Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
Nem fogod megbánni ha azt veszed ezt garantálom
Nagyon nagy a tudása és a biosban is szinte minden végletekig paraméterezhetőSzerk.:
Az Asrock FM2-es alaplapok topikjában leírtam részletesebb véleményem az Ext.6+ról ha érdekel.
[ Szerkesztve ]
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Vartanus
őstag
Ha asrockot veszel szerintem nem fogod megbánni,én is nagyon nagyon kellemeset csalódtam Anno még az AM3 érában én is egy Asrock 890FX Deluxe5-re vágytam,most beruháztam egy A88X Extreme6+ra ami nagyon elnyerte tetszésem,mind alaplap minőségben,mind szolgáltatások és főleg ár tekintetében...csak pl a régi MSI lapom egy emeléstől is némileg hajlott ez akkor se ha én hajlítom(persze csak óvatosan) a bios is nagyon jó a technikai szolgáltatás és a hozzá adott szoftverek is mind mind.
-
PuMbA
titán
A8-7600 mikortól lesz kapható? Remélem nem csak nekem tűnik értelmetlennek, hogy tesztre kiadják a procit és lehet bemutatókat nézegetni, de sehol se lehet megvenni. Már majdnem eljutottam arra a pontra, hogy veszek egy Intelt HD4600-zal.
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
leviske
veterán
válasz Hardver Arc #686 üzenetére
Elég sok processzor benne van az adatbázisban, lehet vele játszani.
Viszont, hogy bunkó is legyek, ez egy Kaveri topik. Hiába, majdnem ugyanaz a neve, mint a Trinity-ének. Szóval sem az alap, sem az azt követő kérdéseid nem ide tartoznak, ahogy én sem kezdek el az R9 290 topikjában a HD7970-ről dumálni.
-
veterán
válasz Hardver Arc #686 üzenetére
Az A8-5600K, amit fentebb ajánlottak, simán jobb, mint az E6550.
solfilo
-
eastone1
senior tag
válasz Hardver Arc #682 üzenetére
Pl battlefield4, farcry3... stb, stb. Persze FHD ben.
-
Gainka
őstag
válasz Hardver Arc #684 üzenetére
Ne is vedd meg 5600k alàbb ne add es az elbir a 260x-el.
-
veterán
válasz Hardver Arc #682 üzenetére
Az az A6-5400K nem egy erőmű (sajna csak egy modul van benne), 260X-et semmiképp nem vennék mellé, később sem.
Hogy milyen játékban, önmagában? Ezt a jó részletes logout-os írást olvasd el.
Megvan már a proci?
mod: ha párosítás alatt DG-re gondolsz, akkor ez csak gyenge kártyákkal megy (6450, 6570, stb), ami nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Hardver Arc
senior tag
Hali! A6 5400k 2*2gb 1600mhz rammal mien játèkok futnak?Mivel nèha alkalmi játèkos vagyok. gondolok itt far cry2 stb játèkokra.. 2008,2010
Ès kèsőbb ha venni szeretnèk bele videokártyát akkor sapphire 260x 1gb ddr5-el lehetne esetleg párosítani? Vagy mivel ajánlott? -
-
X@b3e
addikt
válasz #25954560 #662 üzenetére
Nekem már megy a rendszer (adatlapomon a komponensek), a hűtéshez kell pár dolog, no meg a cpu..
Vartanus Amúgy technofil vagyok, a legújabb kell, ezért is lesz Kaveri, no meg az órajel és teljesítmény kombója miatt.
Vizzel kapcsolatban nem tudom, h milyen rendszered lehet, ami hagos, de akkor azt cseréld le, mert a másik gépem tuning mellett is néma, csak a hdd-t hallani.... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
leviske
veterán
válasz Vartanus #667 üzenetére
Más szóval kilyukadtunk ott, hogy ne vegyen Kaveri-t, mert "csak". Nincs gond a Trinity/Richland cuccokkal, de az utódjuk már egy teljesebb megoldást formáz. Fejlettebb TuboCore rendszer, támogatott 4K, TrueAudio... úgy gondolom, hogy ezek miatt megéri várni, ha nem sürgős a cuccok beszerzése.
A teljesítmény és ár helyzetét solfilo fórumtárs már vázolta, szóval ahhoz pluszt nemigazán tudok hozzáfűzni.
(#670) solfilo: Az AX már egy ideje (talán a 5000-es széria óta) elsősorban az APU által nyújtott szolgáltatási kört jelöli. Régebben lehet, hogy ez egybeesett az IGP számolóegységeivel, de most úgy tűnik, hogy ez nincs meg. LINK
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #85552128 #669 üzenetére
Van K verzió az A8-ból, úgy hívják, hogy A10-7700K...
Legalább is szerintem logikusabb lenne A8-nak hívni, ha már ugyan úgy 6 CU van benne, mint az A8-7600-ban és nem 8 CU, mint a A10-7850K-ban, vagy majd az A10-7800-ban lesz elvileg. Korábbi szériában is az IGP számolóegységeinek száma határozta meg, hogy A4/A6/A8/A10 a termék neve. Már Llano idején is: A6-3500 vs A6-3670K, 3 mag szorzózárral, alacsony órajelen vs 4 mag szorzózár nélkül, de az IGP egyezik)
solfilo
-
veterán
válasz Vartanus #667 üzenetére
Az ajánlott árakat is lehet tudni. Más oldal is megerősíti az A8 árát.
A10-7850K: 173$
A10-7700K: 152$
A8-7600: 119$Jó vásár lesz nagyon ez a kis A8-as, ha a bolti árak lekövetik az ajánlottakat. Meg ugye változtatható a tdp-je is: 45/65W.
solfilo
-
Vartanus
őstag
Valóban igazad van
Csak hát a 7600 kitudja mikor és milyen áron lesz. Egyébként egy 5800K-t is be lehet lőni 45W-ra,ha meg kell az erő visszaállítja. Egyébként nem kötelezten senkit semmire,a kolléga is dönthet úgy hogy badarságokat írok és megvárja a 7600-ast.
Ha csupán HTPC-re kell(net,film,zene)akkor arra elég lehet egy A6 vagy A4 is.
-
veterán
válasz Vartanus #665 üzenetére
De jelentősen alacsonyabb az 45W-os A10-6700T (2,5/3,5 GHz) órajele, mint a 45W-os A8-7600-é (3,1/3,3 GHz), azt meg tudjuk, hogy azonos órajelen a Kaveri kb 10%-kal erősebb, mint a Richland, ergo jelentősen gyorsabb kell legyen a Kaveri ebben az összehasonlításban.
Az anadtech-es tesztben van A8-7600 45W és A10-6700T is, elég szépen nyer az új generáció a 45W-osak között.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Vartanus
őstag
Szerintem az A8 7600 sem lenne olcsó(ha lehetne kapni) amit kinézett.Ha azt nézem,hogy az A10 6700 is beelőzte teljesítményben,akkor szerintem a T-s variándra sem mondhatod hogy gyenge,föleg mert a teszt is bizonyítja a Kaveri nem sikerükt olyan jól,még a Ricsit sem éri utol-már a proci részt nézzük,IGP-ben nyilván fejlődött.
Ha az ár fontosabb akkor meg A8 5500 vagy A10 5700.< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
leviske
veterán
-
Vartanus
őstag
Ha veszel egy 45W-os Ricsi A10 6700T-t azzal jobban jársz, már kapható ~35K-ért és teljesítményben nem sokkal alatta leszel az A8 7600-nak és sokkal olcsóbban kijössz vele és már most megveheted.
Személy szerint 45W-ot fölösleges vizezni,túl drága ahhoz és hangos, jobban jársz ha nézel itt PH Apron egy Alpenföhn Brockent használtan vagy egy Scythe Mugen 2(3) 5-7000K-ért. Azok akár teljesen passzivan is elvinnék a 6700T-t. A vízhűtés hangosabb,tapasztalom,mert van vízhűtésem is és annak pumpája hangosabb mintha egy hőcsöves hűtővel hűtenéd.< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
X@b3e
addikt
Arról van már vmi info, hogy az A8-7600 kb mikor lesz elérhető kis hazánkban? Már igazán becsúszhatna a HTPC-mbe...
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
jim bcs
nagyúr
Tisztelt Kaveri mesterek lenne egy kérdésem ?
A8-6600K alá kellene nekem egy lap, az MSI A88XM Gaming kilőve mert nem lesz olcsó az biztos,
MSI A88XM-E45 vagy MSI A78M-E45 lenne a kiszemelt. Az A78M-E45 elég lenne mindenben kérdés a k-s proci alá nem gond-e? későbbiekben egy R9-270X-et fog fogadni[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
stratova
veterán
válasz atti_2010 #648 üzenetére
A két lap felszereltsége más.
Killer: aranyozott PCI-e csati, Atheros Killer LAN, egér okosító szoftverek és port (valamire biztosan jó ), Clear CMOS gomb, 3 PCI csati 2 helyett, 8 SATA 7 helyett
Extreme-6: (még) erősebb CPU-VRM, többféle hátlapi csatlakozó (HDMI-In, Displayport, e-SATA), 4 monitor kezelése 3 helyett.A Killer lehetne Gigánál a Sniper párja az Extreme 6+ pedig az UP4-é, csak AsRocknál az Extreme 6 is megkapja a jobb hangot.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
AsRock Extrem6-osa, annál felszereltebb lap egyelőre be sincs jelentve FM2+ foglalatra.
Nézd csak meg milyen lapom van, ez a legfelszereltebb de lesz egy MSI is ami még jobbnak tűnik.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
leviske
veterán
Miután az alaplap témák közt nincs FM2+ topik, ahol az ilyesmit meg lehetne beszélni, így ez itt nem off.
Emlékeim szerint a topikban volt, aki érdeklődött a MSI magyar forgalmazójánál és választ is kapott, de sehogy nem találom a hozzászólást. Mindenesetre hirtelen február közepe/vége rémlik.
(#643) dergander: Az A88X Gaming a Sniper-rel lesz végül egyenértékű, mivel a januárban bemutatotthoz képest a piaci verzió változott kicsit. Ezt beszéltük is itt.
-
jim bcs
nagyúr
Sziasztok! bocs ha kicsit off
Valaki nem tudja véletlenül hogy az MSI A88XM Gaming mikortól lesz kapható Mo.on és ~kb. milyen áron lesz kapható? Vagy elég az MSI A88XM-E45 mert úgyis 25k felett lesz?
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
stratova
veterán
válasz dergander #635 üzenetére
Igen, ez egy parancssoros progi. Indításkor lehet megadni neki a paramétereket. Pl.:
AMD FX 6100:
AmdMsrTweaker.exe turbo=1 APM=1 P6=4@0.6875 P5=9@0.85 P4=12@0.95 P3=15@1.075 P2=16.5@1.15 P1=18@1.225 P0=19.5@1.3125
AMD FX 8350:
AmdMsrTweaker.exe turbo=1 APM=1 P6=4@0.830 P5=9@1.00 P4=14@1.15 P3=17@1.25 P2=20@1.36 P1=20.5@1.4125 P0=21@1.425
Van aki a kitesztelt állapotot egy BAT-fájlba helyezve már indításkor aktiválja. Pl.:
c:\tools\msrtweaker\x64\amdmsrtweaker P0=32@1.2 P1=27@1.0425
-
stratova
veterán
válasz dergander #630 üzenetére
Nem egészen. A Bioshoz hasonlóan a CPU msr-eket állítgatja, de nem a bios korlátozza be hanem az, hogy mit írtak meg benne. Trinity/Richlandnél pl beállíthatod az összes P-statre milyen órajelen és feszültségen menjen a proci, vagy kiiktatható vele az APM, ahol erre a bios pl. Nem adna módot. Korábban találtam egy tesztet ahol már Kaverivel is használták, de most nem akar elõbújni.
-
leviske
veterán
válasz Pgabor79 #631 üzenetére
A bit-tech pedig megleste a A10-7850K és A10-7700K párost nem rég, ha esetleg valakit az is érdekel.
-
Pgabor79
aktív tag
-
Alister71
nagyúr
Tolhatjátok fel a 14.1-et, végre elérhető. BF4-ben választható a Mantle, de mivel egyenlőre semmivel sem tudom monitorozni, így fps értéket nem tudtam mérni.
klikk[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
headhunter
addikt
-
Pgabor79
aktív tag
Kaveri-vel érhetnek meglepetések memória-kompatibilitási gondok miatt? Be lehet vásárolni memóriát előre? A8-7600 lesz majd.... Ezt néztem ki. (Corsair Vengeance 2x4GB 1600Mhz (CML8GX3M2A1600C9)) Egy GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H rev3. lapba kerülnének.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Még egy marketing szagú videó, ezúttal nem játék (PS CC OpenCL, Smart Sharpen):
A10-7850K vs i5-4670Ksolfilo
-
dergander
addikt
Hol kell bekapcsolni a DG-t?
Keresem,keresem de nem találom,kerestem a Biosba ott semmi,néztem a CCC ottse adja,érdekes
-
stratova
veterán
válasz cskamacska #605 üzenetére
A teszt témákban elnézõbbek a moderátorok a véleménykülõnbségek okozta szájkaraté tekintetében. Mivel azonban ez NEM a teszt témája, hanem a terméké, kérlek mellõzd a provokatív hangvételt, hogy tiszta maradhasson a téma. Köszönöm.
-
dergander
addikt
Sose lesz driverünk
-
O_L_I
őstag
válasz cskamacska #605 üzenetére
Egy dolog ami sehol sem derül ki és remélem Oli vagy Abu megmondja.
Mekkora valójában ez a két CPU modul és hogyan viszonyul méretben/tranyó számban az Intel-hez (praktikusan az i3-hoz).
Mert ha hasonló a mag méret és a tranzisztor count akkor igazán szomorú az AMD IPC elmaradása.
Viszont ha azért kisebb / egyszerűbb mert az AMD-nek az iGPU a bilibiája és kell neki a hely akkor is szomorú de legalább van mögötte valami ok. -
cskamacska
addikt
Mi az urak, itt a rég várt Porhardveres Kaveri teszt, és lusták vagyunk belinkelni?
Azért akadnak ütős képek:
Tuninghoz kelleni fog az Asrock FM2A88X Extreme6+ 8+2 fázisos tápellátása.
No meg a gyorsabb memória az IGP-nek.
Megfeszített fejlesztéssel lassan beérik a 6 éves Phenom II IPC-jét.
Magyarul a proci rész továbbra sincs a kanyarban sem.
Viszont IGP-ben volt fejlődés, és néha még a Dual Graphics is működik, Core i7 meg jó lesz Office-ra.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
leviske
veterán
válasz cskamacska #597 üzenetére
Eszerint úgy tűnik hülyeség, hogy csak a 290/260/Kaveri trión képes futni.
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest