Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED monitor topic
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
üzenetére
A chipek részben eredetiek rajta, de a NYÁK és a kimeneti fokozat nem az. Egy re-Amiga sem eredeti, pedig arra is egy haldokló A600-ról emeltem át a chipeket. Mégsem az. Egy modern remake. A hangja lehet nagyon hasonló, sőt szinte biztos, hogy csak kicsit más. Nem rosszabb, mert több szempontból tuti, hogy jobb, mint volt, de más. De pont a változtatások miatt nem lesz eredeti. Ahogy a SID utánzatok, vagy egy újra épített Adlib sem az.
Pont az öreg SB klónnál vettem észre, hogy valahogy más, mint amit ma hallgat az ember. Hiányzik a dinamika, a mélyek is kevésbé ütnek, ráadásul magasban is vág. Adlib utánépítéssel vetettem össze és azon mindez megvan. Igaz olyan opamp van az utóbbin amiről anno álmodni sem mertünk. Na meg a fülesem is olyan amin hallom a különbséget.
A guminőt meg engedd el, írtam, hogy vannak fokozatok és ez egy nagyon élvezetes barátnő lehet. De nem feleség.
mi autentikus/mi nem, pedig a hangkartyak mufajaban nincsenek erre definiciok.
autentikus: Hiteles, valódi, eredethű, megbízható, azaz amikor valami a hamisítatlanul, hitelt érdemlően megfelel a valóságnak.
Forrás: https://lexiq.huNem valódi és eredethű a modernebb kimeneti rész miatt és a mellé pakolt OPL3-mal sem létezett. Tudom-tudom az Extreme, de azon is egy ESS chip volt. Ettől még lehet egy nagyon jó remake, használd egészséggel. De ez annyira eredethű, mint dédnagyapám fejszéje amin a nyelet 3x, a fejét 2x lecseréltem már.
-
-
válasz
üzenetére
Über-király lehet az a kártya, +még előnye az is hogy új. A retro példányok még jól működtek, de már régen kapcsoltam be őket, idővel lehet hogy renoválásra szorulnak majd, kondi vagy akármi, bár gondolom a chipek nem mennek tönkre. A digit kimenet is príma lehetőség, avval pld nálam is mehetne közvetlenül az erőlködőre, persze analógon is, de mekkora már ha egy retro hang közvetlenül optika/koax/RCA digittel csatlakoztatható. Örömteli hogy világszintű a modern retro mozgalom, hardver-szoftver vonalon is.
szerk : ja, és persze sztem is teljesen hiteles lehet funkciókban-hangban, én nem hallottam, de el tudom képzelni. Kritikát olyannak érdemes írnia, aki hallotta a régi-új verziókat is, de mégjobb ha egy erősítőre csatizva, tesztelve van real-time, én pld le tudnám tesztelni, a régi GUS analógon, az Orpheus digiten, aztán csak ide-oda kéne kapcsolgatni a Kenwoodon. Persze Orpheusom nincs, már nem is kéne több cuccot vennem, így is túltoltam a mennyiséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Légből kapott hírünk van képekkel
- Hisense LCD és LED TV-k
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Arc Raiders
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kuponkunyeráló
- Napelem
- További aktív témák...
- 4 gen i5-4570/ i7-4770/ i7-4790K procik
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z690 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB be quiet Pure Base 500 850W
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M4 24GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
DarthSun