1 hdd meg 8 venti. nem beszélve a sok usb vacakról ami rá van dugva
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
mpierre
veterán
Dehogy is! Az msi mittoménmán milyen r9 290 fc blokkal sose melegedett.
Hint: az első ua példány out of the box volt memhibás. Na az, levegőn se tudott megmelegedni.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Anaren91
senior tag
válasz AxBattler #25929 üzenetére
Hogy erre nem gondoltam 🤦♂️🤣
De amúgy valszeg a táp lesz a ludas. Most olyan 180w körül megy a kártya, hogy tesztelgetem, és a limit jelző a driverben majdnem koppon van. Az előbb amikor kitoltam a gpu órajelet koppra, akkor 230 ig is elment, majd a driver összeomlott. Főleg hogy szerencsétlen egy 8 pines vezetéket oszt szét 2x8 pinre... Tudtam én hogy ez a fejlesztés nem áll meg a kártyánál 🤣 Azóta már vettem egy ssd-t mert hát na ha már fejlesztés miért ne, egy új házat, mert a régibe nem ment be a kártya 😅, de hát úgy látom táp is lesz nemsokára 🤣[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
Amúgy amikor néztem tesztet a kártyáról ilyen közel 350w körüli értékekről beszéltek fogyasztásban. Perpil a driver 165W ot mutat... Akkor most mennyit fogyaszt?😅
[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
válasz R0GERIUS #25914 üzenetére
Az szép, nekem akármit csinálok, ha felveszem min frekit 2700-ra a maxot 2800-ra 1200mv és 15%-ra kitolt korlát mellett eldobja magát a driver időtúllépés hibával... Bár nállam a 2800 MHz a plafon, úgy látom a tiéd még tudna menni feljebb is.
1070mv-al az igen jót megy akkor Lehet a tápom kevés neki, perpil egy 550W-os Corsair van a gépbe.MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
kolopele
nagyúr
válasz F.B.I. #25919 üzenetére
MPT esetében 1 volton 2300 mhz - et állított magának, ha feljebb emeltem a driverben a frekit akkor ki is fagyott. Ekkor a Heaven 137 fps - t produkált (nem mintha ez nem lenne elég), viszont ugyanakkora fogyasztás mellett, mint ha csak a driverben állítottam volna be 1125 mv - on a 2500 - at, viszont ekkor a Heaven alatt 147 lett az fps. Ezért is tettem 2450 - re meg 1120 - ra, mert jelentéktelen az eltérés. Valahol nekem ez nem tiszta teljesen. A Youtube szakállas AMD "jézusa" is mindig csak driverből állít a videóiban.
Kamelot: Majd ha hozzájutok hosszabb időre a gépekhez, plusz le is kell szednem ezt a progit, mert csak Heavent használok.[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz kolopele #25918 üzenetére
Az igazság az, hogy a szívednek kell bírni a "komoly" fogyasztás növekedést, sajnos az MPT beállítás a tökéletes.
A fogyasztás egy dolog de ott kapsz stabil értéket és így akár vicc fogyasztást is tudsz csinálni, ha az a lényeg.
A gyári szoftverrel meg csak találgatsz sokszor.Tud menni a 6700XT 100W-al is de oda 0.975mV vagy kevesebb kell és ott már sok ASIC gyenge kártya, lehet, hogy csak max. 2300 Mhz-en stabil....tapasztalat (bár nálam csak 4db 6700XT volt, jelenleg 2 db 6700XT Nitro).
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
válasz R0GERIUS #25914 üzenetére
MPT esetében az a baj, hogy ha ott állítja az ember 1120 mv - ra a feszt, akkor legalább 20-30W - ot rádob a fogyasztásra mintha csak a driverben állítanád be (nem a fogyasztás növekedése a probléma, hanem a velejáró magasabb hőfokok és ezáltal a nagyobb venti zaj), miközben az fps érték ugyanaz marad. Amikor tesztelgettem vagy ránéztem a srácoknál egy-egy hosszabb játékot követően a HW info - ra soha nem láttam még 1120 - on sem (inkább 1 alatt maradt), persze én nem állítom ilyen magasra a frekvenciát ugye, te lényegében keményen tuningolod is a kártyát UV mellett. Mondjuk nem semmi kártyát foghattál ki, ha 1070 mv - on tudja a 2800 mhz - et.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz KAMELOT #25916 üzenetére
Külföldi Reddites népmesék, valószínűleg Andersen unokái bekötötték a zinternetet, mint Vágási Feri és osztják a világraszóló baromságaikat az éterbe.
Most cserének MX-6-ot kentem rá, azokkal is jók a hőfokok, de az állagát nagyon nem szeretem. Mintha gletteltem volna a GPU-t.
-
veterán
Egy dologra reagálnék csak. Nem tudom ki találta ki ezt a Kryonaut beszárad két hét után mesét, az jön nekem egy tubus Kryoval. Megbontottam a kártyát, egy éve pasztáztam Kryoval. Olyan híg volt rajta, mint újkorában.
Ne a józsefvárosi piacon vegyed a Kryonautot és nem fog beszáradni két hét után.
[ Szerkesztve ]
-
R0GERIUS
tag
válasz Anaren91 #25910 üzenetére
Ha hőfokra mész, akkor az egyik megoldás valóban a frekvencia átállítása (UV mellett), a másik egy MPT limit.
Az utóbbi (vagy a kettő együttes használata) esetén valószínűleg kevesebb veszteséged van teljesítményben. Mondjuk így is valószínűleg egyjegyű értékekről van szó FPS-ben.Alább láthatsz egy példát, hogy a gyári UV miért nem mindig célravezető.
A fenti a saját kártyám, egy RX 6950 XT Heaven Benchmark alatt.
Mivel a driver-ben a voltage egy offset, így ha magasabb clock-ot adsz meg, akkor felmegy magasabbra is a voltage a gyári limitig (1200 a fenti esetben). A kártya öszvisz annyit tesz, hogy "igyekszik" (best effort) tartani a fentit, de nem feltétlen tartja be.
MPT esetén pedig Windows alatt át lesz állítva a plafon amíg elmehet, így ezért érdemes lehet ránézned és akár a kettőt együtt használni.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Anaren91 #25910 üzenetére
Nálam mindkét kártyán 1120mv - on van 2450 mhz - en, plusz 2130 mv memóriával. Semmi extrát nem ad az az 50-100 mhz játékok során, maximum egy szintetikus teszt alatt (mint pl. a Heaven) 150 fps helyett 145 - öt kapsz, ami kb. 3%, cserébe viszont keményen meghajtva a kártyát sem lesz több a hot spot mint 70-75 fok. A bányászok mindig azt bizonygatták, hogy ők kevésbé terhelik meg a kártyákat mint akik játszanak, mert állandó a hőfok, a venti fordulat, csak ugye azt felejtették el, hogy ugyan lejjebb veszik a power limitet, a memóriát viszont kitolják amíg csak lehet, és ez pl. a GDDR6X esetében akár 110 fokot is jelenthet, és így mentek akár két éven át is napi 24 órában.
KAMELOT: Már megírtam, eddig maximum 90 fokot ért el a memória, de átlagban 80 fok volt, kisebb terhelésű játékoknál még ennyi sem. Nincs ezen mit tovább magyarázni szerintem. A Gpu maximum 75 fok volt, a hot spot meg 85. Te is tudod, ezek az értékek játékoktól, terheléstől erősen függenek, én ide írtam a legmagasabbakat amiket eddig láttam.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Tudod mi azagybaj?
Amikor itt regényt írnak arról, hogy milyen értékeket produkál az adott vga, természetesen 600 másik infóval sincs alátámasztva, hogy milyen körülmények között.
Aztán jön ide valaki és nem érti.
Majd további 50 hsz arról szól, hogy milyen ez milyen az a érték, hogyan van állítva.
Ezt egy képpel meg is lehet oldani. Stock, OC, UVSzomorú, hogy te aki értesz hozzá még rá is kontrázol a hülyeségre!
kolopele: Neked a 3080Ti milyen értékeket produkál? Topikjába bedobhatnál pár képet!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Anaren91
senior tag
válasz R0GERIUS #25908 üzenetére
Szia, igen, tudom,hogy kisebb léptékben kell állítani,csak tegnap ennyire nem akartam bele menni az UV-ba. Amúgy 1200mv-ról 1150-re véve 60 fokon volt a hotspot is. Viszont 2500 ra levettem a gpu frekvenciát, a gyári 2570-ről.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz ScomComputer #25904 üzenetére
Ez is hasonlóan mint az nvidia, nézi a hw-t, szép. Marad a gamepass.
Véleményem szubjektív...
-
R0GERIUS
tag
válasz Anaren91 #25905 üzenetére
Ezzel egyetértek, itt semmi más nem lett volna a dolog, csak egy egyszerű igen-nem.
A kérdésre válaszolva: nekem kb egy éve volt egy PowerColor RX 6700 XT-m referencia kivitelben, ahol a junction/hot sport rendszeresen volt gyári beállítások mellett 80 felett (jellemzően 85-ön), de garancia miatt nem akartam hozzányúlni. UV tud rajta segíteni, azzal tudtam nyerni emlékeim szerint egy kb. 5 fokot.
Szóval a 80 fok még nem vészes általánosságban, de nincs tapasztalatom Red Devil-el, csak referencia 6700 XT-vel.
UV-hez annyi tanács, hogy az 50-es léptetés kissé túl nagy. Ha van türelmed, akkor 5-ösével, ha nincs akkor jobb 10-15-ösével. Ha sokat nem tudsz nyerni gyári UV-n, akkor érdemes lehet ránézni az MPT-re és ott behúzni egy alacsonyabb max volt-ot.
A gyári app az offset-tel dolgozik, ami nem mindig szerencsés, mert pl. nem mindenhol tud tartani egy kártya mondjuk -100 mV-ot, de lehet hogy maxon igen és akkor megy a crash, amikor visszavesz a 100%-ról.
Az MPT pedig egy limitet ad meg a kártyának, nem nyúl a gyári curve értékekhez.
Az más kérdés, hogy a fenti elméletileg nem nagyon fordulhatna elő, mivel az általánosabb az szokott lenni, hogy kisebb MHz-en nagyobb UV-t visel el és az csökken fokozatosan.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Anaren91 #25905 üzenetére
[link]
[link]
A lényeg hogy én a 80 fokos hot spot értéked miatt egyáltalán nem aggódnék, főleg ha a kártya rendben működik. Az én 3080 Ti - m is volt már ennyi (még 90 is egy-két teszt során) memória terén, mivel azon ugye a GDDR6X van, és lassan 2 éve gond nélkül megy.[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
válasz kolopele #25892 üzenetére
Legközelebb majd akkor csak ide dobok egy hwinfo képet, ti meg kitaláljátok mit akarok kérdezni vele 🤣 Több dolgot leírtam, szerintem teljesen érthetően tettem fel a kérdést. Az nem érti meg csak aki nem akarja. Egy egyszerű igen normális a 80 fok, vagy nem, nem az válasz elég lett volna.
-
ScomComputer
veterán
Na ott is van... amdstarfieldbundle.....+alza is...
-
veterán
Több diagnosztikai programról készített képernyőkivágás együttesen, egy képbe, ízlésesen, áttekinthetően összerakva. Mi a probléma ezzel, most így szakmai szemmel kérdezem?
Mit kéne ideírnia? Tegnap még ment a gép, ma már nem megy, help vazze? Miért, Te hogyan szoktál hibát keresni egy gépen megbontás és műszeres mérés nélkül? Belenézel a jósgömbbe vagy tarot kártyát vetsz?
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz KAMELOT #25894 üzenetére
2 kártyáról tudok, az egyik a sajátom volt, a másik pedig sógoromé, ami vízzel sem tudott ilyen lófütty HS hőfokokat prezentálni.. És nem hinném, hogy mindkettő rosszul volt összerakva.. GPU megált 60 körül, úgy, hogy cirka 400w felett jár, viszont a hs akkor is 80-90-ig elkúszik, kúszott.. Az egyik egy nitro+ az enyém pedig egy Toxic EE, volt.
Annó keresgéltem ezügyben, és nem egyedi eset..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest