- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Steam Deck
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- 3DMark Vantage eredmények
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
IreN!CuS #9840 üzenetére
Figyi, ha azt nézzük szinte egyik tuningos gép sem nagyrészt tuningra (értsd bios állítgatás, benchmark futtatás, napi 8-12 órában, éveken keresztül) van használva, hanem azokon is jellemzően neteznek, filmeznek, játszanak.
Rosszul fogalmaztál, próbáltam segíteni a rossz megfogalmazásod alapján, végül pontosítottál a saját megfogalmazásodon, semmi gond. Peace. -
martonx
veterán
válasz
IreN!CuS #9837 üzenetére
Oké, az 1-es pontod meggyőzött, de akkor minek ment a nagy körítés a netezős, filmezős, régi játékozós cuccokkal?
Mondd azt, hogy tuning buzi vagyok, mondjátok milyen kombót lehet itt a legjobban tuningolgatni, melyik bios-t lehet a legmélyebben bújni, moddolni.
2. Az adatlapodon egy C2-es van, amik közismerten jól tuningolható, az órajellel együtt teljesítményben jól skálázódó procik voltak. Az AMD apu-kra egyik sem igaz.
3. Attól, hogy valami nem a létező legdrágább, közel sem jelenti azt, hogy hamarabb elöregszik, vagy hogy rosszabb minőségű lenne. -
Vartanus
őstag
válasz
IreN!CuS #9797 üzenetére
Ha vennél egy 5600K-t akkor a fennmaradó 12K-t amit a 6800K-hoz képes nyernél ráfordíthatnád ramokra. Az 5600K-ban lévő IGP is bőven elég lenne,nem akarlak lebeszélni de arra a szerepkörre amire a gépet építed túl nagy pénzkidobás egy A10 6800K,nekem 5800K-m van és én most nyáron a fősulis szünidőben napiszinten 5-6órát tolom gameokkal és nem érezem szükségé a 6800K-nak,de te döntésed én csak a pénztárcátok szeretném kímélni a fölösleges extra kiadásoktól...szerintem egy 5600K és 2x4Gb 1866os Corsair LP ram(ami szinte biztos hogy megy majd 2133-on) többet érne mint egy 6800K olcsóbb ramokkal,DE a te döntésed én csak tanácsokat adok így kb ~1éves 5800k-s tapasztalat alapján.
-
Bogyi007
veterán
válasz
IreN!CuS #9797 üzenetére
Akyga AK806BG táp nélküli fekete
számítógép ház - egy ilyen házikóban lakik a konfigom, ennek van egy saját ventije is - ebben elég csendes a pakk (igaz Xbox360 és Ps3 után minden más csendes B-)) és még látványnak sem rossz a ventinél levő zöld és kék ledek miatt.Vele teljesen gyári procihűtéssel együtt átlagban 30-35 fokot tudok tartani mind a procin s a lapon is.
Továbbra is csak tapasztalataimat írom csak le, ez nem rábeszélés. ;-)
-
Vartanus
őstag
válasz
IreN!CuS #9790 üzenetére
Olvasva a dolgaidat,és ha megengedsz egy véleményt nekem
Azt írtad netezős,filmezős gépet szeretnél minimális játékokkal. Nekem most van egy kis LIano A4-es konfigom és a "nagy" Trinitys(adatlapomon)...A kis A4 3300-as APU is bőven elviszi a HD filmeket röhögve,mellette pl a WoT-ot is 1280+1024 mediumon kb 28-30 fps és 60-70 ms-os késleltetés mellett,az-az teljesen játszhatóan.
Előző eszmefuttatásomból kiindulva - ha csak nem célod a pénzed szórni világba - bőven megtenné egy Asrock FM2 A75 Pro 4-M deszka,mellé egy ilyen ram KIT, procinak pedig egy jóárasított A8 5600K és szerintem így jócskán faraghatsz a költségvetésedből a pénzt költheted másra(pl pár rekesz sörre)és még így is bőőőven kiszolgálja az általad felvázolt igényeket.
Hűtésről pedig:
Nekem egy állati nagy CM Cosmos S-ben van 8! db 12cm-es venti(belőve ~7-800RPM-re)és elmondhatom a gépet nem hallani 1m-en túl, közelről is inkább csak a winyó pörgése hallatszik na meg ha ritkán a dvd írót használom annak. -
-
Rypejakten
addikt
válasz
IreN!CuS #9779 üzenetére
nem full passzív hűtésről beszéltem, hanem csak azt furcsálltam, hogy 3 ventivel akarsz passzív procihűtést, miközben eggyel is megoldhatnád + 1 a hdd elé, ha rossz felépítésű a ház.
nem tudom, mennyire hobbigépnek készül, de alsó hangon is vagy 100k ez a négyes, amit össze tervezel hozni. egy Athlon 750K + 7790 kombóval is hasonlóan jönnél ki, csak közel négyszeres grafika teljesítménnyel.
Gézengúz:
ez ilyen, nem mindegyikkel jön össze. a G.Skillnek vannak ilyen low-voltage ramjai (persze aranyáron), amik 1,35V-on tudják az 1600-at, és 1,65-on a 2400-at, CL10-zel.
apropó, 1,6V abszolút nem magas, 1,85 fölött vészes már picit, de az AMD memvezérlője nem allergiás a magas feszre. -
-
Rypejakten
addikt
-
Rypejakten
addikt
válasz
IreN!CuS #9768 üzenetére
szvsz. fölösleges ennyire erőltetni a ram órajeleket. ha 3-4 fps növekedést hoznak. egy IGP tuninggal többet érsz, és az ingyen van.
én vennék egy CL9 / 1600-as párost, az jó esetben viszi a CL11 / 2133-at is.Macho helyett meg a be quiet! Shadow Rock Pro SR1 is alternatíva aktív hűtéssel, az is baromi halk.
"viszont a 14-es jobb lenne házhűtőnek"
azt az óriási hőt, amit termel az APU, elvezetni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Milyen okostelefont vegyek?
- Trollok komolyan
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Háztartási gépek
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Steam Deck
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Asustor NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Ryzen 3 3200G processzor
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest