- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
pumukli23
senior tag
válasz
ErosenZold #2349 üzenetére
Ha megfordítod az alján megtalálod a típusát, esetleg egy zöld-fehér Albacomp matricán.
A már korábban linkelt oldalról szedted le a drivereket?
Ha a wireless lan dirver frissítése nem oldja meg a problémát, szedjél le még párat, pl lan,hotkey, bluetooth, vga.. Nem ismerem a gépet, de ezek is "beleszólhatnak" a wifi dolgaiba.szerk: Aksiról és tápról is ugyanezt írja ki?
-
pumukli23
senior tag
válasz
ErosenZold #2347 üzenetére
Külső usb-s wifiről van szó, vagy beépítettről? Milyen típusú?
-
ErosenZold
senior tag
Üdv!
Adott egy Albacomp M350C notebook, és van egy olyan problémám, hogy amikor be akarom kapcsolni a Wi-Fi-t, akkor kiírja, hogy az usb hub eszköz áramfelvétele meghaladja a hub fogadó képességét.
Ez miért van? Ill. hol találok működő Wi-fi drivert? (Mert láttam hogy van külön is)
-
edynap
csendes tag
A laptop eladva!!!
-
edynap
csendes tag
Érdeklődni: k.edyna@hotmail.com vagy 06305591277
-
edynap
csendes tag
http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=EdynaP
Állapot: hibás
Jellemzők: Wifi, Memóriakártya olvasó
Kijelző mérete: 15"-17"
Memória típusa: DDR
Merevlemez átmérője: 2,5 inch
Merevlemez tárolókapacitása: 101GB - 500GB
Processzor típusa: Intel Pentium Dual
HIBÁS Albacomp Activa Eco Mobile Diablo OLCSÓN eladó!!!
2éves a készülék,általános használatra megfelel.Hibái:
* Wifi néha ledob,de netkábellel kifogástalanul működik
* A hang ingadozik,néha-néha elnémul
* Néha kikapcsol,de újraindulás után működőképes
* Akksiról nem működik,csak hálózatról(töltővel)Általánosságban azt tudom mondani,hogy véleményem szerint javítható, otthoni használatra tökéletesen megfelel.Külső állapota hibátlan,dvd író is működőképes,kijelző ép.
Nem alkatrészenként,elsősorban EGYBEN eladó!!!
-
pumukli23
senior tag
válasz
titi1098 #2340 üzenetére
Az albacomp oldalán nézted már a drivereket?
Audio_W7.zip-et szedd le, hátha azzal jó lesz.
üdv -
pumukli23
senior tag
válasz
CS3r352ny3 #2339 üzenetére
Ilyesmi gépem van nekem is.
667es ddr2es ramot vettem bele annó, így 1 gigával vígan elvoltam vele.
(gyári 533as kingston és egy 667es kingmax = 2*512mb).A boltban kipróbáltuk többel is, nem minddel volt hajlandó elindulni. Ha új modult szeretnél, keress egy nagyobb, vagy jobban felszerelt pc boltot, ahol vannak raktáron ilyesmik. Ott helyben segítenek kipróbálni.
Ha használtan vennél ramot, nézz szét a pcbonto pont hun, a srácok ott is segítőkészek.üdv
-
titi1098
csendes tag
válasz
Candywhite #2312 üzenetére
Szia!
Én is ugyanebbe a helyzetben vagyok.Találtál rá megoldást?Mert ha igen nagyon megköszönném ha megosztanád mert már idegesítő néha..köszi
-
CS3r352ny3
csendes tag
Sziasztok egy kis segítséget kérnék
. Ramot szeretnék bővíteni, mert iszonyat lassú. Mit honnan(Délbuda, Érd környékén) és mennyiért tudnék bele? És a hang is sűrűn BEKATTAN- KERREN
, amin csak a reset segít ideig óráig. A hangnak már próbáltam frissíteni a drivert, de csak kerr-kerr. Ha van vkinek ebbe való eladó ramja vegye fel velem a kapcsolatot: cs0001@freemail.hu e-mail címen. És az aksi se sokat bír azt mennyiért lehet kapni bele?
Albacomp:
CPU típusa: Mobile Intel Celeron M 440, 1866 MHz (14 x 133)
Alaplap neve: Mitac Notebook PC
Alaplapi lapkakészlet: VIA VN896
Rendszermemória: 448 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
DIMM1: Samsung M4 70T6554EZ3-CE6
512 MB DDR2-667 DDR2 SDRAM
(5-5-5-15 @ 333 MHz)
(4-4-4-12 @ 266 MHz)
(3-3-3-9 @ 200 MHz)
BIOS típusa: Phoenix (02/06/07)
Videokártya: VIA Chrome9 HC IGP Family (64 MB)
Hangkártya: Realtek ALC260 @ VIA VT8237A High Definition Audio Controller -
dzso22
senior tag
válasz
pumukli23 #2337 üzenetére
Drivereket már próbáltam de minden maradt a régiben
A gép tele volt darabokkal mint neked de kitakarítottam időben .
A vga integrált viszont elég fura a helyzet most.
Kivettem az akksit kb.5percet bír töltőről megy csak és nem fagy ki nem indul újra minden tökéletesen működik.
Már össze vissza rángattam ki be kapcsolgattam a gépet és minden ok.
Elég furán hangzik de lehetséges hogy az akkumulátor miatt van -
pumukli23
senior tag
Az, hogy úgy tűnik, hogy mozog az alaplap nem jelent semmit.
Félelmetesen apró kontakt hiba is lehet.
Dedikált vga-s gép? Ha nem, akkor szerintem memória gond lesz (vagy maga a modul, vagy vezérlő.. szóval alaplap).
üdvszerk: ja még valami. Ha pár csavarrögzítés rossz, azt azért komolyan kell venni. Nekem is ilyen pár csavartartó eltörős problémám volt. Akkor volt a kellemetlen, amikor a műanyag a fém "anyacsavar" körül eltöredezett, az meg lelazult majd rövidre zárt valamit az alaplapon..
Szóval ha zörög, az nem jó -
dzso22
senior tag
Üdv mindenkinek! Egy kis segítséget kérnék
Lenne egy Albacomp Activa-Eco Mobile Traveller V4/Clevo M660S laptopom és ha komolyabban mozgatom lefagy vagy újraindul. ha bekapcsolom 10% ban el sem indul csak miután megmozgattam komolyabban a gépet. mi lehet a baj?
És Néha menet közben ha megnyomogatom enyhe piros vonalak jelennek meg a kijelzőn és le is fagy.
A touchpad körül a notebook alján 3-4 csavarrögzítés rossz de néztem, az alaplap nem mozog a házban
és lenne még egy kérdés ugyanezzel a géppel kapcsolatban.
Vajon lekezelne egy celeron M 520-as procit?
köszönöm előre is a segítséget -
at100
csendes tag
Albacomp M66SE (Clevo M660SE) gép WIN7 drivereket keresek.
Elsősorban VGA driver kellene, mivel a rádugott monitorral nem működik.
Van Ötletetek?
-
Hatvan9
senior tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség egy Albacomp Business v4 más nevén Mitac 8252D ehhez kéne BIOS frissítés.
Visszaolvastam erről a típusról de BIOS frissítőről nem találtam semmit.Szóval hogyan tudom frissíteni ennek a BIOS -át?
BIOS fájlokat honnan tudom leszedni?
A gépen R1.03 van google -be olvastam frissebbről is.
A vga alapon 65 fok cpu 60 fok, most tisztítottam és pasztáztam is jó minőségűvel.
Szerintem már csak frissebb BIOS segíthet. -
M.W.H
aktív tag
helló
van egy albacomp m660nc a kezembe
halott
bekapcs minden állapotkijelző ledek világítanak (wifi powerled powergomb aksi) kép nincs. biosreset nem segített se semmi.
alaplapot mennyiért tudnék bele szerezni? bontottat nem találok:/
esetleg advent vagy gericom laptopokat keresek amik ugyanilyen félépítésűek (t2250 procis vagy jó bele ilyen proci)üdv
-
Pont ezt akartam mondani, azért a "nem cserélhető" az kicsit erős, cserélhető az, csak macerás
Amúgy erre voltam kíváncsi, hogy a M3W-n is alaplapi a VGA. Bár remélhetőleg egy kiadós átmelegítés megoldja a dolgot, mert nyomkodásra jó a kép - nem jó a kép. Kontaktos lesz az.
-
-
Hello!
Alba M3W-vel kinek van tapasztalata?
- Milyen VGA van benne (alaplapra integrált az Ati M9600, vagy MXM)?
- Volt már valakinek olyan baja, hogy a VGA mintha kontkatos lenne, hol ad képet, hol nem, de mecanikai behatásra (megnyomod a burkolatot) megy tovább a gép?
- Alaplap kb. mennyibe kerül ebbe a dögbe? Beszerezhető itthon? Ha mégis cserélni kéne...Köszi előre is
-
futa
csendes tag
Nekem kizárólag rossz tapasztalataim vannak az Albacomp céggel és a tőlük vásárolt Albacomp laptopommal kapcsolatban. Soha senkinek semmilyen körülmények között nem ajánlanám, hogy bármilyen kapcsolatba kerüljön velük! Tömören ennyi a véleményem róluk.
-
epontroland
csendes tag
Sziasztok! Március 12-én volt 3 éves a gépem, M660-as Albacmop, eddig 6-szor cseréltek alaplapot, 2-szer merevlemezt. A gépem megint szervizben van szeptember 24-e óta, már többször is írtam a központi szerviznek, legutóbb jól lecsesztem őket a késlekedés meg minden eddigi miatt. Erre azt a választ kaptam tőlük, hogy nem tudják kicserélni az alaplapom és felajánlottak 31.250 Ft-ért egy Albacomp Diablo alapkészüléket. Az lenne a kérdésem, hogy ismeri e valaki ezt a típust:
Processzor Intel Core2Duo Mobile T7100 1.8GHz/800MH
chipset SiS M672
kijelző 15.4" WXGA Glaretype (1280x800 felbontás)
memória 1 GByte RAM
videó kártya SiS M672 integrált 256MB-ig bővíthető
merevlemez 160Gb
optikai meghajtó 8x Super Multi DVD író
hangkártya Azalia kompatiblis 2.0
hálózat 10/100 Ethernet
Wi-Fi hálózat 802.11 b/g Wireless LAN
webkamera 1,3 Mpixel
kártyaolvasó 7-in-1 kártyaolvasó
diablo alapkészülék: garancia 12 hónap szerviz
operációs rendszer UHU Linux 2.1
méret / súly 359 x 268 x 24,8/37 mm (2,5 kg)
akku Li-Ion, 6 cellás 4000 mAh (átlagos működési idő: 120)
Köszönöm a segítséget!
-
-
Sziasztok,
Egy Albacomp activa eco mobil traveller 2 (alias Clevo M550V) laptophoz keresek Wlan drivert, az alba Ftp-jén pont a wlan driver nincs fennt ehhez a típushoz, a Clevo honlapján levő meg nem jó ehhez a típushoz (egy msi és egy inteles wlan van fönnt hozzá, de egyik sem megy települ fel). Annyit sikerült kiderítenem, hogy egy gigabyte gn-wl01gs wlan kártya van benne, de ehhez sem találtam semmitSzóval ha valakinek esetleg megvan ez driver vagy tudja honnan tölthetném le azt annak igencsak örülnék
-
arrigan
csendes tag
Ember...Isten vagy!!!!
Örök hála, az albacomp nyert -
Gus
aktív tag
válasz
arrigan #2317 üzenetére
Clevo driver download típus kiválasztása után.
Vagy: [Albacomp FTP]
Hajrá! -
arrigan
csendes tag
Sziasztok!
Óriási problémám lenne...
Vettem egy Albacomp laptopot,Clevo M660/670 SRU az alaplap tipusa, VIA VN896 a lapkakészlet. Geforce 8400M G (512MB) a videokari.
A hangkártyához VIA VT 1708(A) @ VIA VT8237A High definition audio controllert ir az everest.
Amikor a gépet megkaptam (használt), volt egy driverek mappa rajta, ott volt minden hardver drivere. A hangkártyáé Vinyl V700b névre hallgató csoda. A gépen Win 7 volt, de én xp t szerettem volna.(eredetileg is xp volt rajta a matrica alapján ami a gépen volt.) Telepitőlemezt nem kaptam hozzá, mondván a driverek ott vannak a második partición.
A vinyl driver nem hajlandó feltelepülni, mondván a hardver wizard nem találja a hardvert.
Szedtem le ezután VIA VT827A drivert, de az is a V700b nek bizonyult( gyártó honlap, ugyanaz a hibaüzenet). Szedtem le VT 1708 (A)-t az sem volt jó. Egy honlapon azt irták, hogy próbáljam meg az alc 660 6 csatornás drivert. Erre mukkant egyet a hang, mintha lenne, de aztán a windows azt irta újrainditás után, hogy probléma van a driverrel, az eszköz nem üzemel (nincs is hang).Tehát sem a gyártói, sem az innen onnan leszedett drivert nem fogadja el az xp. (illetve a telepitő közli, hogy nem nyert.)
A poén az, hogy win 7 en (ahogy kaptam a gépet) volt hang, tehát nem a hangkari rossz.
Ott az everest szintén ugyanezt (VIA VT 1708(A) @ VIA VT8237A High definition audio controller) irta ki, de működött.
Xp- n viszont nem hajlandó. (xP sp 2 van fenn, most próbálom a 3 at feltenni, hátha az megoldja)Ötletek? Tudnátok segiteni? Nagyon el vagyok keseredve, mivel nekem nem jó a win 7. (bizonyos alkalmazások miatt.)
-
orsdav05
csendes tag
Sziaztok!
most kapartam elö a régi albacomp-om,és egy kis probléma merült fel vele.
a BIOS-os nem mai darab, 2007-es,és összeakad a windows-al,és mintha PIP-es lenne a képernyőm, 6 kis részre van osztva a kijelző.
Azzal a kéréssel fordulok felétek,hogy nem tudtok-e nekem segiteni ebben,hogy hol találok frissitést a BIOS-om hoz??már csomó programmal próbálkoztam,de mind fizetös.mondjuk egy dologra azért tudtam használni öket,mivel azok a programok sokkal részletesebb infot adtak a gépröl.
és igy láttam,hogy a video BIOS is lejárt.
egy Traveler v7-es röl lenne szo amugy.
a gépem:Alaplap
CPU típusa Unknown, 1866 MHz (3.5 x 533)
Alaplap neve CLEVO Co. M660SU/M670SU
Alaplapi lapkakészlet Ismeretlen
Rendszer memória 2048 MB
BIOS típusa Phoenix (08/29/07)Megjelenítés
Videokártya GeForce 8400M G (512 MB)
Videokártya NVIDIA GeForce 8400M G (512 MB)
Képernyő Plug and Play monitor [NoDB]Minden nemü segítséget elfogadok!
-
Gus
aktív tag
válasz
Salvador20 #2307 üzenetére
A WIFI mellett (alatt) van két DIP kapcsoló, azzal lehet állítani a CPU sebességét.
-
pumukli23
senior tag
válasz
Candywhite #2312 üzenetére
Az albacomp általában a Clevo gépeire épít, vagy adja ki őket saját néven.
Meg kellene tudni, hogy mi volt az eredeti típusa a gépnek. (Esetleg ha a számla rajta van, ott a termékkód általában ugyanaz az albacompnál mint a clevonál).
(Vagy lehet látszik a gép alján a matricán is)Ha van plusz infód, akkor itt kell szétnézni, hátha megtalálod ami kell.
Sok sikert!ui.
Fentit offoltam, kicsit túlbonyolítottam a dolgot
Közben találtam albacompos oldalt is, szerintem innen kell Neked. -
Candywhite
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni? Van egy Albacomp activa eco mobil diablo laptopom, amire win7-et telepítettem. A hang folyamatosan recseg rajta, mert nincs rajta megfelelő hang driver..segítene valaki hogy milyen driver kell hozzá és honnan tudom leszedni? Előre is köszönöm! -
pumukli23
senior tag
válasz
bartrender #2306 üzenetére
Nekem egy ilyen albacomp notim van, 660as az is, de max 64 megát enged a biosban átadni a videokártyának. (Nálad miket enged kiválasztani?)
-
graviti
csendes tag
Sziasztok
Nekem egy M660N laptopom van amit igazából ezért vettem, hogy egy barátommal játszunk interneten Cossack 2 vagy Nexussal, de egyik sem indul ell
A Nexus:
File: dspace.ccp
Line: 542
Expression: false
hiba üzenettel kilép, a Cossack 2 pedig az asztal Szin mélységét 16 bitre állítja és kilép.
Van erre valami megoldás?
Laptop,win7,dual core T2060,Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family, 2GB ram.
A régi laptopon a Cossack 1 az ment az is valamilyen albacomp volt 1,6-os procival. -
Tecu211
csendes tag
Sziasztok. Olyat szeretnék kérdezni, nem-e tudja valaki, hogy ha a notebook-ra 2 év garancia van, akkor a töltőjére is annyi van?? Úgy néz ki megadta magát a töltő...:S:S:S.
Köszi a válaszokat!Szép napot!
-
Salvador20
őstag
Hello!
Adott egy Albacomp Eco-mobil traveller v2 barátomnak. Szerettem volna neki ramot cserélni benne 256-ról 1gb-ra a gép el is indul, betölti a ramot (965mb-ot ír ki) utána a windows xp töltési képernyőnél kifagy. Van, hogy belép, de utána megint megfagy. Csökkentett módban elindul, megy is. Ha a ramot visszateszem, mármint a 256-osat, akkor megy normálisan. A gyári memó egy kingston 256mb-os 266mhz-es. Amit vettem Kingston 1gb 266mhz-es. A proci mintha túl lenne húzva, mert a cpuz azt írja ki, hogy 1.40Ghz az alap, ehhez képest 1.89Ghz-en van az óra. Állítása szerint soha nem nyúlt hozzá (nem is ért a gépekhez)
Segítsetek!
-
bartrender
csendes tag
sziasztok!
valaki eltudná mondani , hogy clevo m660 se laposban.... a bios ban álitolag lehet álitani hogy mekkora mennyiségu ramot vegyen le a video kartya...
van benne most egy 256 os VGA és 2 GB ram...de igy 1,75 ram és 318VGA amit megszeretnek valtoztatni ..csak nemmegy:S
szoval vissza szeretnem csinalni 2GB ram és 256 Vga ra LOL : ))
ezen elvileg jatszani is lehet akkor majd nem?
T 2500 as proci asszem 2x2.0 Ghz....privit irtok ha van aki tudja?
köszönöm szépen!
-
justiceeee
csendes tag
sziasztok! van egy albacomp m66se laptopom. kérdésem csak annyi lenne, hogy meddig lehet fejleszteni, mennyi ramot tudok bele rakni és h procit lehet e cserélni benne esetleg és azt is mekkorára ha lehet? +hdd hány gigásat tud kezelni?
előre is köszi a válaszokat! neten sehol sem találtam ezekre a kérdésekre választ. -
Gus
aktív tag
válasz
krokodil67 #2303 üzenetére
Még a fél éves is el tud fáradni, hála az ROHS forrasztóanyagnak.
Csak a lábait kell átmelegíteni. Előfordul, hogy néhány láb kontakt hibás. és az IDE busz vezérlés idejének nagy részét a hibajavítás köti le. Ilyenkor megy a disk csak nagyon lassú. Persze, lehet, hogy a Chip forrasztása van megkontaktosodva, az kicsit bonyisabb probléma. -
krokodil67
csendes tag
Köszi az ötletet.Az az igazság,hogy titkon reméltem,hogy nem kell hozzányúlni az alaplaphoz hiszen a bios is felismeri a HDD-t és rendesen végzi a dolgát,csak nagyon lassan.Amúgy létezik,hogy elfárad egy nem egész 3 éves alkatrész?Na mindegy .Szétkapom és megnézem azt a csatlakozót.Még egyszer köszi a segitséget,tanácsot.Majd jövök hálálkodni ha sikerül.
-
Gus
aktív tag
válasz
krokodil67 #2301 üzenetére
Alaplapon a HDD csatlakozó lábai szoktak kilazulni, vagy egyszerűen elfáradt az alaplap.
Az első forrasztással javítható, a második eset nem éri meg. Ha találsz bontott alaplapot, esetleg akkor csere. -
krokodil67
csendes tag
Sziasztok.
Van egy M375S-m.Eszméletlen módon be van lassulva.Már a bootolással is problémák vannak és 24 óra alatt nem sikerült feltelepitenem az XP-t sem.Már cseréltem vinyót ramot és procit is.Szakbarbárokhoz és aranyművesekhez még nem vittem.Nincs véletlenül valami ötletetek a problémát illetően?Köszi a segitséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- Fotók, videók mobillal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Magyar garis Apple MacBook Pro 16 M4 Max 48 Gb/16 CPU/40 GPU/16 Neural
- Lenovo Thinkpad L440 alaplap
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB DDR4/512GB NVMe SSD/13"3 FHD, IPS,Touch, Matt/WIN11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD IPS/Chrome OS
- HP Chromebook 14a-na0006nl :Intel Pentium Silver/8GB/128GB eMMC/14"HD LED/Chrome OS
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple TV eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest