Új hozzászólás Aktív témák
-
aram01
nagyúr
Sziasztok kb 10 éve nem írtam önéletrajzot, dobnátok valami mintát amin eltudok indulni?
köszi -
Lacces
őstag
Sziasztok.
Vannak a neten jó IT-s motiváció levél minták? (Angolul) Én nézegettem már jó néhányat, de valahogy nem vagyok bennük biztos.
Illetve van olyan oldal, ahol az interjúkon előforduló algoritmizáláis feladatok és esetleg megoldásukról van gyűjtemény? (Ahogy én észrevettem, ma már inkább az algoritmusok ismerete a lényeg, mintsem adott technológia ismerete) -
Yodafon
őstag
Btw. Tudja valaki hogy megy az EPAM-nál a Java EE-s technikai interjú? Milyen kérdéseket kérdezhetnek?
-
Yodafon
őstag
Az normális, hogy Java EE fejlesztői pozícióhoz kaptam egy próba feladatot ahol a Tic tac toe (magyarul amőba) játékot kell leprogramozni mesterséges intelligenciával? O.o Minimax algoritmus...
-
mufi
senior tag
Megerősítve, bejutottam második körbe egy field representative állásinterjúra juhé. Skype interjú lesz, mire kell odafigyelni, mit szoknak ilyenkor kérdezni?
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #4784 üzenetére
Beszéltem a hölggyel, hát arra a megállapodásra jutottunk, hogy amit nekik mondtak bérigényt, hogy találjanak rá embert én fölötte vagyok.
Megbeszéltük a dolgot, kimondta, hogy felesleges az interjú ez esetben; meg ha találok bármilyen ajánlatot ami tetszik az oldalukon jelezzem nekik.
-
grizlisandor
veterán
Köszönöm szépen, leírtam nekik, hogy mi a helyzet, attól még az interjún lehet átesünk... Rajtuk áll a dolog...
Ma hívtak Pestről, hogy látnak bennem fantáziát és mehetek interjúra, profession-alos hirdetés volt.
Bár a hölgy csodálkozott, hogy vidékről küldtem neki, mondom szeretnék környeztet váltani, stb. .
-
-
Poultier
tag
válasz
#41635072 #4778 üzenetére
Csak nem a Nokia?
Amugy nem nagyon hallottam olyanról, hogy visszahívtak volna bárkit, aki nem válogatott a haladó tesztes feladatok közül, hacsak nincs megfelelő szakmai tapasztalat, ami ha ugye van, akkor a haladó tesztet is meg tudod írni.
Próbáld meg, hátha te leszel az üdítő kivétel. -
syl5
őstag
válasz
grizlisandor #4773 üzenetére
Visszadobják a fejvadászos jelentkezésedet.
-
törölt tag
Üdv!
Úgy alakult, hogy behívtak egy első körös interjúra jövő hétre.
Van egy alap-logikai teszt, illetve ezen kívül lehet választani különböző nyelvekből haladó szintű tesztet.
Na most az a helyzet, hogy C-ből pont nincs feladatlap a haladó tesztes repertoárban, csak az alap feladatsorban bukkan fel egy-egy alap kérdés. A baj csak az, hogy én pont C ismeretekkel rendelkezem. [Nem informatikus vagyok]
Szerintetek cinkes úgy elmenni, hogy én nem válogatok a haladós svédasztalról?
(Abban a tudatban éltem eddig, hogy C-ből és telco-ból is lesz haladó teszt). -
válasz
dellfanboy #4775 üzenetére
majd ők lebokszolják egymás között, hogy jár-e a sikerdíj. nálunk ilyenkor az van, hogy megnézik, ki válaszolt először a jelöltnek az állás kapcsán. ha ők, akkor fizetünk, ha mi, akkor nem.
-
bambano
titán
válasz
grizlisandor #4773 üzenetére
annak balhé szokott a vége lenni...
elvileg a fejvadászok (ha tényleg fejvadászatról van szó), a bevált munkaerő után sikerdíjat kapnak. ha a vállalat fejvadászon keresztül is megtalált téged, meg közvetlenül is, akkor vita lesz, hogy melyik útvonalon talált meg valójában és fizessen-e sikerdíjat vagy sem. ezért ha kiderül, hogy közvetlenül is kapcsolatban vagy a céggel, akkor nem foglalkoznak veled tovább. -
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #4768 üzenetére
Tegnap este jöttem rá, hogy a fejvadászcég oda keres embert, ahova én elküldtem a bérigényem. Kíváncsi vagyok a mi lesz a vége.☺
-
kzolee216
senior tag
válasz
kzolee216 #4668 üzenetére
Sziasztok!
Nos elkészült az első olyan weboldal referenciám, amit átgrafikáztam és elkészítettem webáruháznak. Persze a tartalomfeltöltés folyamatosan megy, ezért jelenleg az áruház része szünetel.
Az oldal 1 hét alatt készült el főállás mellett a grafikákkal, illesztéssel és a jelenlegi tartalomfeltöltéssel együtt.Továbbiakban készül a bemutatkozó oldalam, ahol is az újonnan készült oldalaimat (még kb 4-5 db), plakátokat, rollupokat, mutatok be.
Kérdésem, hogyha webdesigner szeretnék lenni, akkor az ilyen referenciák mennyire mérvadóak egy álláskereséshez?
[link] -
dellfanboy
őstag
hopsz már találtam is egy ilyen cikket a fene egye meg a simlisséget f*ck index
[link]
-
dellfanboy
őstag
Az első EURES-állásod c. opciót ismeri innen valaki? pontosan hogy működik? én keresek állást és ha találok akkor kaphatok pü támogatást?
mik a tapasztalaitok magyarországról nemzetközi állásokra való jelentkezésekről? -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
grizlisandor #4768 üzenetére
Nov. 19-én jelentkeztem egy állásra, ma írták, hogy nem vettek fel, de erre rájöttem magamtól is, ugyanis ugyanaz a hirdetés felkerült 2 napra rá, hogy már diákot keresnek arra az állásra...
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #4755 üzenetére
Amelyik sürgős volt neki a bérigény, hogy eddig fél napon belül válaszolt, most meg csönd van.
Pedig írtam neki, hogy ez egy tájékoztató és függ a munkától is... -
grizlisandor
veterán
válasz
pokerecske1 #4766 üzenetére
Körülbelül.
-
pokerecske1
csendes tag
válasz
grizlisandor #4756 üzenetére
-
Mercutio_
félisten
Egyrészt személyiségi jogot sért, ha kort, lakcimet, családi állapotot kér, másrészt az egyenlő bánásmód elve is sérül.
A másik amit már leirtak, hogy nem tudhatod a HR-es hogy gondolkodik, minél kevesebb "támadás " felületet adsz, annál több az esélyed, hogy atjutsz rajta. -
bambano
titán
válasz
grizlisandor #4758 üzenetére
peched van, szkájp interjún a pacsuli nem hat
-
válasz
grizlisandor #4758 üzenetére
Polo, borosta.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
grizlisandor #4756 üzenetére
Engem egy fejvadász cég múltkor leinterjúztatott telefonon. Látta az önéletrajzomon a hölgy, hogy pályakezdő vagyok és gondolom érezte, hogy nem nagyon voltam még hasonló szituban rendes volt, meg látta, hogy nem teljesen passzol a szakmám és az állás, de szívesen csinálnám, azt mondta továbbküldi az önéletrajzomat, aztán majd a cég dönt végül.
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #4755 üzenetére
Már fel is hívtak, hogy interjúzni kellene. Kelet magyarországi munkára Pesti cég keres embert.
Skype-interjút mondott a csaj, mondom jól van(legalább tesómtól benyúlhatom a webkamját egy időre.
-
grizlisandor
veterán
Elküldtem neki az igényt, mert ma felhívott, hogy nem kaptam meg az ő e-mailjét?
Ebből azt szűröm ki, hogy nincs nagyon jelentkezés és sürgősen kellene a munkaerő nekik.Más: Találtam másik kecsegtető ajánlatot(jófogáspowaaa), nincs semmilyen elérhetőség, mondom írok neki, hogy kérnék egy elérhetőséget. Erre visszakapom, hogy csak akkor adják ki, hogy ha engem választanak ki a kollégái. Leírta a cégüknek a nevét, valami fejvadász cégszerűség "
wywex.hu". Ilyennel még nem volt dolgom, gondolom ők levadásszák a megfelelő embert az adott pozícióra.Elküldöm nekik, aztán gondolkozzanak.
Tapasztalatok az ilyen fejvadász céggekkel? Az interjún kívül számítsak valamire?Szedjem ki a koromat meg a képemet az önéletrajzból?
-
bambano
titán
Azokban az országokban, akik kicsit előbbre tartanak bevándorlás, migráció és társadalmi tolerancia kérdéskörben, ott kifejezetten ellenjavallt a kép, azért, nehogy valakit hátrány érje, mert nem wasp. tipikusan anglia.
mifelénk még sokszor kell kép, ahol nagyon elvárás, ott beleírják a hirdetésbe.
-
Cathfaern
nagyúr
Nem tudhatod, hogy mit gondol az a HR-es, aki átnéz 2000 önéletrajzot. Lehet ő nem szereti a vörösre festett hajú embereket, te meg épp az vagy, és nem hív be. Pedig mondjuk szakmailag tök megfelelnél. Vagy egy HR úgy gondolja, ne legyen ~30 éves ember vezető. Szóval nem hív be. stb.
Ellenben lehet szolgáltató szektorba úgy gondolják, hogy szőke hajú embert akarnak, de te barna hajú vagy, viszont mivel önéletrajz alapján ezt nem tudják, ezért behívnak. Viszont annyira jól adod el magad, hogy meggondolják magukat, és téged vesznek fel.
Szóval előnyöd nem nagyon lehet belőle ha ezek az infók benne van, hátrányod viszont igen. Kérni meg ott nem kérhetik, törvény van rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest