Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• misimagaki

aktív tag

válasz Brogyi #9694 üzenetére

Beállítottam a Power Managmentet. power savingen van.

A sebességgel meg az a helyzet, hogy tavaly tavasszal beletoltam a két disket RAID1-ben, majd amikor meguntam, akkor megtörtem valamikor ősszel. De az egyik lemezen a fájlrendszert SoftwareRaid-en hagytam, mert a freenas, és utána a nas4free is simán kezelte - szemben az OMV-vel, ami csak teljesen szűz lemezekkel tud bármit is kezdeni. (Ezt még freenassal csináltam.)
    A tükör másik lemezét leformáztam UFS-re, és pakogattam rá NAS-on belül, amit úgy gondolok, hogy meghagyom még egy darabig. Egyébként diskről diskre még most is siralmas a másolás. 700 GB 13 óra alatt ment át.
    Aztán valamit lehúztam, az UFS lemezről FTP-n, és tolta ezerrel. Akkor gondoltam, hogy a fájlrendszerrel lehet a baja. Ezért lementettem róla mindent, és leformáztam UFS-re. Vissza már nem másoltam rá a 700 GB-t, mert inkább felcseréltem a lemezek szerepkörét.
    Igazából lehet, hogy csak a konfiguráción kellett volna állítani, de nem volt türelmem szórakozni vele.

Van egy P3 1GHz Compaq Deskpro EN alaplapom 2 db 20 GB-os IDE diskkel 512 MB RAM-mal, lehet, hogy eljátszok majd azon ezzel a RAID dologgal.
    Egyébként alapfelállsban az lett volna a NAS, de a PCI-os SATA kártya. amit sikerült szereznem rendszeresen összekeverte a diskeken az adatokat, aztán egy idő múlva már el sem indult, vagy nem tudott leállni, mert nem tudta szinkronizálni a dolgokat.
    Meg a gigabites hálókártyáról ne is beszéljünk, mert ugye az nem volt rajta, venni meg nem akartam, de 100 Mb-en kiszolgált mindent.

Új hozzászólás Aktív témák