Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Habugi

    addikt

    válasz Gstyler #50621 üzenetére

    Általánosságban egy 20-30% többletet hozna, az biztos.

    "Sokan írták, hogy nem hajtja ki a 270X-et, nálam 99%-on megy folyamatosan, ezzel nincs gondom."

    Nagyon irigyellek, bevallom én sokszor falnak futok a sok homálylakótól. Két fajta ember van ezen a fórumon, az egyik csak írkál, a másik mutat is. Előbbi csoport véleményét hanyagold vásárlás előtt. ;)

    Önmagában a Vram mennyisége miatt szerintem nem éri meg váltani most, pláne nem 270X-ről Tahiti LE-re.
    Nem tudom a jövőre fél évet vagy jövő ilyenkort jelent-e, de ha 6-8hónappal/ban kalkulálsz, a helyedben egyszerre cserélném a cpu/vga párost. Inkább ajánlanám akkorra a 280X-et vagy valamelyik hasonszőrű GTX-et ráadásul. Olvastam a 280X topicban h tartasz a széria "jellegzetességeitől", megjegyzem teljesen jogosan, de ottvan a Sapphire 3-4 kártyával/hűtéssel (X-esek között) amikkel minimális a hiba lehetősége, legalábbis nem több mint bármilyen új hw vásárlása esetén.

    A kihajtja-e kérdés pedig (FX esetén) nagyrészt attól függ, adott játék mennyire kezel jól 4nél több szálat/magot. Az elmúlt negyed évben megjelent címek esetén elég nagy előrelépést látok az elmúlt évekhez képest. A Tahiti-LE határeset lenne a mostani procid mellé, sok magot/szálat jól kihasználó játék esetén kihajtaná vagy közel kihajtaná, de minél régebbi címekről beszélünk vagy minél ótvarabb a játék "optimalizációja" sok magra/szálra, annál nagyobb lenne a CPU limit lehetősége, a gyengébb egyszálas teljesítmény miatt.

    Egy szó mint száz, pusztán a +1Gb vram miatt szerintem ez most korai. Januárban jön a GTA-V ami kiváló indikátorpapírként fog szolgálni arra vonatkozólag, a nextgen konzolok átiratai mennyire lesznek gépigényesek a jövőben (vagy pl. mennyire lesznek vram éhesek). AMD oldalról a Fiji is jövőre érkezik, bár még kérdés melyik negyedévben. Szépen fogja lefelé tolni az árakat. Tongából is várható 4GB-os kártya a közeljövőben, GTX szinten a 970es Maxwell is alig van 100k fölött, szintén 4GB-al. Azt mondom türelem rózsát terem, de elgondolkodtató kérdés az biztos.

    (#50620) Yllgrim:

    Basszus, de akkor miért nem ezt írod, miért azt hogy rám vársz.. :W :R
    Amúgy "kicsit nagyondurván" maximalista vagy, a 8.87-es 11.5 eredményed ennyire "lofutty" léghűtéssel [link] ;) :K
    Ez most olyan mintha mintha azért nem postoltam volna az 5Ghz-es 816os R15-öt, mert tudtam hogy a hétvégén meg fogom nézni 5.2-vel is ami tuti jobb lesz.
    Mindegy te tudod, de túl nagy feneket kerítesz a dolognak. Szerintem baromi jót megy a procid, az hogy mennyi van még benne csak attól függ mennyi szabadidőd van arra hogy piszkáld! :R

    ..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

Új hozzászólás Aktív témák