Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Elektroncsöves Hi-Fi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Vannak arányos és aránytalan választási rendszerek, a magyar kb. a kettő között van, " mert szét van gerrymanderingelve
UK meg azért nem jó példa, mert ott a kormányzó párt(ok) nem közpénzből kampányolnak, illetve nem a közintézményeket használják kampánycélra. Itthon pedig... ja az nem választási csalás(manipuláció). Hát, jó"Tizenöt éve minden választáson kétharmadot szavaz nekik a nép "
Ja jó
"A véleményem nem kell, hogy számítson, de ahogy elnézem Neked a tények se sokat vetnek a latba."
Ténynek nehezen nevezhető dolgok, maradjunk annyiban. Csak ahogy te elfogadod azt, amit én írok"Kezdjük ott, hogy ez megint szalmabábozás, ráadásul mióta szól ez a topik a magyar kormányzásról?"
Jött így oldalvízen.
""Itthon meg ugye nem csak gyanú van."
Hát micsoda? Vagy tudsz jogerős bírósági ítéleteket linkelni?"
Most keressem ki azt, amikor a Patyi elnézést kért, mert megbüntette csalásért a főnit, vagy amikor kimondták, hogy választási csalás volt, ezért a NVB nem csinált ezzel semmit?"És közben fel sem fogod, hogy mennyire nevetségessé teszed magad."
Felőlem lehet rajtam röhögni, de a valóságon nem változtat, engem meg nem érdekel.
"Jó kis state capture, meg csaló választási rendszer az olyan, ahol az állítólagos "állampárt" egyetlen időközin elveszítheti a teljhatalmát."
Hát ha neked ez a bábelőadás bizonyíték, azon nem lepődök meg.
A state capture kicsit több, mint hogy pl. hány mandátumuk van. Ki a legfőbb ügyész? Hogy lenne bírósági ítélet bármiről, ha az, aki? -
ben2
junior tag
"Tehát a csaláshoz nem kell technikai választási csalás (ahhoz képest meg szoktak)."
Vannak arányos és aránytalan választási rendszerek, a magyar kb. a kettő között van, mert van listás és egyéni mandátum is. Az UK példát úgy tűnik sikerült totál ignorálnod, pedig leírtam, hogy ott csak egyéni mandátum van, azaz a győztes-vesztes közötti aránytalanság a legnagyobb, mégsem mondja senki, hogy minden választás az UK-ban csalás volt.
"Mindjárt megmagyarázod azt is, hogy nincs teljhatalmuk a kétharmadukkal 15 éve
"
Tizenöt éve minden választáson kétharmadot szavaz nekik a nép és ennek megfelelően élnek a mandátumukkal. 2015-2018 között pl. nem volt kétharmaduk, mert az egyik időközit megnyerte a Jobbik. Jó kis state capture, meg csaló választási rendszer az olyan, ahol az állítólagos "állampárt" egyetlen időközin elveszítheti a teljhatalmát.
"Nekem ugyan nem számít a véleményed, már ötvenszer leírtam
"
A véleményem nem kell, hogy számítson, de ahogy elnézem Neked a tények se sokat vetnek a latba.
"Mit tudom én, szerinted sikeres a magyar kormányzás
"
Kezdjük ott, hogy ez megint szalmabábozás, ráadásul mióta szól ez a topik a magyar kormányzásról? A hazai viszonyok eleve csak azért merültek fel, mert Te a választási rendszert a state captu-re hoztad fel (hamis) példaként.
"Itthon meg ugye nem csak gyanú van."
Hát micsoda? Vagy tudsz jogerős bírósági ítéleteket linkelni?
"Ja, én röhögök az erőlködésén
"
És közben fel sem fogod, hogy mennyire nevetségessé teszed magad.
@dabadab:
"Helyesen: még csak gyanú sem volt, mert abszolút semmi sem volt, ami alátámasztotta volna."
Akárcsak az itthoni konteókat.
"ben2 meg kb. mindent széttrollkodik"
Értsd: kibeszél a buborékból és nem fogadja el, ha valaki a nettó szubjektív véleményeket axiómáknak állítja be. Pedig ugye mennyivel egyszerűbb lenne hagyni, hogy egy militáns kisebbség minden topikból témától függetlenül DK lakóssági fórumot csináljon.
-
-
"Az érzelmi alapú kirohanásaidat nyilvánvalóan nem fogadom el (másét sem)"
Mást sem, helyesen írvaMeg ha a trumpistáknak szabad, akkor nekem is
"Tehát igen, a magyar választási rendszer by design aránytalan, bármelyik verzióját is nézzük."
Tehát a csaláshoz nem kell technikai választási csalás (ahhoz képest meg szoktak)."Ettől viszont nem lesz egy választás state capture, "
Mindjárt megmagyarázod azt is, hogy nincs teljhatalmuk a kétharmadukkal 15 éve"Igen, 2020-ban hasonló gyanúkra hivatkoztak Trump hívei"
Mivel nem voltak többek gyanúnál. A bíróság szerint semItthon meg ugye nem csak gyanú van. De tkp. ha az itthoni populistáknak szabad, akkor másnak is, nem?
" hogy a véleményedre a véleményemmel reagáltam és az Neked nem volt elég."
Nekem ugyan nem számít a véleményed, már ötvenszer leírtam"És ennek mi köze az eddigi témák bármelyikéhez is?"
Mit tudom én, szerinted sikeres a magyar kormányzás -
ben2
junior tag
"tök mindegy, mit mondasz, illetve az is, hogy én mit mondok, mert nem fogadod el"
Az érzelmi alapú kirohanásaidat nyilvánvalóan nem fogadom el (másét sem). Ha a kiindulási alapjaim rosszak, arra is lehet racionális cáfolatot hozni, de a szubjektív minősítgetés sajna nem cáfolat.
"Ja, azt csak az állampárt hitte (terjesztette) hogy többen követik az ellenzéki sajtót, hiszen így volt alapja, hogy némileg szürkezónásan összerántsanak egy KESMA-t."
Először is Magyarországon nincs olyan, hogy "állampárt", mivel többpártrendszer van. Másodszor: gondolom akkor az RTL saját közleménye is az "állampárt" propagandája: [link]"A többi "furcsaságot" nem kell emlegetni, aki itt lakott az elmúlt évtizedben, az láthatta. Ha szerinted nincs gond, az nekem mindegy.
"
Közvélekedésre hivatkozás érvelési hiba.
"Az sem, hogy gyak pár %-kal nyert a jelenlegi kormány, és kétharmada van
"
2022
lista:
Fidesz-KDNP: 2 809 238
Összefogás: 1 936 297
egyéni:
87 vs. 19
kormánypárti mandátumok aránya: 67%1994 (régi választási rendszer)
lista:
MSZP-SZDSZ: 2 844 797
Többiek: 1 867 284
egyéni: 165 vs. 9
kormánypárti mandátumok száma: 72%Tehát igen, a magyar választási rendszer by design aránytalan, bármelyik verzióját is nézzük. Ettől viszont nem lesz egy választás state capture, mert pl. az UK rendszerben, ahol csak egyéni mandátumok vannak 2022-ben ugyanannyi szavazattal 82%, 1994-ben meg 95%-os kormánypárti többség lett volna.
"De különben ja, 2018-ben leállt a választási rendszer frontendje, és nem volt megismételt választás... 2018 és 2022-ben is voltak százasával bejelentve külföldiek egy-egy épületbe egy-egy szavazókörben, stb. Ezek sem gond. ... Ja, kihagytam az itthoni levélszavazásokat, meg halottak szavazatait, ami amúgy technikailag is választási csalás."
Igen, 2020-ban hasonló gyanúkra hivatkoztak Trump hívei és törölték el a választási eredményeket ... ja nem.
A szomorú helyzet ugyanis az, hogy ha a szavazatszámok közötti különbség ennyire nyilvánvaló, akkor akármilyen helyi anomáliát is hoznak fel, az érdemben nem befolyásolja az eredményt. Uszítani persze lehet ezekkel is, de az, mint ahogy Trumpék esetében, itthon se több nettó indulati reakcióknál."Véleményem csak lehet."
Véleményed nyilván lehet, de az egész többoldalas vita a racionális érvelésről onnan indult, hogy a véleményedre a véleményemmel reagáltam és az Neked nem volt elég.
"De ha nem érzelmi alapon állunk hozzá, akkor elég ránézni az EUR-HUF árfolyamra, hogy lássuk, mekkora is a siker
"
És ennek mi köze az eddigi témák bármelyikéhez is? Vagy már átmentél kampány üzemmódba?
-
-
Na jó, de ki akar téged meggyőzni? Bármivel?
"Amire egy racionális vitában rá lehet mutatni a fent említett tényekkel és logikával, " azon már túl vagyunk, de mivel a kiindulási alapjaid is rosszak, tök mindegy, mit mondasz, illetve az is, hogy én mit mondok, mert nem fogadod el. Mondjuk ez többek között ettől sem vita, de mondjuk én nem is tekintettem annak
"Ha a médiaviszonyokra gondolsz: nem az volt végig a mantra, hogy az ellenzéki médiát többen fogyasztják és sokkal népszerűbb, mint a "kormánypárti propaganda"?"
Ja, azt csak az állampárt hitte (terjesztette) hogy többen követik az ellenzéki sajtót, hiszen így volt alapja, hogy némileg szürkezónásan összerántsanak egy KESMA-t. A többi "furcsaságot" nem kell emlegetni, aki itt lakott az elmúlt évtizedben, az láthatta. Ha szerinted nincs gond, az nekem mindegy.(De különben ja, 2018-ben leállt a választási rendszer frontendje, és nem volt megismételt választás, 2018 és 2022-ben is voltak százasával bejelentve külföldiek egy-egy épületbe egy-egy szavazókörben, stb. Ezek sem gond. Az sem, hogy gyak pár %-kal nyert a jelenlegi kormány, és kétharmada van
Haannyira nagy lenne az előny, akkor nem módosulna ismét a választási törvény.)
"Aztán érzelmi alapon megállapítod, hogy szerinted ki a hülye. "
Véleményem csak lehet. Bár ugye Trump követői szerint is nagyon szabad a vélemény, amíg azt mondják, amit ők
De ha nem érzelmi alapon állunk hozzá, akkor elég ránézni az EUR-HUF árfolyamra, hogy lássuk, mekkora is a siker -
ben2
junior tag
"Olyat, ami neked jó, úgysem tudnék hozni
"
Mivel engem első sorban tényekkel és logikával lehet meggyőzni, így valószínűleg nem.
"Nem, hanem ha hajlítod a valóságot."
Amire egy racionális vitában rá lehet mutatni a fent említett tényekkel és logikával, ehelyett az egyik szubjektív véleményedet egy másik szubjektív véleménnyel próbálod alátámasztani, majd azt egy harmadikkal és így tovább.
"Nyilván nem a szavazóhelyiségekben történt a csalás, de úgy tűnik, azt is figyelmen kívül hagyod, amit írtam."
Ha a szavazóhelyiségekben nem történt csalás, az azt jelenti, hogy minden ember a saját privát meggyőződése alapján szavazhatott. Innentől marad még a szavazat számlálás, központi összesítést, de hát azt is külföldi megfigyelők jelenlétében végezték.
Ha a médiaviszonyokra gondolsz: nem az volt végig a mantra, hogy az ellenzéki médiát többen fogyasztják és sokkal népszerűbb, mint a "kormánypárti propaganda"? (Erről részletes elemzéseket és kimutatásokat is gyakran közöltek.) Vagy ez úgy működik, hogy az emberek döntő többsége csak RTL-t, meg ATV-t néz, no meg Gulyás Marcit, 444-et, Telexet, de ahogy eljön a választás hirtelen átszoknak a közmédiára meg a Mandinerre?"Ért, tehát ha leírom, hogy racionális elvek mellett mondom, hogy nem jó a világot hülyékre bízni, az neked nem racionális.
"
Aztán érzelmi alapon megállapítod, hogy szerinted ki a hülye. Mondom: egyik szubjektív véleményedet a másik szubjektív véleményeddel magyarázod, és ezt akarod eladni racionalitásnak.
-
"Egy rossz példa arra, hogy a Bidenék kormányzása eredményesebb lett volna az előzőnél."
Olyat, ami neked jó, úgysem tudnék hozni"Tehát ha nem a Te mantrádat igazolom vissza"
Nem, hanem ha hajlítod a valóságot. Bár ennek a beszélgetésnek már régen vége, csak még nem vetted észre."Hogy egyébként hogyan tudtak 1 millió szavazatot elcsalni rekord számú független megfigyelő szeme láttára, "
Nyilván nem a szavazóhelyiségekben történt a csalás, de úgy tűnik, azt is figyelmen kívül hagyod, amit írtam."Ez megint csak nem tudás, hanem az érzelmeid kinyilvánítása."
Ért, tehát ha leírom, hogy racionális elvek mellett mondom, hogy nem jó a világot hülyékre bízni, az neked nem racionális. -
ben2
junior tag
"Közben volt egy világjárvány, meg ez-az, de az mindegy
BTW csak egy példa volt."
Egy rossz példa arra, hogy a Bidenék kormányzása eredményesebb lett volna az előzőnél. Arról a logikai gimnasztikáról nem is beszélve, hogy ha az infláció emelkedik ahhoz a gazdaságpolitikának nincs köze, de ha csökken, akkor az a kormányzat eredménye.
A világjárvány meg 2019-ben tört ki, a Biden adminisztráció pedig 2021-től kormányozott. Innentől vagy mindkét kormányzat teljesítményébe beszámítod, vagy egyikébe sem."Ja, ha ebből ezt sikerült leszűrni, akkor tényleg felesleges bármit mondani neked."
Tehát ha nem a Te mantrádat igazolom vissza, akkor vége a beszélgetésnek. Hogy egyébként hogyan tudtak 1 millió szavazatot elcsalni rekord számú független megfigyelő szeme láttára, azt majd a hittankönyvek megmagyarázzák, mert azokban tényleg nem alapkövetelmény a racionalitás.
"Nézd, én nem *hiszek* egy bizonyos politikusban, vagy tartom az egyetlen lehetséges jótevőnek, mint a polulista-rajongók. Csak azt tudom, hogy a jelenlegi USA vezetés idiótákból és opportunistákból áll. Minek nevezzem másnak az EÜ miniszterüket?
"
Ez megint csak nem tudás, hanem az érzelmeid kinyilvánítása.
-
"Átvették a gazdaságot 2 százalék alatti inflációval és magasabb inflációval adták át. "
Közben volt egy világjárvány, meg ez-az, de az mindegyBTW csak egy példa volt.
"A kormány kb. 1 millióval több szavazatot kapott, mint az ellenzék. Ezek szerint 1 millió embert buszoztattak országszerte és sem az ellenzéki,"
Ja, ha ebből ezt sikerült leszűrni, akkor tényleg felesleges bármit mondani neked."Mondom, az égvilágon semmi logika nincs az érveidben."
A célközönség nem is igényli, mint látszik, elvan anélkül is""Ezek hasonlóan működnek, mint a vallási szekták. Na most abban sem az ész dominál.""
Nézd, én nem *hiszek* egy bizonyos politikusban, vagy tartom az egyetlen lehetséges jótevőnek, mint a polulista-rajongók. Csak azt tudom, hogy a jelenlegi USA vezetés idiótákból és opportunistákból áll. Minek nevezzem másnak az EÜ miniszterüket? -
ben2
junior tag
"Ami ugye egy globális folyamat volt, és ezt kezelték jól."
Konkrétan a FED rekord mennyiségű dollárt nyomtatott, de mint mondtam, az eredmény számít. Átvették a gazdaságot 2 százalék alatti inflációval és magasabb inflációval adták át. Ennek önmagában amúgy nem feltétlenül kellene minősítenie egy kormányzatot, de Te hoztad fel mint egyetlen konkrétumot a több oldalas vitában és még azzal is beégtél.
"Hát, ha megnézem a 2020 előtti és utánit, akkor is egyértelmű, hogy nem egy félkegyelműt akarok az USA elnökeként látni. (Biden ugyanis betegségben szenved, de nem hülye, mielőtt.)"
Tehát a kormányzás eredményeinek racionális megítélése helyett megmaradsz az indulati alapú minősítgetésnél. Szokás szerint.
Hogy klasszikust idézzek:
"Ezek hasonlóan működnek, mint a vallási szekták. Na most abban sem az ész dominál.""Szabad választói akart ugye a buszoztatás, a helyi mufti által megmondott kirekell szavazni, az osztogatás, meg a félrevezetés. Az is, hogy a közintézményeket kampánycélra használják."
A 2022-es választáson több volt az ellenzéki és a külföldi megfigyelő, mint a kormánypárti. A kormány kb. 1 millióval több szavazatot kapott, mint az ellenzék. Ezek szerint 1 millió embert buszoztattak országszerte és sem az ellenzéki, sem a külföldi megfigyelők nem vették észre. Mondom, az égvilágon semmi logika nincs az érveidben. Megszoktad, hogy elég egy-egy mondatban hivatkozni a buborékodban divatos mantrákra és csak megerősítő egy-egy mondatokkal reagálnak. Amikor aztán valaki tényeket és logikát kér számon, akkor jön az indulat, szarkazmus, hangulatkeltés, mert rögtön kiderül, hogy a meggyőződésed mögött csak nettó érzelmek és szekta mentalitás áll, racionalitás meg zéró.
-
-
azbest
félisten
Ahol hideg van ott kevesebb a csöves.
De úgy általában eléggé terelés ez a ki ismert olyat, aki lakást vett vagy dolgozik valahol.
Az usában termel értéket a máshol végzett bérmunka. De kezdenek rájönni, hogy kéne otthon is dolgozni, nem lehet csak manager és hipszter sereggel stabilnak maradni.Európában nincs piaci verseny, szinten mindenben állami és pályázati pénzek, támogatások vannak. Sokminden ezért rossz hatékonyságú, mert csak égetik az ingyenpénzt.
Kínában eltelt azóta 20 év és már valsz bőven a magyar szint felett élnek, némelyik régió már bőven az amerikai szinten van. Már ők is kiszervezik a gyártást vietnámba, afrikába. És az ottani állami befektetésnek fialnia kell, nem csak elégetni a pénzt. Azzal csak a tehetségtelen itteniek mentegetőznek, hogy kínában végtelen ingyenpénzből megy minden, mert ez nem igaz. Kökeményen profitra mennek.
A gyógyszer jó példa európára valóban. Bár tartok tőle, hogy majd áthelyezik a székhelyt az usába, pláne, ha már ott van komolyabb befektetésük (bayern). Annak a dán gyógyszercégnek lehet esni fog az értéke, ha usában a korrupcióellenes hadjárat eljut oda, hogyan lehet 20 eurós gyógyszert 1000 dollárért árulni náluk. A többi érzelmi manipulációs médiahisztit meg hagyjuk. Az usa visszaváltott kapitalista módra. Nem lassítanak, hogy az eu elkezdhessen lépést tartani.
-
"Szép szalmabáb, de én az érzelmi alapot a Trump-rajongózásra mondtam. "
Ezek hasonlóan működnek, mint a vallási szekták. Na most abban sem az ész dominál."de hogy esetleg lehet egy politikai adminisztráció tevékenységét racionális alapon is kezelni, az fel se merül."
Felmerül, csak hát annak az adminisztrációnak a tevékenysége felettébb facepalm volt."Azaz Biden kormányzása alatt ért el rekord szintet az infláció, "
Ami ugye egy globális folyamat volt, és ezt kezelték jól."Pont ezért mondom, hogy a cselekedeteik eredménye alapján kell megítélni az adminisztrációkat, nem indulati alapon."
Hát, ha megnézem a 2020 előtti és utánit, akkor is egyértelmű, hogy nem egy félkegyelműt akarok az USA elnökeként látni. (Biden ugyanis betegségben szenved, de nem hülye, mielőtt.)"Eleve maga a state capture kifejezés is egy baromság, politikai lózung,"
Ühüm. Jó.
Szabad választói akart ugye a buszoztatás, a helyi mufti által megmondott kirekell szavazni, az osztogatás, meg a félrevezetés. Az is, hogy a közintézményeket kampánycélra használják.
Ezzel a baromsággal menj a Vadhajtásokra pls., ott ez a szint. -
ben2
junior tag
"De, írtam."
Nosza mutasd.
"Abban mi az érzelmi alap, hogy egy politikus puccsot kísérelt meg, ami emberek halálához vezetett, és ezért elítélték?"
Szép szalmabáb, de én az érzelmi alapot a Trump-rajongózásra mondtam. Ha a gyűlöleted tárgyát valaki nem hasonló intenzitású gyűlölettel kezeli, abba csak a tiedével ellentétes érzelmi töltetet tudod belelátni, de hogy esetleg lehet egy politikai adminisztráció tevékenységét racionális alapon is kezelni, az fel se merül.
"Az USA infláció mértéke egy példa volt arra, hogy a Biden kormányzat pozitív irányba kezdte el vinni az USA-t, helyrehozni a Trumpék és a járvány okozta károkat."
Ez már nagyon off, de oké, nézzük az USA inflációt.Mikor vette át Biden a kormányzást?
2021-ben.
Nézzük tehát az infláció alakulását az USA-ban:Azaz Biden kormányzása alatt ért el rekord szintet az infláció, amit a választási évre sikerült valamennyire normalizálni de még így sem érték el a ciklus eleji szintet.
Pont ezért mondom, hogy a cselekedeteik eredménye alapján kell megítélni az adminisztrációkat, nem indulati alapon."Ja, hát ami itthon zajlik, az véletlenül sem state capture
"
Akármennyit mantrázod, attól még nem lesz az. Eleve maga a state capture kifejezés is egy baromság, politikai lózung, hogy a nyilvánvaló választói akarat és a szabad (rekord számú külföldi és ellenzéki megfigyelő által felügyelt) választások ellenére egyes vélemény buborékokban fel tudják oldani az indulataik és a nyertes legitimációja közötti ellentmondást.
-
-
cog777
senior tag
Ertem, bizonyos reszevel egyetertek. Viszont szerintem az USA-ban is veszettul nyilik az a bizonyos tarsadalmi ollo mostanaban (ergo a nagy vagdalozas nem fog segiteni), masreszt en latom hogy pl az also reteg EU nyugati felen is egesz jol el az USA alsoretegehez kepest. Tehat pl 2011-14 kozott amig UK-ban eltem, a ketkezi melos is megvette a legujabb samu telefont, nem kellett az egeszsegugyi ellatashoz hiteleket felvennie (igaz, szinvonal nem volt szupi es azota romlott) illetve ismerosok azota mar hazat is vettek. Szerintem meg igy is jobb az eletszinvonal itt az EU-ban. Nem hiaba - ahogy irod sok orszag - kereskedik az USA-val vagy nekik dolgoznak. Miert? Mert az oktatas is K draga ott. Itt meg vannak orszagok ahol olcsobban lehet diplomat csinalni es tudast szerezni. Win-win volt eddig, aztan az elegedetlen tarsadalmi reteg azt hitte hogy trump felek majd meggyogyitjak a bajukat.
Csokken az atlagember eletszinvonala, de ugyanugy az USA-ban is.Az EU-s politikusok ott aludtak be, hogy nagy naivitassal azt mondjak, legyen tisztan piaci verseny mert az milyen jo, mikozben a kinai ceg mogott ott a kinai allam a maga szorgos 1 milliard egy tal rizsert dolgozo hangyajaval. Raadasul a regi gyarmatokon is kicserelodtek a gyarmattartok...
Technologiai elony az USA-ban van, de nem csak azon teruleten van fejlesztes. Gyogyszeripar pl egesz jol all itt az EU-ban. Danok GDP-jet megdobta az uj fogyasra hasznalt vercukor kontrolalo gyogyszer - pedig amugy is kiemelkedo exportjuk az inzulin.
Most valtozas van, en remenykedek hogy jo iranyba fog fordulni itt az EU-ban.
-
-
azbest
félisten
Egyrészt ez a múlt. Pont arról van szó, hogy versenyhátrány van és egyre jobban lemarad európa, egyre kevésbé tud érdeket érvényesíteni. És más szempontokból is változik európa vezetése, ahhoz képest milyen volt ez előző 50 évben. Egyre inkább eltávolodnak a realitástól, attól, hogy most már nem csak nyugattal, de kelettel is versenyezni kell.
Másrészt az életszínvonal nem csak a legalacsonyabb jövedelmű vagy csöves rétegből áll. Ja és az északi államok is nagyrészt a nyugati/keleti befektetéseikből, a velük való üzletelésből szerzik meg a fedezetet.
Az usa is küzd azzal, hogy rengeteg törvény felhalmozódott, mert szinte mindig csak újabbakat hoznak és egyre nehezebb mindent betartani. De európa bürokráciával akar versenyezni nem pedig fejlesztésekkel.
Amikor kínai cuccokat használunk amerikai cég felhős szolgáltatásával, európa meg csak annyit tud hozzá tenni, hogy megköveteli európában is legyen adatközpontjuk... ez nem fejlesztés. És az ütköző törvények miatt és egyezmények hiányában amúgy megnézhetik az európai adatokat továbbra is.
A gazadás kicsit bonyolultabb annál, minhogy a pénz a postástól jön, amikor hó elején nyugdíjfizetés van. Piaci alapon, működő cégekből, nemzetközi versenyből kell kitermelni a fedezetet.
-
"Nem írtál semmi konkrétat"
De, írtam."Tehát Te is elismered, hogy az USA infláció mértéke semmilyen módon nem kapcsolódik egyik állításodhoz sem."
Az USA infláció mértéke egy példa volt arra, hogy a Biden kormányzat pozitív irányba kezdte el vinni az USA-t, helyrehozni a Trumpék és a járvány okozta károkat. Neilván ez neked értelmezhetetlen, de pont ezért is nem foglalkozok azzal, hogy nem érted, amit írok."Ebből látszik a legjobban, hogy csak érzelmileg tudsz viszonyulni a kérdéshez:"
Abban mi az érzelmi alap, hogy egy politikus puccsot kísérelt meg, ami emberek halálához vezetett, és ezért elítélték?
Na most aki egy ilyen emberre szavaz, az minimum naív, de még inkább hülye. (Aki azt várja, hogy majd szabályozás nélkül normálisan fog viselkedni, az is.)"Ami itthon történik, azt lehet sokféle politikai nézőpontból kritizálni vagy támogatni, de attól, mert Te úgy érzed, hogy a "populisták meghackelték a demokráciát" még nem lesz a demokrácia meghackelve."
Ja, hát ami itthon zajlik, az véletlenül sem state captureÉs véletlenül sem az az alapja, hogy a teljes közmédia válogatott baromságokat tol 0-24-ben.
"Nálunk a köztársasági elnök belebukik, amiért kegyelmet adott egy pedofil ügy eltussolásában segédkező tanárnak,"
Fura is volt. De ettől még nem lesz kisebb az itthoni rendszer bűnlajstroma. (És nem tudom, a Kónya mit tudhat, de beáldozták érte a KE-t, és nem csukták vissza.)
Ja, meg sokkal nagyobb balhékért sem mondott le senki, amúgy. -
cog777
senior tag
Nekem ugy tunik hogy a szabalyozatlan vadkapitalizmus orszagaban bizony eleg alap dolgokert kaparnak az emberek. Szoc halo, egeszsegugy, oktatas. Jobb az eletszinvonaluk mint nekunk itt az EU-ban? NEM. Hasonlitsd mar ossze a skandinav, nemet, francia, holland stb szinvonalhoz. (az oroszokhoz huzo orbaniat nem szamitom az EU-ba).
Eppen beszeltuk az ir kollegammal hogy be nem tennenk a labunkat az usa-ba... inkabb veszunk a spanyoloknal jo kis nyaralot(o mar megvette.) Az amcsi ex kollegam is megjegyezte hogy jobb itt a 3 honapos felmondasi ideje mint ott a ket het. Apropo, nekem 10 ev munkaviszony utan 7 honap fizetett szabi jart...
Vannak ketsegtelenul kevesbe fontos szabalyozasok itt az EU-ban (hogy finoman fogalmazzak), viszont az sem megoldas, hogy mindent megengedunk a felso 10000 milliardosainak. USA lakosai most fogjak megszivni, nem kicsit, nagyon. (Kezdve az oltasok kivezetesevel stb) AI dolog is, addig tapsol a trumra szavazo barma, amig ki nem b*ssza a munkahelye mondvan hogy az AI olcsobban helyettesiti. Ha nem fordul meg az irany a akkor a tarsadalmi ollo noni fog es egy polgi haboru be fog kovetkezni.
"nem lehet kikényszeríteni a betartását"
Akik az EU gazdasagi teruleten akarnak szolgaltatni, azok be fogjak tartani v tejelni fognak. A reszvenyesek elobb-utobb megnezik a szamokat. -
ben2
junior tag
"Ha szerintem írtam konkrétat, akkor ugyanannyi neked is
"
Nem írtál semmi konkrétat, hiszen ennyi terelés után elég nyilvánvaló, hogy nem tudsz semmi konkrétumot bemásolni a korábbi hozzászólásaidból."Most pedig felhők vannak kint az égen, ami kb. ugyanannyira kapcsolódik ide, mint ennek a kettőnek az összehozása."
Tehát Te is elismered, hogy az USA infláció mértéke semmilyen módon nem kapcsolódik egyik állításodhoz sem.
"Ezt mondja egy olyan elnök rajongója, akit el is ítéltek, csak ugye nem kell leülnie
"
Ebből látszik a legjobban, hogy csak érzelmileg tudsz viszonyulni a kérdéshez: ha a másik racionális érvelést vár el ahelyett, hogy vakon csatlakozna a lincs brigádhoz, az csak az "ellenség" rajongója lehet."És amúgy egy rakás előre megírt kegyelmet azért osztottak ki, mert tudták, hogy a Trump kormányzat tisztogatni fog."
Ja hogy ők azért menekültek előre a elszámoltatás elől, mert a következő kormányzat elszámoltatta volna őket. Így már minden világos. Teljesen nyilvánvaló, hogy kiről kell ezután feltételezni, hogy majd el akarja kerüli az elszámoltatást.
"csak az, ami itthon történik. Ha ez nem elég valóságos, akkor tényleg feleslegesen ugrálsz"
Ami itthon történik, azt lehet sokféle politikai nézőpontból kritizálni vagy támogatni, de attól, mert Te úgy érzed, hogy a "populisták meghackelték a demokráciát" még nem lesz a demokrácia meghackelve.
Nálunk a köztársasági elnök belebukik, amiért kegyelmet adott egy pedofil ügy eltussolásában segédkező tanárnak, de ha másnak megfelelő a politikai pedigréje, akkor a saját fiát is felmentheti minden bűncselekmény alól. De persze nálunk hackelik a demokráciát. A valóságtagadás mintapéldája. -
azbest
félisten
"Na de ki szenvedi el a versenyhatranyt? Nem az atlag joska, hanem a habzsi dozsi cegvezeto Musk ha van szabalyozas."
oké, mindenki lehet közmunkás. Majd nyomtatunk pénzt és lehet alibi állásokban lébecolni rendes munkahelyek helyett. Tudjuk, ez milyen jól működik, hiszen már megpróbáltuk 40-50 éve.
Arról nem is beszélve, hogy egyszerűen képtelen befogadni a tudatotok, hogy a korlátozások kizárólag az eu cégekre vonatkoznak. Hiába veri megát bárki a földhöz, nem lehet kikényszeríteni a betartását a másik közel 7 milliárd emberrel a Földön.
Várj, lerajzolom
-
Ha szerintem írtam konkrétat, akkor ugyanannyi neked is
"Ami nincs, azt se elfogadni, se elutasítani nem lehet."
Ha nem utasítod el, akkor gondolom rendben is van így."Ez is csak nettó politikai vélemény, amit alá kellene támasztani valamivel."
Na most a politika magában csak vélemény, tehát teljesen értelmetlen, amire hivatkozol."Hogy egyébként a demokrata kormány alatt csökkent az infláció se pro se kontra nem indokolja a feltételezést, hogy:
"ezek az arcok nem nagyon szeretnek elszámolni senki felé, "
Most pedig felhők vannak kint az égen, ami kb. ugyanannyira kapcsolódik ide, mint ennek a kettőnek az összehozása."Miközben pont az előző adminisztrációról derült ki, hogy mindent megtettek az elszámoltatás elkerülésére. Pl. Biden elnöki kegyelmet adott a saját fiának 14 évnyi disznóságra, beleértve olyan bűncselekményeket is, amiket még fel sem derítettek. "
Ezt mondja egy olyan elnök rajongója, akit el is ítéltek, csak ugye nem kell leülnie(És erre szavaztak emberek, no comment
) És amúgy egy rakás előre megírt kegyelmet azért osztottak ki, mert tudták, hogy a Trump kormányzat tisztogatni fog.
"Ez is egy olyan ezerszer ismételt politikai lózung, aminek semmi valóságalapja nincsen," csak az, ami itthon történik. Ha ez nem elég valóságos, akkor tényleg feleslegesen ugrálsz
-
ben2
junior tag
"Nem is akarsz, vagy amit írtam, azt nem kezeled le. Te bajod."
Oké, akkor még egyszer: ha szerinted írtál konkrét tényeket és érdemi érveket, akkor nosza másold ide. Két kattintás, kevesebb energia, mint amit a terelésre fordítasz.
"De van, csak nem fogadod el."
Ami nincs, azt se elfogadni, se elutasítani nem lehet.
"Inkább annak ellenére nyertek. Meg a cégek által beletolt pénzek miatt."
Ez is csak nettó politikai vélemény, amit alá kellene támasztani valamivel. Gyakorlatilag egyik véleményedet próbálod feltételezésekkel, majd azokat újabb véleményekkel indokolni. Csak a tények és a logika hiányzik belőle.
Hogy egyébként a demokrata kormány alatt csökkent az infláció se pro se kontra nem indokolja a feltételezést, hogy:
"ezek az arcok nem nagyon szeretnek elszámolni senki felé, így nem is érdemes abban bízni, hogy majd maguktól nem fognak görénységeket csinálni, ha hagyják nekik."
mert ugye ez volt az eredeti kinyilatkozásod, ami mellett érvelned kellett volna, hogy a feltételezéseidnek van racionális alapja.
Miközben pont az előző adminisztrációról derült ki, hogy mindent megtettek az elszámoltatás elkerülésére. Pl. Biden elnöki kegyelmet adott a saját fiának 14 évnyi disznóságra, beleértve olyan bűncselekményeket is, amiket még fel sem derítettek. Na ilyen az, amikor tényekkel támasztjuk alá az állításunkat és nem érzelmi alapú feltételezésekkel dobálózunk."Gyakorlatilag ugyanaz történt, ami itthon is, hogy a populisták meghackelték a demokráciát, mert kellően sok hülyét tudtak bepalizni. "
Ez is egy olyan ezerszer ismételt politikai lózung, aminek semmi valóságalapja nincsen, csak van egy réteg, aki indulati alapon vallási dogmaként mantrázza.
-
"Igen, ezt ismételgeted, de ha visszaolvasok a topicban nem találok konkrétumokat"
Nem is akarsz, vagy amit írtam, azt nem kezeled le. Te bajod."Én csak rámutatok, hogy a hozzászólásaid mögött politikai indulatokon túl nincs racionális érv."
De van, csak nem fogadod el." Láttuk az előző kormányzásukat, majd az utánuk következőt, ezért is nyerték meg a választásokat. "
Inkább annak ellenére nyertek. Meg a cégek által beletolt pénzek miatt. A demokrata kormány alatt pl. csökkent az infláció. Gyakorlatilag ugyanaz történt, ami itthon is, hogy a populisták meghackelték a demokráciát, mert kellően sok hülyét tudtak bepalizni. (Pl. pont azokat, akik ellen hergelnek, az a legkeményebb)
"Ebből még nem következik, hogy amit csinálnak az 100%-ban jó,"
Valljuk be, azon a szinten, ahol vannak, nem is nagy az esélye -
ben2
junior tag
"Korábban indokoltam, szóval nem tudom, mit vársz. "
Igen, ezt ismételgeted, de ha visszaolvasok a topicban nem találok konkrétumokat és ha direktben rákérdezek, akkor terelsz. Pedig csak be kellene ide másolnod a korábbi hozzászólásodat, de valamiért nem megy.
"Hát, ha szerinted az megy, és még mindig azon rinyálsz, hogy miért nem indokolok, akkor rossz hírem van
"
Én csak rámutatok, hogy a hozzászólásaid mögött politikai indulatokon túl nincs racionális érv.
"Akkor még rosszabb. Láttuk az előző kormányzásukat, láttuk Musk működését a cégeinél, meg látjuk azt, amit most csinálnak. Hát, ez alapján a hülyeség forradalma jön"
Pontosan. Láttuk az előző kormányzásukat, majd az utánuk következőt, ezért is nyerték meg a választásokat. Musk cégeinek az eredménye is nyilvánvaló. Ebből még nem következik, hogy amit csinálnak az 100%-ban jó, mindössze az, hogy a politikai alapú fröcsögésnek valójában nincs racionális alapja.
-
válasz
E.Kaufmann #78 üzenetére
-
"Én tőled várok indoklást az állításaid alátámasztására, ami szemmel láthatóan meghaladja a képességeidet."
Korábban indokoltam, szóval nem tudom, mit vársz."De a terelés meg az egymondatos ideböfögés az megy."
Hát, ha szerinted az megy, és még mindig azon rinyálsz, hogy miért nem indokolok, akkor rossz hírem van"Ami a jelenlegi USA adminisztrációt illeti, én nem a politikai buborékjukból kikajabáló agitátorok véleményére alapozom egy kormányzat megítélését, hanem a döntéseik eredményeire."
Akkor még rosszabb. Láttuk az előző kormányzásukat, láttuk Musk működését a cégeinél, meg látjuk azt, amit most csinálnak. Hát, ez alapján a hülyeség forradalma jön"Miközben fel sem fogod, hogy a szánalmas politikai acsargással éppen magadat teszed nevetségessé."
És szerinted érdekel, hogy Trump-hívők mit gondolnak rólam? Az se, hogy más, nem hogy olyanok, akik ebben a fazonban hisznek -
ben2
junior tag
Én tőled várok indoklást az állításaid alátámasztására, ami szemmel láthatóan meghaladja a képességeidet. Hiába ismételgeted, hogy márpedig Te már leírtad az érveidet, amikor egyetlen konkrétumot nem tudsz felidézni, ha rákérdezek. De a terelés meg az egymondatos ideböfögés az megy.
Ami a jelenlegi USA adminisztrációt illeti, én nem a politikai buborékjukból kikajabáló agitátorok véleményére alapozom egy kormányzat megítélését, hanem a döntéseik eredményeire.
Amit te mantrázol itt, azok indulat vezérelt feltételezések mindenféle racionális indoklás nélkül. Lehet ezt is, csak ez egy AI szabályozásról szóló topik, nem politikai fröcsögő."Én csak röhögök rajta
"
Miközben fel sem fogod, hogy a szánalmas politikai acsargással éppen magadat teszed nevetségessé.
-
cog777
senior tag
"Moralizálásból nem lehet megélni, " "Aki nem alkalmazkodik, azt felfalják a farkasok"
En eltem UK-ban tobb evet, szerintem olyan kicsi USA: cegek es a fonokok, tobb mindent engedtek meg, elegge gumiszaballyal. Sok szerencset ervenyesiteni a erdekeidet mind kisember. Az atlag szamara nagyon kontraproduktív az ottani (USA, UK) rendszer, gyakorlatilag tobbet kell kapalozniuk mint nekunk itt az EU-ban nehogy elsullyedjenek, nem hogy elerjenek valamit az eletben... tehat akkor minek is vedjuk azt a par cegvezetot aki lefolozi az egeszet es elvezi az eletet?Ko kemeny szabalyozas kell, lehetoleg nem olyan, amilyet a cegek irnak., az eddigi tapasztalataim alapjan inkabb EU-ban elnek mint az USA-ban.
"csak a saját nyomorultjainkkal = versenyhátrány"
Na de ki szenvedi el a versenyhatranyt? Nem az atlag joska, hanem a habzsi dozsi cegvezeto Musk ha van szabalyozas. Azt meg leszarom. Normalisan szabalyozott vilagban lesz munkaja az atlag embernek. Be kell lengetni par milliardos euro-s buntit.EU-nak be kell kemenyitenie es megvedeni az erdekeit.
-
" Ha azt állítod, hogy az USA kormánya nem fog elszámolni az adófizetők felé, akkor indokold. "
Eszembe jutott közben, hogy te attól az elnöktől vársz felelősségvállalást, aki a járvány alatt ilyeneket javasolt, hogy vénásan adott fertőtlenítő meg igyanak hipót@Disßnäëß : Én csak röhögök rajta
-
Dißnäëß
nagyúr
Urak, ennek semmi értelme.
Annak sem, amit Ti csináltok és annak sem, amit politikusaink.
-
"Klasszikus szektás magatartás, hogy az irracionális indulati megnyilvánulásaidat minden különösebb érvelés vagy magyarázat nélkül el kell fogadni, mert..."
Hol mondtam ilyet? Amúgy sem egzakt módon mérhető, hogy melyik techcég mit csinál, de ha kicsit látod a működésüket, akkor látszik, hogy ezek nem Teréz anyák.
"Ez egy szakpolitikai hír"
Ez annyira szakpolitikai, hogy semennyire, de különben a szakpolitika is politika.
"Így ha nem elégszel meg az egyszavas reakciókkal, akkor meg is kellene alapoznod valamivel."
Megalapoztam, csak nem fogadod el, szóval nekem tök mindegy, mit gondolsz, nekem ez a véleményem.Amúgy ezt, amit számon kérsz rajtam, pont a Trump és hasonló politikusok tolják, miszerint hadd mondhassanak szabadon baromságokat, stb., szóval... akkor ez mégsem jó, vagy mi?
-
ben2
junior tag
"Felesleges."
Érvek hiányában bizonyára.
"Hát, ha valaki olyan naivitást tanúsít, hogy majd a cégvezetők és a Trump kormányzat elszámolni fog valaha is az adófizetők felé...
"
Klasszikus szektás magatartás, hogy az irracionális indulati megnyilvánulásaidat minden különösebb érvelés vagy magyarázat nélkül el kell fogadni, mert... mert. Ha azt állítod, hogy az USA kormánya nem fog elszámolni az adófizetők felé, akkor indokold. Vagy fogadd el, ha pusztán hitéleti alapon azt mások nem kezelik axiómaként.
"Nem hitkérdés az, hanem vélemény."
A vélemény meg ugye olyan, mint a mellbimbó: mindenkinek van, de nem mindenkié érdekes. Így ha nem elégszel meg az egyszavas reakciókkal, akkor meg is kellene alapoznod valamivel.
"De hát neked ez nem elég."
Nem elég, mert ez a közvélekedésre hivatkozás érvelési hiba klasszikus esete.
"Politikai sárdobálós topic meg... hát, ez egy politikai hír."
Ez egy szakpolitikai hír és semmi értelme szétoffolni a szokásos "orange man is baaad" mantrával.
-
"Éppen ez az, hogy eddig se tettél."
Felesleges."és aki érveket, tényeket vagy logikát vár el, azt laposföld hívőzöd,"
Hát, ha valaki olyan naivitást tanúsít, hogy majd a cégvezetők és a Trump kormányzat elszámolni fog valaha is az adófizetők felé..."miközben Te kezeled a témát hitkérdésként."
Nem hitkérdés az, hanem vélemény. És nem azt gondolom, amit te. Főleg, mert én azt vettem észre eddig, hogy ezek az arcok nem nagyon szeretnek elszámolni senki felé, így nem is érdemes abban bízni, hogy majd maguktól nem fognak görénységeket csinálni, ha hagyják nekik. (Ahogyan itt a PH-n is lehet olvasni elég példát.) De hát neked ez nem elég.Politikai sárdobálós topic meg... hát, ez egy politikai hír.
@azbest : Az más kérdés, hogy nem képesek ezt cégek megugrani, de az biztos, hogy az sem fog semmi ilyesmire vezetni, ha kiszolgáltatjuk magunkat a világ többi részének.
Meg amúgy, az AI is csak egy piac, és bőven nem csak a generatív AI piac létezik. Másban nem annyira nem szarok az európai cégek. -
ben2
junior tag
"Olvass vissza. Sok energiát ide már nem teszek."
Éppen ez az, hogy eddig se tettél.
Ami meg a politikai kirohanásodat illeti, az ilyenekkel miért nem mész a politikai sárdobálós topikokba? Indulati alapon feltételezéseket kezelsz axiómaként és aki érveket, tényeket vagy logikát vár el, azt laposföld hívőzöd, miközben Te kezeled a témát hitkérdésként.
-
azbest
félisten
Nincsenek eus cégek az usában ilyen helyzetben, mert sosem tudnak világcéggé nőni. Biztos van egy-két ritka kivétel valamilyen speciális területen, de általánosságban esélytelenek.
Persze, nyugodtan lehet törvényeket hozni, még ezret. Az óvodában is nagy terveket szoktak szőni a gyerekek a világhódításra és utána... hazamennek.
De nem baj, idővel majd felosztják ezt a területet, ha már csődbe ment. -
"Én nem azt mondom, hogy nem lenne szép egy csupa becsületes és morális emberekkel teli világ."
Attól még baromi messze vagyunk. Sajnos."Én azt mondom, hogy hiába vagy jámbor, mint egy bárány, ha mindenki más farkas."
Ettől a kétbitességtől is baromi messze lennénk, akkor is, ha szabályozzuk az adathörcsögöket."az nem verseny, hogy mindenki más bármit csinálhat (néha utólag bocsánatot kérve), míg a saját cégeinek minden meg van tiltva. "
Az EU-s cégek az amcsi törvények szerint pl. amcsiban csinálhatják azt, amit azok, ezen logika alapján, és akkor nincs gond."'Azt értsd meg, hogy nem kérik az amcsi és kínai cégek az adatokat, hanem mindendképpen viszik. Nem felmentést kérnek, hanem nem tartják be az eu törvényeit. "
És akkor jobb, ha nincs is mi alapján felelősségre vonni őket? -
azbest
félisten
"Nem lehet, de azért elég sokat köszönhetsz annak, hogy valamikor, valakik tudnak/tudtak a pénzen túl is gondolkodni."
Én nem azt mondom, hogy nem lenne szép egy csupa becsületes és morális emberekkel teli világ.
Én azt mondom, hogy hiába vagy jámbor, mint egy bárány, ha mindenki más farkas. Az oroszlánnak magyarázhatsz, hogy finom a zöldség. És itt most az országokra, blokkokra gondolok.
Azt mondom, hogy az eu nagyon naív, ha így gondolkodik. Vagy lezárja a határokat és utópiát épít ki, ahol csak a falon belüliek viselkedése számít, vagy pedig kénytelen lesz megérteni, hogy az nem verseny, hogy mindenki más bármit csinálhat (néha utólag bocsánatot kérve), míg a saját cégeinek minden meg van tiltva. Más kérdés, hogy a lezárás semmilyen formában nem tud működni, mert sem a klíma, sem a szennyezés, sem a ballasztikus rakéták nem állnak meg a falak előtt. Jóreggelt, ez nem kívánságműsor, hanem ez a világ.Azt értsd meg, hogy nem kérik az amcsi és kínai cégek az adatokat, hanem mindendképpen viszik. Nem felmentést kérnek, hanem nem tartják be az eu törvényeit. Nem engedélyt kérnek, hanem elnézést utólag. A hírbéli esemény csak arról szól, hogy azt mondják, hagyjuk a színjátékot, ez van és ez lesz. És őszinte volt arról, hogy az eu cégek megszívják így.
-
Olvass vissza. Sok energiát ide már nem teszek.
"És íme az újabb benyögés érvek nélkül, úgyhogy akkor én is: szerintem igen, elszámol."
Akkor miről vitatkozol? Ha szerinted elszámol, akkor örülj neki, szerintem meg ezek gátlástalan alakok, és nagyjából ha tudnak, akkor state capture lesz, mint itthon, és ha bevételről van szó, akkor ugyanúgy fogják szipkázni és eladni saját állampolgáraik adatait is akárkinek, ahogy csak kedvük tartja. Aki pedig szóvá teszi, az megy a levesbe, mint ahogyan az utóbbi hetekben egy csomó szervezet. De ha szerinted Musk meg a többi majd nem alakítja magára a törvényeket, akkor felőlem, hihetsz benneA laposföldben is hisznek páran.
-
ben2
junior tag
"Azon már túl vagyunk, ha neked nem is tűnt fel
"
Akkor légyszi idézd már azokat a tényeket.
"Az is már a sokadik következmény volt
"
Valóban, addigra jó pár egymondatos benyögéseden túl voltunk már.
"A UK-t nem tudom, mi vezérli, de a jelenlegi US vezetés majd szerinted a saját állampolgárainak bármivel elszámol?
"
És íme az újabb benyögés érvek nélkül, úgyhogy akkor én is: szerintem igen, elszámol.
-
Nem lehet, de azért elég sokat köszönhetsz annak, hogy valamikor, valakik tudnak/tudtak a pénzen túl is gondolkodni. (Valószínűleg az életedet is.)
@ben2 : "Tehát nem cáfolod a "baromságokat" tényekkel és logikával"
Azon már túl vagyunk, ha neked nem is tűnt fel"Nem állítottam, hogy más lenne. Te kérted számon, "
Az is már a sokadik következmény volt"Az USA (és az UK) értelem szerűen úgy gondolkodik, hogy ők a saját állampolgáraiknak tartoznak elszámolással,"
A UK-t nem tudom, mi vezérli, de a jelenlegi US vezetés majd szerinted a saját állampolgárainak bármivel elszámol?
Nem kicsi a naivitás, de szerintem ne erőlködj tovább -
ben2
junior tag
"Azok nem az érveim, hanem a baromságra adott dummy válaszok
"
Tehát nem cáfolod a "baromságokat" tényekkel és logikával, hanem egymondatos benyögéssel elintézed, majd bedurculsz, ha a válasz is hasonló.
"Szoktam, csak nem fogadsz inputot
"
Input hiányában nehéz is lenne.
"Ja, nem tudtam, hogy az objektív igazságot nyilatkoztatod ki, hogy lenne már a te mondandód is más, mint vélemény?"
Nem állítottam, hogy más lenne. Te kérted számon, hogy miért csak egy nemmel reagáltam, így leírtam, hogy amíg tőmondatokban érvek nélkül kinyilatkozol, addig válaszolni sincs értelme szofisztikáltabban.
"Mivel Musk az elnök, így igen. Viszont azok alapján legalább valamennyire számonkérhető ő, vagy az USA. Vagy a cégek."
Az USA (és az UK) értelem szerűen úgy gondolkodik, hogy ők a saját állampolgáraiknak tartoznak elszámolással, nem az EU bürokráciának. Miért vállalnának tehát versenyképességi hátrányt okozó újabb bürokratikus terheket csak azért, hogy azokat más országok számonkérhessék rajtuk?
-
azbest
félisten
Moralizálásból nem lehet megélni, de van aki értékeli a színjátékot, amit művelnek közben.
De legalább őszintén nézünk éhenhalás közben majd
De mégegyszer: tetszik vagy nem tetszik, így működik a világ. Aki nem alkalmazkodik, azt felfalják a farkasok. Attól, hogy ezer hülye szabályt hoznak, meg még egyet, nem vagyunk előrébb. A meglévő szabályokat sem képesek betartatni a konkurenciával, csak a saját nyomorultjainkkal = versenyhátrány
-
"Nem érted az erőviszonyokat."
Értem, de azért nem lehet annyival elintézni, hogy ja, csináljanak a cégek, amit akarnak."most még jobban megéri kicsit engedni. Néhány dolgot európára testre szabni. "
De akkor végülis betartják valamilyen szinten.És én amúgy sem úgy vagyok, hogy a pénz minden. Számítson a morális oldala is. Szóval kösz, inkább ez.
-
azbest
félisten
"Azért elég nagy hiszti volt a Google, MS, Face... stb részéről, amikor belengettek nekik valami büntit, eddig mindnél."
csak mert úgy matekozták ki, hogy most még jobban megéri kicsit engedni. Néhány dolgot európára testre szabni. Vagy éppen kitiltani némelyik szolgáltatásból, hogy ne legyen sírás a használata kapcsán. És ez is évekig szokott tartani, mire egyáltalán bármi eredmény születik. Persze, hiszti = több évnyi időhúzás. Ja meg megígérni, hogy becsszó úgy lesz, aztán két hét múlva "elromlik" a rendszer véletlenül és újra kezdődik az egész.
Nem érted az erőviszonyokat. Csak a szócséplés megy, bohóckodás, de sosem fogják kitiltani egyik nagy céget sem. Minden újabb jogi bonyolítás elsősorban az európai cégek életét nehezíti meg mégjobban.
Mint az iskolában, amikor a rossz gyerekről lepereg a bünetés, de a rendes gyerekeknek kell mindig végighallgatni a szentbeszédeket és alkalmazkodni a szigorításokhoz. -
Azok nem az érveim, hanem a baromságra adott dummy válaszok
"Ha érdemi vitát akarsz, akkor először támaszd alá érvekkel az állításaidat"
Szoktam, csak nem fogadsz inputot"Az első mondatod eleve offtopik, a második pedig csak egy privát vélemény"
Ja, nem tudtam, hogy az objektív igazságot nyilatkoztatod ki, hogy lenne már a te mondandód is más, mint vélemény?"Ebben az esetben meg tök mindegy, hogy milyen nemzetközi szerződéseket írnak alá, vagy milyen bürokratikus szabályozást vezetnek be, mert azokat is a hajára kenheti mindenki."
Mivel Musk az elnök, így igen. Viszont azok alapján legalább valamennyire számonkérhető ő, vagy az USA. Vagy a cégek.Ilyen értetlen bandát b+
@Azbest :
""Ha nem teszi, akkor meg ki van szolgáltatva."
arról beszélek, hogy ez csak képmutatás. Valójában csak eu cégekre vonatkozik,"
Hát lesz szíves az EU érvényesíteni az akaratát, illetve ha nincs is szabályozás, akkor esélytelen azt betartatni"a külső cégek meg majd utólag elnézést kérnek, ha olyan kedvük van. "
Azért elég nagy hiszti volt a Google, MS, Face... stb részéről, amikor belengettek nekik valami büntit, eddig mindnél. -
azbest
félisten
"Ha nem teszi, akkor meg ki van szolgáltatva."
arról beszélek, hogy ez csak képmutatás. Valójában csak eu cégekre vonatkozik, de az euban nem az eu cégek vezetnek... ezért."Tiltani kellett volna azt a szolgáltatást a francba."
gyakorlatilag minden eu-n kívüli céget tilthatnál akkor, lehetne nagy eu tűzfal saját internettel. Csakhogy az eu le van maradva, mert évtizedek óta csak a saját cégeit akadályozza, a külső cégek meg majd utólag elnézést kérnek, ha olyan kedvük van. Nem merik tiltani a külföldi szolgáltatókt, árukat, mert lázadás lenne, de össze is omlana azonnal minden itt, mert ezernyi módon függ másoktól.
Majd, ha európa képes lesz egységes lenni, együtt szavazni vagy elismerni egy közös irányítószervezetet, akkor esetleg fel tud mutatni olyan erőt vagy fenyegetést, amivel ki tud kényszeríteni érdekeket.Mondjanak bármit, meséljenek bármit, továbbra is az erősebb kutya kapja a csontot.
-
ben2
junior tag
"Mert miért nem?
Tök mindegy, mit mondok, ha ennyi az érv."
Az eddigi érveid:
"Hogy mik vannak!"
"Van ez így. "Ebből feltételeztem, hogy ha eldöntendő kérdést tettél fel, arra az egyszavas válasz is megfelel.
Ha érdemi vitát akarsz, akkor először támaszd alá érvekkel az állításaidat és utána megvitathatjuk, hogy azok mennyiben állják meg a helyüket.Pl.
"Musk láthatólag a cégek érdekeit nézi, az egész DOGE arra megy ki, hogy aki beleszólt az ő cuccaiba, azt leépíti. Ezek a cégek érdekei."Az első mondatod eleve offtopik, a második pedig csak egy privát vélemény, hiszen se tényekkel, se logikával nem támasztottad alá.
Ezért az én véleményem meg az, hogy szerintem nem így van."Ha esetleg nem esett volna le, ezt a hajára kenheti mindenki, mert Marknak, Elonnak, stb., majd szabad lesz (ha még nem az) bármit. "
Ebben az esetben meg tök mindegy, hogy milyen nemzetközi szerződéseket írnak alá, vagy milyen bürokratikus szabályozást vezetnek be, mert azokat is a hajára kenheti mindenki.
-
Ha nem teszi, akkor meg ki van szolgáltatva. Szerintem inkább legyen kicsit kulturáltabb a világ. És pont ezért van az, hogy a világon nagyon nagy gazdaság az USA, meg erőlködik Kína, de az életszínvonal meg a várható élettartam valahogy Nyugat-Európában magasabb. Itt van munkajog, meg EÜ, stb.
"Mégpedig azért nincsen, mert a nemzetközi egyezmények nincsenek meg hozzá."
Tiltani kellett volna azt a szolgáltatást a francba.@ben2 : Mert miért nem?
Tök mindegy, mit mondok, ha ennyi az érv.
"A személyes adatok védelmét elég alaposan szabályozzák világszerte, ahogy a szerzői jog alá esőket is."
Ha esetleg nem esett volna le, ezt a hajára kenheti mindenki, mert Marknak, Elonnak, stb., maj dszabad lesz (ha még nem az) bármit. És a GDPR pont ennek a szabályozásnak a része, hátha leesik.@E.Kaufmann : Valahogy így, de sajnos nincs "a többi". Mint kiderült, minden adat személyes. A szerencsétlen hirdetési azonosító is.
-
E.Kaufmann
veterán
Egyben kellene összefognia EU-nak USA-nak meg mindenki másnak. Anonimizált egészségügyi adatok (kórtörténet, kezelések, kimenetel). Én arra nem sajnálnám a sok áramot, ha legalább pontosabb diagnózist kapnánk (ha új gyógymódokat nem is feltétlen). A felesleges körök mellőzése és a gyorsabb felismerés sok életet mentene.
A többiben meg had menjen a verseny, dolgozzanak meg a cégek a pénzükért. -
Raysen623
addikt
Ha valami nem tetszik az új amcsi vezetésnek, akkor kívül tágasabb. Ezernyi jogi perpatvart fog nekik okozni még a túl gyors AI fejlesztés, de ugye addig nem látnak és jelenleg nem is érdekli őket. Európa inkább előbb gondolkodjon egyet, utána lépjen. A túl gyors fejlődés is csak háborúkat, meg válságos időket hozott eddig a történelemben.
-
ben2
junior tag
"Szerinted az amcsi techcégeknek ez nem egy és ugyanaz? "
Nem.
"Nyilván nem azért mondta, mert ő meg szeretné, ha a saját cégeik szabadon rabolhatnák az adatokat mindenhonnan
"
Hogy szerinted vagy szerintem miért mondta, az irreleváns.
"Ahogy csak akarja, de az sem járja, hogy a vadnyugati adatrablást for no reason akárhol csinálhassák. "
A személyes adatok védelmét elég alaposan szabályozzák világszerte, ahogy a szerzői jog alá esőket is.
-
azbest
félisten
mindig hátrányban lesz európa, mert a saját cégeit megbéklyózza.
Az amcsi és kínai cégek meg néha fizetnek némi büntetést, ha már nagyon hangos a sírás, de senkinek az adatvédelmi panaszát nem lehet érvényesíteni feléjük európából.Hiába hozott arra törvényt az eu, hogy a gdpr vonatkozik mindenkire, aki eu területről felhasználót enged a szolgáltatásába, mert nincs jogi fennhatósága felette. Mégpedig azért nincsen, mert a nemzetközi egyezmények nincsenek meg hozzá. Amik voltak, azokat jogosan megsemmisítették, mert képmutatóak voltak, csak papíron léteztek, de nem működtek.
A külföldi cégek meg az egész világon szerzett pénzükkel lehengerlik a megkötött lábú, bekötött szemű eu cégeket és néha ideszórnak bocsika címszóval egy kis morzsát, hogy az itteni politikusok elégedetten megveregessék a saját vállukat, hogy milyen okosak a tuti törvényeikkel.
Ez eddig is így ment. Most csak arról van szó, hogy nyíltan kimondják.
-
"Az egyeztetés megtörtént, csak a végén nem értettek egyet."
Van ez így."Az ugye megvan, hogy ez nem egy (újabb) Musk, DOGE topik, hanem az AI nemzetközi szabályozásáról szól?"
Szerinted az amcsi techcégeknek ez nem egy és ugyanaz?" Vance azt is elmondta, hogy első sorban azért, mert az EU agyrém módon túlbürokratizálja a tech szektort,"
Nyilván nem azért mondta, mert ő meg szeretné, ha a saját cégeik szabadon rabolhatnák az adatokat mindenhonnan"Hogy aztán az USA milyen belső érdekek mentén szabályozza otthon az AI fejlesztést"
Ahogy csak akarja, de az sem járja, hogy a vadnyugati adatrablást for no reason akárhol csinálhassák. -
Darmol
senior tag
Trampli egyáltalán nem ostoba, sőt nagyon is okos.
Sokak számára azért érthetetlenek a lépései mert elhiszik azt, hogy bármi más érdekli saját magán (és a szűk családján) kívül. Nem csak az EU érdekei nincsenek rá hatással, de az USA politikai érdekei sem. Pl. nálunk is nagyon sok ember elhiszi, hogy a mindenkori kormánypárt vezetői bármikor is foglalkoztak az ország (és én az országon alapvetően a lakosságot értem, azokat akik itt élnek szűk tízmillióan) érdekeivel. -
ben2
junior tag
"Viszont szerintem annak van értelme, ha egyeztetnek, nem duzzognak."
Az egyeztetés megtörtént, csak a végén nem értettek egyet.
"LOL. Tutira nem. Musk láthatólag a cégek érdekeit nézi, az egész DOGE arra megy ki, hogy aki beleszólt az ő cuccaiba, azt leépíti. Ezek a cégek érdekei."Az ugye megvan, hogy ez nem egy (újabb) Musk, DOGE topik, hanem az AI nemzetközi szabályozásáról szól?
Az USA (és UK) közölte, hogy köszöni szépen, de nem szeretné, ha az ő AI fejlesztéseik szabályozásába más országok is beleütnék az orrukat. Vance azt is elmondta, hogy első sorban azért, mert az EU agyrém módon túlbürokratizálja a tech szektort, ami önsorsrontó módon nehezíti a fejlesztéseket egy rendkívül kompetitív környezetben. Ha az EU-nak ez jó, akkor lelke rajta, de csinálja nélkülük.
Hogy aztán az USA milyen belső érdekek mentén szabályozza otthon az AI fejlesztést az egy másik történet, amit az USA cégek, politika, társadalom majd lemeccselnek egymás között. -
azbest
félisten
az biztos, hogy modernizálásra az usának is szüksége van.
Kegyetlenül vicces, hogy egy kőbánya alagútrendszerében 700 ember dolgoz fel havi 10 ezer állami dolgozós nyugdíjkalkulációt, papíron, kézről kézre adva '87 óta képtelenek digitalizálni a rendszert. Bitcoin helyett papírt bányásznak
Kb egy ember napi 1 ügyfelet tud kiszolgálni, plusz a többi személyzet
Mondjuk ez is emlékeztet a magyarra
Minél több részlet derül ki, annál több dolog emlékeztet rá, csak ezerszeres nagyságrendben.
-
"Mert nem írták alá. A téma pedig pont az, hogy miért nem."
Szerintem ő bajuk."Szvsz ebben az esetben az EU-nak nagyobb szüksége lesz a technológiára, mint az USA AI cégeknek az EU piacra."
Meglátjuk. Viszont szerintem annak van értelme, ha egyeztetnek, nem duzzognak. Ha nem működnek együtt, a kínaiak mindenki alá mennek árban, és fölé kémkedésben. De ez nem jelenti azt, hogy még jobban ki kell szolgáltatni magunkat a techcégeknek, így is túl nagy a befolyásuk."Az USA érdekei, amibe bele tartozik az összes USA AI cég Altmannal, Elonnal, Microsofttal "
LOL. Tutira nem. Musk láthatólag a cégek érdekeit nézi, az egész DOGE arra megy ki, hogy aki beleszólt az ő cuccaiba, azt leépíti. Ezek a cégek érdekei. -
ben2
junior tag
"Látod, nem kötelező."
Mert nem írták alá. A téma pedig pont az, hogy miért nem.
"Hogy mik vannak!"
Bezony. Szvsz ebben az esetben az EU-nak nagyobb szüksége lesz a technológiára, mint az USA AI cégeknek az EU piacra.
"Ezt kérdeztem fentebb, ha esetleg. Azok a saját érdekei, vagy valami Eloné, vagy másvalakié?"Az USA érdekei, amibe bele tartozik az összes USA AI cég Altmannal, Elonnal, Microsofttal együtt. Ami viszont nem tartozik bele, az az EU, Kína és a többi aláíró ország.
-
azbest
félisten
majd szóljatok, hogy európában milyen adatokból tanítanak AI-t, majd az AI mire lesz használható. De addigra nyugdíjas leszek, mert több évtizedbe fog telni az engedélyeztetési eljárás.
-
"A nemzetközi egyezmény, amit végül nem írtak alá."
Látod, nem kötelező."Ha pedig az EU-nak kell a technológia, akkor oldja meg a szabályozást. A nagy kérdés - mint általában - hogy kinek van nagyobb szüksége a másikra."
Hogy mik vannak!"Senki sem mondta, hogy az USA nem akarja szabályozni a dolgokat, csak éppen a saját érdekei alapján."
Ezt kérdeztem fentebb, ha esetleg. Azok a saját érdekei, vagy valami Eloné, vagy másvalakié? -
ben2
junior tag
"Ki mondta, hogy nekik be kell építeni?"
A nemzetközi egyezmény, amit végül nem írtak alá.
"Az EU szabályozást nem kötelező betartani, de ha kell a piac, akkor oldják meg. "
Ha pedig az EU-nak kell a technológia, akkor oldja meg a szabályozást. A nagy kérdés - mint általában - hogy kinek van nagyobb szüksége a másikra.
"Az meg még mindig kérdés, hogy mitől jobb az USA-nak, ha nem szabályozza a magának a dolgokat, hanem engedi a techcégeket garázdálkodni."
Senki sem mondta, hogy az USA nem akarja szabályozni a dolgokat, csak éppen a saját érdekei alapján.
-
"Miért lenne jobb az amerikai államnak és az adófizetőknek, ha az USA AI szabályozásába más országok által meghatározott bürokratikus akadályokat építenének?"
Ki mondta, hogy nekik be kell építeni?
Az EU szabályozást nem kötelező betartani, de ha kell a piac, akkor oldják meg.Az meg még mindig kérdés, hogy mitől jobb az USA-nak, ha nem szabályozza a magának a dolgokat, hanem engedi a techcégeket garázdálkodni.
"Pl. hogy milyen érdekek húzódnak meg az egyes szavazatok mögött."
Azok általában nem a szavazatok mögött húzódnak meg, és elég nyilvánvalóak szoktak lenni. Annyira, hogy nyilvánosan meg is írják elemzők. -
ben2
junior tag
"Az amerikai állam meg az adófizetők. Nekik ez biztos jó?"
Miért lenne jobb az amerikai államnak és az adófizetőknek, ha az USA AI szabályozásába más országok által meghatározott bürokratikus akadályokat építenének?
"Mi nem átlátható azon, hogy nyilvános szavazás van, és nyilvánosan olvashatóak a döntések, stb?"
Pl. hogy milyen érdekek húzódnak meg az egyes szavazatok mögött.
-
"
Mármint mi? Az USA saját techcégei? Vagy az érdekeik?"
Az amerikai állam meg az adófizetők. Nekik ez biztos jó? Mert jelenleg úgy néz ki, hogy Musk bármit bedönthet egy utasítással. Megszavazták"Ez ugye attól függ, hogy mit értünk átláthatóság alatt. A döntéshozatal minden, csak nem átlátható."
Mi nem átlátható azon, hogy nyilvános szavazás van, és nyilvánosan olvashatóak a döntések, stb? -
ben2
junior tag
"OK, akkor ha az USA a saját techcégei érdekeit veszi figyelembe, akkor hol is vannak...?"
Mármint mi? Az USA saját techcégei? Vagy az érdekeik?
"Az EU szabályozásai a végén igencsak átláthatóak, és pl. a GDPR-ben sem látok lobbiérdekeket - még ha a végeredmény olyan is, amilyen."
Ez ugye attól függ, hogy mit értünk átláthatóság alatt. A döntéshozatal minden, csak nem átlátható.
-
OK, akkor ha az USA a saját techcégei érdekeit veszi figyelembe, akkor hol is vannak...?
"A versenyelőny az, hogy ha nem egy bürokratikus vízfej X+1 ország átláthatatlan lobbiérdekei mentén szabályoz"
Az EU szabályozásai a végén igencsak átláthatóak, és pl. a GDPR-ben sem látok lobbiérdekeket - még ha a végeredmény olyan is, amilyen. -
Necroman_Mk2
őstag
válasz
WayneGace #10 üzenetére
Alárendelt gyarmatként maximum az orosz propagandában viselkedik, mert nem ők tudták kiterjeszteni a gyarmatizáló dominanciát, és ezt nem bírja el a büszkeségük. Az USA és Európa inkább szövetségesek, bár Trump most eléggé kikezdi ezt (számára is nagy károkkal).
#15 Alaaf Pi Én Angliát is Európának veszem.
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz
Necroman_Mk2 #9 üzenetére
Az elsö ipari forradalom Angliában zajlott, a kontinensre a második hulláma érkezett. ddigra már fejlettebb gözgépekkel.
-
-
ben2
junior tag
A britek pont arra hivatkoznak, hogy mivel nem köti őket az EU szabályozás, maguk dönthetik el (önállóan) AI kérdésben, hogy hol húzzák meg a hatékonyság és a biztonság között azt a bizonyos vékony vonalat. Így aztán - akárcsak az USA - nyilván hülyék lennének önként lemondani a versenyelőnyükről.
-
válasz
Necroman_Mk2 #9 üzenetére
Ja, meg szabályokat kell betartani, az rósz
@WayneGace : Szerintem pislognának bután, ha olyan világban élnének, amit a neokonzervatívok elképzelnek
-
Necroman_Mk2
őstag
"Vance a beszéde után rögtön távozott, az utána következő Ursula von der Leyent és Emmanuel Macront nem hallgatta meg, csak később beszélt velük személyesen."
Valamiért nem lepődtem meg ezen a reakcióján...
#3 hcl Meg hát ugye a techcégeknek ez extra költség a kb. félmilliárdos Európai piac elérése érdekében, amiket drága fejelsztésekre kell fordítaniuk, ezért nem tudnak a vezetők még egy extravagáns órát venne. Brühühü...
#6 gabor7th Rég voltam történelem órán, de emlékeim alapján az első ipari forradalom főként Nyugat-Európában zajlott.
-
GreatL
őstag
Cenzúrátlanítanak mindent, az oroszok meg a kínaiak röhögnek a markukba és küldik a friss dezinformációkat mindenről. Nekik egy ostoba Amerikai Egyesült Államok óriási ajándék.
-
gabor7th
addikt
" rengeteg szabályozásuk (és az AI Act) megbéníthatja az AI-t és annak fejlesztését."
Igazából ez jól is jöhet Európának, ha lemarad. Az első ipari forradalomról is lemaradt a kontinens és ez azt eredményezte, hogy sokkal jobb, kiforrottabb technológiák terjedtek amikor a második ipari forradalamban már benne volt. Nagy-Brtinniában meg lassította a régi technológia az újabb elterjedését.
Hasonló volt az internet elterjedése. Bizonyos helyeken - talán még ma is - ahol azt hinnéd, a leggyorsabb internetje van mindenkinek igazából csiga lassú, mert ahol korán elterjedt, ott a lassabb technológia épült ki, míg a helyek amik "lemaradtak" kapták a sokkal gyosabb netet.
Most is Európa "lemarad", de pont most nemrég derült ki, hogy el lehet érni amit a Nyugat elért sokkal olcsóbban és energiatakarékosabban. Amerikában kiépülhet az ezerszer pazarlóbb rendszer, a "lemaradt" Európában meg sokkal olcsóbb és hatékonyabb AI terjedhet majd el.
-
ddekany
veterán
Mint ahogy Kína, Oroszország is nyomul. Csak USA volt eddig jobb választás, lényegében mert ott jobban működik a "checks and balances" mint a másik kettőben, szóval kevésbé(!) csinálnak vad/embertelen dolgokat (plusz lásd pl. ott lakók jogait). Na, ezt most megszüntetik, lesz valami Oroszország-szerű papíron demokrácia, és a nép fele tapsol is hozzá...
Érdekes lesz. Hogy amiatt az EU összeszedje magát... persze, az lenne a jó, de annyi erősen különböző háttérű ország van itt, akik jelentős önállóságot akarnak, hát nem tudom mi erre az esély gyakorlatban. Erővel lehet persze szokmindent egyesíteni, de hát annak meg tudjuk a hátulütőit. Szvsz eléggé így járás van.
-
"AI legyen mentes az ideológiai elfogultságoktól,"
Ja, csak amiket szerintük "cenzúráztak", azt nem azért, mert ideológiailag nem tetszik, hanem mert akkora marhaság, hogy nem fér el egy nagyobb storage-ra se. Szóval inkább az a bajuk, hogy nem terjeszthetnek dezinformációt meg fake news-t." a CCTV-től az 5G-ig mindenhol ismerjük az olcsó technológiát, aminél remek az ár és exportálják. "
És backdoor van rajta -
miqlas
őstag
... ahogy a dolgok mostanában alakulnak - ruszkik, most ez az elmeroggyant Trumplee - lehet, hogy nem kell megvárnunk egy aszteroidát, hogy jöjjön egy reset!
-
törölt tag
Tehát az USA bejelentkezett az európai adatokért..
Ezután az USA és Nagy-Britannia nem írták alá a csúcs vállalását, miszerint az AI legyen nyitott, etikus, biztonságos és inkluzív.
A briteknek volt valaha is önálló gondolatuka brexitet kivéve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
it A párizsi AI-világcsúcs alkalmából először még hangzatos bejelentéseket tett a francia elnök, majd jött a hidegzuhany az amerikai alelnöktől.
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NBA és kosárlabda topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest