- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Chris1966 #62247 üzenetére
3-4 naponta írom.
Ez egy Budapesten feladott üzleti e-kereskedelmi levélként menne hozzád, ami azt jelenti hogy az országon belülről a Magyar Postához kerülő küldeményeket (belföldi) nem kell vámolni és ezért díja sincs. Viszont nyomkövetési száma sem lesz.
ECSCCA00-sokat Nézd itt mert ez nem postai nyomkövetési szám, a megérkezés után (Arrived Budapest) látod hogy Arrive at local delivery office azután 2-6 munkanap a kézbesítés, még időben van. -
Chris1966
csendes tag
Üdvözletem. A profiktól kérnék segítséget : ECSCCA0********* küldemény
Igen sokáig jött, de most ezt a státuszt látom
Nem érkezett meg a mai napon, és értesítés sem jött. Sem postai úton, sem SMS/EMAIL.
Mire lehet számítani, hol lehet ez most, hogyan lehet átvenni? Értesítés nélkül nem rohannél a helyi kézbesítő postára, vidéken vagyok nem Budapest. -
bulek
tag
A megszűnt bolt megszűnt termékét az alábbi számon adták fel EV022201028CN
Egy kereső se hoz rá találatot. Nyilván hamis TN. Nem is tudom miért indította útjára?!
Nyithatok Dipute-t, hogy nem kapom meg a terméket?
Ma telik le a 15. nap a feladástól -
A pénz nem az eladótól jön vissza hanem az Aliexpress-től, így a "döntés" is tőlük jön, ezt lehet automatizálni ha nincs semmi ellenvetése az eladónak, jóváhagyja a kérésed és a rendszer teszi a dolgát. Persze az igaz ha nem elérhető amikor te elküldöd akkor nem fog azonnali reakció születni, majd csak azután ha elolvasta, ha csak nincs automatára állítva hogy minden dispute-t elfogad.
-
válasz
ferenck #62237 üzenetére
Erre nem indíthatsz dispute-t míg le nem telik a szállítási védelmi idő, de nem egy gyors szállítás már az a hollandus irány és addig tényleg nem látsz semmit amíg oda nem ér. Nem valami akksi dolog? Nincs valami üzent az eladótól vagy más információ a Track order gombra kattintva
-
De az életszerű, hogy 17 napja semmi hír róla? Az zavar, hogy ez mind olyan előzetes állapotjelentés mint amikor előre felveszem egy szállítás adatait a rendszerbe, de végül nem adom fel. Az a kérdés, hogy ez alapján indítsak-e dispute-ot, hogy el sem indult a csomag és rendeljem újra mástól, vagy ez alapján biztos, hogy úton van és várjak.
-
mzso
veterán
Hát ez az... Tiszta hülyeség amit az Ali mutat:
Ez nem az "Seller's Shipping Method"-os volt? Nem hinném, mert akkor pont a szállítási módokat nézegettem, Savert kerestem mert elfelejtettem, hogy a Cianiao-s is extra díj nélküli.
De ha elnéztem volna se lenne értelme YP-s német postás csomagnak.Gondolom az FR-es azonosító nem az én csomagom lesz...
"You can "Open dispute" 10 days after the seller ships your item(s)."
Akkor gondolom legrosszabb esetben 5 nap múlva tudok dispute-olni? (Ritka ganéj a mostani Ali felület, még azt sem tudom megnézni mikor lett feladva, az e-mail-t kell megnézni...) -
Ez a Yanwen saját azonosítója, nem nyomkövetési szám mert nincs YP postai kódú ország. mindig lesz egy valódi postai nyomkövetési száma mi akkor nálad az a német. Valószínűleg a címzés a hibás nem jól ragasztották rá az újat.
Viszont nekem erre UG559185158YP már ezt adta fel a saját keresőjük hogy ez a postai szám tartozik hozzá: LP270219005FR
Szóval esetleg ez megkavarhatta a postai rendszert mert így egy azonosítóhoz 2 különböző postai azonosítót rendeltek, mindig is gagyi volt a Yanwen.
Ez nem az "Seller's Shipping Method"-os volt?
A nyomkövetési szám felett írva van mód, a képen a LP0052 felett és a Track order gomb hozza elő.
-
mzso
veterán
Hmm. Most nézem, hogy a nyomkövetésnél, ahol Aliexpress Saver Shipping-nek kéne lennie, Deutche Post van, amit biztos nem választottam, nem is elérhető ilyen opció. (bár nem tudom hogy lehet a szám UG559185158YP )
Nem tudom mit csinált az eladó.
Úgy rémlik, hogy ennél Aliexpress Saver olcsóbb volt mint máshol (most nem), lehet hogy ezért sumákol.Meg akkor a jelek szerint tényleg sehol nem lehet megnézni, hogy én milyen szállítási opciót választottam rendelésnél, ha az eladó azt ír amit akar.
-
válasz
herrká #62228 üzenetére
Nem az értékelés számít mert az nem kötelező. De ha egyébként lejárt a szállítási védelmi idő akkor az AliExpress lezárja a vásárlást és onnan indul a 15 nap reklamációs idő. Szóval nézd már meg hogy mi a vásárlás jelenlegi státusza Awaiting delivery vagy Finished, Closed
-
cof
veterán
válasz
herrká #62228 üzenetére
Semmi, nem kell vele foglalkozni. A záró dátumra figyelj mert akkor mindenképp megérkezettnek veszi a rendszer majd és onnantól van 14 napod, hogy reklamálj.
Pl.
Awaiting delivery
The system will automatically confirm receipt after 67 days. If there are any problems, you can apply for a refund/return within 15 days of confirming receipt.Még van 67 napom az egyik tételre, ha nem igazolnám vissza akkor 67 nap múlva a rendszer lezárja automatikusan megérkezettnek.
Bár ugye leigazolhatnád mert megérkezett, csak akkor hátha magaddal szúrsz ki ha a szerelő majd csak 2 hét múlva tud vele foglalkozni mégis, szóval ignoráld.
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Nyaraltunk és közben megérkezett a csomag. Már kb egy hete. Egy autós kiegészítő. A szerelő valamikor a jövő héten tud vele foglalkozni. Így még nem jeleztem a megérkezést, hiszen jó lenne meggyőződni, hogy működik. Az Ali viszont szinte naponta szirénázik, hogy látja megjött a termék, értékeljem! Mi a teendő? Még nem voltam ilyen helyzetben. Köszi
-
mzso
veterán
Volt egy oldal, ahol tudtam kép alapján keresni aliexpress termékekre. Megadtam az áru url-jét és ki tudtam választani a képek közül egyet. De már nem emlékszem mi volt az oldal címe. Tudja esetleg valaki?
-
Van egy csomagom: LS197478641NL
Szerintetek ez úton van, vagy el sem indult? Ennyi az összes bejegyzés:2022-07-27 22:50 - The Item is at the shippers warehouse
2022-08-04 08:41 - The item is pre-advised to PostNL
2022-08-05 22:46 - Pre-declaration of the item has been received by customs
2022-08-10 09:14 - The item is ready for shipment -
Írj neki hogy csak akkor tudnád már kérni a vásárlás törlést ha leigazolod a megérkezést, ami ugye nem lehet igaz, miért adott meg nyomkövetési számot és azt hogy szállítja ha nem képes rá. Így te nem tudsz semmit sem csinálni míg le nem telik a 90 nap, szóval törölje ő vagy küldje el ténylegesen.
De be lehet állítani, de nem biztos hogy megkapod, a mobill app-on ha az értesítések be vannak állítva akkor ott láthatod. A böngészős nem mindig adja fel, de lehet hogy be kell lépned az üzenetekhez mindkét helyen mert nem vóbiztos hogy a feklugró ablakos értesítést kezeli a böngésző vagy a moboil
-
mzso
veterán
Helló!
Az egyik terméknél ezt írják...:
"Dear, could you please cancel the order for us?
We could not send the item to your address
Would you mind cancel the order
Then you could get your money back directly.
Waiting for your reply.
Have a nice day"Viszont már meg van adva követési szám (0 adattal), az állapot meg "awaiting delivery". Úgyhogy, ha akarnám sem tudnám törölni a rendelést. A vásárlás védelem meg 90 napig tart...
UI:
Ezekhez a szerencsétlen üzenetekhez nem lehet e-mail értesítést beállítani? Jóformán mindig hetekkel hónapokkal később látok üzeneteket. -
lacoka55
tag
Közben mégis csak előkerült a csomagom kicsi sárga boríték
vissza kellett mennem mégegyszer a postára 1 csekket feladni a postás lány már hozta is mondta hogy nem a szokásos dobozban volt ahol először kereste hanem a postásoknak kézbesítésre kiadott dobozban volt
hogy mikor kapták meg és miért nem hozták ki azt nem kérdeztem
értesítés nem volt lényeg hogy meg van ez az első ilyen csomagom -
válasz
lacoka55 #62219 üzenetére
ECSCCA00 Nézed itt mert ez nem postai nyomkövetési szám, a megérkezés után (Arrived Budapest) látod hogy Arrive at local delivery office azután 2-6 munkanap a kézbesítés, még időben van.
Ezekre ez vonatkozik:
4) A nem küldeményenkénti díjszabás alapján feladott nem elsőbbségi levélküldemények
továbbá nem elsőbbségi azonosított levélküldemények legalább 97%-át a feladást követő
ötödik munkanap végéig kézbesíteni kell, vagy meg kell kísérelni azok kézbesítésétEz azt jelenti hogy 3 % 5 napnál is több lehet.
-
-
lacoka55
tag
Sziasztok
erre már több bejegyzés nem lessz 2022. augusztus 22 19:05 Érkezés a helyi kézbesítő irodába Magyarország ECSCCA00 ? a posta keresője nem látja a helyi postán nincs még nem kaptam meg
másik kérdés ma láttam hogy az ExpressOne csomagom a központi raktárba érkezett 11:27-kor lehetséges e hogy holnap kihozzák vagy csak majd jövő héten hétfőn ? -
Az első pont a regisztrációra mutató egy mondatos link azután meg ott címe a 2. pontnak.
2004 óta Magyarország az Európai Unió tagországa. Aki nincs tisztában azzal hogy ezért az országaink közt nincs azóta vámolás a postai forgalomban, úgy hogy a Posta is harmadik országokat emleget vámolás témában és ahhoz kér szolgáltatási díjat, azoknak én nem igazán szándékozom bővebben magyarázni, van egy elvárható minimum.
Úgy gondoltam hogy ezzel szerintem egyértelmű a dolog, leírtam hogy mikor kér díjat, nem logikus ha nem az van akkor nincs díj.:
Lényeges szempont hogy a Magyar Posta a hozzájuk EU-n kívülről érkező küldemények esetén vámolási tevékenységet végez (adminisztrációs kötelezettsége van) és ezért díjat kér.De ettől függetlenül vannak extrém esetek, pl. amikor a Litvániából érkező csomagomat vagy Amszterdamból küldött csomagot mert egy ottani boltnak kínai nevű volt a tulajdonosa és ő volt a feladó, meg akarták vámolni. Ennél azóta is dicsérem a Google street kitalálóját mert el tudtam küldeni az üzlet címét is láthatóan tartalmazó portál képet a Postának.
És az is hogy a holland posta az ő nyomkövetési azonosítójuk esetén néha az eredeti származási országot (Kína) adja meg és akkor bizony csak vámolnak, mert a hollandok nem teszik meg.
Minden eshetőséget lehetetlen beírni.
De átgondolom hogy legyen-e részletesebb. -
Köszönettel venném, ha kulturált hozzászólásokat lehetne olvasni!
A jóérzést zavaró, vulgáris szavakat legyetek szíves hanyagolni. ÁSZF III. Moderáció. 10.1 pont.
Értem én, hogy ez a megszokott beszéd stílus, de muszáj ezt használni itt is? Azt nem tudom megváltoztatni akinek ez a természetes, de a többieknek miért kell ezt olvasni?
Gondolom ez nem olyan nagy kérés, csak egy nyilvános fórumon mutatjuk be magunkat a hozzászólásainkkal. -
Robyka
aktív tag
Kaptam az eladótól tracking számot, telik múlik az idő nézem kézbesítették kecseméten, az jó mert nem ott lakom.
Hivom a postát hogy ez mi hogy kerül oda az én csomagom, de teljesen más azon a címzett telszám minden, jólvan alakul.
Ez úgy volt hogy elírták egy termék vételárát 25$ helyett 2,5-re, én meg vettem belőle pár darabot kedvezményes áron, csak éppen emberünk baszik elküldeni és más csomagszámát megadta gondolván jó átbasszuk a kedvest, ami nem jött össze.
Írtam eladónak hogy rohadtul nem stimmelnek a dolgok hol az én csomagom. Válaszolt csájna nyelven, google fordítva: Kedves áruit aláírtuk ha nem érkezett meg forduljon a helyi postához. -
quadxyz
újonc
Sziasztok!
Az UA...AE csomagomnal ma megjelent az online fizetés, 400 forintos összeggel
Ezt be is fizettem.
Innen még mennyi idő mire kézhezkapom? -
lacoka55
tag
Sziasztok
ezt a posta mennyi idő alatt szokta kihozni mert még nem kaptam meg [kép] ECSCCA0000429865 -
válasz
Digitalpimp #62206 üzenetére
Ha nem viszik ki akkor kötelesek lennének egyedi számot adni és küldeni értesítőt vagy küldeményen lévő elektronikus elérhetőségedre, vagy a gyalog postás egy papíros értesítőt. De a postásod az aki nem dolgozik normálisan, mert az üzleti leveleket ki kell hozni, a bankkártyák is akként vannak feladva, szép is lenne ha 2 hétig bent dekkolna és visszaküldenék, mert nem megy érte senki, azon a postán nagyon lusta postások dolgoznak.
Én tettem már panaszt a meg nem írt értesítőkre, de nem igazán hatja meg őket, szerintük azok mindig elkészülnek, de hogy miért nem kapjuk meg arra persze ötletük sem volt, így válaszuk sem. Viszont tudjuk hogy most az országunkban büntetlenül lehet hazudozni az állami cégeknél az ügyfeleknek. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
Digitalpimp #62180 üzenetére
Komolyan nem értem a postát. Kaptam smst egy UL......BE azonosítójú csomagról, hogy mehetek érte. Bemegyek, mutatom az smst, nőci el, jön vissza két csomaggal! Na, gondolom még a végén meglesz az is, amit vártam. Szintén egy ECS.... csomag volt, de nem a régi, hanem a legutolsó, amit 17-e után adtak át nekik. Viszont! Ezt se próbálták meg kézbesíteni, meg semmilyen értesítés - papír, sms - nem jött róla! Ezt azért hogy képzelik?! Amúgy rá van írva, hogy üzleti e kereskedelmi levél, rajta van ez a ECS..... szám, tel.szám. A régi, 8-kai viszont nem volt ott, nézte a nőci valami listában, meg a csomagok helyén, ahol a másik kettő is volt. Azt mondta, ha ott lenne, akkor 3 hétig lehetne érte menni. Aztán, hogy hol tűnt el, ki tudja....Most komolyan ez lesz, hogy pár naponta menjen az ember a postára érdeklődni, hogy van-e valami, mert már nem is értesítenek sehogy, 2022-ben?! Mikor azzal van tele mindig a média, hogy mennyi milliárdért fejlesztettek.... Mit? mikor még valami őskövület win (talán 98) fut a gépeiken, meg leporellós papíron keresgetik, hogy kapott-e az ember valamit? Tiszta szégyen.
-
Megvannak a szeptemberi vámolási árfolyamok, benne az Összefoglalóban, ez a szeptemberben megérkező küldeményekre vonatkozik.
Siralmas.
Azt mindenki tudja hogy az AliExpress bruttó árat ír ki, így ha alatta akartok maradni a 150 € vámmentes határnak, akkor maximum ennyi lehet a bruttó ár (lefelé kerekítve) ha Magyarország a célország, 27% áfa.:
HUF 68580
USD 165
EUR 166
Nem magyaráznám bővebben. -
válasz
ReFleXx #62200 üzenetére
Az Express One csak Európában szállít, majd ha megérkezik Budapestre és átadja nekik a Cainiao akkor éled fel náluk. Csak az Express One azonosítója ilyen.
A Cainiao az Alibaba cég (AliExpress) logisztikai cége, ők szervezik a szállítás, nem az ő nevük határozza meg hogy ki lesz a kézbesítő cég Magyarországon. Az lehet futár cég és posta is.
Mástól függ, ha postai azonosítót kapnak a csomagok akkor jön szóba a posta.
Az ilyenek RL999999999CN, UA999999999CN, LA999999999BE stb., ez a nemzetközi Postai Unió 13 karakteres azonosítója, az S10, a formátum szabálya itt írva Ha nem postai azonosító akkor meg más szállítja.
Az LP00... és a SO00..... kezdetűek nem nyomkövetési számok csak logisztikai csomag azonosítók akkor is ha a kereső programok hozzárendelnek szállítási információkat.
És nem az gond hogy a Posta vagy futár viszi-e ki, hanem az hogy kell vámolási díjat vagy nem kell vámolási díjat fizetni, miért lenen az probléma ha egy EU-s postai azonosítóval a posta kézbesítené, nincs díja.
Az Összefoglaló 2. pontnál felsorolva az a szállítási módok, ahol ezt olvasod EU-s postai azonosító annál nem kell fizetned a postának kezelési díjat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest