Új hozzászólás Aktív témák
-
misimagaki
aktív tag
Beállítottam a Power Managmentet. power savingen van.
A sebességgel meg az a helyzet, hogy tavaly tavasszal beletoltam a két disket RAID1-ben, majd amikor meguntam, akkor megtörtem valamikor ősszel. De az egyik lemezen a fájlrendszert SoftwareRaid-en hagytam, mert a freenas, és utána a nas4free is simán kezelte - szemben az OMV-vel, ami csak teljesen szűz lemezekkel tud bármit is kezdeni. (Ezt még freenassal csináltam.)
A tükör másik lemezét leformáztam UFS-re, és pakogattam rá NAS-on belül, amit úgy gondolok, hogy meghagyom még egy darabig. Egyébként diskről diskre még most is siralmas a másolás. 700 GB 13 óra alatt ment át.
Aztán valamit lehúztam, az UFS lemezről FTP-n, és tolta ezerrel. Akkor gondoltam, hogy a fájlrendszerrel lehet a baja. Ezért lementettem róla mindent, és leformáztam UFS-re. Vissza már nem másoltam rá a 700 GB-t, mert inkább felcseréltem a lemezek szerepkörét.
Igazából lehet, hogy csak a konfiguráción kellett volna állítani, de nem volt türelmem szórakozni vele.Van egy P3 1GHz Compaq Deskpro EN alaplapom 2 db 20 GB-os IDE diskkel 512 MB RAM-mal, lehet, hogy eljátszok majd azon ezzel a RAID dologgal.
Egyébként alapfelállsban az lett volna a NAS, de a PCI-os SATA kártya. amit sikerült szereznem rendszeresen összekeverte a diskeken az adatokat, aztán egy idő múlva már el sem indult, vagy nem tudott leállni, mert nem tudta szinkronizálni a dolgokat.
Meg a gigabites hálókártyáról ne is beszéljünk, mert ugye az nem volt rajta, venni meg nem akartam, de 100 Mb-en kiszolgált mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple MacBook
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- AliExpress tapasztalatok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700KF
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest