Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S
üzenetére
"Vagy legalábbis a kettő erősen összefügg"
Ok-okozati viszony létezik, a túlzott melegedés throttlingot okoz, de minden lassítása a CPU-nak throttling, így nem csak ez lehet az oka."you might be running at half the advertised frequency"
Itt azért nem mindegy, mit definiálunk "advertised frequency"-nek. Ha a turbó órajelet, akkor az alapból jócskán csökken ha sok a terhelt mag, és még tovább csökken, ha vektoros a kód. Ha alapvetően ez lenne a trend, akkor semmi értelme nem lett volna belerakni, ennyire nincs azért elrontva a rendszer.
És igen, mint írtam, van az a szituáció, amikor érdemes lehet kerülni/kikapcsolni (vegyes kód, alacsony AVX512 tartalommal).Idézet a linkedről: "It is hard for me to get terribly depressed at the fact that a benchmark I specifically designed to make AVX-512 look bad sees a 3% performance degradation on one core."
Alapvetően egyébként én is szoftverfejlesztői szemmel nézem a dolgokat, de tény, hogy nem adatfeldolgozási területről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem akármilyen módon ugrik rá a memóriapánikra a Valve
- Milyen házat vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Robotporszívók
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
És igen, mint írtam, van az a szituáció, amikor érdemes lehet kerülni/kikapcsolni (vegyes kód, alacsony AVX512 tartalommal).