Hirdetés

Aktív témák

törölt tag

válasz zsigus #1 üzenetére

Van már egy ilyen topic: Milyen modemet? [ADSL]

Az, hogy nem igazán látogatott csak annyit jelent, hogy nincs igény rá. Szóval emiatt felesleges még egy topicot nyitni, ez sem lesz látogatottabb.

Úgyhogy be is zártam.

• zsigus

őstag

Sziasztok!

Volt már 1-2 próbálkozás az Annex témában, de az első hsz után nem is élt tovább, vagyis válasz nem érkezett. (remélem itt legalább a válszig eljutunk)
    Ezért nyitottam ezt a topikot.
    Mo.-on van választék bőven az internet szolgáltatók között, de sok helyen olvastam azt, hogy bizonyos modemek nem passzolnak a szolgáltatókhoz. És a support sem a legjobb valljuk be a szolgáltatóknál, mert akkor nem lenne ennyi helyen ez a téma. És sokan nincsenek tisztában azzal, hogy nem mindegy milyen modemet vesznek, mert többféle szabvány van.

Itt jön a képbe az Annex, ebből az ADSL1-hez az Annex A-s szabványt használták, az ADSL 2 és ADSL2+-hoz viszont többféle is van belőle ha jól tudom: [ADSL Wiki]
    Annex A: Analóg telefonvonalhoz, ADSL első változata
    Annex B: ISDN, ADSL2 vagy ADSL2+
    Plusz még Annex: J, L, M ADSL2 vagy 2+

Kérdés: az ADSL2 vagy ADSL2+ modemek mindegyike tud-e Annex B-t (gyári FW-el) vagy nem mindegy melyiket vesszük, melyik szolg.-hoz.
    Nekem T-s ADSL-em van, és ha jól tudom ehhez Annex B-s modem kell, vagy AR7-et is támogató univerzális.

Addig már eljutottam, hogy az Annex B NEM! kompatibilis az A-val (visszafelé nem tudom), de ez ha jól tudom FW-el javítható kérdés, hogy a gyártó ad e ilyet.

Most szándékozom modemet venni ezért tanácsot kérnék. Egy TP-Link Modem-Router-t szeretnék vásárolni, és több helyen láttam belőle Annex B-s változatot de a hivatalos TP-Link.com-on csak Annex A-s FW van az egyik típushoz: [TD-W8101G]
    A másikhoz pedig nincs írva semmilyen Annex: [TD-W8901G]
    Ennek ellenére több helyen is fel van tüntetve, hogy Ann. B-s pl:[link], szóval jó lesz-e nekem ez vagy nem?
    Lehetséges, hogy csak az EU-ba hozott ilyen változatot a TP-link és ezért nem szerepel a Global oldalon, hogy támogatná az előbb említett szabványt?
    Vagy a boltok írják ki rosszul, vagy esetleg nem hivatalos FW van rajta?

1000 köszönet a válaszért :R , fontos lenne, mert nem szeretnék mellé lőni, és ezreket kiadni feleslegesen.

Aktív témák