Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• frescho

addikt

válasz #94257664 #103379 üzenetére

A chipek részben eredetiek rajta, de a NYÁK és a kimeneti fokozat nem az. Egy re-Amiga sem eredeti, pedig arra is egy haldokló A600-ról emeltem át a chipeket. Mégsem az. Egy modern remake. A hangja lehet nagyon hasonló, sőt szinte biztos, hogy csak kicsit más. Nem rosszabb, mert több szempontból tuti, hogy jobb, mint volt, de más. De pont a változtatások miatt nem lesz eredeti. Ahogy a SID utánzatok, vagy egy újra épített Adlib sem az.

Pont az öreg SB klónnál vettem észre, hogy valahogy más, mint amit ma hallgat az ember. Hiányzik a dinamika, a mélyek is kevésbé ütnek, ráadásul magasban is vág. Adlib utánépítéssel vetettem össze és azon mindez megvan. Igaz olyan opamp van az utóbbin amiről anno álmodni sem mertünk. Na meg a fülesem is olyan amin hallom a különbséget.

A guminőt meg engedd el, írtam, hogy vannak fokozatok és ez egy nagyon élvezetes barátnő lehet. De nem feleség.

mi autentikus/mi nem, pedig a hangkartyak mufajaban nincsenek erre definiciok.
    autentikus: Hiteles, valódi, eredethű, megbízható, azaz amikor valami a hamisítatlanul, hitelt érdemlően megfelel a valóságnak.
    Forrás: https://lexiq.hu

Nem valódi és eredethű a modernebb kimeneti rész miatt és a mellé pakolt OPL3-mal sem létezett. Tudom-tudom az Extreme, de azon is egy ESS chip volt. Ettől még lehet egy nagyon jó remake, használd egészséggel. De ez annyira eredethű, mint dédnagyapám fejszéje amin a nyelet 3x, a fejét 2x lecseréltem már.

• FoxiestFox

félisten

Szerintem legbölcsebb ha úgy is élvezed a hobbid, hogy elengeded mások véleményét, mégiscsak neked kell hogy örömet okozzon, más pedig gondoljon amit akar.

• DarthSun

Ármester

Über-király lehet az a kártya, +még előnye az is hogy új. A retro példányok még jól működtek, de már régen kapcsoltam be őket, idővel lehet hogy renoválásra szorulnak majd, kondi vagy akármi, bár gondolom a chipek nem mennek tönkre. A digit kimenet is príma lehetőség, avval pld nálam is mehetne közvetlenül az erőlködőre, persze analógon is, de mekkora már ha egy retro hang közvetlenül optika/koax/RCA digittel csatlakoztatható. Örömteli hogy világszintű a modern retro mozgalom, hardver-szoftver vonalon is.

szerk : ja, és persze sztem is teljesen hiteles lehet funkciókban-hangban, én nem hallottam, de el tudom képzelni. Kritikát olyannak érdemes írnia, aki hallotta a régi-új verziókat is, de mégjobb ha egy erősítőre csatizva, tesztelve van real-time, én pld le tudnám tesztelni, a régi GUS analógon, az Orpheus digiten, aztán csak ide-oda kéne kapcsolgatni a Kenwoodon. Persze Orpheusom nincs, már nem is kéne több cuccot vennem, így is túltoltam a mennyiséget.

Új hozzászólás Aktív témák