- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacoka55
tag
Sziasztok tegnap megjött 3 csomagom Apr. 08 2020 és Jun. 09 2020 a 2 csomagra 2 cimke volt ragasztva más szám volt rajta mint az ali megadott UB----TV CHUNGHWA POST a harmadik csomagon is 2 cimke volt ez May. 11 2020 LT04----29NL
Megnéztem a bankszámlámat az OTP mindent Euro-ban számol el függetlenül attól hogy az alin forint vagy dollár van beállítva fizetésnek -
Arról volt szó hogy ha az AliExpresen van a deviza a $-ról elállítva, mondjuk forintra vagy €-ra akkor többet fizetünk mintha $-on hagyjuk az Alis beállítást.
Hiába néz át oda, hiszen ez a különbség akkor is megmarad ha azokt a kártyákat használod. Nem az volt a lényege hogy hol van kedvezőbb árfolyam, mint amit a bankunk használ. -
korn
aktív tag
Kicsit visszaolvastam, úgyhogy fel sem teszem a kérdést. Úgy tűnik vannak gondok rendesen a szállítással...
-
válasz
magmakocka #41337 üzenetére
Mivel 15 napod van rá így belefér. Ezt a csak azért javasoltam mert sokszor jártunk úgy, hogy elindítottuk aztán 1-3 múlva csak megérkezett. De persze a lejárat utáni napon is indíthatod.
-
sagesz93
addikt
Ez a csomag tegnap érkezett meg, nálam új rekord!![kép]
-
Bodz
nagyúr
válasz
magmakocka #41334 üzenetére
Természetesen várj, amúgy sem tudnál jelenleg bármi mást tenni.
-
válasz
magmakocka #41334 üzenetére
Semmit, vársz amíg a szállítási védelmi idő le nem jár (még 16 nap) akkor még adsz 1 hetet neki és dispute a meg nem érkezés miatt, ha nem érkezne meg addig.
-
magmakocka
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit elszomorodtam, de rendeltem egy csomagot Május 4.-én és azóta sem jött meg.
Mit tudnék ez esetben tenni? Várjak még?
LVS-számú a csomag.
Már beszéltem az eladóval ezt írta rá.:
"My friend, logistics arrives in your country, due to global virus infection, the delivery of the logistics company will be delayed, you need to wait for the delivery of the logistics company" -
Én ilyen részletesen nem ismerem az AliExpress rendszerének működését, néhány eladóval konzultáltam és a tapasztalataimra hagyatkozom, így sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom azt amit írtál.
Bár gondolkodom eladói fiók nyitásán akkor viszont első kézből tudni fogom hogy miként működik.
De az AliExpress "ül" a pénzen, nem az eladó, őket kell számonkérni hogy miért növeltek 60-ról 90-re. -
Voice24
őstag
Na itt van, amiről beszéltem a Forintban vagy Dollárban fizetés kapcsán. Jó pár napja írtam, hogy 2,51 dolláros cuccért, ha forintra váltva fizetem, 807 forintot fizettem volna. Végül dollárban fizettem ki, ami az sms szerint akkor 787 forint volt. Most megnéztem a banki oldalamon, végül 803 forint lett lekönyvelve, azaz 4 egész forintot nyertem a dollárban fizetéssel. Persze másképp is alakulhatott volna, ha épp erősödik a forint abban a pár napban, de ez mostanában annyira nem jellemző...
-
silvergod
őstag
[#41316] erre valaki tudja a választ? Köszi
-
EXIEZ
aktív tag
Most kaptam egy PPP pick pack pontos smst
Eddig meg sosem tortent ilyen, mindig kihoztak a cuccokat.Kerdeznem, hogy honnan tudom megnezni valahogy melyik csomag is ez?
-
fairi
őstag
". Nem tudom honnan veszed az ellenkezőjét. "
miből gondolod, hogy a megadott számot vagy csomagot az Aliexpress intézi?
A rendszer nem tudja ellenőrizni, hogy a beírt TN hova megy valójában. ha beír egy TN-t akkor az adataidhoz társítja a TN-t és teljes rendszer minden szinten tiednek nézi. Még azt se nézi a rendszer valójában, hogy a logisztikai megrendelés több nappal hamarabb történt, mint a termék megrendelése. Igazából senki nem tudja ellenőrizni hogy az a csomag hova megy valójában. Ez az egész fake TN probléma innen jön." 2 alkalommal még saját városomban is visszakaptam pénzt és egyötödét sem agyaltam rajta annyit mint amit te felvetsz itt"
míg régen kb 20 nap alatt megérkezett a célállomásra a csomag (nem nyom követett meg mindegy, ott simán idő lejárt pénzt vissza), most kb 2 hónapot ülnek legalább a pénzeden. és semmit nem tudsz tenni.
egészet 1 nap alatt el lehetne intézni....de ki kell várni a 2 vagy többet is akár, hogy végre megérkezzen. Ha nagyon elakad akkor minimum 3 hónap, szeptemberig ülnek a pénzeden.Egyszerű probléma ami elkerülhető lenne vagy gyanú esetén kivizsgálható pár nap alatt.
-
Akkor csak röviden mivel az Alibaba logisztikai cége a Cainaio, ezért minden szállítást ők intéznek az AliEpressen is, nem az eladók, ez nekik biztosítva van. Nem tudom honnan veszed az ellenkezőjét. Minden szabályszegőt nem tudnak kiszűrni a jóval kisebb eBay-en sem müxik a dolog. Ám legyen úgy, ahogy írod.
De nem vitázom, leírtam hogy az összes eddigi ilyen probléma esetén (14 db máshol, másnak kézbesített) ebből 2 alkalommal még saját városomban is visszakaptam pénzt és egyötödét sem agyaltam rajta annyit mint amit te felvetsz itt
Nem is értem már, hogy miről szeretnél meggyőzni, egy részét most nem is tudom megérteni.
Sajnálom hogy neked bonyolultabb esetek jutnak és nem kapod vissza a pénzed, nekem a máshol átvették, nem az enyém volt kategóriák jutottak, meg a kifizetett vételár vissza. -
fairi
őstag
"Annyi akülönbség hogy én csak akkor ndítom a dispute-ot ha egyértelmű hogy más átvetet így nem fagy le semmi,"
ezzel addig nincs baj míg nem Budapesten laksz. Utána mondjuk magyarázod el hogy én a Bp146-tól kapom a csomagot, onnan vártam és nem vettem át a Bp132-ből.
Persze kérhetek postától megfelelő papírt, de majd angolul add át..
rajtad lesz bizonyítási kényszer nem az eladón. Ezt el lehet bukni. Eladó is tudja.Valóság az: fake TN problémát az Aliexpress képtelen kezelni és nem is akarja.
"Nme igazán foglalkozom az eladóval, ha nem fogadja el akkor rögtön reject"
két Szegedet nem tud szerezni arra kicsi az esély. Nem véletlen nálam próbálkozik meg, és nem világvégi zsákfaluval.ha rossz TN-ért, vagy ennek a hibának elhanyagolásáért komoly büntit osztanak, nem is létezne ez.
"Moderációhoz nincs köze, ügyfélszolgálati téma. "
scammelés veszélye áll fel, és nincs "hatóság" aki tényleg utánanézne. Lényegtelen hova küldöd a panaszod, nem érdeklik.
" Cainao foglakozik a kínai postás szállítással is"
lehet foglalkozik, de adatáramlás nem sima. ha az lenne, kb 5 perc alatt összes csaló mehetne a levesbe vagy kérdőre lenne vonva.Összes fake TN-es csomagom sose került cainiao közelében, teljesen eladó intézte azt a TN-t.
jelenleg úgy tűnik Erdőkertes lesz a végcél, most érkezett Vilniusba, vagyis van 2-3 hete hogy szerezzen Bp-i TN-t és arra cserélje és okozzon még több fejfájást. Vita felületen azt írja neki logisztikai bajai vannak, vagyis TN csere lehetősége nyitott. (pm-be mást ír)
-
Ami nincs azzal nem foglalkozom
. Support-ra valójában sosem volt szükségem, így a hiánya nem oszt vagy szoroz az én meglátásom szerint. Ahol fontos lenne - nem AliExpress - ott sem tudom elérni őket, itt meg semmi értelme, nem tudnak érdemben semmit sem tenni, tehát ->ami nem működik az nincs is.
-
Nem értem én is ugyanezt írom. Annyi akülönbség hogy én csak akkor ndítom a dispute-ot ha egyértelmű hogy más átvetet így nem fagy le semmi, mindig meg y két nyomkövetési oldalról kép, úgy hogy látszik a link és küldök térképet is ha eltérő atelepülés. Nme igazán foglalkozom az eladóval, ha nem fogadja el akkor rögtön reject, nem várok semmire és eddig mindig elengedőek voltak a bizonyítékok, akár ember, akár robot nézi, bár ez a része megint nem érdekel, valaki dönteni fog.
De pontosan ki tudják vizsgálni és ezt én nem így tudom: live agent se látja, moderátorok se
Moderációhoz nincs köze, ügyfélszolgálati téma. A Cainao foglakozik a kínai postás szállítással is, majd 50 partnere van, még az USA posta is és a Kínai posta is és 200 országba szállítanak.
Global Cainiao is the leading private company in the logistics industry, which is engaged in the cheap delivery of goods from China. Global Cainiao is the subsidiary company founded by the largest corporation dealing with sale of goods and their logistics - Alibaba Group. At first the company for the long time was specialized in the delivery of parcels as a domestic carrier, but for now Global Cainiao is the most popular and successful logistics operator in the world. Global Cainiao is the official and multi-functional parcel tracking tool for the Alibaba Group. Such postal and international carriers as: China Post, SingPost, USPS, China EMS, DHL, FedEx, UPS, Yanmen, SF Express and others - are in a state of direct partnership.Nem tudom mit akart az eladó, mert nem érdekel, az sem hogy szándékos vagy véletlen, a pénzem kérem vissza, mert nem kaptam meg azt amit megvettem.
De ha nem küldi el és nem figyelem, akkor az én esetemben is megkapja pénzt, szóval nincs különbség. -
fairi
őstag
saját magam indítom, de egyszerűen nem tudják vizsgálni azt, hogy kamu TN-t adott az eladó. Kb addig várnom kell míg be nem ér hazánkba és nem kézbesítik. Eladó elismerte, de refundot nem akar adni. Nulla dollárja van benne, és veszteni nem veszthet.
Disputa addig le van fagyva, míg a kézbesítés meg van történik. Eladó elismerte hogy terméket biztos nem kapok, refundot elutasítja. Ali lefagyott mert a nyomkövetési szám valódi, csak másemberé.
Vonattal jön, egyszer csak több adat lesz.
https://postal.ninja/en/track/2ojvl0
To address:PestErdokertesjaja olyan számot adott ami legalább Pest szó szerepel benne, (Budapesten lakok) hátha megnyerheti a vitát.
és megnyerheti elvileg,ha szerez egy megfelelő budapesti TN kódot. idő neki dolgozik. tudok esetet, mikor eladónak sikerült, és pénz megkapta.
Te eseteidben eladó nem akarta ellopni a pénzt, csak nem akarta elküldeni. Enyém nem akarja elküldeni, de pénzt meg akarja szerezni.
Ali nem tudja hatékonyan vizsgálnia kié a TN, ez egyértelműen bizonyított. live agent se látja, moderátorok se. Mivel szállítás nem Aliexpress standard shipping, így nem a cainiao kezeli a csomagot, china post nem ad át nekik minden adatot. Összes kamu csomagom china post-os, gondolom nem véletlenül.
-
Digger
senior tag
Őrületbe kerget az Ali jelszó szívatása és ahogy látom a neten, ezzel nem vagyok egyedül!
Megkaptam emailben a 6 jegyű kódot, beírtam, kéri az új jelszót és nem tudok olyat kitalálni amit elfogadna! Tudom, hogy kell benne lenni 1 számnak, 1 nagybetűnek, tilos a szóköz és 8 és 16 között várja a jelszó hosszát.
Akkor miért nem jó neki például a "Ez1faszjelszo" jelszó? -
nemadom-meg
csendes tag
Üdv.!
Sosem írtam ide, de most megosztok veletek két képet. Az egyiken (AK LAPTOP STORE), hogy onnan nem "kell" vásárolni semmit!! Nem azt kapod amit a képen látsz.
A gyári szám kellőképpen kitakarva, azonosíthatatlanra. Működésképtelen alaplap. Ki tudja honnan ollózott kép arról, hogy "működött"... Az egyértelmű működésképtelenséget igazoló videómra a válasz, hogy nem látszik, hogy be akartam kapcsolni. A másik videómra, ami már az ő "elvárásuk" szerint készült, hasonló reagálás. No comment...
Nemzetközi ajánlottként visszaküldtem: "... Shipping InfoTracking No: RR478643304HU Logistics company: Hungarian post Logistics info:Sorry, there is no logistics info for this logistics number. ... " Aham...
Az AliExpress meg küldözgeti kétnaponta a leveleit, hogy küldjem vissza amit rendeltem, mert kicsúszok a határidőből... Holott itt egyértelműen ez áll: Dispute Detail: "... Buyer added tracking details Jul. 10 2020 ..."
A másikon, a "vevőszolgálat"(???)... Aham... Soha többet innen semmit... -
Két hete utoljára, nem automatázok, én azt nem hiszem hogy úgy működik a dispute, de nem szállok már ilyen dolgokkal vitába.
Több éves tapasztalat és mindig ez volt a koncepcióm, de mindenki úgy csinálja ahogy akarja. Én írok egy módszert hogy szerintem miként kell értelmezni, te írod azt hogy a rossz a cím, a cím az nem rossz senkinél, de mindenki azt csinál amit akar. -
fairi
őstag
"zt jelenti hogy az enyém nem is kapott számot, tehát nincs."
utoljára mikor használtad??? Ha embernek írod világos, de automata azt látja van egy érvényes Tn-n amit gond nélkül megkaptál.Mi a legfrissebb eseted amikor működött. persze ha Szegeden laksz, csomag ment Budapestre akkor a szitu egyszerű. a címed Szeged, delivery status Budapest.
-
silvergod
őstag
Sziasztok!
Rendeltem aliról terméket,másik típusra küldött fóliát,nyitottam vitát,egyből közbelépett az ali,nem volt 4 nap,aztán azt a döntést hozta hogy küldjem vissza neki a terméket 7 nap alatt...én direkt megírtam hogy nem küldöm,mert többe van a posta,mint az árú,ők így döntöttek..az eladónak többször írtam hogy,nem küldöm vissza..ő azt írja rendben nyissak vitát2 napja magyarázom neki hogy azon túl vagyunk, ez a vége mi legyen?
Ilyen visszaküldős vitám még nem volt...
Az érdekelne hogy most a vita oldalán megjelent egy számláló ami visszaszámol 7 napról,és azt írják ha lejár ,automata utalják az eladónak a pénzt..nekem ez így megfelel,mert maradjon a rossz inkább, minthogy visszaküldjem...
tehát lejár a számláló,megkapja a pénzét,zárul a vita? jól értem? nem kell tennem semmit? köszi -
Van a 3. opció, amit leírtam az Összefoglalóban is, és mindig visszakaptam pénzt.
És nem wrong address az ok. Ezt arra értelmezik hogy te adtál meg rossz címet, el kell felejteni, hiszen a cím jó amit megadtál szállítási címnek.
Az hogy beírt az eladó egy nyomkövetési számot és az nem az általam megvett küldeményé, azt jelenti hogy az enyém nem is kapott számot, tehát nincs. Tévedés is kizárt, mert eddig az ilyen küldemények sohasem érkeztek meg "másik" számmal. Egy sem jött, el sem lett küldve. -
fairi
őstag
válasz
RevoneX #41304 üzenetére
Kuula mindenkivel ezt tette, velem is.
Két opciód van: 1. Aliexpress dispute wrong address címszóval. Pár napig, vagy hétig húzhatják, de ha nagy távolság van a városok közt kézzel lábbal jól magyarázod akkor nyersz.
2. Irsz a boltnak, hogy más városba ment, és fog neked mondani egy bullshitet és felajánl 1 dollár kupont. Mondom ez nem Ok, és kéred a paypal feevel terhelt árat visszautalni ez pedig 0,82 dollár. Igent mond és órákon belül megkapod, és végén 5 csillagot kell adni. -
Strapáciusz
csendes tag
Mint fentebb írtam, LU volt a vége. A gond végig az volt, hogy erről a változásról nem tudtam. Az Ali sem jelezte ( nézegettem én a track order-t, de nem írt változást, és a képen is ez látszik), a tracker-ek sem jelezték hogy innentől új azonosítód van. Így hiába volt egy használható azonosító, erről nem tudhattam. Csak azt tudtam követni, amit eredetileg adtak, de az amit kiírt, abban nem volt köszönet. Pedig végülis jót írt, de annyira eltért a megszokottól, hogy senki sem hitte el.
Újabb tapasztalattal bővültünk: úgy is változhat egy azonosító, hogy sehol nincs nyoma. -
mokuscickany
csendes tag
Sziasztok
Két csomagom be van ragadva. Automatikusan hosszabbítottak egy hónapja a szállítási időn.
De még mindig semmi. Nem tudom hol járhatnak május 19 óta.
Szerintetek érdemes még várni? Az eladóknak a héten írtam egy érdeklődő üzenetet. Az egyik normálisan válaszolt, a másik nem.
Persze tudom, hogy a Covid miatt lehet csúszás, de amiket egy hónappal később rendeltem, már azokból 2 is megjött. S nem zavarna annyira a csúszás, ha nem fürdőruha lenne benne magamnak és a kislányomnak 😀, bár tény, hogy nincs strandidő, de 2 hét múlva jó lenne a termék..
Legalább látnám, hogy hol van most. Esetleg valaki rápillantana? Én nézem a track17, trackitonline (itt az egyik nem is látszik), s a magyar posta nyomkövetési oldalán is, de egy helyen látni csak június 23-án bejegyzést, amiről fogalmam nincs mit jelent.
RE074271297CN
RV427394571CN -
válasz
Strapáciusz #41305 üzenetére
No ez már könyvelt küldemény lenne, ha LL999999999CN vagy LU a vége forma.
-
cof
veterán
válasz
Strapáciusz #41302 üzenetére
Nálam kapott alternatív számot egy UE..YP csomag, ebből lett LL...LU. A tiednél is néztem parcelsapp.com-on de nem írt semmit. Nem jelezte az Aliexpress nálam sem, hogy változott a nyomkövetési szám. Lehet, hogy ez a AS... nincs is rajta a csomagoláson.
-
Strapáciusz
csendes tag
Én még nem találkoztam olyan küldeménnyel, ami AS-sel kezdődik (vagy nem emlékszem rá) Próbáltam megkeresni, hogy ez kinek az azonosítója, de nem találtam. Ha megváltozik az azonosító, azt eddig az Ali jelezte, de vannak olyan tracker-ek, amelyek jelzik, hogy innentől másik számod van. Most Alin sem láttam hogy változott volna, a tracker-ek sem jeleztek, úgyhogy kénytelen voltam ezt a hülye azonosítót követni. Na mindegy, ebből is tanultunk valamit, hátha más is kap ilyen azonosítót.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest