- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Nemrég vetettem fel, hogy vajon egy ma $200-250-ért árult ryzen-t és egy $300-ért árult navi10-szerűséget 16GB HBME2-vel össze lehet-e pattintani egybe mondjuk alaplappal és hűtővel $500-ért?
De a két dolgot én szétválasztanám.
Tehát egy dolog egy méretes IGP, ami szükségtelenné teszi a dGPU-t a nagy többségnek (elvileg)
És megint egy másik egy olyan IGP, amit nem feltétlenül grafikára használsz. -
S_x96x_S
addikt
> A gondolatmenetem a következő:
> nézzük meg, melyik diszkrét videokártyából adunk el a legtöbbet;Az AMD mikor az új ZEN architektúrájét/procijait tervezte, akkor másképp gondolkodott,
Azt nézte, hogy 5év múlva a várhatóan versenytárs procija mit tud - és az AMD erre milyen stratégiával tud legjobban válaszolni.
( Az ellenfél legjobb stratégiáját (lépését) nézték )
Aztán ha a piaci ellefél hibázik - az már csak a ráadás ( mint ahogy az Intel csúszik a 10nm-el )És most ők a chipletes technológia vezetői.
Vagyis nem statikus helyzetre kell megtalálni a globális optimumot.
És ezért nem könnyű egy CEO-nak.az (Integrált) gpu-k terén tudható, hogy az Intelnek(Raja + Jim Keller ) mi a célja - A lehető legjobb architektúrát megalkotni.
és erre az AMD-nek is fel kell készülnie. ( folyamatosan fejlesztenie kell és meg kell őriznie az előnyét )
és egy idézet
Raja Koduri-tól ... ő hogy értelmezi az architektúrát ..
"Architecture is often a misused word today – people usually use it in the context of microarchitecture, when in reality architecture defines a contract between the system and the developer - how something is built is not architecture, but how something interfaces with outside world and how something functions is architecture." ( link )
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max tökéletes hibátlan eladó
- 4K Gamer PC Ryzen 9 5900X/RX 6900 XT 16Gb/32Gb DDR4/1Tb NVME M2 SSD/850W Bronz 6hó Gar
- SZINTE ÚJ! MacBook Air M4 - 13 , 16 GB RAM, 512 GB SSD, Éjfekete + 4 év garancia + balesetbiztosítás
- Lenovo Legion Go S 32GB/1TB Garancia + Ajándék
- Lenovo ideacentre Gaming 5 Limited
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Eladó Xiaomi 14 5G 5G 16/512GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X230 i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Plus Black Dynamic Island, 48 MP fő kamera 256 GB -100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest