Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• arn

félisten

válasz RollandCG #68656 üzenetére

en is vegig szoktam nezni a jatekgyujtemenyemet :) az sbpro2 szvsz jobb kartya 94ig, mint a ct17x0:
    * sbpro comp jatekok 91-92tol vannak, itt az sb16 sima blasterkent megy (bar vannak kivetelek, mint pl a wolfenstein 92bol)
    * az sb16, csak 93 legvegetol tamogatott, de sok elonye nincs (8bit + opl3 gyakran)
    * 95ig talan nincs is 16 bites hangmintaval jatek
    * a digitalis alapzaj sokkal nagyobb, mint a pronal - de ezt nem minden jateknal vettem eszre
    * jobban szeretem a regi jatekokkal az sbpro filtereit
    * van olyan jatek, ami sb16tal nem szolal meg blasterkent sem (de ilyen kivetelek mindegyik kartyanal akadnak)

van rap10em. 93as kartya, de csak nehany kesoi soundlibbe kerult bele (miles azt hiszem tamogatja), a digitalis reszet igy szerintem ki se probaltam. annyira elenyeszo a tamogatottsaga, mindenkepp kell vmi melleje/helyette.

a midi resze hasznos, siman 300-330 porton elerheto, barmilyen kartya melle berakhato (sbpro mellett hasznaltam sokaig). gmidit tamogat, olyan 92tol egy csomo jatek megy vele, es van, hogy szebben szol, mint az sc55. az mt32 miatt kerult parkolopalyara, mert a midi kontrollerre az sc55+mt32 konnyen rakotheto.

• DarthSun

Ármester

válasz RollandCG #68656 üzenetére

Az SBPro állítólag jó kártya. SB16- al azonban sajnos nem kompatibilis regiszterszinten. Régen telepítettem asszem, gondjaim voltak vele. Hasonló mint pld az újabb lefosztott Vibra esetén, az nem veszi HighDMA- t, legalábbis a gyári driverrel. Érdekes hogy ennek ellenére válaszol a HDMA lekérésekre, saját driveremmel csak a főrutin inicializálása kell, aztán megy is. A régebbi rendes Vibránál nincs ilyen gond.
    Az SBPro- kat meg otthagytam a kidobandókban (a rossz tapasztalat miatt), amikor még félretették nekem. Csak az SB16/32/Awe- ket válogattam ki. Így már nem is tudom kipróbálni az "újabb" retro gépeimben, hogy tényleg? olyan jó-e :U

Új hozzászólás Aktív témák