- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Alcor Access O819M Táblagép
Frissítve: 2015.09.27
Frissítés oka: új firmware + ROOT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Faterkam #491 üzenetére
+@(#496) Láng Tibor
Hát, én ott tartok, hogy szeretném visszakapni az árát. Az a legnagyobb problémám, hogy a gyári böngésző, ami reklámos az az AOSP része, ami azt jelenti, hogy valahol a firmware előállítási, vagy felrakási folyamat során valaki készített módosított gyári alkalmazásokat és ezt belejuttatta (esetleg tudtán kívül valaki más) a gyári ROM-ba. a böngészőről kiderül ez (de jellemzően jó pár héttel a firmware felrakása után), valahogy egy idő után egy alkalmazás is elkezd vissza-visszamászni. Utóbbinál pedig nem vagyok meggyőződve arról, hogy a böngészőn keresztül, mert anno a gyári böngészőt csak facebook olvasásra használtam -se fb játékok, se külső oldalakra kattintgatás, csak ismerősök posztjainak like-olása, chat). minden másra a családban mindenki a firefox-ot használta (ami viszont play store-ból kerül fel).
Tehát nem lehet tudni, hogy melyik másik rendszerprogram tartalmaz még érdekes változtatásokat. Egy olyan multinál dolgozom, amelyiknek az egyik legnagyobb konkurense egy nagy kínai vállalat, szabad belépnem pl. a céges levelezésbe? AOSP android-on tuti nincs keylogger, de ebben a kínai szoftverben már nem bíznék.
De netes vásárlásra se lenne túl jó, se a fő személyes e-mail-embe nem lépnék már be, firefox-ot se rakhatom fel, mert minden jelszót szinkronizál. Azaz kb. semmire se használható így nekem.
Súlyos probléma, hogy a szerviz az első alkalommal nem is reagált erre a hibára, azt átvevő ember azt se tudta mi az a "permission"* Android app-oknál (mondjuk nem is feladata, hogy tudja, de így igen nehéz elmagyarázni a szervizesnek, hogy mi a baj). Szal az jön le, hogy azok a magyarok, akik összeállítják ezt a ROM-ot (az átvevő ember szerint a ROM itthon készül, de Kínában telepítik fel) nem is észlelik a problémát, talán nem is értenek ennyire hozzá. Ehhez a konkrét típushoz egyébként van a hivatalos honlapon egy szoftver update leírás és ott is egy olyan toool-t kell használni, amelyik tudomásom szerint egy kínai fejlesztő cucca, de nem hivatalos MTK software. Mindenesetre a neten elég sok helyről le lehet tölteni (jellemzően kínai/orosz, meg kifejezetten kétes kinézetű megosztó oldalakról), sok esetben van benne kis féreg is.Két apróság:
- a sok itteni rossz panasz után, mikor tegnap reggel bevittem ketten álltak előttem a sorban, mindketten ilyen kütyüvel, igaz a második csak SW akart frissíteni (persze nem tudom milyen okból). Az első viszont arra panaszkodott, ha jól hallottam, hogy programok tűnnek el a gépről. Ez megint nem tipikus Android bug... Ő is SW frissítést kapott, ami után persze repült az IMEI-je...- kétszer voltam eddig a szervizben, ez alatt az idő alatt az átvevő ember szájából vagy 5 különböző dologra hallottam, hogy "ezt sajnos elrontották Kínában".
Root-hoz: alapból nincs vele bajom, de ha később kijön egy ilyen lappangó féreg, akkora szerviz simán mutogathat rá, hogy a root miatt kompromittálódott egy rendszer app.
*Gyanúsan egybeesik, hogy a mokkolt browser.apk-nak van egy extra permission-ja, egy olyan, amely a user beleegyezése nélkül átállítja a kezdőoldal-t. Ez az AOSP-s browser-ben nincs így, legalábbis CM rom-ok alapján (de már az is kiugró, hogy nincs rendes ikon-ja a permission-nek.)
Egyébként, volt még 1-2 érdekes rendszer app, amikről nagyon nem hinném, hogy az alap android-nak a része (némelyik persze lehet, hogy a rádióhoz kell, vagy ilyesmi, de nem lehet megmondani).
Ha lenne nyílt forrású CM rom, akkor én se problémáznék, cserélnem a gyári szoft-ot és vígan használnám, de az, hogy nem tudni mi van a gyáriban és nincs alternatíva az már eleve nem túl jó, de ha már egyszer le is bukik a gyári, akkor már én vagyok a hülye, ha utána ellopják a jelszavaimat, kárt okozok a cégemnek stb...(Jó hosszúra sikerült, de remélem hasznosnak találjátok.)
Új hozzászólás Aktív témák
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ford topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GTA VI
- További aktív témák...
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Aki kapja marja! HP Pavilion X2 tablet alkatrésznek 1.990ft/db töltővel!
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Apple iPad Pro 128gb 12.9" (2020) 4. gen. Cellular - Újszerű, akár beszámítással
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest