Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amazon Kindle
- Milyen videókártyát?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcitp
őstag
válasz Lassú Víz #41794 üzenetére
Köszönöm, egyébként tényleg gyakorlás, elmenni nincs idő, az egyik nagyon jó makrós mondta, és pont így, ahogy Te is, az ujjgyakorlat fontos, hát ezek valóban azok. Gyúrok az "éles bevetésre", ne ott kaparásszak a mit és hogyannal... pl a kis 55-ösömnnek nem nagy erőssége ez a szembe bubi pl... jó tudni ezt is.
Majd csak összejön valami egyszer, ez meg az emberi gyarlóság, hogy tudom, nem a legjobbak, de mégis megmutatom...kátú: aláírásomban ott a flickr album.
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
bigsee
addikt
válasz marcitp #41793 üzenetére
És mittudomén elindulsz, hogy most makrót fotózol és akkor szembejön a kisrovarhatározó összes egyede, majd beállnak modellnek? Vagy hogy? Jók nagyon a képek, én sose kompót nézek, hanem tanulmányozom ezeken a rovarvilágot. Ééérdekessek nagyon!
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
g.killer
aktív tag
válasz marcitp #41788 üzenetére
Jók lettek!
Az elsőn kicsit elveszik nekem a téma de szerintem ez az én hülyeségem..
Második az nagyon patent!
Harmadikba azon kívül, hogy furcsa egy állat érdekes fejtartással nagyon nem tudok mibe belkötni!
Nehyedik ez olyan átlagos makrófotó a jobb fajtából!
Ötödik meg egyszerűen cuki.Mondom ezt úgy hogy még nem készítettem ilyen képeket.
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
g.killer
aktív tag
Az semmi nekem a múltkor belemászott a képernyőbe és másfél napon keresztül bent járkált a büdös dög a kijelzőben ott imádkoztam hogy csak ne a közepén haljál meg!
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
kátú
őstag
Hozok egy ilyen szamárkórót is a nap eléggé beégett, de nem tudok mit csinálni vele, de nekem tetszik
erre is jöhet akár mi
Meg ugye ott van rajta a két hangya meg a katica, de én hozzá nem érek, szúr ez a paraj nagyon[ Szerkesztve ]
It still works!
-
g.killer
aktív tag
válasz g.killer #41780 üzenetére
Na inkább visszaszívom amit mondtam a zajról ez a kép élt az emlékezetemben de rá kellet jönnöm hogy ez 200 helyett 1000 és így mindjárt érthető is a dolog.
-
TigerCat
nagyúr
Mai iPhone 6 kép:
A minősége nyilván nem tökéletes, de nem is az érdekelne, hanem hogy miként vágnátok, milyen nézőpontból lett volna jobb?
Ja, ma kezembe fogtam egy full frame-es gépet. Baromi nagy fílingje van egy komolyabb géppel fotózni...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
kátú
őstag
válasz g.killer #41780 üzenetére
ez is a panasonic al készült, nekem pont az a becsillanás tetszik a naptól, olyan érdekes lesz tőle a kép, de kinek mi, ha nem jó hát nem jó
Elég, ha megbillensz, miután az AF befogta a témát, de még nem kattant el a kép és már vége is
[ Szerkesztve ]
It still works!
-
g.killer
aktív tag
ÚÚÚh, szerintem ez most nagyon nem lett jó! előtér káosz, és a képet félbevágja a naplemente becsillanása..olyan az érzésem mintha telefonnal lőtted volna.
AF-el elég bénának kell leni ahhoz hogy félre fókuszáljak de azért kössz!
[ Szerkesztve ]
-
kátú
őstag
hozok egy ilyen kitudja mit tulajdonképpen tájkép
Jöhet rá hideg meleg bármiSzerk.: (#41778) g.killer szerintem az nem zaj lesz, csak félrefókuszálsz
[ Szerkesztve ]
It still works!
-
g.killer
aktív tag
E-pl5 nem zajnak nevezném csak akkor tűnik fel ha belenagyítasz a képbe mindjárt keresek valamit.
Nem tudom mi okozza talán az AF lő félre mert mf-el ez elég éles lett szerintem ugyan azzal az obival.[ Szerkesztve ]
-
g.killer
aktív tag
(#41771)randras_83: Köszi az aurás hegyeket nem értem... elősszőr ps-ben szelektíven dolgoztam az egen és az előteren de aztán láttam hogy ez így xar lett mondom újra kezdem megnézem a ps által összeállított eredetit basszus az is aurás..... a kontraszt csak erősíti.
(#41772) ferq68: Köszönöm! Igyekszem, én is éreztem hogy ezzel a színárnyalattal mellé lőttem pont azért kérdeztem!
(#41773) torzo: Szerintem még elbír egy adagott de nem akartam elszállni mert az előteret, házat rendesen árnyékból húztam vissza.
Nem tudom mi van a szettemmel de mostanában sokszor nem vagyok megelégedve 40-150 élesebb mint a 14-42 jóval de ott meg hiányzik az f3,5. Ami érdekes lehet, ahogy fejlődök én válok egyre érzékenyebbé de sokszor nagyon zavaró hogy ISO200-on is részletek helyet csak zajt találok...
[ Szerkesztve ]
-
g.killer
aktív tag
Élesítés vissza, kontraszt, a vágást nem tudom, hogyan vagy megtartom valamelyik méretarányt de akkor nekem szűk lesz ha meg nem akkor meg egyéni..
-
Muerte68
addikt
-
g.killer
aktív tag
Torzo: Jó kép lett! De nálam a szárnyak nagyon színzajosak.
Hoznám az én kevésbé jó képemet, mára az utolsót nem tudom eldönteni, hogy jól áll-e neki ez a színárnyalat. Meg úgy az egész egyáltalán jó-e?
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
-
torzo
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
-
torzo
őstag
Ez még nem volt.
Gyorsan áttettem a google photos-ba, mert a dropboxot már porrá szidtuk.
@r.levente75: köszi
[ Szerkesztve ]
-
-
marcitp
őstag
Én ezt a képet hagynám...
Úgy még lenne értelme (sztem) ha borotva a témád jó expóval, és jobban mosnád a többit. Ez így (nekem) egy kattintás, de legalább már tematikus, és átgondolt!
És egy picit ferde. Ha kicsit lentebbről fotóznád esetleg (másik napraforgót), és kiesne az égbolt - mert ez az égi textúra nem tesz hozzá - a háttered is szotyi lenne, már mást mutatna sztem.(nem vagyok én genya, csak így látom, ne haragudj érte, nincs napraforgó fotóm, de annyira elcsépelt a téma, hogy csak tényleg jóval lehetne valamit kihozni, és ez a bajom a virágfotókkal is.... a háttér fontos, a bokeh fontos, a téma fontos. Itt semmi sem penge, vagy jó.)
Na asszem már dugulok. Ja! csak egy vélemény volt, csak kérdeztél, tényleg nem bántó, vagy ilyesmi, sőt nem is biztos, hogy helytálló. Legalább ez már egy tudatosabb kép volt!!https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
g.killer
aktív tag
Ez mennyire vállalható? Úgy hogy a bokor alul engem is zavar.
-
g.killer
aktív tag
válasz marcitp #41744 üzenetére
Na basszus mindjárt kitörlöm a francba!
Bali: Nekem tetszik, bár tényleg lejt jobbra ami engem is zavar.
marctip +1[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Sracok, multkor hoztam egy tegnerpartosat, voltak benne altalatok is, altalam is (kesobb) eszrevett hibak.
Most nezem, keszult egy masik szogbol, kicsit arrebrol is egy, szoval kernem a velemenyeteket, hogy mit lehett volna esetleg jobban csinalni.
Koszi
Bali6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Lassú Víz
addikt
válasz g.killer #41740 üzenetére
Megtisztelsz
Elengedném a kilátót. Így valahogy mindig rajta ül a vízen. Alulról az épületeket is levágnám. Úgy egy jó tájkép kihozható belőle. Ha mégis meg akarod hagyni, akkor a lebegős jobb, de az alsó épületeket arról is vágnám. Ne legyen ott világos folt.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
g.killer
aktív tag
válasz Lassú Víz #41738 üzenetére
A képpel csak hangulatott akartam átadni semmi mást megláttam egy formásabb régebbi autót egy utca mellet aminek szép és tiszta fényezése volt, nem bajlódtam a cpl szűrővel mert vártak rám kivártam egy kis szünetet az emberáradatban és kattintottam ennyi... A panoráma témába engem is érdekelne a véleményed!
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz Lassú Víz #41738 üzenetére
Kötegekben áll itthon az akkori Autó-motor, meg tényleg gyűjtöttük a nyugati prospektusokat , sok kép nem volt ilyen... lehet, beégett a retinámba a képvilág!
Viccet félretéve, nekem bejön, absz. nem shift-del-es kép, kicsi felüdülés volt nekem a színvilág (volt pár nem igazán sikerült fotó azért az elmúlt napokban. Meg végre fotó!Segíts már egy kicsit a "lebegős" pano képpel!
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
Lassú Víz
addikt
válasz marcitp #41729 üzenetére
"korabeli prospektus fotónak is el tudnám képzelni."
Engedékeny vagy. Van erre egy jó kis jelenet a Ponyvaregényben, amikor kitakarítják az autót
Leginkább a tükröződéssel van bajom, de az sem jön át, hogy mit akar a kép közvetíteni. Részletnek sok, egésznek kevés. Nem fogott meg.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
g.killer
aktív tag
válasz marcitp #41736 üzenetére
A fénnyel az van, hogy otthon kalibrált monitoron tudok mihez viszonyítani de itt laposon nem úgyhogy majd otthon megrángatom újra!
-
g.killer
aktív tag
-
marcitp
őstag
válasz g.killer #41733 üzenetére
Francokat...
A most kész képből levágod, picit húzol bentebb a jobb oldalból...
Nem kell sokat alul a szürke rész balszéléig, én csak annyira gondoltam, kíváncsi lennék, úgy hogy' hat.
Persze nem biztos, hogy jó ötlet, de egyszerűen folyamatosan csak a korlát azon részét nézem.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
g.killer
aktív tag
válasz marcitp #41732 üzenetére
Én is kihagytam volna a szívem szerint de így is beletelt 5 órába szerkezgetés mókolás mire az összes korlát egyenes és törésmentes lett. Nem tudom hogyan tudtam volna azt kihagyni úgy hogy a város kilátó és ezzel az előterem maradhasson.? max PS
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
-
g.killer
aktív tag
válasz marcitp #41729 üzenetére
Köszi! Elől takarítottam, gondoltam a hátsók elmennek levélnek.. Így is kb 10másodpercem volt míg a következő kínai század meg nem kezdte az ostromot!
[ Szerkesztve ]
-
g.killer
aktív tag
-
Saccco
nagyúr
-
kátú
őstag
Hoznék egy képet, ha van kedvetek kommentáljátok és kritizáljátok
Napraforgók[ Szerkesztve ]
It still works!
-
g.killer
aktív tag
-
törölt tag
Hozok egy-két koncertfotót, első próbálkozás a témában, így közönségből fotózva. Van közte vállalható?
-
g.killer
aktív tag
Jós sok volt mostanában az off.
Hoznék egy panorámát, rendesen megszenvedtem vele... Még így is tele van hibával de mennyire értékelhető?
F9 24 kép
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Gaben1987
tag
válasz Chance #41718 üzenetére
Köszönöm a véleményt. A szűk vágás egy részben a telefonnak más részben annak köszönhető, hogy fekvő képből készült, harmadrészben, hogy balra és jobbra is volt tőle még virág, ami ugyanúgy belógott volna, mint jobb oldalt. Gyakorlatilag ennyire "adta" ki, hogy torzulásmentesen kitöltse a telefon QHD kijelzőjét. A többiben igazatok van, abszolút nem tudatos fotó volt. Esett, kimentem, kattintottam, aztán otthon láttam, hogy nem is olyan rossz.
Egy tudatosabb fotó:
[ Szerkesztve ]
-
Chance
tag
válasz Gaben1987 #41715 üzenetére
Szia!
Alapvetően nem rossz kép, és értem, hogy a telefon kijelzője miatt ilyen a képarány, viszont mint kép, ez a vágás mindkét oldalt nagyon szűk szerintem.
Ahogy előttem is írták, a háttérben belógó (és félbevágott) dolgok is zavaróak kissé.https://www.flickr.com/photos/ch4nce/
-
-
ccs2929
senior tag
válasz Gaben1987 #41715 üzenetére
Szia!
Ez jó, szép éles, a színek is rendben vannak, alapvetően jó a kompó is, de... legközelebb a hátteret rendezd, mert ott most nagyon zavaró a bal oldalon az az elszáradt/feketedett virág, illetve a jobb oldalon belógó fehér virág húzza nagyon a szemet. A képarány ebben az esetben meg elég lenne 4-3-as, mert fent sok az üres tér, vagy alul kellett volna a szárából mutatni.
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
Gaben1987
tag
Semmi extra, csak egy elkapott kép eső után.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz TigerCat #41711 üzenetére
Á nem a szenzor elől szerelnek ki egy szűrőt itt is volt egy cikk a prohardveren hogy lehet viszonylag olcsó dslr t akár házilag átalakítani,de van aki árul is átalakított gépeket
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Lassú Víz
addikt
válasz TigerCat #41699 üzenetére
Az egy bálás naplementés 0434-es, a többi nem gyere be. Vége felé a kiszáradt fásak már laposak, semmi nincs ami térérzetet keltene.
(#41705) mumk1:
(#41706) bigsee: Túl nagy a dinamika. Deríts velemivel. Papírzsebkendő, fehér póló, de jó a derítőlap is. A másik lehetőség, hogy egy áteresztő felülettel (ernyő, 5 in 1 derítőlap közepe, pausz papír) lágyítod a fényt. Végül, de nem utolsó sorban kimész napkeltekor, reggel, kora este, napnyugtakor, hogy mikor a legjobb a megvilágítás iránya.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
TigerCat
nagyúr
Hármat meghegesztettem háttérképnek, szerintem egész jók lettek az effektekkel... Viszont a felbontás kicsit kevés, gondolom ha nem telóval lőném, élesebb és nagyobb lenne.
Egyébként azért ilyen nyomi a méretarány (3440x1800), mert két kijelzőt használok. Az egyik 3440x1440, a másik 2880x1800 és így mindkettőn tökéletes.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lightyear - befektetési app
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt