Hirdetés
- Szelek helyett a nosztalgia szárnyán érkezik a SilverStone legújabb miditornya
- Rapid triggeres, analóg főgombokat kap a Logitech legfrissebb egere
- Gondolatot olvasna Elon Musk új Neuralink chipje
- Korrektnek látszó, ésszel árazott egeret dobott piacra a Corsair
- Multifunkciós segédkijelzőt villantott a Lian Li
- Hisense LCD és LED TV-k
- Szelek helyett a nosztalgia szárnyán érkezik a SilverStone legújabb miditornya
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mindenféle könyves (és olvasós) Off topic
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi haladó szinten
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
Te nem figyelmeztetsz, hanem generálod a flamet, és ez már a sokadig eset. Ráadásul baromira rosszul tájékozott vagy, mert már régen kiderült, hogy 8 magos asztali SB nem lesz, és a virtualizációs bug sem az Ivy Bridge-t érinti, hanem az SB-E-t. Legalább utánanéznél a dolgoknak, mielőtt ilyeneket összehordasz. Legközelebb akkor írj, ha a topik témájához hozzá tudsz szólni. Köszi
-
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #189 üzenetére
Bocs hogy előre figyelmeztettem a nagyérdeműt, még mindig nekem van esve pár ember, ha jól mérem fel a helyzetet, egy rossz szót sem szóltam senkihez. Nem vagyok intel fan mielőtt bárki is pistikének nézne... Bocs hogy átlátom valamennyire a helyzetet és ezt le merem írni.
-
Cybertrone
veterán
válasz
atti_2010 #193 üzenetére
Én nem dícsértem.... messze áll tőlem... viszont nem is szidtam mint te! Köztes vonalat érdemes képviselni, és nem fennhangon kommunikállni a másikkal... Ez amolyan Fórum etikett
Amennyiben nem tetszik a véleményem írsz ellenvéleményt, mindezt normális formában... ha érzed hogy nem megy akkor kérlek ugord át, és nincs gond!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Cybertrone #190 üzenetére
Hagyjuk ezt a pénzdominancia dumát mert irritál, lehet másokat is, ha annyira tetszik az Intel akkor a megfelelő topikban dicsérheted.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért nagyon el kell különíteni a szervert és az asztali vonalat. Szerverben nem nehéz kihasználni még 16 szálat sem, vagyis oda lehet rakni 8-16 magos procit 2-2,5 GHz-es órajel körül. Asztalba ez nem jó, mert kevés az órajel. Kevesebb maggal többet érsz. Ezért nem lesz 8 magos Sandy Bridge-E processzor, mert bár a lapka fizikailag 8 magos, de kettőt érdemes letiltani, hogy 3 GHz fölött legyen az órajel.
Ez a dark silicon jelenség. A gyártástechnológia fejlődik, és egyre több tranyót tudsz ugyanakkora területre zsúfolni, de ezeket a tranyókat be kell kapcsolni, és az az energia, ami ehhez szükséges a csíkszélesség csökkenésénél nem csökken olyan mértékben, mint amekkora mértékben a tranyó mérete csökken. Ez egy régóta létező szabály, vagy jelenség. Az Intel tudja a legjobban, hiszen ebbe belefutottak a Pentium 4-gyel, amikor 10 GHz-et ígértek, de nem lett belőle 4 sem. A dark silicon gátolta meg ezt a vonalat. A homogén többmagos processzorok ezért fejlődtek ki, mert azoknak a tranyóknak nem kell állandóan aktívnak lenni, így a fogyasztás kordában tartható. Most az a probléma, hogy ez a jelenség már a többmagos termékeknél is nagyon kezd korlátozóvá válni, és ezért mennek a cégek a heterogén éra felé. Ha ez a fizikai jelenség nem lenne még mindig egymagos procikkal nyomulnánk kb. 20 GHz-es órajelen.Az Ivy az leghamarabb tavasszal jön. Ha bugos a virtualizáció, akkor a startig belefér egy respin. Az, hogy az ES példányoknál bugos valami, hát istenem ... ezért vannak tesztek. Van idő javítani. Szerintem az Intel biztosan tervezett még egy steppinget, hiszen ha nem kellene, akkor jönne februárban. Ezzel tök mindegy, hogy most mi bugos rajta, mert a bugos Ivy verzió kereskedelmi forgalomba úgy sem kerül.
-
Cybertrone
veterán
-
Oliverda
félisten
Itt sincs semmi szükség a kedély borzolásra. Amennyiben nem tudsz érdemben hozzászólni a témához, akkor ne írj ide, mert továbbra sem hiányzik innen a felesleges hangulatkeltés. Nyugi, szólni fogunk, ha netán erre vágynánk. Ennek tudatában ne lepődj meg, ha legközelebb már elmarad a figyelmeztetés.
-
Jack@l
veterán
válasz
Cybertrone #179 üzenetére
Nem flame-nek szántam, csak egy kicsit belegondoltam hogyha abszolut ki szeretné ütni intel bácsi a targoncásokat(de nyugodjatok meg a több haszon miatt nem teszi) akkor ez lenne egy elég erős húzás. Márcsak azért is, mert a pletykák azt beszélik az első generációs ivy-knél hogy bugos a virtualizáció. (így valamit csak be kéne dobni helyette)
@Abu: kicsit rágugliztam, akkor ez már füstbe is ment: [link] -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #181 üzenetére
Értelmezés kérdése. Én sem merem rá modani, hogy 8 mag vagy sem. Annyit mondok, hogy négy modul. Ha kritikus vagy, akkor 4 mag, ha nem, akkor 8 mag. Valójában egyre nehezebb lesz ezt eldönteni. Ami biztos, hogy az AMD 8 magnak mondja, mert a lebegőpontos egységet ketté lehet osztani. Mindkét megközelítésben van igazság.
Úgy készül, hogy 1,8 GHz az órajele. Manapság 3 GHz-es magok, vagy modulok minimum kellenek asztalra. 3 GHz alá mehet most is a 8 mag, csak asztalon ennek nincs értelme. Manapság a programok többsége nincs 8 szálra írva. Egy részük igen, de kevés, és azok is főleg az új játékok (Dirt 3, Orc Must Die!, Rage, BattleField 3). -
Jack@l
veterán
Csak hogy borzoljam egy kicsit a kedélyeket, arra azért kíváncsi lennék mit szólnának a vérfanatikusok, ha pár hét múlva bejelentene az intel egy true 8 magos sandy-t?
(mondjuk 60 ropi környékén)
-
-
Jack@l
veterán
Az volt a "problémám", hogy hivatalosan 1333-at támogat a mem vezérlő, nem hivatalosan meg úgy 1650-1700-at max, de van akinél már irtó instabil volt 1600-on is. (gondolom gyengébb procit fogott ki) De nem probléma, phenomot már nem akarok, ha kéne is, de egyelőre nem hajt a tatár. (birok várni holnapig
)
-
kely1988
aktív tag
válasz
atti_2010 #173 üzenetére
Megmondom őszintén mire számítok: jó ár/érték arányú processzorokra!
Remélem bejön a számításom!Csak azt nem értem mire ez a nagy titkolózás, miért nem lehetett előzetes teszteket csinálni... Attól nem fognak több procit eladni, hogy sajtózárlatot rendelnek el, sőt! Ha már lennének tesztek akkor mindenki tudná mire számítson és már eladhatta volna a saját alaplapját/prociját és venné a bullt... na mind1...
-
Cybertrone
veterán
Jelenleg akkor úgy áll a dolog hogy talán a 2600k-t tudja megfogni... viszont annál szerintem drágább lesz mert az árfolyamok az egekben vannak, és új termékről beszélünk
-
Viktor77
titán
válasz
KillerKollar #169 üzenetére
De, holnap. És így az összes teszt is akkor jelenik meg. Olvashatsz majd milliót, biztos lesz erről is infó.
-
kop8
őstag
válasz
NereusLaceee #162 üzenetére
Én is ugyanígy tettem a memóriával, még 1700Mhz felett is megy egy phenom II X2 555 mellett, nem tudom Jack@l-nak mi a probléma az 1333-al??
Amúgy is csak parasztvakitás az a Mhz mizéria a ramoknál.....
KillerKollar
Ezt szerintem senki sem tudja még pontossan, várj még!
-
KillerKollar
őstag
válasz
KillerKollar #158 üzenetére
Valaki válaszolna? :/ Most akarnék venni egy 8150-et de csak ha tutira belemegy az én alaplapomba és elvileg a Crosshair IV Formula rajta van a támogatott AM3-as procik listáján de tudni szeretném lesz-e külömbség...Lassabb lesz-e AM3-ban vagy veszélyes belerakni tönkremehet tőle a proci vagy az alaplap,esetleg így nem lehet húzni vagy lesz-e valami következmény?
-
dipeti
senior tag
Én olyat is hallottam, hogy a turbo core csak 9*0-es lapokban fog normálisan működni. Ez kamu?
-
Oliverda
félisten
válasz
tranceplanet #163 üzenetére
A lábai nem vastagabbak, és belemegy. Fizikailag legalábbis biztosan.
-
tranceplanet
addikt
válasz
Ricsiii1992 #113 üzenetére
Emberek, hagyjuk már az AM3-at.
Nem fog belemeni, csak a fekete foglalat játszik!!!
Bullnak vastagabb a lába és több is van neki.
Majd, ha lecsíped a plussz lábakat és vékonyabbra reszeled, akkor belerakhatod a fehér foglalatba. -
Oliverda
félisten
A Bulldozerben elvileg van 12x-es RAM szorzó is, amivel alap ref. clk mellett lehet 2400 MHz-en hajtani a RAMokat. Persze ehhez megfelelő modulok is kellenek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát igen, a PCI Express 3-at 2011-re ígérte az Intel, de nem jött össze. Igazából a PCI-SIG listájában még nem találtam Gen3 hitelesített terméket. Az Ivy és a Trinity is Gen2-re van eddig tesztelve és hitelesítve. Egyelőre nem tudni, hogy mi van, lehet, hogy Gen2 lesz, de lehet, hogy csak később lesz a Gen3 hitelesítés.
Hivatalosan a Phenom II és a Sandy IMC is ugyanazokat a speckókat teljesíti. 1333 MHz a hivatalos max. Minden ami efölött van tuning. Az új rendszereknél már jöbb memóriavezérlők jönnek. 1866 és 2133 MHz-es hivatalos maxszal. -
Jack@l
veterán
PciExpr3-at is nagyon igérgették, mindkét oldalon, de még egyik fél se lépett igazán előre, megjegyzem videokártyák terén se hallottam semmi konkrétat, mikor merre...
Phenomoknál meg ismerősnek összerakott gépben jól ment 1600-on a ram, de máshonnan meg hallottam hogy instabil volt annyin(bár lehet ott user error volt). Úgy alapjábavéve a sandy-khez képest jócskán lassabb ramsebesség a bajom, nem is feltétlenül a megahercek hajszolása. (reméljük holnap erre is kapunk valami biztatót) -
KillerKollar
őstag
Lehet már tudni hogy azok akik AM 3 lapba tesznek bulldozert bármiféle hátrányt fognak szenvedni vagy az én Crosshair IV Formulám ugyanolyan jól elfog vinni egy FX 8150-et mint egy AM3+os lapka?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DDR3-1333 MHz annyira nem gáz. Ez csak hivatalos támogatás, de elég jó aránnyal mennek a megfelelő modulok magasabb órajelen, ahogy a Sandy-n is. Nekem inkább az a bajom, hogy nincs idén PCI Express 3.0 egy platformon sem. Jövőre a Trinity opció nálam, de csak akkor, ha lesz benne IOMMU támogatás és PCI Express 3.0. Ha nem, akkor várni kő.
-
kely1988
aktív tag
válasz
atti_2010 #147 üzenetére
A vízhűtéses csodára valszeg nem lesz keret... gondolom vagy +20k lesz a vízhűtéssel mint a léghűtéssel...
Amúgy egy 8 magos 95W-osat szeretnék venni, remélem nem kellesz hónapokat várni rá, összevissza irkálnak mindenhol, hogy kezdésnek meg fog jelenni a 95W-os, máshol meg azt hogy most csak a 125W-os jön...
Valaki tud pontos infót erről? Mert akkor lehet veszek egy am3+ lapot meg valami olcsó x2 procit és kivárom amíg jön a 95w-os... -
DonDennis
senior tag
válasz
atti_2010 #143 üzenetére
Minek adjam el a core2-t ha eddig teljesen kiszolgált? Ettől várom a Bull-t mert már le akarom cserélni de eddig fölösleges lett volna!!! Játékoknál csak Bf3mal van probléma de low beállításban ott is akadás menetesen fut, 3ds max renderelést bírja AF renderelés gyors HD vágás megy... nem éreztem eddig szükségét lecserélni szerintem ez nem baj!
-
-
kely1988
aktív tag
válasz
atti_2010 #143 üzenetére
Komolyabb már nem is lehetne!
Annyi jót írtak mindenfelé, hogy a Bulldozer majd így meg úgy megalázza az Intel SB procijait, de az utóbbi napokban csak a fikázás megy és kezdek elkeseredni...
Pedig nem szívesen vennék megint Intelt mivel egy undorító, kizárólag profitorientált vállalatról beszélünk aki pofátlan árakat képes elkérni a termékeiért...
Konkrétan akkor lett elegem amikor kidobták az 1156-os platformot aztán fél évre rá már kukázták is, nehogy már tudja a kedves vásárló a jövőben is használni a megvett alaplapot, ha fejleszteni akar akkor tessék szépen megvenni az új foglalatos alaplapot is... számomra ez felháborító! -
-
kely1988
aktív tag
Megöl ez a várakozás, eladtam a P7P55D Deluxe lapomat meg az i5 750-es procimat hogy bulldozert vegyek helyette, remélem nem kellesz csalódnom mert akkor maradok intel SB-nél...
-
atti_2010
nagyúr
Mindjárt infarktust kapok, már 2x kellett hívni a mentőt, tudja az AMD miért titkolódzik így.
-
válasz
csatahajós #139 üzenetére
Ez a hátralévő 29 óra telik a leglassabban...
-
csatahajós
senior tag
Közép európai idő szerint 19.00 órakor jár le az NDA, de a tesztoldalak ilyenkor általában időzítve teszik fel a teszteket, szóval holnap este a teljesítményről már lesz képünk az árral együtt, a bolti elérhetőség azért még kérdéses...
-
Gerisz
addikt
Akkor holnap lejár az NDA is és Oli lerántja a leplet az új konfigjáról.
-
Taragas
aktív tag
válasz
->Raizen<- #134 üzenetére
De jó, hogy ateista vagyok. Fogalmazzunk úgy, hogy majd akkor hiszem el, hogy megjelent, ha vagy egy nagyobb internetes webbolt készletében megjelenik, vagy egy PH-s tesztet nem olvasok róla!
-
ÚÚ jó topic. Akor idetódulok a Nagy AMD K10[.5], Bulldozer, Bobcat, Trinity topic-ból.
-
bognar110
őstag
Hellosztok mi lesz a buldozerekkel nem jönnek ki ?
Vagy ennyit csúsznak ? Jöévő hónapba lehet nem várom meg őket veszek egy Phenom II X6 1090T-t legalább akkor új lapot nem kell venni.
-
válasz
Oliverda #120 üzenetére
Ezt az installert kell leszedni:
http://lunatics.kwsn.net/index.php?module=Downloads;sa=dlview;id=284Ez egy unified installer, tartalmaz intelre, amd-re optimalizált alkalmazást. Szerintem csak a multibeam-re érdemes lőni, majd meg fogod látni az installerben hogy mire gondolok.
(értelemszerűen ki kell választani hogy multibeam/astropulse; amd sse3 optimalizált/intel optimalizált sse_x stb)
Fontos, hogy már a GPU-t is használná az app, azt nyilván nem kell kiválasztani.
Miután meg volt az install, le fog szedni workunitokat, ezek ~300k-s file-ok, ezeket abban a könyvtárban találod majd meg, ahová az alkalmazás települt, azon belül is a Boinc/data/projects/setiathome.../ foldreben, *.vlar kiterjesztéssel. A vlar file-ok a feldolgozatlan workunitok.
Itt meghagysz 8db workunitot, ez lesz a teszt.Ezt a 8 wu-t lehet teríteni a különöző platformokra, így konzekvens lesz a teszt.
(akár 1db wu-t is lehet futtatni, ez megmutatná clock-to-clock az erőviszonyokat, de ilyenkor ugyanazt a konkrét wu-t kell használni, mert a wu-k is különböznek egymástól)Illetve, találtam itt http://lunatics.kwsn.net/index.php?module=Downloads;sa=dlview;id=18
direkt teszt WU-kat, benchmarkingra.
(a downloads szekcióban még van pár ilyen)Amikor a teszt fut, érdemes letiltani netet, hogy a kész WU-kat ne küldje vissza, mert ilyenkor törli azokat és másokat szed helyette.
Remélem nagyjából érthető, de kutyafuttában írok, rohannom kell.
-
Ricsiii1992
tag
válasz
->Raizen<- #116 üzenetére
A lapom, 140W cpu ready-s, 4+1fázisos, alapból thubanokat támogató biossal jött ki. Hátha asrock-ék kiadnak egy "saját felelőségre használd" biost az fx-hez. Elvégre hány lap megkapta az x6 támogatást is. Meg ha jól értelmezem a híreket, nem azt mondták, hogy nem megy AM3-ban...csak azt, hogy az AMD nem vállal ezért felelőséget / hivatalosan nem támogatja a dolgot...na mindegy, pár nap múlva úgyis minden kiderül
-
válasz
Oliverda #114 üzenetére
Seti@home teszt esélytelen lenne?
Ez aztán masszívan párhuzamos alkalmazás (SSE2-re vagy SSE3-ra optimalizált alkalmazással), kíváncsi lennék az akosf által is emlegetett FlexFP-re, ha valahol, akkor ebben az alkalmazásban kijöhetne ennek a feature-nek az áldásos hatása és direktben össze lehetne hasonlítani a vetélytárs procikkal.
Csak 8db workunit kell hozzá. -
->Raizen<-
veterán
válasz
"Lehet még bios update nélkül is viszi a leggagyibb AM3-as lap."
Abban egészen biztos vagyok hogy abban a lapban nem fog megmozdulni se egy ilyen processzor. Pláne ha a tápellátó áramkör maximum 95w-ra van tervezve egy gagyi am3-as alaplapnál 3 fázissal és 125w-os fx-et raknál bele. Cpu mikrokód frissítés még az én alaplapomnál is kell ami eleve am3+ ready! (Bios frissítés kell!) -
Oliverda
félisten
válasz
Amennyiben jut rá idő akkor megnézzük ezt is.
Időpontot egyelőre nem tudok.
-
Ricsiii1992
tag
válasz
Oliverda #103 üzenetére
esetleg kipróbáljátok majd a procikat pár AM3-as lapban is?
Biztos sokan kiváncsiak lennének rá, menne-e... Ha nincs pl. energiagazdálkodás, vagy van, de nem olyan gyors (vrm-proci adatbuszról volt szó korábban, hogy az am3+-osok gyorsabb kapcsolatot igényelnek), szerintem soka feláldoznák ezt a pár dolgot (beleértve engem is), hogy ne keljen új lapot venniük.
ha már belemegy a sima AM3-ba, igazán beröffenhetne .Lehet még bios update nélkül is viszi a leggagyibb AM3-as lap. Meg jönnek ezerrel a 7xx/8xx-es AM3+-os lapok is, szóval a chipset se lehet akadály...csak ez a vrm-es dolog...majd kiderül.
Egy próbát mindenképp megérne... itt azokra a lapokra gondolok, amik nem kaptak AM3+ ready-t, amik megkapták, illene vinniük rendesenPH-teszt kb. mikorra várható? (gondolom ti is kaptok procit valamikor)
-
atti_2010
nagyúr
Pedig milyen jól állna a télapónak egy ilyen piros logós FX doboz.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Don't Panic #105 üzenetére
Pláne ha a télapó fogja hozni a procit is
-
Jack@l
veterán
Viszont a linkedben van valami 7900-as hűtés is, assszem AMD-éknél egyre jobban elgurult a bogyó, feltesznek egy zárt réz blokkot, benne vízzel???
Most akkor a kártya tetején lesz a proci, és úgy fogja hűteni, mert ha mégse, akkor elég nehezen fog a tetejéről visszacsöpögni a hideg víz(márpedig a meleg felfele megy) -
miresz
veterán
válasz
Don't Panic #105 üzenetére
Már én is így vagyok.Húzták a megjelenést mint a rétestésztát
most már nagyon kíváncsi vagyok rá,hogy mit villant.Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeimet.
-
miresz
veterán
válasz
Don't Panic #101 üzenetére
Ezért kérdeztem én is mert most akarok venni én is egy H80-at.
(#102) Jack@l?: Láttam én is ezért kérdeztem.
-
Oliverda
félisten
válasz
->Raizen<- #100 üzenetére
Most én is erre tippelek. Pontosat egyelőre nem tudok az ügyben.
-
Don't Panic
senior tag
válasz
->Raizen<- #100 üzenetére
meglátjuk mennyivel lesz drágább a kompakt vizes verzió ha mondjuk 60 ezerben benne lenne az nagyon adná.
megúsznám a Corsair H80 as vételét -
Dxx
tag
Még ha valamivel gyengébb is , de még mindig jobban megéri mint az intel
Szép teljesítmény ez az AMD-től bár hogy is legyen az erőviszony, az intel sokkal nagyobb , sokkal több keret jut a fejlesztésre, és az AMD ígyis ott van egy hajszálnyira tőle. -
gtasystem
őstag
jó lesz ez szerintem..főleg ha tuningban tényleg hozza a léggel 5ghz-et..
dominóhéber szerint is játékban pariban van a 2600K-val és ha még olcsóbb is lesz vinni fogják mint cukorkát..
ráadásul a dh szerint nem profitál túl sokat a csili-vili ramból szóval jó lesz ez, ár/értékben odacsap.. -
Jack@l
veterán
These results don't look implausible, but...
x87 has become so marginalized that it's performance is largely (though not completely) irrelevant.
Wprime doesn't use x87 and is multithreaded, so is a bit more relevant, but it's still a synthetic pi benchmark.
In general, I do not like synthetic benchmarks. Yes, they can sometimes give a general idea of real world performance in some tasks, but in general, they are better for comparing a CPU against itself to see how altering various facets of it's performance improves/harms things.
[http://www.overclock.net/14975847-post73.html] -
dezz
nagyúr
A SuperPI lényegi kódja még valamikor a '90-es években készült, x87 alapon, ami az x86 procik korai FPU-ja volt, ma már kvázi semmi sem használja, mert kevésbé hatékony, mint akár a scalar SSE2 kód (nem beszélve arról, hogy az utóbbi vektor [SIMD] módban is használható, sokszor kevert scalar+vektor módban használják). A mai FPU-k leginkább csak kompatibilitási okokból támogatják. Mellesleg a SuperPI-t már anno Intelre optimalizálták.
-
-
atti_2010
nagyúr
Komoly hardverigényes alkalmazások sora, hajrá.
Olivgerda, kicsit felvilágosíthatnál, hogy mi is a baj a superpi-vel? (a temporális fileokon és a csítereken kívül) Mert még igen szépszámmal használja az oc-s közösség.Pont te voltál az aki szétdumáltad az agyunkat a Superpivel mert akkor xy Afganisztáni oldalon olyan tesztet láttál amiben a Bull jóval gyengébb.
-
Jack@l
veterán
válasz
attiLANte #80 üzenetére
LOL
nagyobb a csík, nagyobb a szám, nem elég az...
----
Azért megkérdezném még egyszer mért kell 10-esével szanálni a román teszt linkjeit és hozászólásait? Mi volt a baj benne, tök rendes konfiggal és bench-ekkel mértek (kivéve 3dmark). Tudom biztos nem amd-s előírás szerint ezzel-ezzel meg ezzel, meg csak ati kártyával lehetőleg minél kissebbel crossfire-be, de mégis? Mi a konkrét oka, hogy nem lehet a topikban? -
Laccee89
csendes tag
Én majd a 6 magos teljesítményére, és persze árára leszek kiváncsi.
Eddig inteles voltam, de az AMD a politikája miatt sokkal szimpatikusabb.
(Szorzózármentesség felár nélkül, valamint nem cserélnek foglalatot minden procihoz..) -
Oliverda
félisten
Elvileg majd megkapjuk mellé az Antec Kühler 920-as gyári vízhűtőt is, de amúgy akad a szerkesztőségben egy brutál "2 kilós" valamilyen Noctua, ha netán azon múlna.
-
Oliverda
félisten
válasz
->Raizen<- #79 üzenetére
Rajtam nem fog múlni esetleg csak a CPU-n.
-
attiLANte
tag
válasz
atti_2010 #71 üzenetére
"superpi-ben jól agyonvert mindent"
LOL, a múltkor még "irreleváns" volt a SuperPI, most hirtelen mégis fontos, mert abban jobbnak tűnik a Bull?
Egyébként csak szólok, hogy "a kisebb érték a gyorsabb", tehát szó sincs semmiféle agyonverésről - bár lehet én vagyok tévedésben, hiszen te vagy a nagy szakértő...
-
Oliverda
félisten
Eddig én egyetlen valamirevaló tesztet sem láttam. Egyrészt a román tesztben (is) a 9905-ös UEFI-t használták, amit direkt tuningra adott ki az ASUS. Ebben a Turbo Core nem működik megfelelően. Másrészt a tesztek 95%-a szintetikus, ami alapvetően nem tükrözi jól a real-life alkalmazások alatti teljesítményt. Ezért érdemes megvárni a szerdát....vagy a mi tesztünket.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
atti_2010 #71 üzenetére
Jól látszik hogy nem számít hogy ddr3 1333 mhzram van a gépben vagy 18xx-es nem gyorsul vele jelentőset a rendszer. Viszont nekem a 3dmark 06 cpu score 4 ghz-n az x6os procimmal 6834 pont. Az fx 8150el meg 4,5 ghz-n ugyan annyi. Mindegy ez az fx proci a jövőben megjelenő több szálra optimalizált játékoknál mutatja majd meg igazán a foga fehérjét. Viszont nekem értelmetlen lesz váltani az x6osról az is jó fps értékeket ért el a játékokban alig volt elmaradva.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
->Raizen<- #70 üzenetére
Kimondottan tetszik amit láttam, superpi-ben jól agyonvert mindent, PC Mark 11 ben sem rosz, a játékokban is elég jó, a vizes változat megrántva 5Ghz-re meg hozhat meglepiket.
-
->Raizen<-
veterán
E szerint a videó szerint jól szerepel az új fx proci jelentős tuningal meg lehet előzni a 2600k-t játékokban úgy 4.8 ghz-n.
Nép processzor lesz. [link]
-
Klikodesh
senior tag
Hat a techpowerup os real time feed eleg meggyozo volt a lab501 eredmenyeit illetoen.
A reakciok ra szerintem Phenom inditasahoz fognak hasonlitani. -
vinibali
őstag
húhúú, a Donanimhaber eléggé túlcsordul FX-es hírekkel
-
gyiku
nagyúr
eddig nda lejartaig nem volt sajat topik
-
Oliverda
félisten
Javaslom a google translatet. Az elég sok nyelvre lefordítja neked, ha már a magyarral nem boldogulsz.
A szokásos hantázás helyett pedig inkább mutass valami kézzelfoghatót legalább egyszer.
Fiery: Erre majd inkább akkor reagálnék, ha lejár az NDA.
Mondjuk az talán nem titok, hogy azzal a BIOS verzióval nem működik megfelelően, illetve nálunk "kicsit" kevesebb benchmark kap helyet a programcsomagban.
-
siriq
őstag
Nem ertem ezt a kerdezest O-tol. Nem tud semmivel tobbet mint masok. Csak a szokasos szoveg van. ...............
A szoveget masolom ha netan torlesre kerul....
Mar reges regen van gyujtemeny a valogatott darabokrol amit az AMD kuld tesztereknek OC-ra. STB. -
Oliverda
félisten
válasz
FireKeeper #4 üzenetére
Ez alapján úgy fest, hogy igen. Mondjuk nem lennék meglepve, ha csak az első x 1000 darabra vonatkozna ez.
-
vinibali
őstag
tekintve, hogy a Gigiánál csak egy újabb revet adtak ki néhány az AM3+-t is támogató laphoz - amik persze úgy néznek ki mint az előző revek - remélem, hogy csak bios beli különbség lesz. tudom hogy a hőszerzor sem volt menni
nagyjából próbáltam valamit mondani, mindenféle sok-sok tényezőt nem említve
-
vinibali
őstag
nem véletlen nyílt ez a topik pont ilyenkor
ezt most találtam, és nagyon megörültem...de aztán láttam hogy már az első hsz-ben is szerepel
-
DonDennis
senior tag
Szerintem fölösleges rágódni milyen lesz megveri e a 2600K vagy ilyenek valószínű nem de ha még meg is veri akkor úgy is jönnek a LGA2011 es lapok és a hozzá tartozó SB-e CPU-k amik megint átveszik a CPU koronát és akkor mi van?! De ha csak kicsit marad el a teljesítménye a 2600K-tól akkor meg kárpótlásul ott lesz az a 60-70.000 Ft-nyi magyar pénz ami megmarad a gépvásárlás után a zsebedbe MINT PLUSZ(csak az alaplapnál pl TOP INTEL ÉS TOP AMD= LGA 1155 lap ASUS Maximus IV Extreme-Z - 105.283 Ft
ellenben AM3+ ASUS Crosshair V Formula - 68.170 Ft
) ami szerintem nem elhanyagolható szempont.
-
törölt tag
Teljesen egyetértek azzal az állítással, hogy "ipc cannot be scaled up without huge power drawbacks. Both ipc/frequency should have a good relation to have proper performance.".
De ha a Bulldozer a magasabb fogyasztásával (FX-8150 / 125W) csak az IGP-vel együtt is kevesebbet fogyasztó Sandy Bridge (Core i7-2600K / 95W) processzorral lesz versenyben, akkor bizony nagyon úgy tűnik, hogy túllőttek a "good relation"-ön.
-
mdraco
őstag
Na ha új topikja van akkor biztos megjelenik
Mennyi ideje is várjuk ezt a bulldozert?
-
Don't Panic
senior tag
azt a pár napot még féllábbal is kibírjuk
-
borkarico
aktív tag
Kíváncsian várom, remélem nem lesz csalódás az egész!
-
kisza25
félisten
most leltem ezt a topikot 12-én jön a bull? kíváncsian várom
-
törölt tag
Miből következtetted ki, hogy a Deneb gyorsabb nála?
Másfelől tudod mi az a FlexFP? Az ami az Intel procikban nincs...
Ha ott megkínálod pl. a Sandy Bridge mind a 8 szálát egy SSE kóddal, akkor csak az FPU-k fele működik, míg a Bulldozernél az összes. Anélkül, hogy AVX-re lenne fordítva kód, ki lehet használni az egész FPU-t. -
lee56
őstag
Szerintem meg az a gáz, hogy már leírod amikor még ki sem jött, és tényként állítasz be pletyka szintű dolgokat..
És még ha beigazolódnak is ezek, akkoris kapsz magasabb órajeleket, amik több mint valószinű hogy kompenzálnak majd, főleg ha beérik a gyártástechnológia.A fejlettebb utasításkészletek meg mindíg is így működtek, először ki kell jönni a hardvernek hogy lehessen rá fejleszteni, jövőre nézve viszont jó befektetés lehet.
-
válasz
#95904256 #21 üzenetére
szerintem gáz, hogy egy Deneb (ami csak jóindulattal volt pariban a core2duo/quad-okkal) gyorsabb nála. Több éves architektúra. Legalább ugyanazt a szintet illett volna hozni.
Az AVX és társai jó dolgok, de egyelőre kevés az alkalmazás ami ki is használja a feature-ket.
-
atti_2010
nagyúr
Meglátjuk a valós teszteket, engem a játékokban nyújtott többlet és a fogyasztás érdekel.
-
törölt tag
Nem értem, mi a baj azzal, hogy clock-to-clock lassabb a Denebnél.
Ezt előre lehetett tudni, mivel a Bulldozert új koncepció alapján tervezték.Cserébe kapsz 8 magot, magasabb órajelet, flexFP-ét, AVX-et, XOP-ot, stb...
Összességében ugyanazért a pénzért nagyobb teljesítményt nyújt. -
egy idézet:
Zambezi core in FX4100 has exactly 25% lower SIMD/fp performance than Deneb core... Fits kinda well with that 80% claim from the slides. But AMD said they expanded the unit and some other improvements so that SIMD workloads at least won't be slower than family 10h. We see that they missed the mark by 25% since it takes Phenom @ 3.3-3.4Ghz to match FX4100 @ 4.2GHz. Pretty disappointing IMO. Even in single thread department Zambezi's "mighty 256bit" FPU fails to beat Deneb core from 2008. Wtf is going on AMD?
-
Crytek
nagyúr
Remélem azért lehet majd kapni 50k alatt 81xx-et!
-
válasz
atti_2010 #17 üzenetére
úgy értem, magasabb lenne az induló ára, de nem kerülne többe egy 2600k-nál.
(amikor az a64 megjelent és verte a p4-eket, rendesen megkérte az AMD az árát... ők sem jótékonysági intézmény)Olvasgatva külföldi fórumokat, elég nagy a csalódás az utóbbi pár napban kikerült eredményekkel kapcsolatban.
Valahol azt írják, hogy még a Deneb is gyorsabb clock-to-clock mint egy bull mag különböző mérések esetén. Ha ez így van, az egyértelmű csalódás.
De már csak pár nap, és kiderül. -
Nektek van már bull tesztpéldányotok?
Ha van, és már tudsz valamit a várható teljesítményről (de még nem nyilatkozhatsz konkrétabban), akkor megértem ezt a hozzászólást.Viszont, figyelembe kellene venni a CPU árazását. Nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe. Ha versenyképes lenne egy 2600K-val szemben, többe kerülne.
De ne legyen igazam.
-
cowboy_bebop
őstag
Október 12-én a 2 modulos Bulldozerek is jönnek? Azt lehet tudni, h. letiltva lesz-e 2 modul, vagy natívan lesznek 2 modulosok?
-
Departed
őstag
Na mégegyszer átnézve a táblázatot új célpont van: szerintem majd beújítok egy 6magos verziót, és megnézzük tud-e mondjuk...4.44 Ghz-et, az olyan szép lenne, és már érdemes lehet váltásra. A kérdés csak annyi: számíthat-e majd és mennyit a jelenlegi Athlon II X4-hez képest 1680*1050-es felbontásnál játékokban..Remélem hamarosan kiderül.
-
schwartz
addikt
Kb. 8 eve volt utoljara AMD processzor a gepemben de ezt most meg fogom nezni kozelebbrol is...
-
atollox
csendes tag
Van már információ arról, hogy tuning során az energia-gazdálkodási funkciók fognak-e működni? Bocs, ha már volt említve, nem találtam erre vonatkozó hozzászólást.
-
katsi
tag
Taps az uj topicnak!
A termek ararol (akar dollarban) van valami info? -
atom87
aktív tag
Üdvözlöm az új topic-ot, tűkön ülve várom már Október 12-ét.
Gondolom 2-3 hét kell hozzá, míg itthon is elérhető lesz a Bulldozer.
-
Enclave
aktív tag
Ez még lemaradt az előző hsz-emből a cpu-z-ről, elvileg emiatt ír FX-8130P-t a régi cpu-z FX-8120-ra: (persze az más kérdés, hogy ez is mennyire megbízható infó)
"That thread started yesterday, in central and eastern europe the date is written differently, 7.10.2011. means seventh day of october not tenth day of july.
It is related with this news http://www.techpowerup.com/153213/AM...ian-Store.html regarding FX8120 on stock at ukranian webstore Fixer. Those guys bought it there.
On this very page member Pt1t explained again that you need latest CPU-Z version 1.58.7 to display correctly FX8120 cpu string, otherwise it will be marked as FX8130P." -
Enclave
aktív tag
válasz
FireKeeper #4 üzenetére
Esetleg ilyesmire gondolsz?
Talán a másik topikban linkeltek valakit aki szintén fémdobozban tartott egy FX-8150-et. (most nem találom a fotót)
Egy rövidebb magyarázat a fotóhoz, amit más fórumon találtam. Állítólag Ukrajnában már kapható egy webáruházban FX-8120 (a legelső linkelt fotón talán ennek a webáruháznak a logója van) és valaki rendelt / kapott is egy darabot, majd arról postolt eredményeket egy ukrán fórumban. (hogy ezek valósak-e vagy sem, azt nem tudom)
(a webáruház beszámolója az FX-8120-ról, hogy náluk már készleten van)Ha esetleg van valakinek kedve hozzá, rendeljen Kijevből és kíváncsian várjuk az eredményeket, ha valósak...
Megjegyzés 2: Ami a cpu-z screenshotokon az "ES" jelzést illeti, ez állítólag amiatt van, mert nem a legújabb cpu-z-t használják, hanem egy régebbi változatot, ami tévesen detektálja a cpu-t "ES"-nek...
Persze mindezek mennyire hivatalosak, azt nem tudom...
(Google Translate-el mindenki olyan nyelvre fordíthatja a linkeket, amilyenre neki tetszik
Emiatt linkeltem az eredetieket)
-
Vigneau
félisten
válasz
FireKeeper #4 üzenetére
Ha igen, akkor nagyon remélem, hogy a tálcás verziók jóval olcsóbban kerülhetnek hozzánk.
-
FireKeeper
nagyúr
arról van valami infó, hogy a boltokba kerülő példányok tényleg abban az állati király fémdobozban lesznek kaphatók?
-
DonDennis
senior tag
csak lenne már 12.ike
-
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3445, 97% Akkumulátor
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest