Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tibcsi0407

félisten

válasz -Solt- #5444 üzenetére

Köszönöm, de ez még mindig nem a külföldről beszerzett termékekre vonatkozik, hanem a hazai ÁFA-költség visszaigénylésre. (a közösségi vásárlásnál nincs is felszámolva ÁFA, tehát nincs mit levonni) :)
    Van ellenpélda is. Hiába ÁFA-körös vagyok, ha Magyarországon kívülre tervezek, akkor 0% ÁFAtartalmú számlát kell kiállítanom, mert a külföldi vevőm nem tud mit kezdeni cégként az én áfámmal. (sőt, még akkor is, ha az én közvetlen megrendelőm Magyar vállalkozó, de az építkezés helyszíne nem Magyarország)

Ugyanez igaz a fordított esetben, ahol én vagyok a vevő vállalkozóként egy külföldön található termékre.

Talán az ÁFA-különbözet felszámolása lehetne kérdéses, mert ugye azt az Amazon meg is teszi, ha úgy vásárolsz.
    Lehet én értelmezek valamit félre és igazad van, de szerencsére akkor is már ÁFA-körben vagyok,de KATA vállalkozóként még így sem költségelhetek. Ettől függetlenül közösségi tagként vásárolva a számlákat el kell tennem.
    Nemrég vásároltam én is és egy jóbarátom is egy nemzetközi szoftvercégtől, az osztrák leányvállalatuktól. Először kérdéses volt számukra, hogy lehetséges-e, de még az alanyi adómentes barátomnak is leheett. Pedig itt nem pár Forintról van szó, hanem 8-10 ezer Euro-s nagyságrendről.

Új hozzászólás Aktív témák