- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- UHD filmek lejátszása
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós kamerák
- Megjött a Philips 21:9 képarányú, 175 Hz-es QD-OLED monitora
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
Gyanítom ha állítanánk a 720P Low beállításokon és egy kicsit komplexebb erőhatással terhelnénk őket ahol már nem érvényesül az eDRAM és kicsit több erőre(inkább architekturális fejlettségre értem) van szükség az IGP-től ott már nem ez a helyzet jönne elő.
Példának okáért megnézném, hogy az az i5 5675C mit produkálna kedvenc játékomnál a WoT-nál az általam használt 1680x1050 High-medium szinten. A 3 éves 5800K konstans 40 FPS-t tud 75-85-ös mikrolag értékek mellett.
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Vartanus
őstag
válasz solfilo #3116 üzenetére
Igen sajnos így van..szerintem ennek a Kaveri refreshnek kb zéró értelme van. Személy szerint én sem vártam túl sokat,de azért legalább egy Trinity>Ricsi szintű előrelépést elvártam volna itt is. Anno a 6800K-nak voltak érezhető előnyei az 5800K-val szemben,most itt ez nincs meg. Nem véletlen az sem, hogy 8850K helyett inkább csak 7870K nevet adtak a csúcs Godavarinak,ha ez az.
-
Vartanus
őstag
válasz headhunter #2984 üzenetére
Tényleg nem értem mi értelme van ezeknek a Godavariknak,mikor a legtöbb esetben még csökkent is az amúgy sem fényes órajel.
-
Vartanus
őstag
válasz NyuszyCaster #2922 üzenetére
Azóta is b...tak kiadni normális biost? Egér már működik legalább?
-
Vartanus
őstag
válasz NyuszyCaster #2920 üzenetére
Lesz, de mint mondtam visszavett órajelekkel a 860K-dhoz képes így nagyon nem lesz érdemes lecserélned.
-
Vartanus
őstag
válasz NyuszyCaster #2917 üzenetére
Az APU nem részegység hanem az új procik elnevezése: Accelerated Processing Unit,tehát azok a procik amelyek IGP-t tartalmaznak az APU-k, az IGP nélküliek a CPU-k mint pl az Athlon 860K.
Lesznek igen IGP-től fosztott Godavarik,de alacsonyabb órajelekkel,mint a Kaveri alapú Athlon procik,igy nem éri meg a Kaverid cserélni szvsz.< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Vartanus
őstag
válasz headhunter #2914 üzenetére
Általában az ősz elején érkeznek új cuccok a sulikezdés okán,gyanitom akkortájt jön a Godavari(és a konkurencia Broadwell-K-ja is).
-
Vartanus
őstag
válasz MiklosSaS #2828 üzenetére
Részemről is..amit az A88X Extreme 6+ csinált ott a bios téren hát az eléggé khm érdekes volt, és amit Oliverda mondott a 4 FM2+os lap tesztjének kommentjeinél az is igaz, hogy a nyák érezhetően nem olyan mint a másik 3 nagy gyártónál. A 2. példány ráadásul televolt zsíros ujjlenyomatokkal
De Asus-t is hanyagolni fogom egy ideig az fix
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
válasz MiklosSaS #2825 üzenetére
Az nem véletlen egy 8320-as?Azt a 970-est én is néztem nagyon szép deszka szvsz kiváló paraméterekkel és már Audio Boost 2-vel.
AM1 esetén lehet azért nem rakták be a feszkó állítást mert így is durván jó a 25W TDP pláne egy SoC-hez képest,tuning meg nem játszik,mert nincs K-s unclock proci AM1-hez(vagy tévedek?).Ezek miatt lehet fölöslegesnek ítélte az MSI ezen opciót vagy a biosban benne van csak használni nem lehet?
-
Vartanus
őstag
válasz MiklosSaS #2800 üzenetére
Nálam két Asrock A88X Extreme 6+ csúszott szét biosilag úgy csontrafagyott a bios,hogy se kép se han ezután lett az Asus A88X-PRO,ami első 2 hétben nagyon finom volt utána kezdtek jönni a gondok...
AM3+ és AM1 vonalon melyik MSI lapokat próbáltad?
-
Vartanus
őstag
Az Asus sem az már ami régen volt..kolléga is szívózik az A88X-Gamer pocsék biosával az én A88X-PRO lapom is rendetlenkedik és az ujabb biosokkal csak rontanak rajta..Nem feltétlenül jó a márkahűség,pláne PC iparban,fizetséget se kapsz érte.
Az MSI lap ugyanolyan jó mint a Ranger(ugyanolyan minőségi nyák,hangkártya,stb)és Asussal szemben még DP port is van és kb 20K-val olcsóbb.
A Giga Sniper most elég tulárazott felszereltségéhez képest a nyitóára 26K volt.
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
válasz MiklosSaS #2772 üzenetére
Szerintem MSI már simán jobb mint az Asus a nettó bevételük és részesedésük is közelít az Asushoz igencsak
Főleg hogy MSi-nél ha gondom van embernek, s nem hülyének néznek. Nem utolsó sorban marha jók az alaplapjaik és sVGA-ik szvsz
-
Vartanus
őstag
válasz NyuszyCaster #2769 üzenetére
Én mondtam..
Mikor Anno MSi F2A85XA-G65-ös lapom volt és írtam MSI supportnak, hogy ez és ez a gondom rá egy héttel küldtek egy új biost csak az én gondjaimra
-
Vartanus
őstag
válasz JimBeam007 #2759 üzenetére
Most van egy kolléga aki sokat szív az Asus A88X-Gamerrel,ha rám hallgatsz MSi A88X-G45 Gaminget veszel,kb egy árban van és az MSI sokkal jobban felszerelt.
-
Vartanus
őstag
Annyi, hogy AMD-s gépben jól mutat a többi AMD-s cucc mellett és garantáltan működik AM3/FM2 platformokkal.
Igazi előnye ott lehet hogy az Overdriveban igen jól paraméterezhető, felügyelhető minden kis szösszenet ha Radeon Memory van, ja és elérhető az AMP.< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Vartanus
őstag
válasz nyakdam #2732 üzenetére
A Kaveri már fejlettebb technológiával készül, mint az én Trinity alapú 5800K-m ami alapórajelen olyan 1,32V-on van de sokszor 1,32 alatt is elvan, így a 860K alapórajeléhez sok az 1,4V- én annyiból a hírhedten nem tuningbarát Trinityből is kihozok 5-600Mhz CPU; 3-400Mhz NB; 220Mhz IGP tuningot.
-
Vartanus
őstag
válasz NyuszyCaster #2727 üzenetére
Annyira nem más sőt...
AI Tweaker részről kéne sreenshot, a bios tuningrészéről.[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
válasz NyuszyCaster #2724 üzenetére
Nos kéne nekem egy pár screenshot a biosról a tuning részlegen.
-
Vartanus
őstag
-
Vartanus
őstag
válasz NyuszyCaster #2678 üzenetére
A gond szerintem az,hogy a turbó nincs kinyomva és az emeli meg ész nélkül.
-
Vartanus
őstag
válasz NyuszyCaster #2676 üzenetére
Nekem A88X-PRO deszka van,de mivel minden Asus bios hasonló így majd talán tudok segíteni,de csak jövőhéten,mert hétvégém nagyon zsúfolt lesz.
-
Vartanus
őstag
válasz AxBattler #2657 üzenetére
Az Overkill egy kurv@ jó metálbanda Emiatt alap, hogy nálam a gép is Overkill-es
A gépházat apróról vettem( 3hónapot volt használva 1. tulajnál és én vagyok a 2. végleges tulaj ), kb egy árban volt egy most vadi új Corsair Carbide 300R-rel, a vízhűtés is megvolt egy gyárilag összeszerelt Corsair H100i árából, szintén ügyesen apróról válogatva, így azért nem akkora fejlövés
Nálam egyébként a gépcsinosítás, modding egy hobby, egyesek cigiznek, isznak én moddolok mint az őrült
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
válasz lazydog #2650 üzenetére
Én egy 30K-s ATX lapban hajtom az 5800K-t (nemsokára 7650K) ami egy (W) 266 x (H) 598 x (D) 628 mm-es házban van, akkor én teljesen idióta vagyok? Ja a procit pedig egy 380x60x130mm-es 3 ventis radiátorral ellátott vízhűtés hűti, ami kb 500-1000W hő elvezetésére képes
-
Vartanus
őstag
Hugom only WoW mániás,semmi másra nem használja gépét,és ahogy néztem nem olyan nagy durranás a grafikája.Az ő 6-7éves első szériás AM2+os Phenom X4-es konfigja majd maxon futtatja a játékot 1440x900-as felbontáson,pedig csak egy -a saját korában is alsóközépkategóriásnak számító- HD 4670 van benne dVGA gyanánt.
A fentiekből indulva bőven elég lesz szvsz a 860K+R7 260 fHD-hoz WoW-on(még a 270-et is erős pénzkidobásnak tartom a WOW-hoz). Nekem a 2,5éves A10 5800K a sokkal durvább grafikájú(hardverigényű) WoT-ot közel fHD(1680x1050) felbontáson High/medium szinten stabilan viszi 35-40FPS-sel (nekem nem kell a 60,mert így is sima és folyamatos a gameplay).
Esetleg ajánlom,majd ha újra kapni lehet az A8 7650K-t ami 28K-és nem sokkal drágább a 860K-tól,és így kipróbálhatod dVGA nélkül is(látok némi esélyt ha csak WoW és hasonló szintű játékok lesznek,hogy dVGA nélkül az A8 IGP-jével is bőven elleszel).
Ha érdekel az Asus A88X-PRO képessége keress privátban,mert kb. fél éve ilyen deszkát nyúzok.[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
válasz Balathruin #2587 üzenetére
A fifa13 egy 2éves játék...Bf4 is elfut fHD-ban,igaz a 7850K-n,de a 2013-as játékot bírnia kéne bár nem highon.
-
Vartanus
őstag
Nos úgy látom,hogy kvázi az A10 7700K-nak az A8 7650K mellett nincs sok értelme, mert 6K-val drágább ugyanolyan 384SP-os IGP-je van mint az A8-asnak és csak 100Mhzel jobb tőle..
Szerintetek játékokban mennyi előnye lehet az 512SP-os 7850K-nak a 384SP-os 7650K-hoz mérten?
Én is most tervezem cserélni örgedő 5800K-mat ás mivel nagyon lenyűgözött ez az APU vonal maradnék ennél, eredetileg maximalistta 7850K-t terveztem,de sokallom a 40K-ére, főleg hogy sokak szerint a memória sávszélességi limitáció miatt kb semmivel sem nyújt többet az A 10 plusz 116 SP-ra.
-
Vartanus
őstag
válasz AxBattler #2508 üzenetére
Az én Asus deszkám is igen jó,de vannak azért igen érdekes húzásai...
A kb 40K-s Corsair TX tápom minden más gépben betonstabil 0,1V-nyi ingadozást sem mutat egyik ágon sem, de a mostani Asus PRO esetén a 3.3V-os ág épp nem lépi át az ATX 2.3.x szabvány által megadott alsó határt, de lehet hogy néha igen, mert van hogy Anti Surge Protection üzenettel leáll a gép.
Kikapcsolás után meg úgy zúgatja a tápom hogy öröm hallani még a szobán kívülről is. Öcsém 8éves AM2-es gépében is néma, hugom AM2+ Phenom X4-es gépében is néma és a család Ivy i5-ös gépében is néma.< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Vartanus
őstag
válasz AxBattler #2496 üzenetére
Egy 2x4GB-os KIT esetén már alig van különbség az 1600 és 2133 között, szóval egy i3 alá 2x4Gb ram max 2000-el olcsóbb mint AMD APU alá a "gyors" 2x4Gb-os 2133-as ram.
Alaplapot is lehet olcsón kapni, az új Kaverik meg már gyári coolerrel is igen jók. (de apróról lehet hűtőt is jó áron szerezni.)
Szvsz egy i3-as konfig nem olcsóbb mint egy A8 7600-os, sőtt.< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Vartanus
őstag
válasz AxBattler #2494 üzenetére
Az hogy még megfizethető,de mint fentebb írtam még a DDR4 3200 is harmatos GB/s értéket ad még a HD 7750 70-72GB/s értékéhez viszonyítva is.
Az hogy előbb vagy utóbb át kell állni a DDR4-re az AMD-nek is ez világos,de kéne már valami ütős megoldás a memória sávszélesség gondokra.Azért egy A8 7600 szerintem jó ár/érték aránnyal bír, már az A10 7700K ára sem vészes.
Úgy gondolom az lenne a jó, ha az AMD végre meglépné azt amit az FM2-nél akart, hogy az A szériás és FX platformot egyesítse az FM3/FM4 foglalaton.< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Vartanus
őstag
-
Vartanus
őstag
Az amiről beszélsz a Delta Color Compression és a Kaveriben nincs benne, mivel a Kaverit hamarabb mutatták be mint magát az eljárást, az eljárás csak a Carizzo SoC APU-kban lesz benne.
Szerintem a nagy áttörés a HBM memória lesz:"A HBM egyébként egy olyan széles I/O interfésszel rendelkező, egymásra tokozott DRAM lapkákból álló koncepció, amely az adott processzor által használt tokozásra kerül, a fizikai összeköttetést pedig nagy sűrűségű interposer biztosítja. Az I/O konfiguráció a GDDR5 x32 opciójához viszonyítva itt x1024 is lehet. A HBM-hez persze jóval kisebb adatátviteli sebesség is társul, de az extrém széles memóriabusz ezt bőven ellensúlyozza."
-
Vartanus
őstag
Sejtettem,hát ez van vehetek másik 2Gb-os modult.
Windows 7 (később 8) alá elég lehet 3Gb ram a 4-ből, mivel 1Gb menne az IGP-nek?
2423:
De van, részlet a mai Oliverdás 860K tesztből:
"Ezt követően még kikapcsoltuk az APM Master (TDP limiter) funkciót,..."[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
Jelenleg a kisebbik multimédiás PC-m esetében az APU mellett van egy Kingmax DDR3 2Gb-os 1333-as ram,amit sikerült 1866-ra felhúzni CL10-es érték és 1,65V mellett. A kérdésem annyi,hogy ha mellérakok egy Kingmax 4GB-os 1333-as(vagy 1600-as ramot),akkor lesz-e DC vagy sem?
-
Vartanus
őstag
R7 260X-ig nem nagyon fogná vissza úgy hogy minden 3. pixelt az IGP számolna. Legjobb az aszinkron megoldás lenne,hogy a fizikát vagy a színtömörítést mondjuk az IGP számolná a többit meg a dVGA, úgy tudom erre vannak kutatások DX12, Mantle esetén.
-
Vartanus
őstag
Szerintem igen Én is elég komoly lapot használok,és nem bántam meg. A VRM és a hűtése nagyon jó bátran húzhatom benne a procit,nincs feszültségingadozás,van rajta DP port,jó a hangzása, a BIOS rengeteg beállítási módot ad.
Anno én sem hittem hogy ennyit jelent egy jobb lap de igen,ezt meg kell tapasztalni,főleg tuningnál.< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Vartanus
őstag
Nem gondolod hogy kicsit durva elvárásaid vannak?
8magos FX meg 7970 szintű 2500 shaderes IGP..hm akkor meg azér menne a fanyalgás hogy 3-400W TDP je van és 8-10rétegű alaplap kell hozzá...Arról nem beszélve hogy ez kb a Haswell-E prociknál 1,5x akkora lenne,milyen foglalat kéne ehhez?
-
Vartanus
őstag
Szia!
Köszönöm szépen, a 0,9-1mm is igen masszív a ma általános 0,6-hoz képest Nekem most csak a korrózió mentesség miatt van full alu gépházam,na meg azért a "régi"jó CM Cosmos S csúcsház sem gagyi
Én is pont az Asus A88X-Gamer és MSI A88X-G45 Gaming közt vacilálok ( gondoltam a ROG Crossblade Rangerre is,de az irreálisan magas nekem )
Nekem ami miatt az MSI szimpatikusabb az a standard ATX (van 9 rögzítőpont,míg az Asuson csak 6 van.mivel kb 2cm-t lecsíptek a szélességéből) és a V-Checkpoints,amikkel a feszültségeket mérhetem majd,plusz van Post-Code is ami nincs az Asus Gameren. A gond csak az hogy nemrég még 26K volt az MSi Gaming most meg majd egy 10K-val drágább
-
Vartanus
őstag
Szia!
Köszi a választ Egész biztos,hogy 2mm? A durva gamer házaknak(lásd CM Cosmos II)is ritkán van manapság 1mm-nél vastagabb lemezük..az átlag házak meg ugye 0,5-0,6mmesek.
Én ezeknél az acél vázkanál csak attól félek,hogy ha lekaparódik a fényezés,már pedig előfordul(mint ahogy anno a Ttt Xaser III házamnál is hiába óvtam),akkor elkezd rozsdásodni ami nem jó mutatLátom a deszkád MSI A88X-G45 Gaming,én is ilyesmire pályázom
Nálad a biosnál a CPU és NB feszültségeknél mekkora az ugrálás mértéke?
Ha alaplapi Audio Boost használod,akkor mi a véleményed a hangzásáról?< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Vartanus
őstag
+1 a ramhibára
-
Vartanus
őstag
válasz Firefrenky #2051 üzenetére
Nagyon kevés... Milyen ramjaid vannak?
-
Vartanus
őstag
válasz blablabla. #2046 üzenetére
BIOS-t letöltöd egy FAT32-re formázott pendrivera, majd a driveot bedugod USB-re és EZ Flassel frissíted.
-
Vartanus
őstag
válasz Firefrenky #2043 üzenetére
Nekem 5800K-m van és csupán az IGP-vel(tehát izmos kari nélkül) 1680x1050-es felbontás high/medium beállításokkal 30-40 fps és teljesen folyékony játékmenet van.
IGP-t 1013Mhz-re,RAM-okat 2133-ra, NB-t 2000-re, CPU-t 4Ghz-re húztam.< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Vartanus
őstag
válasz solfilo #1932 üzenetére
Én igazán a DDR4-es FM4 platformot várom ahol remélhetőleg megoldva lészen a memória sávszélesség gondja.
De jövő év elején valószínű megveszem a Crossblade Ranger deszkát hogy dicsőn búcsúzzak az FM2(+) platformtól és a 6éves ciklusát befejező DDR3-tól
-
Vartanus
őstag
válasz hunbandit #1922 üzenetére
Szerintem a 7700K jobb választás,mint az 5800K,még ha drágább is,mert modernebb felépítése van.
Ram témában elkell a Dual channel,hogy a proci IGP-jét ne fogja vissza a memória sávszélesség,így inkább 2x2Gb vagy 2x4Gb KIT ajánlott.
700W-os táp minek?Ehhez a konfighoz 350W-os minőségi(Pl. Seasonic)táp is bőven elég. A többi jó.
-
Vartanus
őstag
Hát itt nem alaplapi VGA hanem prociba átköltöztett IGP,a hybrid CF(CF X-ben sosem volt hybrid)már nincs,helyette Dual Graphics van és max R7 240-essel(de lehet az X nélküli 250 is menne,de a fölött tuti nem) lehet összedobni az A8 7600-ot.Ha grafikus teljesítmény kell jobb lett volna egy 750K+R7 250X/260(X).A DG sok esetben bughalmaz nem érdemes alapozni rá és van játék ami nem is támogatja.
-
Vartanus
őstag
válasz headhunter #1894 üzenetére
Carrizo nem jön desktopra,csak Kaveri rf. és az utódja nem tudom milyen néven.
-
Vartanus
őstag
válasz headhunter #1878 üzenetére
Az a Kaveri refresh lesz és jövő év januárjára várható.
patomi:
Meg kéne nézni a lábkiosztását abból egyértelmű lenne.
-
Vartanus
őstag
válasz solfilo #1872 üzenetére
Jól írtad kolléga az AMD nem korlátozza úgy a „chipset”jeit mint a kékek,hogy csak X végződésűek esetén engedélyezett a tuning. A gond inkább az,hogy az olcsobb,föleg A55-ös lapok igen gyengus tápáramkörrel van felszerelve,ráadásként hűtőborda nélkül.
-
-
Vartanus
őstag
válasz stratova #1762 üzenetére
Azt megköszönném ha megkérdenénd az ITX-essel hasonlítva.
A másik jelötem most az Asus A88X GAMER(ezen is van nagyon jó audiorész),csak vékonyított ATX,nincs feszültségmérő,instant gomb.
Most az Asus-sal nekem is ciripel a táponm
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
válasz stratova #1760 üzenetére
Mennyire elégedett vele?
Bios vagy egyéb gond nincs?(csak azért kérdem mert össz-vissz 3 biost adott ki hozzá az MSI)De ami igazán érdekelne,hogy az integrált hangrendszere mennyire jó?(sok teszben lehúzták mert a THD+Noise eredménye gyengus -75)Gondolkozom Asus Crossbladen is,csak az elég húzós a maga 48K-s árával és az MSI G45 kb azt tudja csak jóval olcsóbban,viszont én sokat hallgatok zenét és fontos az integrált hangrendszer minősége.
-
Vartanus
őstag
Ide is kérdésnek hátha it is van
"Halihó!
Valaki használ MSI A88X-G45 Gaming lapot?"
-
Vartanus
őstag
Szerintetek megérheti az Asus PRO-mat egy MSI G45 Gamingre cserélni?
Van itt kolléga aki ilyen deszkát használ?
-
Vartanus
őstag
Ha csak munkára(office) kéne én is vennék egy 1155-ös Asrock lapot és egy Pentiumot,vagy apron ehy jobb állapotú még garis i3-at az Ivy szériábol. Nekem az volt az álmom hogy dVGA-nékül is élvezhetöen tudjak Bf-ezni,WoT-ozni,CS lan partyra járni és ezt az A10 K-s procikkal maradéktalanul tudom biztositani,egy Pentium IGP már kevés lenne.Próbaképp teszteltem ezen gameket az i5-ös IGP-jén és jocskán vissza kellet venni a grafikából,viszont aktiv 3D modellezésre nem volt alternativám(i7-et nagyon sokkaltam)így lett egy joárú Z77-es lap mellé az i5 3470. Az A10-es hobby gép és a melós i5-ös gép remekül kiegésziti egymást.
-
Vartanus
őstag
Hm én dögöljek meg de nem érzem lasabbnak öcsém gépét sem(rendszer alatt: netezés word stb.) pedig az egy 7éves Athlon 64 X2 4200+os proci A rendszer pattogását sokkal jobban befolyásolja egy SSD mint a procik.
Superpi hm...egy single threadre fókuszáló bench nem érzelem relevánsnak,mint ahogy te sem az általam feldobott grafikont. Fogalmazzunk úgy,hogy amiben neked fontos abban nem gyorsabb vagy picit lasabb,de ami én használok, tömörítés videovágás,konverzió abban jobb a 4 magos A10.
Fogyasztás..tudod te is hogy az Intel SPD-vel(ennek ellenére marketingben TDP szerepel) míg AMD TDP-vel számol így már némi csúsztatás itt is van. Az pedig hogy 100W TDP...jó ha az esetek 90%-ban 80% köré hajtoma procit,ergo szinte soha nem éri el a 100W-os fogyasztást, bár tény hogy egy Pentium 50W-os "TDP"-jéhez képest lemarad.
Mihez képest rága..a vele egy szinten lévő i3 sem 18K...innentől megint nem releváns a pentium árcéduláját mérni az A10-hez.
Lassú semmivel sem lassabb mint az általad említett proci, egy 5800K meg már 10-15%al gyorsabb is lehet.
Nekem is van bőven saját tapasztalat,és azért Oliverdáék által közölt procitesztes eredményekre sem mondhatóak hogy nem vehetők figyelembe ha 2 procit hasonlítunk össze.
De ez megint csak egy Intel és egy AMD párti ember vitája
Egyben azért egyetértünk szvsz mindenkinek az lenne jobb ha AMD megerősödne és így nőne a két cég közt az árverseny.
Én megértem a döntésed és használd egészséggel a Pentiumot,mert jó proci az is én meg elvagyok az én szar kukába való Intel ellen sz..t sem tudó AMD 5800K-mmal meg a hülye WoT játékommal
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
Pedig elképzelhető...van hogy megy sokáig de ha egyszer besikerül a baj...
Tessék egy kis Tunig olvasmány: vdroop,offset, Load Line Callibration...
-
Vartanus
őstag
Olvasom Gbors írásait,amit linkeltél is régen elolvastam már
Te pedig nézz rá erre:
Az A10 5700 kb 3%-al lassabb mint az A8 3870K,ez pedig gyorsabb a Pentium G3258-nál is ami pedig erősebb a G3220-nál is. <tehát ezekből az következik hogy a Pentium szemszögéből nézve legjobb esetben is max hozza az A10-5700 szintjét de megveréstől messze van.
Ha nem játszottál,honnan tudod mire elég a 7660D,olvastad másoktól? Nos én 2éve használom játékra és bármennyire is hihetetlen de kb 45 AVG FPS-sel és 30-34 MIN FPS-sel megy a grafikailag már igencsak felturbózott WoT 9.2-t 1680x1050-es felbontáson közepes/magas beállításokkal. Bf3 Multi 1440x900 medium 35FPS. Szerintem ezekre az értékekre már lehet azt mondani hogy játszató. Igaz a HC gamerek szerint 60FPS alatt ránézni sem érdemes,de ezt mindig túl maximalista,elragadtatott elgondolásnak tartottam.
Mondom nekem meg van i5-ös gép is az 5800K-s melett és nem érzem azt a 20K-s különbséget, kivétel ha valami nagyobb dolgot kell tömöríteni vagy brutális videószerkesztésben vagyok. Ezen esetekben azért már igen érezhető az i5 erőfölénye,de a G2020 de még az i3 4330-is messze van az i5-től.
Agyas:
Nos ha a Load-ot csökkented(alapértelmezett 100%,ha jól emlékszem vissza az Extreme6+os időszakomból)akkor azzal azt éred el hogy bár a procid elvileg csak teszem azt 1,4V-ot kap de a load line nullázásval akár 1,7V-os tüskék is keletkezhetnek ha a prociról hirtelen leesik a terhelés. 1,7V pedig nitrogén nélkül esélyesen kinyírja a procid.
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
Nekem van használatban egy Ivy i5 3470, sőtt hajtottam Ivy-Hasweell i3-akat és nem érzem azt hogy nagyon bánnom kéne az 5800K-m proci teljesítményét,ez az örök Intel szöveg hogy egy 2magos lebutított Pentium is leveri a 4 magos AMD-t,ami nem is igaz
Én most is hiszek benne úgy, hogy mondom van egy i5-ös gépem is munkára(tehát bőven tudok összehasonlítani).
Nyílván te pedig most igazolni próbálod, hogy a 18K-s kétmagos Intel veri az A10-eseket is, ezt is meg tudom érteni,max nem értünk egyet[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
válasz leviske #1625 üzenetére
lehet az MSI A88X-G45 Gaming így jobb lap...bár te írtad mintha kisé bugos lenne a biosa vagy mi.
mondjuk a 990FX Sabertooth-on nincs profi SupremFX2014-es audio,sem Intel LAN+Game FirstIII,nincs Keybot sem,nincs feszültségmérő pont .
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- iPhone topik
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Automata kávégépek
- Autós topik
- Ukrajnai háború
- iPhone-t használók OFF topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest