- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Armagedown #9149 üzenetére
> Aztán ott van az a másik dolog is, hogy hiába nyílt az arm,
> egy arm alapú rendszerre nem telepíthető bármilyen arm-re írt operációs rendszer,
> míg X86-64re telepíthető bármi, ami erre a mikroarchitektúrára van írva.??? Ezt mi alapján állítod ?
Én itt egyáltalán nem érzékelem azt amit irsz ...Jellemzően ARM-re sokkal több minden van ...( a régi windowsokat leszámítva )
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:ARM_operating_systemsMég az egyedi kütyük (pl orangepi) oldalán is rengeteg fel van sorolva ..
http://www.orangepi.org/orangepibbsen/forum.php?gid=46> Nem beszélve arról, hogy korlátozzák is a gyártók,
> hogy mit telepíthetsz egy arm alapú eszközre, pl a zárt bootloader miatt.ja, ... próbálják az átalguser-t megvédeni ...
de ez újabban az AMD-gépeken is várható ~"Microsoft's Pluton" -
Devid_81
félisten
válasz
Armagedown #8703 üzenetére
Asusnal kellene kopogni az ajton nem az AMD-nel
-
Petykemano
veterán
válasz
Armagedown #8522 üzenetére
Elnézést, valóban.
Mentségemre szóljon, hogy ne a TSMC pénzügyi eredményei voltak a célkeresztemben, hanem hogy abból milyen következtetést lehet levonni az AMD wafer ellátottságára és annak jövőbeli árazására vonatkozólag. -
awexco
őstag
válasz
Armagedown #8522 üzenetére
Nem tudom hányszor emelt áremelést kifogásokkal ...
-
Csokissütis
kezdő
válasz
Armagedown #8288 üzenetére
azért a három és fél százalék szerver részesedésért beáldozott majd kilenc százalék mobilt és hat százalék desktopot, akiknek a hátán felkapaszkodot, ki a fene érti ezt
elengedte inkább ezeket a piacokat, mikor látta hogy sose tud annyit gyártatni, ami ide kell, és választotta a szervert a kis volumenjével -
S_x96x_S
addikt
válasz
Armagedown #7519 üzenetére
> Sikerülne-e javítani az X86 architektúra helyzetét, ha azt megnyitná az Intel?
az X86-64 == AMD-64
és ezt már az AMD-nek kellene megnyitni és nem az Intelnek, ami magában nem olyan egyszerű a sok kereszt licensz és egyéb megállapodás miatt.Ha meg is nyitnák, akkor az az nVidia-nak lenne a legjobb; de ezt meg se az Intelnek-se az AMD-nek nem lenne jó.
vagyis szerintem nagyon-nagyon kicsi az esélye.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Armagedown #6905 üzenetére
>Mekkora lesz így a chipset TDPje?
konkrét számot nem tudok ..
de a TSMC N6 - valószínüleg nem kér sokat ..
( viszonyításként: az X570 : GF 12nm )viszont a PCIe Gen5 -nek több kakaó kell.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Armagedown #6581 üzenetére
10 éves játék...
Eresszék rá a God of War-t vagy a Horizon-t...
-
HSM
félisten
válasz
Armagedown #5868 üzenetére
Haha, és épp a konkurens CPU gyártó friss termékének tesztelésének hetében jönnek elő ezek a lassulásos "gyerekbetegségek"...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Armagedown #5655 üzenetére
azert ezt nehez maskepp ertelmezni :
"Az early adoptereknek el lehetett volna adni prémium áron, így hogy lassabb, mint a konkurencia, alá kell árazniuk."
ha arragondolsz, hogy le kell arazni az 5950X -et, hát árazzák le.
Olcsóból kettőt kérek ! -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Armagedown #5653 üzenetére
gyanusvagytenekem. honnantudod előre, hogy az első ddr5 -os Zen lassabb lesz, mint a konkurrencia ?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Armagedown #5651 üzenetére
nemkesett az AMD semmivel, vagymar duborog a ddr5 korszak ?
-
Petykemano
veterán
válasz
Armagedown #5575 üzenetére
> növelje az AMD a versenyképességét az Intelel szemben
Ez elgondolkodtatott.
Sokáig azt vártuk, hogy az 5nm ismét lehetőséget ad majd a mag szám növelésére - Nem azért, mert hogy a 16 mag a mainstreamben ne lenne bőven elég és bárkinek is tényleg életbevágóan 24 magra lenne helyette szüksége, hanem azért, hogy az egész product stack lejjebb csússzon az árlétrán. Mivel hogy ugye a 6 magos $200-250-ről felcsúszott $300.
Na mindegy, nem akarom megnyitni azt a vitát újra, hogy szükságes- vagy indokolt-e a olyasfajta előrelépés, hogy $250-300-ért már ne 6 magot, hanem 8 (friss) magot lehessen kapni. Csak azt akartam mondani, hogy a jelenlegi várakozás az, hogy a magszám maximuma marad 16.Nem hiszem, hogy a 170W-os TDP keret ST felhasználás terén számítana. Viszont a 170W-os azért bőven ad többletlehetőséget arra, hogy mondjuk 3.5Ghz helyett 4-4.5 között pörgessék a 16 magos csúcs processzort.
Már látom a szemeim előtt a zen3 vs zen4 tesztet, hogy mivel tud többet gyári beállítások alapján és mennyivel jobb a zen4 azonos, 105W-os TDP keretbe korlátozva.
Ha ezt összetesszük - ezen gondolkodtam el - valójában legalább annyira fontos lehet az AMD-nek, hogy extra CCD nélkül kínáljon a vásárlóknak extra MT teljesítmény - persze ha így nézzük, akkor leginkább a vásárló költségére.
Én azért persze még titkon remélem, hogy ez nem csak a "hardkór" mainstream felhasználók, hanem a big apu-ra várakozók örömét is szolgálni fogja.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Armagedown #5187 üzenetére
> egy ideig nem várhatóak PCI Express 5.0át támogató cuccai.
(PCIe5.0 mániásként is)
ez inkább úgy fogalmaznám át, hogy:egészen más az Intel és az AMD kommunikációs stílusa.
pl. az 3D V-Cache váratlan volt.
bár nagy is volt a nyomás az AMD-n, hogy mondjanak már végre valamitAz AMD általában kevesebbet igér és "őszintébb" (mint az eddigi Intel)
én reménykedek, hogy 2022 Februárban lesz PCIe5.0 -ás meglepetés is.
és csak 2-3 hónapos lemaradás lesz az Intel mögött.Persze ettől még néha sírok ...
és ha az Inteles Gen5 "kivételesen" tényleg jól sikerül és 3hónapon belül nem látható AMD-s alternativa, akkor lehet, hogy lesz egy új Inteles gépem _is_. -
válasz
Armagedown #5187 üzenetére
Miért maradna le? Az Intel lemaradt, mert később hozta el a 4.0-át, mint az AMD?
-
válasz
Armagedown #4549 üzenetére
Simán lehet, amennyire nincs (se DIY-re, se noti piacra, legalább is utóbbiról olvastam vhol ph fórumon, Renoirra várólisták vannak már egy ideje) AMD proci, Intel meg akad dögivel.
A kérdés már csak az, hogy az AMD termelése (kb mindent eladnak gondolom) hogy viszonyul az Intel eladásokhoz, könnyen lehet csökkenés is a részesedésben. -
awexco
őstag
válasz
Armagedown #3798 üzenetére
Attól függ ki foglalt először ... de lehet dupla win is az intelnek ...
-
Cathulhu
addikt
válasz
Armagedown #3798 üzenetére
Tippre elegge. Most ugye a Zen3 jon 7 nanon, de szerintem ezzel ki is bekkelnek '21-et, viszont 22-ben jonne a Zen4 5 nanon, ha viszont az intel elviszi a kapacitast (marpedig el tudja, penzugyileg es mennyisegileg is), akkor az fajni fog. Pedig milyen jol jartak volna azzal, hogy addigra az apple es a qualcom is tovabb lep (nekik ugye '21-ben lesz fontos az 5nm)
-
Cathulhu
addikt
válasz
Armagedown #3201 üzenetére
tudtommal a dell az intel legnagyobb kurvaja, szoval ezen azert nem lepodok meg.
-
válasz
Armagedown #3012 üzenetére
Számomra a hírértéke nem az, hogy csinálják, hanem hogy írnak erről.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Armagedown #2324 üzenetére
> semmit sem ér ez a quantumizé,
> ha nem lesznek rá operációs rendszerek és programok.
nem átlagembereknek lesz elsőként .. a többiek meg írnak rá.
https://qubit.hu/2019/09/24/egy-uj-korszak-kezdete-a-google-elerte-a-kvantumfolenyt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest