Új hozzászólás Aktív témák
-
OTIS_
tag
válasz
Bekre Pál #148 üzenetére
Hát igen, meg akkor már jobban is fog kinézni, de én nem érzem magam elég kreatívnak ahhoz, hogy nekiálljak vagdosni, a fúrás biztonságosabbnak tűnik, bár nembiztos, mert lehet ott is, hogy megfeszül a fúró és összetekeri azt a vékony lemezt, akkor jön a B terv miszerint kivágjuk
-
OTIS_
tag
válasz
Bekre Pál #138 üzenetére
Igazándiból nekem se, annyit hallottam, hogyha földközelben van a géped, és a frontventi is elég alacsonyan van, akkor 1 hét alatt fél centis porréteget letud pakolni a hardverekre, de ezt sem tökéletesen megbízható forrásból hallottam, szal nálam egyenlőre pletykaszinten van
.
-
OTIS_
tag
Szerintem azért, mert mindenképpen szerettek volna valami dizájnos ventit a ház elejére, hiszen jól látható helyen van, így nagyon sokat dobhat a ház kinézetén.
Viszont, hogyha dizájnos ventit raktak volna az elejére, teljesítményben alulmarad volna, és a tesztekben nem sok jót mondtak volna a házről, és annak felesleges frontventiéről, így viszont az is boldog aki jól hűtött házat akart, meg az is aki szépetA 14 centis venti szobahőmérsékleten tartja a 120 as vinyómat, még 30 perc folyamatos másolás után is, szal szerintem jól megoldották.
-
OTIS_
tag
Szerintem összetévesztetted a légcsavarral, ami a jr meg a II es elején is van, az ugyanis nem ventillátor, legalábbis motor nem hajtja
. Ha szétszeded (én egyből nekiestem mikor megvettem, ilyen vagyok
) akkor látszik, hogy mögötte van egy sima mezei 14 cm es venti ami hajtja a saját légáramjával az előtte lévő soklapátos légcsavart, maga a légcsavar csak dísz, az egyébként szerintem se néz ki 14 esnek
Ha minderről tudsz, akkor bocsi és valamelyikünknek rossz a szeme
-
OTIS_
tag
Specification:
Material SECC 0.6mm
Motherboard ATX / Micro ATX
Drive Bay 4 x 5.25'' / 1 x 3.5'' / 6 x Hidden
Cooling System
(with fan controller)
Front 1 x 14cm fan with quad blue LEDs
Speed: 650~1500 RPM
Air Flow: 68.37 CFM (MAX)
Noise: 17.8~34.72dB(A)
Side 1 x 25cm fan
Speed: 550~1000 RPM
Air Flow: 90.97~162.82 CFM (MAX)
Noise: 19.54~35.28 dB(A)
Expansion Slot 7
Front I/O Port IEEE1394 / 2 x USB2.0 / Mic+Earphone
Chassis Dimensions 440mm (D) x 430mm (H) x 200mm (W)
Nagyon tetszik, hogy gyárilag adnak hozzá ventiszabályozót
És a turbina CFM je is odabasz, én amilyen tunningőrültvagyok biztos maxon járatnám, a 12 es ventimnek ami a hátuljában van annak van 55 CFM 1200 es fordulaton, szal ha a turbinának nincs nagyobb hangja mint annak, akkor jobb a nagyobb átmérő, lapátok...
Viszont egyáltalán nemvagyok biztos benne hogy nem hangosabb 2x a 12 esnél
Szerk.: A turbinán, meg a ventiszabályzón kívül semmit nem változtattak a II -es szérián, kiváncsi leszek az árára.
[Szerkesztve] -
OTIS_
tag
Yamshee nem akadt még valaki aki letesztelné az új AeroCoolt?
-
OTIS_
tag
Ez az amire én is kíváncsi vagyok, mert elvileg egy ekkora ventinél már alacsonyabb fordulaton is akkor huzat van, hogy zajos, nemhinném hogy 2000 -n forog mint a 8 centis ventijeim
A kérdés az, hogy van e értelme (ez most jutott eszembe) ennek tehát ,hogy nagyobb lapátokkal lehet e jobb légszállítás/hangerő arányt elérni mint pl 12 es ventikkel, mert ha helyes az elméletem (miszerint max 500 on foroghat, hogy ne szippantsa be a mellette levő monitort
) akkor tulajdonképp pont annyit ér mintha az én házam oldalára raknék 2 db 12 es ventit és azokat járatnám 1200n mondjuk, zajszint meg kb azonos. Valami szakértő segíthetne
[Szerkesztve] -
OTIS_
tag
Vazz egymaga hidegentartja a rendszert, bármiféle huzat meg egyéb ventik nélkül, nagyon odbaszós lehet! Szerintem egy kisebb szobaventinek simán elmenne, de azok hangosak (gondolom az rpm miatt) kiváncsi lennék ez mennyin forog és mennyi levegőt szállít.
Plexisben meg biztos azért nincs, mert nembírná el a plexi a súlyt -
OTIS_
tag
Na várj! Az a bazi nagy légcsavar forog egyáltalán benne? Csak mert én mikor elősször megláttam az Aeroengine II t akkor azthittem hogy elől ebben a nagy légcsavarban van a motor, aztán nemkicsit meglepődtem...
Egyébként most jut eszembe hogy nem is biztos hogy jólenne a lehendő vízhűtésemhez, mert úgyterveztem hogy a dualradit a mostaniban úgy fogom hűteni hogy a két oldallapra szerelhető ventivel, de nemvagyok benne biztos hogy működne ezzel a ''turbinálval'' is a dolog.Ja és bocsi hogy így rádrivalltam, csak nagyon megtetszett hirtelen az a ház
-
OTIS_
tag
4 pines mind2 nek, asszem úgy van megoldva, hogy bedugod ezt pl a cdromban, aztán a venti 4 pines csatlakozójába beletudod tolni a tápcsatit, és így ''lopja'' a feszt a meghajtótól, de én nem így csináltam, én simán rádugtam egy tápcsatira és hadd menjen, úgyis van 8 darab felesleges
, ja és a lényeg haveromnak tavaly így sült ki egy 40GB s maxtor, hogy rádugott vmi ledeket vagy nemis tudom mit...
Én biztos az Armort vettem volna, ha van elég pénzem -
OTIS_
tag
Ajtó csak nálam kaksi, de basznak kicserélni, javítani...
Első venti meg gyárilag olyan tegellyel jön ki, hogy ferdén forogjon, tehát hogyha megnézzük a ventilapátokat akkor azt látjuk hogy nem alkotnak forgástestet, egyszerűen megvan hajíltva a tengely sztem, de hogy minek... -
OTIS_
tag
Na akkor mégis normális vagyok
Azthittem tök egyértelmű hogy kintre kell szerelni, én meg beszereltem
Nekem ennyire azért nem tetszett, én 2 hónapig keresgéltem mire megtaláltam, árérték arányban iszonyat jó ház sztem, mert ami hasonlóan jól felvan szerelve ventikkel, meg plexivel stb az a TT armor ja, ami viszont 40 körül van mindenhol, és olyat nagyon nemakartam venni, mert abból már veszek pár hét múlva vízhűtést, amit ha belecuppantok az új házba, 445x jobb lesz mint magában egy TT armor.
-
OTIS_
tag
Nagyon cool a verda valóban, én nem vagyok modder, nem nagyon érdekel csak a jó szellőzése miatt vettem (imádom hogy lehet bele pakolni a ventiket
) , de a tiéd pl tetszik.
Ez a ''becsüld meg az új házadat kisfiam mert tiéd az első az országban'' jó marketing szövegnek tűnik, majd én is alkalmazom
Még mindig nemtudom elhinni, hogy a ventit ilyen hülyén tervezték meg, de mind1...
Ja meg a másik, hogy én pl belülre raktam a ventiket, nem is gondoltam rá hogy kivűl lehetnéne, majd kipróbálom, hátha jobban áramlik úgy a levegő ha kívülre rakom őket, bár elméletileg max halkabbnak kéne lennie, vki aki ért hozzá majd elmondja.
Te mennyiért vetted és hol? -
OTIS_
tag
Hát nem is tudom. Nekem szemből is látszik, hogy nem egyenes a tengelye, de ha neked is csinálja, akkor lehet benne valami, valszeg egyszerűen valami hülye tervező hitte magáról biztos hogy nagyon egyedit alkot, bár sikerült is neki...
És az ajtóddal mi a helyzet? Neked csúkódik rendesen mindkettő? -
OTIS_
tag
Cegléden vettem a Firststep nevű boltban, de lehet kapni a computermode ban is.[link]
[link] Én ezen a két helyen láttam, a frontventinek szerintem egyáltalán nincs hangja (1000 rpm), ugynilyen a hátsó 12 es is. Nálam amit hallani lehet a 2000 en forgó 8 centisek, meg a procihűtő, de még azoknak is ''elfolytottabb'' a hangja mint az előző kodegány házamnak
Én pl kiskerarak.hu n néztem és ott nemtaláltam ilyen házat, pedig elég sok bolt van kilistázva náluk...
És kinek van még ilyen háza? Valaki elmondhatná már, hogy neki jó e a venti, ajtók -
OTIS_
tag
-
OTIS_
tag
Okés, köszi előre is! Próbáltam feszegetni azt a pöcköt, ami ''befogja'' az ajtót, de nekem nem nagyon akart mozogni, bár lehet túl gyengén csináltam /garis még.../
Én is olvastam vmi tesztet computermode.hu n, és ott írták is asszem, hogy mágneses...
Lehet drágább lett volna, vagy lehet a mágnes kifüstölte volna a vinyókat -
OTIS_
tag
Tudom pici részlet, de ha már ennyit fizetek egy ''fémdarabért'' ami ráadásul új, akkor legyen minimum tökéletes
Szóval az első két ajtócska közül az egyik (bal odali szemből) ha alaphelyzetbe állítom, tehát becsukom, akkor szépen bepattan valami kis mechanikával, a másik viszont nem csinál semmit, tehát nem tartja semmi, csak ott ''lengedezik a szélben''...
Erre is aztmondták, hogy hagyjam őket békén valaki mondja, hogy neki tökéletes a venti meg az ajtó és visszamehetek lenyomni a torkukon a házukat!! -
OTIS_
tag
Hali mindneki!
Tegnap lettem egy Aeroengine 2 boldog tulajdonosa, mikor összeraktam a rendszert akkor tűnt fel, hogy 8 as van az első venti légáramlata által hajtott ''soklapátos'' légcsavarban, vagyis annak a tengelyében, mikor visszavittem a boltba hogy cseréljék le, vagy javítsák annyit mondtak hogy ezek gyárilag ilyenek, mert ha ''ferdén'' forog a légcsavar akkor jobban látszik hogy valóban forog, mert egyébként nem látszik... És hogy ezek gyárilag így jönnek ki...
Kérek mindenkit minnél hamarabb írja le ő tapasztalt e ilyet, mert lassan lejár az 1 hét cseregari vagy mi.
Előre is köszi!
Üdv: OTIS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest