-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Udv! Segitswget kerbek, mert az osszefoglaloban nincs iras erroo a keresobol nem talaltam konkretumot. Dollar v euroban erdemes vasarolni? Mastercard eseten... Illetve hallottam a revolutrol ( remelem jol irom), esetleg azzal jobban jarnek? Kis tetelek vasarolok, de havi kb 20-30k t az elmult par honapokban.
-
Lialiana
újonc
Köszi, én is ezt kérdeztem tőle nagyjából... Mondjuk, már eleve kiakasztott az infó, hogy ekkora csomagot nem regisztráltan küld (több éve alizok, ritkán volt problémám eddig, az is csak a kisértékű, nontracking csomikkal), szóval, eddigi tapasztalataim szerint kb már 5 $ felett mindent regizve küldenek, ez meg azért mégiscsak 70 $, nem is kisméretű pakk a 6 tétel miatt.... Aggódom, na.
-
válasz
Lialiana #32245 üzenetére
Megszoktam kérdezni hogy akkor milyen számmal küldi újból vagy nem küldi. Ha nem válaszol vagy az hogy nem küldi a válasz akkor indítom a dispute-t.
Van olyan hogy nem engedik ki az országból. Vám probléma, sérült csomagolás, vagy valami miatt a logisztika visszapasszolja. -
Lialiana
újonc
Sziasztok, kicsike segítséget kérnék tőletek... elkövettem azt a hibát, amit eddig soha, hogy egy kereskedőtől rendeltem hat tételt kb 70$ értékben, és most para vagyok, mert bár konkrétan rákérdeztem az eladónál, hogy ugye regisztráltan küldi (ezt az opciót választottam), mondta, persze, hogyne, stb., vártam a feladásra majdnem egy hetet, majd megadott egy "LP"-vel kezdődő TN-t, aminél kezdetben volt mozgás (három bejegyzés) és onnan semmi...
Azóta eltelt két hét, és mikor ma ránéztem, látom, hogy 16-án az eladó részéröl "shipment cancelled" a státusz - ez mit jelent, mikor, és miért történik ilyen..?Azt látom, visszaolvasva benneteket, hogy az LP-s TN-ek nem regisztrált küldemények, tehát a gyors megérkezést és a követést már ott buktam, na de a cancel..? Ráírtam az eladóra, de egyelőre semmi válasz... Szerintetek? Mi van ilyenkor, várjak türelemmel az esetleges semmire, vagy indítsam a disputát..?
-
Minden országban így működik. Pl. a kínai eladó exportál, te meg importálsz, mindkét esetben a vámosokon keresztül történhet. Ha valami értékesített dolog elhagyja az országot akkor ha volt rá áfa az vissza igényelhető, mert az csak belföldi értékesítés esetén érvényes. Kontrollálni kell azt is hogy ami kimegy az országból a jogszerűen történik-e.
-
fricy81
tag
válasz
B. Tamas #32232 üzenetére
@ (#32232) B. Tamas Ne is mondd. 09.10-én rendeltem, 09.16-án feladták, aztán két nap alatt át ment a logisztikai központon...aztán csend. Most hétfőn szóltam az eladónak, hogy nézzen már utána, mert minden csomagom ideért már, a Yanwenes is, de ezt rendeltem a legrégebben, normális szálítással, és még az országba sincs még.
Erre tegnap beért a logisztikai központba. Kínában.
Úgy néz ki nem fért be a konténerbe, és lerakták valamelyik sarokba egy hónapra. Most talán már úton van.(#32239) V/ Fura, nekem minden China Postos aláírós volt eddig, csak az Economy-n nincs rendes tracking.
-
atala
addikt
Még valami. Most látom az egyik küldeménynél, (usb kábel) hogy kimenő küldemény vám elé állítása. Kifelé is átmegy a vámon? Eddig még ezt nem láttam egy küldeménynél sem.
-
atala
addikt
Tisztában vagyok vele, hogy nem minden könyvelt, és követhető aminek száma van. Viszont azt nem tudtam, hogy attól, hogy ott a pipa a Trackig-nél attól az még nem lesz követhető a feladástól a kézbesítésig. Azt hittem azok mind regisztrált, és követhetőek.
Akkor viszont nem tudom miért drágább az Alis küldés mint a Kínai regisztrált. Valószínűleg a kínaira van kedvezmény. -
Most tényleg nem mennék abba bele hogy a amihez a tracking pipa be van jelölve az nem mindig jelent ajánlott, (regisztrált szónak ez felel meg szóhasználatilag) tehát könyvelt küldeményt.
Az Ali ebből a szempontból nem regisztrált.
Van a küldeménynek azonosítója ami vagy igazi nemzetközi postai azonosító vagy valami más. Az hogy a más azonosítókat követed a logisztikai cég oldalán és majd a Magyar Posta kézbesít, nem mész semmire.
Amit postai küldemény azok közül az Rx999999999CN vagy Lx999999999CN ami könyvelt, regisztrált küldemény, a többi "mese" kategória. -
Attól hogy az utóbbi nemzetközi ajánlott (regisztrált) küldemény így biztosítva a nyomkövetése és kézbesítése, mert ezt még a címen kell kézbesíteni, akkor is ha a Magyar Posta trükközik, ne az én cipőm talpa kopjon már érte. És gyorsabb szokott lenni. A 60 nap helyett 30 nap körül max, 95%-ban.
-
atala
addikt
Az AliExpress Standard Shipping mennyivel különbözik a China Post Registered Air Mail-től? Az Alis általában drágább.
-
válasz
fenergie84 #32233 üzenetére
A visszaküldés költsége 500 g-ig 3600 Ft, 501 g-tól 2 kg súlyig 8250 Ft, ezt nem térítik meg.
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Vettem egy fejegységet, melynek a BTje nem jó. Megreklamáltam és az ali felajánlottam h nem kapok pénzt visdza, illetve h visszakapom, de akkor vissza kell küldenem.
Ilyenkor h működik ez? Hogy érdemes feladni a csomagot? Megéri? 15e ft volt a cucc... -
B. Tamas
aktív tag
Borzalmas mennyire szeszélyes ez a szállítás. Van olyan csomagom függőben ami 08.24-én rendeltem és még semmi hír róla, de amit 09.11-én rendeltem már 2 hete nálam van.
Filléres tételek, így a legegyszerűbb szállítással, de akkoris.
-
Galahed
senior tag
Rendeltem már francia raktárból, volt mikor kb 1 hónap is eltelt mire ideért. Nálam az volt, hogy hiába a francia raktár, Kínából indult a csomag. (szépen látszott a tracking numberen merre jár) Aztán megérkezett Franciaországba, majd onnan jött tovább másik tracking számmal. (nekem az volt a fontos, hogy ne legyen rajta Vám és ÁFA- egy 200USD távcső volt a cucc) Így is lett. Igaz lassan. (biztos pont kifogyott a francia raktárból)
-
Gézengúz
addikt
Mi ez a hülye duma ujabban, hogy nem kell kihozniuk az apró csomagokat? (Posta) Persze csengetés nélküli értesítő írás az van!!! Eddig mindig kihozták, csak most nem, hogy valami részeges postásunk van.
Na plussz, bejövök érte, nem találják, várok, azt a választ kapom, hogy mégiscsak kihozza a postás, holnap.
Mondjuk a panaszbejelentő az már megvolt délelőtt.
-
fricy81
tag
@ (#32225) atala Nem biztos: Volt hogy olasz raktárból rendeltem két hét garantált szállítással, megreklamáltam mert nem jött és a tracking szám se volt jó, erre harmadik héten befutott más tracking számmal Hollandiából. És nem postNL-es kínai feladás volt. Van, hogy az EUban is csiga hozza.
@(#32216) sanyi0627 Jó postást meg kell becsülni. Nekem múlt pénteken elfelejtett reggel becsöngetni a csomaggal, munkaidő után kihozta. Egyébként PostNL jó, akksikat szinte mindig ők hozzák.
@ (#31845) fricy81 Múltkori csomag érdekes volt. Természetesen egyik tracking szám se volt jó, az ünnepek előtt utolsó pillantban küldött egy negyedik! számot, majd beállította az out of office üzenetet... Utána két hét alatt tényleg megjött, és tényleg EMS.
Természetesen csak az az egy kütyü hiányzott a csomagból amiért nála vásároltam, nem a másik shopban. No comment. -
atala
addikt
Annyira hülyének tudják nézni az eladók az embereket.
Vettem egy terméket, és direkt Francia raktárból rendeltem, hogy hamar ideérjen. Kicsi időablakot (Awaiting delivery) is adott meg az eladó. Szept 30-án lett állítólag feladva Franciaországban. Már régen meg kellett volna jönnie.
Most vagy elveszett a küldemény, vagy Kínából küldik jó szokás szerint. -
válasz
shark300 #32223 üzenetére
Van erre egy szakma akik csinálják, nem olyan egyszerű az importálási dolgokat intézni.
Magánszemélyként még az sem éri meg (amíg 3500 Ft a posta vámeljárás díja) hogy csak az 1100 Ft megfizetése és saját magam járjak el. Mert pl értékhatár alatti a küldemény, ők ez esetben nem kérnek pénzt, de ha én akarnám intézni azt a 1100 Ft közvetési díjat bizony ki kell perkázni nekik, azután menni a vámhivatalba intézni hogy nem kell fizetni, idő és pénz pocsékolás.
Vállalkozás esetén is néha egyszerűbb nem foglalkozni vele. -
shark300
tag
Sziasztok!
Mostanában elég sokat vásárolok az Alibabán (és mégtöbbet fogok), és felmerül bennem, hogy a vámügynöki feladatokat talán én is meg tudom csinálni. Van valakinek erről tapasztalata? EORI számot megigényeltem, brókert nem szeretnék igánybe venni.
Köszi! -
-
Jester01
veterán
Lejárt a 60 nap, dispute. Eladó: "Just now, we have already contacted the post office, they told us that your parcel is on the right way to you. Could you kindly close the dispute and wait it for more 15 days "
Ja majd biztos várok még 15 napot, hogy kifussak a dispute limitből is.
És persze jó nyomkövetési számot nem adott.
"I have waited 60 days and the original order said guaranteed 60 days delivery or full refund. Should the package arrive, I will pay it again."
-
válasz
sanyi0627 #32212 üzenetére
Lényegét leírtam. Rendes nemzetközi postai nyomkövetési szám. Kapsz egy ilyen számot ezzel a bejegyzéssel The item is pre-advised to PostnL Ezután hosszabb idő eltelhet a következő bejegyzésig, mert meg kell érkeznie Hollandiába, ez lesz az első érkezési bejegyzés. Onnan küldik ide és majd azután lesz egy itteni megérkezési bejegyzés.
A legútobb ilyennel küldött küldeményeim érkezési és átvételi ideje 18-20 nap közt volt.
Most is van egy ami 11-én érkezett meg és 2-án lett elküldve, de még a mai napig nem került ki a Nemzetközi Kicserélő Központból, mert csiga tempóban dolgozzák fel a küldeményeket, így több is lehet a kézbesítési idő. -
válasz
sanyi0627 #32210 üzenetére
a kínai Cainiao írja 15 Okt 2019 00:51, a holland posta írja 15 Okt 2019 08:51.
Van néhány időzóna a két ország közt, ami lehet hogy 8 óra eltérést eredményez.
Majd foglalkoznak vele ha megérkezik Hollandiába, addig nem szoktak ők különösebben írogatni hozzá információt.
Mert mit szeretnél? Az eladódnak még valami felvevőhelyre be kell vinni a pakot, a nyomkövetési szám elektronikusan lekérhető aztán lehet hogy 1 hét múlva viszi be.Ténylegesen köze nincs még a holland postához. -
sanyi0627
senior tag
válasz
maltegra #32209 üzenetére
Az ügyfelek szavazatai alapján van megvalasztva. Ami korrektebb számomra.
Vagyis rosszul emlékeztem.
Most raneztem a honlapra.
Kiemelt jelölt. Az egri postás nyerte végül.
De attól független minden postás nak ilyennek kéne lennie.Más. Ez post nl nem kapkodja el a dolgokat.
RU394154620NL
-
Immy
őstag
kicsit off, de pénztárcából van esetleg valami kínai Traywax alternatíva? [L:https://www.trayvax.com/products/element][link][/L]
-
Lehet hogy akkor módosítanom kell azt amit ebben a hsz-ben írtam erről a Meest-ről.
Ha itt megnézed az SFxxxxxx számot akkor jobb oldalt nem írja a a másik, észt nyomkövetést másik azonosítóként? Mart ha igen akkor ez akkor még követhető is lenne. -
pane
tag
Múlt héten kaptam sms-t hogy megérkezett a csomagom és átvehetem a Pikk-Pakk ponton.
WTF. Nem rendeltem semmit pikk-pakkra. Tuti téves, gondoltam. Nem hagyott békén és ma kinyomoztam melyik pikk-pakk ponton van a fantom csomagom.
Elmentem megmutattam az SMS-t, WTF.
Kezembe nyomtak egy nevemre szóló csomagot.
Aliról rendeltem, SF Expressel érkezett Észteken keresztül.
Nem vagyok kezdő alis de ez azé meglepett.
Meest Europe
SFxxxxxxxxxxxxx szám az induló majd RSxxxxxxxxxEE az érkező.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD 15,4" kijelző i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
- Amazfit Balance okosóra eladó, újszerű, 1 hét garancia
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest