Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz
Atomgeszi #1198 üzenetére
Mondjuk szerintem ilyeneket nem LLM-től kell megkérdezni, hacsak előtte nem treníroztad mondjuk a katalógussal
De ha már trenírozás. A ChatGPT szerint elvileg RAG-gal is lehet magyarra tanítani/javítani a magyarját egy nyelvi modellnek, nem csak fine tuninggal (persze alapjában véve multilingual modelleknél). Valaki próbált már ilyent?
-
DarkByte
addikt
válasz
Atomgeszi #1196 üzenetére
Kétszer nem fogja ugyanazt válaszolni mert tippre random seed-et használ chat-enként.
Illetve gyanítom a temperature sem 1-re van állítva a háttérben, hogy kicsit kreatívabb válaszokat adjon.
Illetve hogy mi szerepelt a chat-ban a konkrét kérdés elhangzása előtt is befolyásolja, ChatGPT-nél azt se tudhatod mi a system prompt amit mögé rak, azt folyton változtathatják. Most már ugye gyűjti a memory elemeket is, azt is valahogy a háttérben hozzáfűzi, stb-stb.Ergo: nem determinisztikus az egész.
Ha nincs szerencséd és az aktuális context elemek az "agyának" nem azt az útvonalait trigger-elik ahol a jó válasz található, akkor kapod a hallucinált választ. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
S_x96x_S #1194 üzenetére
Nekem csak az a bajom, hogy rendkívül sokat hibázik, még egyszerű dolgokban is.
Amire 2 héttel ezelőtt zsigerből jól mondta a választ, azt most nem jól tudja. Ha kijavítom, akkor mondja, hogy "Igazad van, rosszul tudtam" "Javítom" "Legközelebb tudni fogom"... aha. Aztán utána ugyanúgy nem tudja. Persze, oké, hibázhat ez tény. De én már bármilyen válaszra inkább kétszer kérdezek rá, és akkor önellenőrzésnél általában saját magától rájön, hogy hibásan gondolkodott. Most kipróbáltam egy szándékosan egyszerű rajzzal is, már ezt elsőre benézte, amikor kértem, hogy rajzoljon bele.
Persze magunknak is ez egy jó ellenőrzés, hogy kételkedünk mindenben, amit mond, a gond azzal van, hogy sok sok idő megy el a kiigazításra.
És ez csak egy szándékosan párvonalas rajz volt, a bonyolultabbakat nem is mertem.
Amúgy hétről hétre ügyesebb, a válaszokat tekintve is. Csak tudni kell a korlátjait.
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
consono #1191 üzenetére
én "mindenre is" próbálom használni - hogy megismerjem a korlátait.
de leggyakrabban - a kontextusos fordítás - angolra, amit használok.
de segített már angol szóviccek elmagyarázásában,
és kutatásokban is.Egészségügyi támákban is hasznos.
Például egy adott problémára - milyen aminosavakat és vitaminokat javasol kipróbálásra.
és ha minél több kontextust adok meg, annál pontosabb.Vagy fényképről fel kell ismerni egy bogarat, ..
És persze nekem is volt már jogi problémám - amire használtam.
És most már kezdem mélyebben is beleásni magamat,
pl. vektor adatbázisok. lokális llm , ollama, ...Én amúgy sok mindenkit követek a twitteren,
de az abszolult top:
https://x.com/emollick / https://www.oneusefulthing.org/ -
-
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
consono #1189 üzenetére
1. Termékek eladásához segítség
2. Bírósági iratok elemzése
3. Fotók elemzése
4. Kutatási anyagok értelmezése, összefoglalása
5. Kvíz készítése egy dokumentum alapján
6. chat készítése egy adott projekthez ami válaszol a dokumentumokról feltett kérdésekre
7. podcast készítése
8. Versenytársak elemzése
9. Médiában megjelent cikke elemzése megadott szempontok alapján
....
ezek nagyon egyszerű felhasználási területek amik nálam nap mint nap előjönnek.
Hosszasan lehetne még sorolni a listát. -
consono
nagyúr
válasz
Mp3Pintyo #1187 üzenetére
Mondjál már pár tippet, hogy mi mindenre lehet használni? Mert én még mindig keresem a killer appot
Nekem max akkor segít, ha megakadok valami programozási feladatban, vagy algoritmussal, de sem a munkámban, sem a magánéletemben nem igazán látom még az átütő hasznát...
-
S_x96x_S
addikt
> A plussznak is van limitje?
attól függ milyen modellt akarsz próbálni.
De ha új modell --> akkor limit.
"With a ChatGPT Plus or Team account, you have access to 50 messages a week with OpenAI o1-preview and 50 messages a day with OpenAI o1-mini to start." [1]
és API-n keresztül - programozással - csak azok jogosultak
akik legalább 250$ elköltöttek. itt már elég magas a limit."API Only Usage Tier 4 and 5 API accounts can access the o1-preview and o1-mini API models:
Tier 4:
o1-preview: 1,000 requests per minute
o1-mini: 5,000 requests per minute
" [1]------------
Én általában az egyszerű problémákra a GPT-4o -t használom.
és csak ha nem vagyok megelégedve a válasszal, akkor váltok o1-preview-ra. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Atomgeszi #1182 üzenetére
> Plusban elérhető a o1preview.
Igen.
Én használom a fizetős pluszt és az API-t is.> Kar, hogy képet nem lehet neki feltölteni.
Lehet, hogy ezt két lépésben kell megoldani.
1.) "4o" a kép tartalmának és a [matek|fizika] problémának a szöveges formátúmú elkészítése.
2.) "o1-preview" -el problémamegoldés. ( a szöveges leirás alapján )Nem próbáltam még, de "elméletileg" működnie kellene.
Ha valaki tesztelte - Jelezze ! -
S_x96x_S
addikt
> Melyik nagy nyelvi modelt ajánlanátok matek és fizikai feladatok megoldásához?
mindenképpen a Chatgpt: "o1-preview" -t ki kell próbálni.
[ nem tudom , hogy ingyenesen el lehet-e már érni ]( Az Anthropic Sonett 3.5 -es is érdemes lehet még megnézni, annak mennie kell ingyenesben is )
vagy még ezt is tesztelheted : https://math-gpt.org/ ( de ezt én nem próbáltam )
Majd írd meg a tesztelés eredményét és a benyomásaidat.
-
ptesza
senior tag
Melyik nagy nyelvi modelt ajánlanátok matek és fizikai feladatok megoldásához? Olyan lenne a legjobb amihez lehet képeket is feltölteni.
-
repvez
addikt
válasz
consono #1178 üzenetére
a különbözö header és lib filokat amiket meg kell hivni a kódba az include al.
nálam van , hogy olyankor is hibát dob amikor én csináltam a header file-t és bemásolom a teljes elérési utját a cpp file megfelelö helyére include f:\..\ xy. h- val. miközben meg elég valakinek az xy.h-t odairni és müködik
máskor a dependencies hiányzik neki vagy , hogy nincs manifest json file hozzá. -
consono
nagyúr
-
repvez
addikt
válasz
consono #1176 üzenetére
A VS az a visual studio 2022. igen C++ os kodot akarok benne futtatni.
Tudom, hogy a python is menne vele, de a fentiek miatt ott is csak a veszödség van vele amikor hivatkozást kéne megadni neki az IDE-ben.
igy ezért pythonra a ygári IDE-t használom mert ott tényleg csak elég ha a cmd be beirom a pip instalt és már jo is neki.VS2022-ben is letöltöttem egy vcpkg nevü cuccot aminek elvileg ez lenne a feladata és látszolag muködik is mert magátol leszedi és telepiti az addonokat, de magában a VS IDE-ban mégse használja nem müködik vele ugyan ugy hiányolja .
-
repvez
addikt
válasz
consono #1147 üzenetére
A visual studioban ahogy a leirásban van nem találhato ez a beépülö modul igy nem tudtam kiprobálni.
De gyanitom ez sem fogja tudni nekem bekonfigolni minden egyes alkalommal a VS-t, hogy a megfelelö includok és libek meglegyenek amiket a kodja igényel.
Alegnagyobb problémám ekem ez.
Mert mig pytonnál elég a PIP tinstall és nincs vele több problémám a kod azonnal tudja használni addig a VS meg minden hol be kéne valamit állitani változtatni , hogy azt tényleg csak az tudja aki érti is , hogy mikor mit csinál.
PytonnIDE-ál elég csak anynit tennem, hogy copy/paste az AI által irt kodot az IDE-be teni és lefuttatni és müködik, ezzel semben VS-ben nem müködik semmi alapbol. -
-
ptesza
senior tag
válasz
ParadoxH #1168 üzenetére
Az a kérdés, hogy egy ilyen 3D bábut szeretnél vagy csak síkbeli 2D-t csak kinyomtatva.
A Makerworld-ön van pár eszköz ilyen célra. -
ParadoxH
aktív tag
válasz
Mp3Pintyo #1169 üzenetére
Köszönöm!
Most egyelőre a bőség zavarában vagyok. Rengeteg kiváló tartalmad van ahogy látom. Meg tudnád mondani melyik videókkal kezdjem a következő napokban?
(A későbbiekben meg fogom nézni a legtöbbet, mert érdekel a téma, de most lenne pár sűrgős projektem, és nagy segítség lenne ha az AI a kezem alá tudna dolgozni). -
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
ParadoxH #1168 üzenetére
Az mp3pintyo youtube csatornára rengeteg ilyen videót tettem már fel. Keress rá a csatorna keresőjében a 3d-re.
-
ParadoxH
aktív tag
Sziasztok!
Segítsen az aki nagyjából képben van: van olyan MI platform amelyik 2D-s képből tud egy 3D-s modellt készíteni mondjuk stl fájlban? Úgy is megfelel ha körbeírom neki promt-ban, hogy mit szeretnék. A chatgpt elvileg megcsinálta nekem párszor, viszont mikor megnyitottam a fusion360-ban csak egy üres semmi volt az egész.
A chatgpt pl napi 2-3x ehhez hasonló minőséget kigenerál ha megfelelően írom körül:
Ebből szeretnék egy 3D nyomtatható verziót csinálni. -
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok
Sajnos olyan mélységűeket kérdezek a ChatGPT-től, hogy 3-4 válasz után eléri a korlátokat, így gondoltam, hogy kipróbálnék egy korlátlan verziót.
Villamos és informatikai dolgokat szoktam tőle kérdezni, kapcsolási rajzok stb.
Mindegy, hogy milyen címet írok be a számlázásnál, hogy 0% áfa legyen? Valahol ez kiütközik a rendszerben, ha beírok egy random amerikai címet?
5.4$ mégis csak 5.4$ a 27%-os áfával
-
-
consono
nagyúr
De ha feltöltöd, akkor arról is beszél
Nem véletlenül javasoltam én is pár napja, tényleg ügyes.
Amúgy meg simán lehet, hogy a Google áll megint nyerésre, AI fronton is, még ha mostanság minden az OpenAI-ról is szól. A Gemma is ügyes, de leginkább a Gemini borzalmasan nagy kontext windowja (talán 2 millió tokenes, ha jól emlekszem) miatt több mindent tud fejben tartani... -
-
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
Tényleg elképesztő jó. Indítottam én is egy Podcast csatornát a Spotify felületén.
-
Nem talalok szavakat... NotebookLM olyan podcastot rittyentett a blogombol, nem kapok szikrat...
-
hiperFizikus
senior tag
-
S_x96x_S
addikt
> AI szabályozás és etikai kérdések
> ...
> amelyek a későbbiekben releváns pozíciók betöltését
> is elősegíthetik ezen a területen?Ha magyar karrier:
- szerintem kezdj el blogolni a témáról magyar nyelven ( vagy podcast ? )
- érdemes pár meetup előadást is tartani, amiről nem árt videó felvétel.
Ha EU- karrier, akkor angol nyelven. -
Memo96
csendes tag
válasz
hiperFizikus #1151 üzenetére
[ELTE szakjogászi továbbképzése]
section9: Köszönöm a válaszodat.
-
törölt tag
IAPP - Certified AI Governance Professional
Nem tudok errol a kepzesrol semmit, de az IAPP szakmailag elegge a toppon van privacy teren. Mivel az iparban dolgozok a celkozonseg, ezert ertheto modon nem olcso a training.
-
lockdown90
senior tag
válasz
hiperFizikus #1151 üzenetére
tele van nyelvtani hibával
-
hiperFizikus
senior tag
Nincs olyan okleveles továbbképzés ! Egyébként a püff-paff megy e téren !
De ajánlhatom magamat: Alaptörvény a természetes személyek védelméért
Ez én csináltam, remek dolog lenne, ha alkalmaznák, de a kutya sem ugatja meg
♥ -
Memo96
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy egy AI szabályozás és etikai kérdések iránt elkötelezett jogásznak milyen továbbképzési lehetőségeket javasoltok (a mesterséges intelligencia szakjogászi képzésen túl), amelyek a későbbiekben releváns pozíciók betöltését is elősegíthetik ezen a területen?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
repvez
addikt
válasz
consono #1147 üzenetére
megnézem, de sztem ez sem fogja tudni nekem a VS-t bekonfigolni, hogy a szugségs fugvényeket bemásolja vagy beállitsa a megfelelö helyeken, hogy le tudjon fordulni a program, mert ök csak a kodot irják, de az, jhpgy az IDE -ben minden ugy legyen, hogy a kod hivatkozik azt már nekem kéne.
-
DarkByte
addikt
Annak a demónak anno egyértelműen az volt csak a célja, hogy elvegye a másnapi Google I/O-s PR hajó vitorlájából a szelet (ami hozzáteszem, sikerült is nekik, főleg a ScarJo-s blamával együtt, ami így már az sem kizárt szándékos volt, úgy hogy se nem azt kaptuk amit promóztak, se a Sky hang nincs benne..).
-
consono
nagyúr
Ezt próbáltad esetleg kódolási segédnek? https://code.fittentech.com/en Elvileg jobb és gyorsabb mint a Gihubos Copilot...
-
sparks
senior tag
Tegnap este megjelent a speciális hangmód a ChatGPT-ben a Plus és a Team felhasználóknak. Azonban egy kis kavics került a gépezetbe: az EU-ban és még pár országban nem elérhető.
Megoldás van: amerikai VPN-t használva előbb-utóbb frissül az alkalmazás, és lehet játszani vele. Azonban 1 nap után azt kell mondanom, hogy ez közel sem az, amit körülbelül 4 hónapja meghirdetett az OpenAI. Kamera mód például egyáltalán nincs. A hangmód is sokkal egyszerűbb, mint a promóciós videókban: nem tud neked altatódalt énekelni, és nevetni sem nagyon képes. Menet közben a netre sem tud felmenni, hogy megtudd tőle az időjárást vagy a napi híreket. Egy abszolút lebutított verziót adtak ki.
Gondolom, rájöttek, hogy ha sokmillióan rácsatlakoznának arra a tudásra, amit bepromóztak, akkor a szervereik elfüstölnének. Bizonyára lesz majd fejlesztés és aztán fejlődés, de azért eléggé gáz egy ilyen rosszul kommunikált start. Leginkább olyan lett, mint a Google-féle Gemini, az viszont rendesen csak angolul beszél. -
S_x96x_S
addikt
válasz
hiperFizikus #1144 üzenetére
> Nekem a ChatGPT plasztikusabbnak a Gemini merevebbnek tűnik,
ez nem sok információ; az alap "tone" -t lehet szabályozni
és mindkét rendszerben más a modell és a default instruction prompt.a Gemini (állítólag) nagyon-nagy adat elemzésére jó - például videó.
de minden másban kevésbé számít a top-nak.
Viszont látszik, hogy a google eléggé próbálja utolérni vele a top ligát.én egyenlőre a chatgpt: "o1-preview" modelljével eléggé meg vagyok elégedve,
az már a claude sonet 3.5 - el van egy kategóriában. -
repvez
addikt
arra van valami MI megoldás, hogy ne csak szoveges válaszokat adjon hanem egy API-ba beépült AI tudjon is változásokat eszközölni?
Gondolom ezt még nem igen engedik nekik , hogy beállitásokat modositson ,bár ha azt nézzuk a win recall ezt teszi.
Mert a most a legangyobb gondom abbol adodik, hoyg azt amit a AI ir kodot ahhoz kellenek beépülö addonok, ezeket még meg is találom és telepitem is, de , hogy ezeket már nem tudom ugy beállitani, hogy a kod meg is találja öket megfelelöen és le tudjon fordulni.
Mindig az includeokkal és a linkeléssel meg hasonlokkal akad problémám és ezeket hiába irom be az AI-nak mint hiba csak az a válasz jon, hogy a megfelelő helyen hivatkozzak rájuk, DE a VS -ben nem igazán igazodok ki, hogy mit mikor és hova kéne állitani. -
consono
nagyúr
válasz
hiperFizikus #1141 üzenetére
Mi a kérdés?
-
gabranek
senior tag
válasz
consono #1139 üzenetére
Valamelyikkel esetleg nem lehetne készíteni hangoskönyvet ebookból? Van egy kedves ismerősöm akinek már teljesen megromlott a látása, lényegében megvakult. Mivel mindig nagyon szeretett olvasni, talán a könyvek hiányoznak neki a legjobban. Jó lenne egy olyan AI ami felolvas egy írott szöveget (magyarul) emberi hangon. Ilyenre tudtok ajánlani valamit?
-
consono
nagyúr
A ChatGPT ingyenesben is jól használható. Nekem az áll kézre leginkább. Ha nem vagy Google fóbiás a NotebookLM-et is megnézheted, szerintem zseniális a cucc, angolul. [link] Az, hogy tud podcast epizódot csinálni a doksikból, amit odaadsz neki az nagyon jó, sokkal jobban átadja élőszóban egy beszélgetés az infókat, mint a száraz olvasás. Teljesen olyan, mint amikor két ember beszélget egy témáról. Én egy random D&D kalandmodult töltöttem fel neki, csinált belőle egy 12 perces epizódot, amiben átbeszélték mi is a D&D, hogyan kell játszani, mi a sztori és ami a legnagyobb, hogy élvezet volt hallgatni. Rendesen párbeszéd volt. És ez csak a hab a tortán, természetesen megvan a szokásos, összefoglalás, kvíz generálás a doksiból, stb. stb.
Ja, másik alternatíva, az, hogy lokálisan a saját gépen futtatsz valamit, már egy közepes vidkarival el lehet kezdeni akár képekről is kérdezgetni (llava-gemma, llava-phi, llava-llama3 stb.), nem csak diskurálni. Pl. egy Msty ([link]) használatával ez már egész egyszerű, offline is lehet és szép felületet is ad, beépített RAG-gal (tudsz neki doksikat adni amiről lehet társalogni).
-
Imy
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #1135 üzenetére
Én is valami AI-n gondolkodom, de eddig nem találtam ingyeneset. A ChatGPT lenne a legjobb alternatíva?
-
válasz
Mp3Pintyo #1136 üzenetére
Köszi!
Szoktam tőle minden félét kérdezni, villamos szakmai dolgok, informatikai kérdések orvosi leletek értelmezése, sorozatok, fordítás, eléggé átvette nálam a google helyét.
Jó lenne arra használni hogy tanitson meg egy random skillre.
A memória nem tudom mennyire fontos vagy hasznos. Van az a rész ahol magamról meg az elvárt válaszokról lehet beadni infókat, azt sikerült jól beállítanom, tömören lehetőleg táblázatban válaszol.H a megkérdezem hány éves valaki, annyit ír, hogy '42', nem kezdi el, hogy '1867-ben született Oregonban ősi bitcoin bányász család középső sarjaként' meg hogy 'ha bármi másban segíthetek kérdezz nyugodtan' meg hasonló rizsák.
Azért érzem a korlátokat, multkor excelbe kiexportáltam változókat és több nyelvű descriptiont/messageket hozzá, és azt akartam csinálja meg a fordítást a már elkészült fordításokhoz hasonlóan (több komponensben ugyan az az ID csak az első 3 betű más, ugyan azokat a szöveges mezőket kellett volna beléjük írni) hát itt már fájlkezelésben elvérzett, próbáltuk haveromén fizetőssel, az is. -
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
T0mBd1gg3R #1135 üzenetére
1. Ha azt mondod, hogy belgrádi vagy akkor nincsen ÁFA
2. Renegeteg alternatíva van. Az a kérdés, hogy mire akarod használni. Attól függően kell választanod.
3. Használhattok egy hozzáférést többen is de nem ajánlott. Többek között pl az új memória funkció miatt sem. Ha rendszeresen használnátok akkor rettenetesen átláthatatlan lesz rövid időn belül. Persze ha ez nem zavar akkor mehet -
Sziasztok!
Nem nagyon találok szaktopikot, elő akartam fizetni a ChatGPT Plus-ra.
Vagy van jobb alternatíva?
Néztem hogy ha más országot írok be akkor akár 0% is lehet az áfa (ez úgy tudom kb ugyan így ment a CarVertical autóelőéletnél és még én éreztem hülyének magamat hogy megadtam a valós országot és többet fizettem, aztán felvilágosítottak.)
Illetve mi van ha többen használjuk egy emailcímről pl családon belül? Persze az előzmények látszanak ami lehet gáz.
Most nem feltétlen a csalásra akarok én senkit biztatni csak annyit nem használjuk hogy megérje a 20$+27% áfa per fő (van egy 3 óránkénti limit, na annak a közelébe sem lennénk együtt sem) de ha összesen lenne 20$+0% áfa azt még ki lehetne fizetni -
S_x96x_S
addikt
új modell.
"Announcing Pixtral 12B
Pixtral 12B - the first-ever multimodal Mistral model. Apache 2.0."
https://mistral.ai/news/pixtral-12b/------------
És a legjobb teszt:
Prompt: What will happen if the woman puts her hands down? -
kovacsroli
senior tag
Köszönöm, este megnézem!
-
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
kovacsroli #1129 üzenetére
Illetve egy másik lehetőségről is készült videó
Szöveg felolvasása a saját hangunkon, ingyenesen akár magyar nyelven is - Applio RVC Fork
https://youtu.be/XauINbvXOUA -
consono
nagyúr
válasz
kovacsroli #1129 üzenetére
Mp3Pintyo csinált erről is videót
[link]
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
szeretnék egy írott (esetleg felmondott) szöveget felolvastatni egy adott szinkronszínész hangján. Ezt milyen szoftverrel tudom megtenni? A lényeg az lenne, hogy én adhassam meg a hangsávot.
Köszi,
Roland -
S_x96x_S
addikt
válasz
DarkByte #1126 üzenetére
> exo && még behozza a hálózatot is,
Én azért adok nekik még esélyt, szerintem 2-3 havonta érdemes megnézni a haladást.
Az eredeti demóban - Thunderbolt4 -el van összekapcsolva két Mac-es gép,
és ott már 20 --> 40 GBps sebességet is el lehet érni .pl 3db kis UM790 -ből ( 2db USB4 port + Ryzen 7940HS ) elég fapados mesh networköt lehet összerakni ( ~ 11 GBps hálózati sebességgel , mert valószínüleg ha mindkét USB4 -est egyszerre használod, akkor lehet valami korlát, hogy osztozni kell a pcie sávon,
de az alternativánál - egy 2.5G\5G net-nél sokkal jobb sebességet lehet elérni.
"High-speed 10Gbps full-mesh network based on USB4 for just $47.98"A fentiekkel csak azt akartam jelezni, hogy olyan gépet érdemes beszerezni,
aminek van USB4/TB4/TB5 csatlakozója
és akkor legalább lesz esély az otthoni próbálgatásra a jövőben. -
DarkByte
addikt
válasz
freddirty #1123 üzenetére
Köszi!
Mondjuk én ettől nem várok csodát. Már egy nagyobb 70B-s LLM modellnél, ha dolgozik a CPU+GPU offload, az is messze elmarad a tisztán GPU teljesítménytől. Ez meg még behozza a hálózatot is, amelyen rohangálnak a rétegek közötti információk. Tippre kegyetlen lassú lesz. Egyetlen előnye hogy elmondhatod hogy otthon el tudtál indítani valami tényleg nagy modellt, hogy pötyöghessen neked pár betűt, aztán lelődd a fenébe
-
repvez
addikt
korai volt az öröm a kezdeti gyors haladást ujra visszaveti , hogy megint ott tartok, hogy egy pont után hiába kérek bármilyen változást vagy irom be a hibajelenséget, akor vagy történik semmi változás vagy még rosszabb lesz minden egyes alkalommal az eredmény mint volt.
Pedig ez a rendszer igy elég jo lenne, hoyg beilleszti a megfelelö helyre a változásokat és meg is mutatja, hogy mi volt a változás, de igy, hogy hiába irja ki , hogy mit hogyan fog változtatni, a kiirt kod vagy nem vagy csak rosszabb végeredményt eredményez mint volt. -
S_x96x_S
addikt
válasz
freddirty #1123 üzenetére
> exo && és lesz bináris/gyári konténer (ha egyáltalán valaha...)
Dolgoznak rajta. : https://github.com/exo-explore/exo/pull/173
Dockerfile : https://github.com/exo-explore/exo/pull/173/files#diff-dd2c0eb6ea5cfc6c4bd4eac30934e2d5746747af48fef6da689e85b752f39557 -
freddirty
senior tag
válasz
DarkByte #1081 üzenetére
Az exo-t kipróbáltam hogy másnak ne kelljen.
Csak forrás áll rendelkezésre, tehát bármilyen gépen csak teljes feljesztői környezet felállítása után fordulhat le! Bináris nyista. Dokumentáció a fejlesztői környezetről nem elérhető.
Windows masinán egy ideig próbálkoztam, de dependency probléma hegyén hátán. Meguntam egy óra után. WSL-re nem akartam átállni, van két linux szerverem is, de oda bármit csak konténerben rakok fel ez meg full fejlesztőkörnyezet. Akkor inkább Android mert az fenn van a támogatottak között és láttam hogy s23 ultrán már futtatták.
Nosza feldugtam dokkolóra az enyémet majd tmux letölt. Ott is egy rakás fordítási dependenciát nekem kellett trial-error alapon megtalálni. Kb. 1 óra tökölés után, discordjuk böngészése után végre eljutottam tényleges fordítási hibákhoz ami már nem dependency. Pl. invalid function pointer. Hát voltam én programozó, de talán ennek nem fogok már nekiállni.
Nincs ez még kész messze sem, ha valakinek véletlenül lefordul akkor lefordul. A fejlesztők látom apple eszközökön dolgoznak ott lehet jobb a szitu. De hogy legyen egy rakás elfekvő apple eszköz az elosztott llm-hez valakinek otthon az azért kevéssé valószínű
Szóval egyenlőre nem ajánlott, csak time sinker. Majd ha kész lesz, és lesz bináris/gyári konténer (ha egyáltalán valaha...) -
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
lockdown90 #1120 üzenetére
Processzor: AMD Ryzen 5 7600X 6-Core
Alaplap: PRIME B650-PLUS
RAM: 64 GByte
VGA: Geforce 3090 24 GByte VRAM
Asus Hyper M.2 x16 Gen 4 kártya a belső NVME M.2 SSD-hez. Itt pedig egy Samsung 990 Pro szolgálja ki a modelleket. (<--- ezt mindenkinek nagyon ajánlom) -
repvez
addikt
válasz
Mp3Pintyo #1110 üzenetére
köszi egyelöre mukodik elég jol, márcsak azt kéne megtudnom, hogy azzal mit kell kezdenem amikor javit valamit a kodon és átküldöm , hogy végrehatsa a változásokat akkor a editor részen lesz egy piros és egy zöld sáv és alatta kicsiben kiirja, hogy ctrl+shift+y a zöld részhez piroshoz meg ctrl+n , ha rákattintok akkor a másik rész eltünik. jol gondolom, hogy ott nekem kell eldönteni , hogy melyik verzot hagyom meg ?
-
Zizi123
senior tag
válasz
Mp3Pintyo #1114 üzenetére
Most az általad javasoltat haszálom a DualClip Loader-ben:
ViT-L-14-BEST-smooth-GmP-TE-only-HF-format.safetensors
és
google_t5-v1_1-xxl_encoderonly -t használtam napokig, amióta javasoltad a Smooth verziót.Előtte pedig hónapokig:
google_t5-v1_1-xxl_encoderonly
és
clip_l.safetensors valami 246GB-os alapot.Tehát működik merem állítani, az igaz, hogy nem gyors, mert kb 1,5- 2 perc legenerálni 1 képet, de ráérek.
Tehát mire tudnám kiváltani az Encoder verziót ami jó lenne a Smooth mellé?
Szerintem simán el lehet menni 5GB-ig, de valószínűleg 10GB-ig is, mert mintha már generáltam volna valamit így, hogy nincs egyesítve a 2 model-00001 és model-00002. safetendors file. -
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
válasz
Zizi123 #1113 üzenetére
8GByte-os GPU esetén teljesen esélytelen használod egy ekkora CLIP modellt mint a T5.
Ha a Flux.1 modellhez töltötted le ott akkor a minimális méretűre quantált verzó kell alapmodellnek és a CLIP modell sem ez ha jól emlékszem.
S3-hoz is ezt használják de azon a GPU-n egy örökkévalóság lenne képet generálni ezzel a két modellel.Tölts le egy SDXL vagy egy 1.5-ös modellt a Civitai oldalról. Ezeket nyugodtan tudod használni a saját gépeden és kellően gyorsak is lesznek (a modellekben található a CLIP és nem különálló). Az mp3pintyo youtube csatornán rengeteg trükkről találsz videót amivel tudod gyorsítani a generálás folyamatát.
-
Zizi123
senior tag
válasz
Mp3Pintyo #1104 üzenetére
Most vettem észre, hogy eddig ezt használtam régóta, és nem is értem, hogy miért, amikor csak képgenerálásra használom most éppen a ComfyUI-t: google_t5-v1_1-xxl_encoderonly
Gondolom ez az "encoderonly" nem erre van kitalálva...
Mivel csak 8GB-os GPU-m van, így ezt töltöm le helyette:
https://huggingface.co/theunlikely/t5-v1_1-xxl-fp16/tree/mainDe bármilyen tanácsot elfogadok, hogy mit használjak az "encoderonly" helyett.
Köszönöm. -
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
-
S_x96x_S
addikt
> alamit kell a kodoláshoz is érteni,
ááá ... Ezek az AI-k 8 éveseknek valók ..
https://x.com/rickyrobinett/status/1825581674870055189// megelőztek .. pár másodpercel .. de legalább ugyanarra gondoltunk.
-
repvez
addikt
válasz
Mp3Pintyo #1103 üzenetére
igen de ahhoz valamit kell a kodoláshoz is érteni, nem elég csak irogatni, hogy mit akarok, vagy legalább is én még nem találkoztam olyannal.
Mert egy AI-t beállitottam a VS-ben de az csak anynit csinált, hogy kommnetet irt a kodhoz, meg optomalizálzta a meglévőt, de nem találtam , hogy hogyan mondjam neki, hogy mit csináljon pluszba hozzá. illetve, hogy annak mi a korlátja -
S_x96x_S
addikt
válasz
Mp3Pintyo #1106 üzenetére
> A DeepSeek-V2.5 felveszi vele
ha már van egy ilyen videó kártyád, amit képes ezt futtatni,
akkor a havi $20 se lehet akadály.
https://ollama.com/library/deepseek-v2.5/tags -
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
Egy bizonyos kódsor fölött már nem a ChatGPT chat ablakát használjuk kódoláshoz hanem egy feljesztő környezetet amit AI támogat meg.
Pl Visual Studio Code + Cody
Vagy a most leginkább felkapott Cursor amit már direkt erre terveztek. Terben van ezeknek a bemutatása csak ha naponta ennyi mindent jelentenek be akkor egyszerűen nem érem utol magam. Főállásban talán menne -
repvez
addikt
A chat GPT is már használ specializált modulokat és nagyon megorultem neki, hogy már nincs az az idegesitp 2000 caracteres korlát, most bizonyos számu párbeszéd után kell várni.De ezzel ki lehet békülni .
DE az elején még egész jol mentek a dolgok. kiválasztottam a python modult és kértem tole ,hogy kodoljon egy kis programot nekem. ÉS elsore hibátlan kodot dobott, mármint, hogy muködött és azt amit szerettem volna, igy kicsinyenként plusz dolgokat adogattam hozzá.
ÉS meglepetésre ezek is hibátlanul muködtek max olyan hibák voltak amiket nem teljesen pontosan irtam körül, hogy mit szeretnék, de legalább belekerült és muködött is csak nem ott ahol akartam.Aztán mikor egy bizonyos ponthoz elértem a programmal elöjött egy hiba amit nem tudott megoldani majd kértem, hogy javitson rajta ötletet is adtam hozzá és látszolag meg is értette,mert leirta, hogy mi a probléma és mi a megoldás pont ugy ahogy akartam, de a megvalositásnál a hiba ugyan ugy megmaradt és ezek után egy ördögi kör kezdödött. folyamtosan irtam neki, hogy még mindig ugyan az a probléma erre oké kijavitom ,de maradt ugyan olyan, aztán közbe bejöttek már program hibák is ami miatt nem müködött a progream bemásolva neki a hibakodot javitott valamit, de az uj kodnál meg elkezdtek a többi dolgok is eltunni vagy rosszul muködni és amikor ezt megemlitettem akkor csak rosszabb lett a helyzet mert sem az eredeti hiba nem lett javitva ,de a másik addig hibátlanul mukodo részek is elkezdtek szétesni.
és már nem elöre felé haladok hanem csak a hibákat probálom vele kijavitani, hogy legalább arra a szintre eljussunk ahol már egyszer voltunk , de mivel mindig valamit ir hozzá igy már egy egy válaszhoz is 1-2x rá kell nyomni , hogy generálás folytatása és max 2 teljes kodsor után már várnom kell orákat mire ujra használhatom.Sajnos kodolási tudás hiányában semmi esélyem nincs, hogy addig saját magam igazitsak a kodon vagy , hogy visszamásolva biztos meg tudjam neki mutatni, hogy csak melyik kodrészeket javitsa ki a többihez ne nyuljon.
Esetleg más alternativ AI -rol tud valaki ami ingyenes és a kodolásban otthon van és esetleg nincs korlátja legalább is nem caracterszámban ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- OTP Bank topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- Hővezető paszták
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest