Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Cathulhu #3168 üzenetére

    Érdekes grafikonok.
    Csomó olyan van, ahol valójában az SMT nem hogy nem dob 30-50%-ot, de még ront is.

    Ezzel együtt érdekes látni, hol tart az ARM.
    Talán van még reménye az AMDnek (és az intelnek)

    A kommentek közt mindkettőre.van válasz:
    Sok esetben a HPC/cloud szegmensben olyan alkalmazások futnak, mármint itt a tesztben,.ami nem fér bele.a.cachebe és a memóriasávszél szűk keresztmetszetet jelent. Valóban lehetett azoknak némi igazuk, akik a magok számának duplázása kapcsán felvetették: hogy fogja tudni ezt 8 csatorna etetni.

    Ez megmagyarázza a Milannál a 32MB+ L3$ jelzést és azokat a spekulációkat is, hogy HBM lehet szükséges. Nem kifejezetten késleltetéscsökkentő, hanem sávszélességnövelő gyorsítótár gyanánt.

    A másik dolog a kommentekben az ARM.
    Egyik hozzászóló elmondja, hogy az isának kevés köze van az energiahatékonysághoz. Szar vele dolgozni, és szar a sok legacy utasítás, de nem ez a döntő.
    Energiahatékonyság jöhet abból, hogy mire van kitalálva egy architektúra.és hát az x86 iránya elég régóta a vastag többszálú adatfeldolgozás. Az armos implementációk pedig eddig nem erre hegyezték ki. De most hogy épülnek a szerverek, majd kiderül, hogy sok adat feldolgozásához sok energiát kell.

    Itt jön képbe a data locality. Coreteksnek volt egy videója arról, hogy valójában mennyire kevés enegiát igényel az adatfeldolgozás, a számítás az adatmozgatáshoz, memóriából való kiolvasáshoz képest.
    De valószínűleg ez inkább ügyes mérnöki megoldás, semmint isa kérdése.

    Ami mégis döntő lehet, hogy az arm licencelhető. Az x86-ot az AMD és az Intel bütykölgeti.
    De arm oldalon saját specifikus célra be tudnak szállni olyan dollárszázmilliárdos cégek,.mint Apple, amazon, Google, facebook, akik sok esetben azt se tudják, hová tegyék a profitot (hogy az adóhatóság ne lássa)

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák