Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Az agyagtáblás számítógép, avagy ne röhögtess !
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
válasz fattyu #14386 üzenetére
Nincsen hozzá köze, csupán bennem él hogy m42-eseknél van pár jó darab de addig nem jutottam el hogy megnézzem elektronikus átvitel van e nikon váz és ilyen típusú objektívek között. (esetleg végtelen) Viszont most elhatároztam már nem is vagyok kíváncsi rá. Páran már mondták hogy ez olyan kategória amelyet mindenki ki szeretne próbálni az olcsóság miatt csak sokan túladnak rajta miután nem kapják vissza az elvárt minőséget.
-
Zozzer888
addikt
válasz fattyu #14395 üzenetére
Összességében sokat javult a dolog, de most tavasszal annyi béna szabadult ki hogy nem igaz...
zgospel: hát igen, ez a baj az "idegen" autó fényképezgetésével,mondjuk egy evo/impreza tulaj szerintem már nem lepődik meg
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
T1m3l3ss
csendes tag
Elképzelhető, hogy 10-20 év múlva, olyan szenzorok lesznek, amelyek jóval nagyobb dinamikával fognak rendelkezni, mint az emberi szem, és az is egy változó lesz az egyenletben (mint pl. az ISO), hogy milyen EV értéket szeretnél az adott képnél használni? Bár jobban belegondolva felesleges lenne ilyen korlátozás, mert utómunkánál a kívánt értékre lehetne állítani.
"a lány kétségbeesetten menekül valami elől, háttérben a távvez.oszloppal"
Ehhez csak annyit fűznék hozzá: gyerekkoromban visszatérő rémálmom volt, hogy életre kelnek a villanyoszlopok, és az emberek ellen fordulnak.
Különböző embereknek mennyire mást jelenthet ugyanaz a kép pont az ilyenek miatt. -
zgospel
őstag
válasz Zozzer888 #14394 üzenetére
tök véletlen. tekergéltünk bringával a kisutcákban és hát ilyenekre bukkan az ember. volt egy 600-as SEL is (igazi benzintemető bálna) de ott elég nagy volt a sürgés-forgás és nem akartam hogy a gengszter tulaj kijöjjön (vagy kiküldje az emberét ) és nyakon vágjon majd utána kérdezze csak hogy mi a f****t csinálok
ha bármelyik is az enyém lenne akkor tuti nem fotózással töltöttem volna a hétvégém, hanem szétszaggattam volna az országútakat de még pár év gálya és majd lecserélem a Zastavámat valamelyikrehttps://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
fattyu
veterán
válasz Zozzer888 #14393 üzenetére
őszinte leszek. Nekem így 5 év kihagyás után ( csak bicikliztem onnan nézve mondjuk kvára más a leányzó fekvése ) elég pozitív a véleményem. Nagyon sokat javultunk. Rettenet sok az előzékeny odaifgyelő megértő autós.
Nyilván megvan a szemete is de azok többsége messziről bűzlik. Szóval szerintem tulképp egész korrekt az egész közlkultúra motoros szemmel ma már. De nyilván azért defenzíven megyünk 50/70/90/110/130 at
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
zgospel
őstag
válasz imyourfriend #14381 üzenetére
hát én ezen már csak szakadni tudok, komolyan... lassan az az érzésem, hogy te nem is gondolod komolyan amit írsz, csak trollkodni jársz ide
ON: ha esetleg valaki más valami (számomra) használhatót tudna írni nekem a képeimről azt megköszönném
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
fattyu
veterán
válasz imyourfriend #14381 üzenetére
mi az hogy szépen mossa m42höz képest?
Öregem te egy rossz tréfa vagy.
Mi a tököm köze van a menetnek az obi végén ahhoz hogy milyen az üveg optikailag?
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Darko
senior tag
válasz T1m3l3ss #14380 üzenetére
Nem kell félni a HDR képalkotástól, tudni kell alkalmazni, és meg kell állni egy bizonyos szintnél, nem kell elmenni a műanyag, giccses, cukormázas végletbe.
Viszont ez a kép nincs befejezve. Kíváncsi lennék mit akartál kihozni belőle. El tudnám képzelni olyan mondanivalóval, hogy a lány kétségbeesetten menekül valami elől, háttérben a távvez.oszloppal, kevesebb fénnyel, a lányt közelebbről fotózva. Bár lehet csak én fantáziálom túl a dolgot.
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
T1m3l3ss
csendes tag
válasz Real_Necro #14382 üzenetére
Igyekeztem megválni azoktól a komponálási szabályoktól, melyek harmóniát teremtenek egy képnél - ezeket természetesen túlzásba is vihettem, ezzel adva a szarnak egy pofont.
Lehetkomponálhattam volna még távolabbról, és akkor Ő is távolabb helyezkedne el a kép szélétől, bár félek, akkor a kép nyomasztó mivolta csorbát szenvedne (vagy a villanyoszlop monumentalitása tovább erősítené azt?) . A fűcsomó engem is elkezdett zavarni, bárcsak észrevettem volna...feltételezem a jobbról villantás is előnyösebb képet eredményezett volna. Párom sajnos (nagyon-de-nagyon) nem szereti, ha fotózzák, ilyenkor türelmetlen is, én pedig nem vagyok olyan gyors. Köszönöm a tanácsaidat![ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz Real_Necro #14382 üzenetére
Egyszerűen nem tudom elhinni hogy megérne nekem egy forintot is az a technika. Néha pedig teljesen jó képek készülnek vele viszont ha vennék egyet és összehasonlítanám a kanyarba sem érne olykor az objektív. Tudom vannak belőle jó és profi darabok viszont azok árát megkérik.
-
Real_Necro
veterán
válasz T1m3l3ss #14380 üzenetére
Valahogy nem áll össze a kép. Menyasszonyod túlságosan a szélére került, szó szerint kuporodik a sarokban, pedig gondolom neki szántad a főszerepet, nem a villanyoszlopnak. A guggoló testtartás sem az igazi, kissé félreérthető. Az elölről villantás miatt nagyon húzza a szemet a megvillantott fűcsomó. Ha a monumentalitást szeretnéd kifejezni, én távolabb mennék a helyedben és nagyobb teret hagynék ahol jól látszik mekkora párod a villanyoszlophoz képest.
imyourfriend:
Esetleg az, hogy rosszabbul szerepel egy M42 obi egy Nikon mint egy Canon vázon?[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
T1m3l3ss
csendes tag
Tegnap kicsaltam menyasszonyom pár gyors fotó erejéig. Ami a legközelebb állt az elképzelésemhez, azon sajnos picit félrement a fókusz, illetve lapos lett a rossz vakuhasználat miatt. Megjegyezném, ez nem HDR (ugye nem, amíg egy RAW?) fotó, még mielőtt támadást intézne "valaki" ( ); továbbá a kép enyhe ferdesége is szándékos (döntsétek el, hogy előnyére vált-e vagy sem). Én mégis beraknám ide hibái ellenére, többek közt azért, hogy Ti még több hibát (azon kívül, hogy shift+del ) találjatok rajta, ha kedvetek is úgy tartja. Do_not_fear_tomorrow
-
zgospel
őstag
válasz jjeahh #14377 üzenetére
canon 550d. brenizer akar lenni, de kb a 30 képből amit összesen lőttem nem nagyon tudta értelmesen összerakni sajnos, kb 10-14 darabbal még megbírkózik. nyilván én baszom el mert kézből lövöm és nem állványról, de sajnos nem tudtam magammal vinni az állványt, mert nem fotózás céljából indultam neki az útnak. arra a Lanceresre a piros fa lombjának közepét kézzel tettem be, mert képtelen volt odatenni értelmesen, kb 30 percet szoptam vele és ha pixelkukkolja az ember akkor kiszúrhatja könnyen a hibákat.
vagy itt van pl ez, bal oldalt jól látni hogy bedöntötte a kerítést, ezen már visszahúztam valamennyit a dőlésen, amit eredetileg összerakott a gép az kb 45 fokban dőlt befelé
-
stranger28
addikt
válasz Real_Necro #14375 üzenetére
Sziporkázol jóbarát, sziporkázol.
-
Real_Necro
veterán
válasz stranger28 #14374 üzenetére
BagolyOroszlán mondja...(magas labda tarolás van)
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
stranger28
addikt
-
zgospel
őstag
válasz Real_Necro #14372 üzenetére
bevallom kellett 3-4 másodperc hogy leessen
-
Real_Necro
veterán
válasz stranger28 #14371 üzenetére
Pedig hagyott elég helyet a járdán, lehet kevesebbet kellene pohárkázni.
-
zgospel
őstag
válasz imyourfriend #14369 üzenetére
hát hogy pontosan melyik azt nem tudom, de ez egy jó öreg Helios mikrokarcok vannak már rajta sajnos és ahogy tegnap láttam mintha picit poros is lenne már belül de az is lehet hogy vak vagyok és nem por az hanem gomba?
azt hogy kívülről mennyire ütött kopott már le se merem írni de tökéletesen működikhttps://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
fattyu
veterán
válasz rascalyjo #14360 üzenetére
a hdrt mint olyat tessék szépen a gyerekmolesztálással, nekrofíliával, vegetarianizmussal és hasonló szörnyűségekkel egy szintre tenni és aként kezelni.
-
-
akela91
addikt
válasz JackFeryll #14358 üzenetére
Nem azért mondtam a flickr-t hogy több értékeléseket kapjon, hanem mert minőségibb szolgáltatást nyújt, mint egy dropbox, és meglepően jól megtartja a képek részletességét, ergo nem tömöríti sz*rrá.
-
JackFeryll
őstag
válasz akela91 #14357 üzenetére
A Flickr az nem színvonal sajnos. Az 500px-en sem kap értelmes kritikát az ember, de ha feljut popularba a kép és magas értékelést kap akkor nem lehet olyan rossz. A fotózz az egyetlen hely ami ilyen feltöltögetős és van rá esély , hogy valami értelmes kritikát kapjon.
-
akela91
addikt
válasz rascalyjo #14356 üzenetére
A második képed utómunka szempontból elrettentésnek használható. Túl sok kontraszt, clarity, színek túlhúzva. Ebbe mindenki beleesik az elején nyugi. Az első kezd alakulni. A témát nem középre helyezted, hanem harmadolóba. Egy jó tanács, regisztrálj Flickr -re, és oda töltsd fel a legjobbnak gondolt fotóid. (bár ahogy telik az idő, valószínű egy sem fog maradni a kezdeti próbálkozásokból, legalább is velem így van)
-
Agostino
addikt
üdv
tudod, az a bajom személy szerint a képeiddel, hogy jók a témák csak rossz oldalról közelíted meg őket. a baltás képet értem, de dobálhattál volna mellé felvágott rönköket stb, esetleg mehetne fekete fehérbe is. munkaeszköz szerintem jó ha egy munkafolyamat során nyilvánul meg. ül mellette valaki aki elfáradt a munkába vagy ilyesmi. : ) a virágzó fák sok potenciált hordoznak magukban és ez az elképzelés sem rossz szerintem, itt talán a színek élettelenek. hát, a harmadik sajnos eléggé kusza, maga a virág jó csak mögötte még kismillió. emeld ki, vágd le aztán dugd a földbe ahol üres a háttér : )) amúgy szerintem az összes képed egy árnyalattal világosabb a kelleténél : [
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
rascalyjo
tag
Kedves fórumtársak! Már régóta nézegetem, olvasgatom a fotóstársak képeit, hozzászólásait.
Megosztanék veletek pár képet amit a hétvégén csináltam. Minden fotózáskor tanulok valami apróságot. Bízom benne ez most is így lesz..
-
-
Zozzer888
addikt
válasz imyourfriend #14343 üzenetére
"Nálunk" ami van 50D, abba 85+ ezer expo van, és külsőre úgy néz ki mint egy 5-6ezer expos gép.Pedig "kulcsosgép".
-
imyourfriend
őstag
válasz gboszi #14330 üzenetére
Szerintem nem csak a zárszerkezet adhatja meg magát. Másrészt mindig érdemes képeket nézni róla lehetőleg minél többet hogy mennyire harcolták le. (a jobb oldali kéznél a gumiborítás árulkodó jel szokott lenni. Én 26k expós gépet vettem 110-ért még januárban. De ennyi expó után már nincs hova feljebb vigye az árat szerintem. Van azért a piacon D200 meg D5100 amelyek lenyomják az árát.
[ Szerkesztve ]
-
Mhamster
tag
válasz psycroptic #14340 üzenetére
Első tetszene, ha jóval hosszabb záridővel lenne lőve, persze ehhez kellene egy combosabb ND szűrő is, jól nézne ki a víz
Fandango: A Panoráma nekem nagyon tetszik,főleg ahogy a felhők árnyékolnak... Mindenesetre panorámából nem könnyű maradandót alkotni, ezt is megnézném inkább hajnalban, alkonyatkor...
Hozok én is egy képet, ha 1-2 gondolat érkezik hozzá azt megköszönöm
[ Szerkesztve ]
Canon AE-1 + Yashica 124 G
-
Darkness1
aktív tag
válasz Fandango #14339 üzenetére
Az első eléggé üres lett, a jobb középen ott a fa és egyébként semmi. Erre mondják azt, hogy nincs a kép egyensúlyban.
Kellene a fa előtti részre valami (bármi, ami ellensúlyozza a fát és érdekes). Aztán lehetne lefelé mozdítani a gépet, kissé közelebb menni és máris sokkal jobb lenne.
psycroptic: a te esetedben is igaz, hogy a kép előtere eléggé üres lett.
[ Szerkesztve ]
No stress, no work Today!
-
-
Byk01
őstag
Abba gondolj bele, hogy a 88-ból a 18-105 maga minimum 40 ezer! Egy D90 váz 48 ezerért? Nekem ez kicsit olcsó a 110k expoval is. Ha azonnal cserélteted a zárat, 78 ezerért van egy 0 expós vázad (még havalószínűleg jelentős használati nyomokkal is)
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
gboszi
senior tag
válasz Zozzer888 #14331 üzenetére
Jaja képben vagyok az árakkal nagyjából, mert régebb óta nézegetem, mostanában lenne esedékes a vásárlás (most lett meg a pénz ) és azért kaptam fel a fejem...
Csak ugye az a gyanus, hogy csak az obi ilyen 45-50k körül megy ma használtban...szóval megveszem és eladom az obit, akkor 40k és van egy d90-em?
[ Szerkesztve ]
"If you're good at something, never do it for free!"
-
Zozzer888
addikt
100körül mennek a 20-30K-s vázak (ha jól tudom) obi nélkül. Szerintem jó vétel, a zárcsere Nikonra nem tudom mennyi, de Canonra egy hasonló vázra 40körül megáll.Jó vételnek hangzik, szerintem a D90 150et simán elkattog egy zárral,de lehet még utána se lesz baja.Én megmerném venni.
De én Canonos vagyok,azért várd meg egy olyan véleményét is,aki otthon van "Nikonban"
-
gboszi
senior tag
Off
D90-es vázat szeretnék venni, és a neten van 88.000 Ft-ért 18-105 obival. Igaz 110k expo van benne. Kérdés az okosokhoz, hogy ez egy kihagyhatatlan ajánlat, vagy én leszek a madár, akire vár? Azt irja, hogy 30k az új zárszerkezet, ha esetleg ez megadná magát, és még azért úgy is megérné.
A szenzornak lehet baja ennyi idő(használat) után?
Köszi a segítséget
On"If you're good at something, never do it for free!"
-
Receptor
csendes tag
válasz Santiagain #14317 üzenetére
Köszi, most így jobban megnézve tényleg így van..
-
NorbixD
tag
-
törölt tag
válasz zgospel #14316 üzenetére
"igazából szépek lettek, de:
1, nem értem a gyújtótávolságot amit használtál és hogy miről szól a kép, valamint bal oldalt alul mintha javítottad volna a fehéregyensúlyt, ámde a kép többi részén nem.
2, miért vágtad le a jobb oldalon a hídfőt? kár érte
3, nekem ez tetszik a legjobban mind közül
4, a kompozíciót nem értem, esetleg a fehéregyensúlyt is vissza lehetne húzni, mert túl sárga, de hangulatát tekintve jól mutat a kék éggel együtt
a másik kettőhöz nem tudok mit mondani, az utolsóra page not foundot ír"Először is, köszönöm az értékelést!
1. 60mm-en készült, fehéregyensúly pedig nem lett szelektíven változtatva, csak az egész képen. ha jól emlékszem 2900-ról 3100-re
különösebb mondanivalója nincs a képnek, csak meg akartam mutatni egy részletet, de ezek szerint nem sikerült túl jól2. 18mm-en készült ennél nincs nagyobb látószögű obim, de úgyis belógott volna egy fa, amitől nem látszana hídfő, arról a helyről másképp nem lehetett. de valóban jobb lenne úgy (mondjuk nekem így is tetszik)
3. örülök, hogy tetszik
4. itt egy részletét akartam megmutatni a várnak, egy olyan szögből, ahonnan más nem nagyon fotózza.
lehet teljesen középre kellett volna tenni a kupolát és két oldalt ugyanannyi helyet hagyni?5. ez is egy részlet akart lenni, Lánchíd pesti hídfő + környezete
6. ezt lecseréltem, mert rossz verziót tettem fel, de fent van!
-
akela91
addikt
válasz _csocso_ #14318 üzenetére
Legközelebb ha van rá lehetőség, nagyobb felbontásban is tölthetnéd. Sajnos körben kiégett a kép( vagy rátoltál egy kis fehér vignettetet esetleg?, ha igen, nem kellett volna szerintem). Túlságosan középre van komponálva, kicsit balról több kéne, jobbról kevesebb. Illetve láthatóan nem igazán élvezi a dolgot a kislány, nem a legjobb pillanat. Vannak sokkal jobb képeid na. (Gondolom családtag, az mindig megszépíti a képet)
[ Szerkesztve ]
-
_csocso_
senior tag
Sziasztok. Megint lenne egy képem, ha ránéznétek. Köszi..
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
Santiagain
őstag
A portrét nem próbáltad high keyre felhúzva? A randa oszlopon is segíthetne.
Nekem jobban tetszik a másik tulipán, ez túl sötét.(#14310) Receptor: Egy dolog zavar, de arról nem tehetsz. Ez pedig a Skoda logó a dísztárcsán. A tükröződés ami vonzza a szemet, de megtöri a képet a logó.
(#14315) NorbixD: Jó a 18-105-ben a stabi. Viccet félre: Mindenképp világosítanék rajta. A kutyából is több részlet látszódna, és a háttérnek is jót tenne. Ez utóbbin sokat segítene a zöld színcsatornán lévő szaturáció teljes visszahúzása is.
[ Szerkesztve ]
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
zgospel
őstag
válasz #74459392 #14299 üzenetére
igazából szépek lettek, de:
1, nem értem a gyújtótávolságot amit használtál és hogy miről szól a kép, valamint bal oldalt alul mintha javítottad volna a fehéregyensúlyt, ámde a kép többi részén nem.
2, miért vágtad le a jobb oldalon a hídfőt? kár érte
3, nekem ez tetszik a legjobban mind közül
4, a kompozíciót nem értem, esetleg a fehéregyensúlyt is vissza lehetne húzni, mert túl sárga, de hangulatát tekintve jól mutat a kék éggel együtta másik kettőhöz nem tudok mit mondani, az utolsóra page not foundot ír
-
NorbixD
tag
Mit szóltok ehhez?
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Santiagain #14308 üzenetére
Na, nem kellene Pirosszkával beszörpözve fórumoznom, mert belekeverek mást is és félig hülyeséget beszélek. Ami jó volt, hogy m3ss-i háttérnél a nagyobb gyútáv a jobb, mert jobban mossa a hátteret (csökkenti a DOF-t). Amit hirtelen félregondoltam, hogy a DOF nem változik: nagyobb tárgytávolságon nagyobb a DoF. Szóval ha le akarja választani a hátteret, akkor vagy azt csinálja, amit korábban írtam, hogy megnöveli a tárgy és / vagy a háttér távolságát, és / vagy nyitja a blendét a kívánt mértékben.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Receptor
csendes tag
Láttam már flickeren és nagyon bejött a színvilága, nagyon király a bokeh is, szerintem tökjó lett. Max annyi, hogy pókhálós a virág egy-két helyen.
A portéhoz meg sajnos nem tudok hozzászólni(majd valaki tapasztaltabb), talán nekem kicsit kevés a kontraszt, meg a kézlevágásról már beszéltél.Jórég raktam énis képet ide, talán ez: [katt]
Mennyire hatásos ez kompozicióilag?
Előre is köszi -
Santiagain
őstag
válasz atok666 #14304 üzenetére
Köszönöm! Igen, ez az.
(#14307) *Ropi*: Vagy én értek félre valamit, vagy nem teljesen igaz. Ha közelebb mész, akkor nem csak a háttér kerül közelebb hanem a tárgy is. Minél közelebb van a tárgy, annál kisebb a DoF. Ráadásul a csökkenés nem lineáris.
APS-C szenzor, 200mm, 2.8-as rekesz:
Tárgytáv: 2m, DoF: 1,02 cm
Tárgytáv: 4m, DoF: 4,30 cm
Tárgytáv: 6m, DoF: 9,84 cmhttp://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
*Ropi*
félisten
válasz atok666 #14306 üzenetére
Ha a 200 mm-ed nem változik, akkor a mélységélességi tartomány nagysága sem változik. Viszont mivel közelebb mentél, ezért a téma megnő a képkivágásban és a közelebb kerülő háttér kevésbé mosódik el.
A háttérmosás nem csak a DOF-tól függ, hanem a téma és a háttér távolságától is. Minél távolabb van a háttér, annál mosottabb. Tehát el kell távolítania a hátteret a témától (ha nem ütközik akadályba, pl., hogy egy 1 tonnás betontömb ).
[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
válasz *Ropi* #14305 üzenetére
Tehat ha 10meterrol 200mmren lefotozok vmit, majd kozelebb megyek es 200mmen ujra lefotozom, akkor tobb dolog lesz a fokuszban elotte es mogotte szerinted? Mert ha igy van, akkor teljesen mellette vagyok a dolgoknak... (Termeszetesen mas lesz a kepkivagas, de most nem arrol van szo, hanem arrol, hogy mikent tudna a kompaktjaval jobban elmosni a hatteret)
Atok
[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
válasz Santiagain #14297 üzenetére
Atok
-
*Ropi*
félisten
válasz atok666 #14300 üzenetére
Várj csak, most a háttérelmosásról beszélünk, vagy konkrétan az élességi sík mélységéről? Előbbi függ a háttér távolságától is a rekeszen kívül, utóbbi meg a munka fókusztávtól.
Ha mindkét esetben 200 mm-rel lövöd, akkor ugyanakkora DOF-od lesz. Viszont messzebbről távolabb lesz a háttér, ezért jobban mossa.
Vagy most miről is van szó?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest