Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
> Egyáltalán nem felesleges, mert simán lehetne akkor egy socketes
> szervert építeni a TR-re, amely ugyanúgy 64 mag / 128 szálas,
> mint az Epyc 7702,
> ...
> Ráadásul a TR 3990X ára csaknem fele a 7702-nekInkább az 1 socketes "EPYC 7702P" - lehet itt az alternativa ( 64c /128t )
$4425
a szintén eleve 1 socketes Threadripper 3990X -nek ( 64c/12t) pedig$3990
Árban annyira nem olyan nagy eltérés. ~ 11% felár az Epyc ért (
(4425-3990)/3990
)Egyébként 64c/128t -nél már számít az is, hogy 1 threadre mekkora RAM esik, és
sajnos a RAM nem skálázódik még olyan gyorsan, mint a magok száma.
( a TRX40 : Max. capacity of system memory: 256GB ) - ami nem is olyan sok, ha 128 ( threadszám) -al leosztom.A Hetzner-nek már most van "AMD Ryzen™ Threadripper 2950X " -es gépe, amit bérelni lehet, vagyis valós igény a Threadripperes szerver.
https://www.hetzner.de/dedicated-rootserver/matrix-ax
Persze náluk van (AMD Ryzen 5 3600
ésAMD Ryzen 7 3700X
gép is - elég jó áron )
Mivel van igény az olcsóbb árakra .. egyes cégek megoldják, hogy normál desktop procis gépeket tudj bérelni, de azt nem tudom, milyen alaplapot használnak.> A TR és az Epyc közé határozott falakat kell húzni, hogy ne kannibalizálja a saját piacát...
A fal szerintem ott lehet, hogy az új magasabb freq-jű (~280W-os) Epyc-ekből (az elején)
nem valószínű, hogy lesz 1 socketes olcsó verzió
https://www.tomshardware.com/news/amd-epyc-new-cpus-7002-series-asus
pl. 7H12vagy ha lesz, akkor annak az ára a 3990X felett lesz ~ 30%-al. ( tippeltem )
-
DraXoN
addikt
A több memória sávszélesség az epic esetén sok esetben kellhet, pl. dupla sebesség érhető el emiatt háttértáraknál (pl. pcie4ssd raidban).
Több PCIE-sáv érhető el.
nem is azt mondtam, hogy mind a Registered-ECC és mind a LP-ECC legyen támogatott, de legalább az előbbivel már lehetne duplázni az elérhető modulokkal is.
Persze tényleg lehet unbuffered-ECC-t használni, csak az a "kvázi profi" nagy memóriájú szervereknél nem annyira használják hanem inkább a többet tudó változatokat.
Ha a piacot persze elég nagynak találják a gyártók akkor jöhet ilyen ram nagyobb kapacitással, csak kérdés.. elég nagy-e a piac ehhez, mert külön modult kéne rá gyártani, ugyanis szerverekben jó eséllyel nem használnák (ha már van jobb).
mondjuk előnye lenne az unbuffered fajtának, azokat akkor lehet majd asztali ryzen is megeszi (talán).. így ott is lehet több ram mint ami most.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Android szakmai topik
- Internet problémák
- Háztartási gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest