- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen SSD-t vegyek?
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa311
veterán
Akkor ha adhatok egy jótanácsot, ha bekötitek az UV-c szűrőt, akkor az ne menjen naponta 3-4 óránál többet! Mert igaz csírátlanít, de az algák csíráit ennyi idő alatt is visszaszorítja elégge, ellenben ha napi 24 órát megy, akkor olyan szinten legyengíti a halak immun-rendszerét, hogyha majd veszel egy új halat akkor az újon kívül az összes halad megmurdel.
-
sasa311
veterán
bocsánat megfeledkeztem róla
Szóval ebbe nincs semmi olyan anyag, ami más növénytápszerbe ne lenne...
Maximum az lehet a gond, ha túl sokat adagolsz belőle. Bár szerintem ott más a probléma. Furcsa, hogy mindig csak a harcsák és az algázók döglenek. Ha a tápsó lenne a hibás más is döglene. Mérgező algáról édesvízben meg még nem hallottam. Nem hülye a hal, nem enné meg -
sasa311
veterán
270L akvárium 27k
gyári tető 15k
Eheim külső szűrőez édes kevés, de valszeg 1000l/ó körüli 30k
jbl UV szűrő 20k -- ez viszont az ég világon semmire sem jó!
hydor 300w 5k
Légpumpa 6K
állvány 5-10K
sómérő 4K -- és ez minek édesvízben?
ezek vadonás új árak. Ez akkor összesen kb. 120K. Csak az uv érdekes, minek az? Fölösleges.... de ami fura, minek édesvízben sómérő?
Vételnek nem volt rossz 60K-ért ha hibátlan és szép -
TomDog
tag
Megvettem
-
Ricso
tag
Szerintem jó árban adja nagyon. Bár én nem vennék, domború , hajlított akváriumot, mert qvára torzít, bár ez a feladata, de nekem nem gyere be.
A lényeg, hogy ennyiért máshol nem kapod meg szerintem.
Acucc ára újonnan bőven 100 ezer felett lehetett, ha csak abból indulok ki, hogy egy eheim szűrő közel 30K.
Jó vétel, vedd meg. -
TomDog
tag
Sziasztok
Én most szeretnék venni aksit ki is néztem egyet 60k-ra lealkudtam
szerintetek megéri?
270 l- es hajlított elejü akvárium, 10 mm- es , fekete ragasztású, műanyag gyári tetővel (2db fénycsöves) EHEIM külső szűrő betétekkel, JBL külső UV- C szűrő (Philips fénycsöves) HIDOR 300w- os külső autómata fűtőtest, OPTIMAL állitható levegő pumpa (germani) +állványzat, sómérő, aljzat, időzítő kapcsoló, stb, stb, aladó 69000ft- os irány áron. Hívjál megegyezünk. Ha szeretnél fényképet róla, küldök. Esztétikus, minden kívül van, csak két cső látszik benne. Nem régi, minden a dobozában. -
pubwart
aktív tag
Az én mixem
1-1,5 ml/10l víz az adagolás
Összetétel:
2g KNO3
0,25g MgCl
0,25g KH2PO4
0,12g KCl
0,12g NaCl
0,1g FeCl3 (6*H2O)
+1000 ccm H2O
És most valamiért megint haldoklig az egyik albínó páncélosom
HELP -
sasa311
veterán
Persze, itt mindent megtalálsz:
Bővebben: link
Főleg Emperor hsz-eit olvasd el -
sasa311
veterán
Jó lenne tudni, milyen tápsót használsz (házi készítésű
, valami bolti cucc? )
Általában nem szokott a tápsózásból gond lenni. Amíg volt növényes akim abba 2 naponta egy kifejlesztett rendszer alapján lett adagolva a tápsó/CO2/nitrát.
szóval kéne több info...
szerk: coryknak az éles, kavicsos talaj szokta felsérteni a szájukat.... Mi a talajod? Én kvarchomokot ajánlanék
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
Sok problémám volt a tubi miatt a halaimal , álandoan valami betekséget elkaptak . de találtam 1-2 helyet ahol jó mínőségű fagyasztot szunyoglárvát lehet kapni télen-nyáron.
valahogy nincs gusztusom berakni a hűtöbe a tubit
Amikor voltak diszkoszaim ők imádták a fagyos kaját. és kaptak valamilyen granulátomot és ritkán élő vizibolhát(de azt ritkán) valahogy az élő elesgben nem bizok -
Ricso
tag
Az egyik haverom úgy tartja a tubikat, hogy van neki egy 20 literes akváriuma, de néha vödörbe teszi és belerak egész napra egy nagy porlasztót, így azok állandóan kapnak levegőt és a melegebb víz miatt gyorsabb lesz az anyagcseréjük ezáltal, gyorsabban kitisztulnak.
-
sasa311
veterán
Nru3: ez butaság, nincs a tubival semmi baj
A tubit úgy tudod tárolni, hogy
a, beteszed vizes újságpapírba a hűtőbe
b, egy lapos tálba rakod őket és csak annyi vizet raksz rájuk, hogy éppen ne száradjanak ki és így a hűtőbe
c, Beakasztod őket egy akármiben a WC öblítőtartájába, így azt ha lehúzzák frissül a vizük (hasmenésesek előnyben) bár ez télen jobb, mert most nagyon meleg van.
-
Ricso
tag
Egy olyan kérdésem van hozzátok, kíváncsi vagyok, hogy a tubit ti hol és hogyan tartjátok, hogy ne legyen köztük fele döglött?
-
Ricso
tag
Igazság: növénytápsó és algaevő együtt nem megy, nekem is kihalt a régi akváriumomból. Én nem használok tápoldatot és nincs velük semmi gáz.
Igazság szerint a diszkoszok nem nagyon szeretik a túlzsúfolt akváriumokat.
Nekem a mostaniban van 1 algaevő, 1 Botia machracanta, és a diszkoszaim.
A halad szerintem megijedt és biztos nem finomszemcsés az akváriumod alja, valószínő, hogy abban sértette meg a száját. Szerintem
Használj legfinomabb szemcséjű homokot, és a növényeid is meghálálják -
pubwart
aktív tag
Hát tudom, hogy a vegyszerekkel vigyázni kell, de az a baj, hogy 2-3 hete megy a tápsózás és semmi gond nincs vele, mindig vízcsere előtt adagolom be és a neonok sokkal érzékenyebbek, mégsincs semmi bajuk. A páncélosok, pedig elenállóbak. A száj dolog, meg nem tudom mitől lehet
-
pubwart
aktív tag
Esetleg szerintem az lehet a baj, hogy van egy új oldatom, növénytápsó. De mivel már 2 hete használom és több, mint egy hete adagoltam utoljára, nem hiszem, hogy az lenne a ludas
-
pubwart
aktív tag
Sziasztok, üdvözlöm az új szakembert.
Én most egy különleges problémával állok szemben. Van egy diszkoszos aksim, amiben csak neonok vannak és valamiért halnak a halaim. Két páncélosom pusztult el, és szerintem nem az öregségtől.
Az egyik egy különlegesebb fajta. pontos nevére nem emléxem, valamiféle swarci nézen futott, mint a szinész. A pandára hasonlít csak pöttyös. Szal ő szenvedett valamilyen balesetet, mintha le lett volna szakadva a szája... Olyan volt. Bár semmilyen agresszív halam sincs. Csak neon van benne, páncélos, algaevő, meg egy csigaevő... Szóval neki nem gyógyult meg a szája...
De ami érdekes, hogy egyik napról a másikra, azaz pont az előző páncélossal egy reggelre, egy sima elbínó is ki volt feküdve. Nem tudom mitől.
Tippek? Körülmények egy diszkoszos aksinak megfelelően, elvileg minden OK -
nRu3
addikt
válasz
Motion_Blur #455 üzenetére
Na én pont idáig értem el mindig a diszkoszokal ,de ezen a ponton mindig elpusztultak a kicsik
és utána lekisérültek letek a szülök és ők is meghaltak, azota nem tarok diszkoszt. De gondolok rá mindig bekéne vásárolni ,de nem látok sehol normális színü diszkoszt
-
sasa311
veterán
A törpe tűzhal talán a legjobban aklimatizálódó tűzhal, azt lehet etetni fagyasztottal is (kagyló, halhús, ect.. ) mert elfogadja. Persze néha-néha 1-1 guppyt vagy xifót azért szívesen becuppant
Hát, hogy mennyi a költsége, azt így meg nem mondom neked, de példa:
200L csak halas (nuku korall) akvárium
vízmozgató motorok kb 3000 L/ó max 30W
Világíás 2*18 W
fehérjekicsapó 10-15 W
vízcsere 2 heti/ havi 20- 40 liter (ezzel úgy számol6sz, hogy 1 KG tengeri sóból 30L friss vizet lehet bekeverni. 4 kg aqua-medic só most 3600ft)
Motorok 0-24 mennek világítás ízlés szerint. Ebből ki tudod számolni. Ha korallos a medence, akkor világítás nem 36 hanem kb. 150-200 W az ideálisés forgatás is kb. 4-5000 L/ó, akkor azzal tudsz számolni
Amúgy egyre jobb motorokat gyártanak (Pl. Tunze strem 6000L/ó - állítható fokozatú, akár 100L is tud nyomni, hullámot tud generálni, pulzál===> 11w) csak őrült drága 189 Eur
-
sasa311
veterán
válasz
Motion_Blur #466 üzenetére
Motion_Blur?
vigyázzá, mert még az IPd is megvan
amúgy modi vagyok, használd egészséggel és okosodjremélem lesz akid
-
sasa311
veterán
hát igen, ez így van....
Tengeribe csak ''profi'' van, mert egyszerűen az élőlények nem tolerálnak annyit, mint az édesvíziek. Ezt most nem tudom eldönteni jó-e vagy rossz
És az a baj, hogy 200L alatt értelmetlen kezdeni, mert akinek még sose volt tengerije a kisebbet életbentartani sansztalanahoz 1-2 év tapasztalat mindenképp kell.
Tűzhalmennyit etettem őket az állatkertben, én is imádom őket meg a kiscápákat is (vannak most -meg állandóan- kisbambuszok, ha ráérsz mindenképp ugorj be)
-
sasa311
veterán
válasz
Motion_Blur #462 üzenetére
hát ha magyar akikat szeretnél látni ajánlom :
www.korallszirtes-akvarium.hu -
Ricso
tag
Ez így van, bár tengeri akváriumnál már ott kell lenni a szeren, mind szaktudásilag, mind anyagilag, no nem mintha a diszkoszoknál nem, de azért van némi különbség.
Pl: Míg egy vadi új diszkoszos akváriumot kihozok 70K-ból, a sósvízű meg lehet, hogy 170-nél kezdődik.
Én is szeretem a bohóchalakat, bár az igazi sósvizi kedvencem a ''lion fish'' aszem tűzhalnak hívjuk, no meg a kiscápák. -
sasa311
veterán
válasz
Motion_Blur #460 üzenetére
kicsi 1,5-2K nagyobbak (drágább helyen) max. 4K
itten az élőkő a drága -
sasa311
veterán
Hát éppen ez a helyzet...
Vad diszkoszt otthonra csak ''sznob'' vesz, hogy elmondhassa XX ezerért vett halat. Inkább a tenyésztők veszik őket pont azért, mert az agyon és beltenyésztett -említett több száz színváltozat - már annyira legyengült, hogy néha kéretlen-kelletlen muszály vad-vérvonallal ''bepiszkítani'' őket, mert ponthogy a tenyésztettek az érzékenyekA vadak meglepődnél milyen sokat bírnak (pl. a 20 fokos vizet! ez diszkosznál nem semmi
)
De ami a boltba megy rablás. Ha valaki be akar rendezni egy szép diszkoszos medencét tényleg minőségi diszkoszokkal lassan ütni egy kisebb tengeri árát, és azért valljuk be a bohóchal népszerűbb a vendégek előtt is -
Ricso
tag
válasz
Motion_Blur #456 üzenetére
Csak egy mezei türkiz
-
Ricso
tag
Iszonyat mi árakat tudnak ezekért a gyönyörű állatokért kérni és adni az emberek.
Bár nagyon lehet bennük gyönyörködni.
Én marhaságnak és mohóságnak látom azt, hogy a vadon befogott állatokat tartják egyesek, hiszen azok megszokták a szabadságot és nem nagyon bírják a bezártságot, egyépként is nagyon érzékeny állatok. Több ezernél járnak a tenyésztésnél (fajta, szín kombó) és úgy tudom, hogy tenyésztésben a németek és a távolkelet jeleskedik legnagyobb sikerrel. -
Motion_Blur
félisten
Milyen kicsik
Bővebben: link
-
sasa311
veterán
Biztos, hogy tenyésztett, a mintából látszik. A vadnak nincs ilyen szabályos mintája és színe.
Amúgy a vadakért a kereskedők elég durva árakat kérenek, a legolcsóbb döglődőt is 10K+ és onnan a határ a csillagos ég én láttam már 80K-ért is és állítólag az még nem a legdrágább -
Ricso
tag
válasz
Motion_Blur #451 üzenetére
Szerintem tenyésztettek, mert egész pici 3-4 cm es koruk óta vannak nálam és nagykeres halas barátom által tudtam hozzájuk jutni '' bagóért''.
-
sasa311
veterán
válasz
Motion_Blur #451 üzenetére
ne viccelj tenyésztett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest