Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- iPad topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ebegab92
senior tag
válasz
djdaniel #7880 üzenetére
Attól függ, hogy mit hajtanál benne
Ha Phneom II X2-t akarsz X4-ként hajtani, akkor inkább a 970 Extreme3-at, mivel a FET-eken van hűtés, így stabilabb marad a rendszer alapjáraton és némi tuningnál is
Meg az Extreme3 mellett szól az is, hogy csak 2k-val drágább, de egy jobb lapot is kapsz. -
Milka 78
nagyúr
válasz
djdaniel #7585 üzenetére
Nem az lesz.Az opciót a BIOS->ADVANCED->JUMPER FREE...->és ezen belül a VDDNB Over Voltage opció ami alapból AUTO-n van.Ha nem tuningolsz fsb-t akkor ezt lehet csökkenteni.Ha jól emlékszem alapból 1.1000v-t kap,de gondolom lapja válogatja.Oli eme gyöngyszemében látható,hogy milyen NB sebességhez milyen fesz dukál(ez utóbbi is procinként változhat).Nálam 2120-on megy az NB(memória vezérlő),ennek ellenére egész jól tudtam csökkenteni.Persze ráment 2-3 napom,hogy kitapasztalja,hol nem fagy szét a gép,de erre találták ki a Linx-et.Most bios szerint 1.3088v procifesznél(cpu-z szerint 1.320v) és fent említett 1.056v-s NB fesznél tartok(ez alatt már fagy hibázik.Így jóval hűvösebb a proci és a fogyasztása is egész baráti lett.Az egész gép energia takarékos módban (22-es nem ledes)monitorostól routerestől,6450-es vga-val,tokkal vonóval eszik kb 100-103 wattot netezés közben és durván 70 vatt körül eszik torrentezés alatt kikapcsol monitorral.
Szerintem érdemes kitapasztalnod,hogy mit lehet csökkenteni,mert van egy két jótékony hatása,de nem életbevágó.Viszont elég sok türelem kell hozzá.Első lépésben nézd meg,hogy tuti stabil e 3300mhz-n a procid az alap(AUTO) feszültségen.Ha stabil kezd el kis lépésekben csökkenteni a feszültségét(Szerintem próbáld 1.310v-n,de ez eléggé sacc-per kb,mert lehet az én procim máshogy viselkedik mint a tiéd).Ha ezt belőtted,hohy melyik az a legalacsonyabb fesz amin még stabil és még van energiád akkor belekezdhetsz az NB fesz csökkentésébe.Egyszerre ne állítgasd,mert könnyű belezavarodni és nehezebb kiszűrni a hibát.
Jó szórakozást! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest