- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
S_x96x_S #5268 üzenetére
Ha jól tudom, a HBM közel sem az a sebesség, mint az S-RAM. Nyilván fordítva meg a kapacitás alakul így.
Mindenesetre érdekes jövőképet fest, hogy a hagyományos L3 és a DDR5 közé így most bekerül még 2 rétegnyi tár. Ember legyen a talpán, aki ezeknek a kezelését megkomponálja...
Vó'tmá' kategória, de én még mindig azt várom, hogy jöjjön egy legalább 200W-os gamer SOC 6c/12t + legalább 16-20CU + 4-8GB HBM. Lehetőleg midnezt 500$ plafonon. És akkor ott van egyben a 300$-os VGA meg a 200$-os proci egyben.
sz: Tisztában vagyok vele, hogy ez legkorábban is csak azután jöhet, ha már a Radeon vonalat is átállították chiplet dizájnra. Addigra remélhetőleg lesz annyira jó a 3D technológia, hogy a procin ülő S-RAM-on kívül megoldható legyen a GPU-n ülő HBM3 is.
Mivel közölték, hogy az AM5 foglalat bem támogatja a 4-csatornás DDR5 kialakítást, így arról letettem, hogy azzal buffolják a memóriasávszélt, amit egy a fentiekben írt erejű GPU követelne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest