- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
válasz
delta9 #19240 üzenetére
még mindig elbeszélünk egymás mellett, vagy félreérted, vagy nem fogalmaztam érthetően.
nem a 2 kijelző különbözősége miatti különbséget látom, tudom, az milyen, hanem, teljesen más színek, árnyalatok...
de közben rájöttem, utánaolvastam. a 2 gépen 2 különböző munka színtér volt beállítva a PS-ben, így először az"export" gépről Convert to Profile ("import" gép színtérbe), utána oké. most már ugyanaz a beállítás mindenhol, de így tudom, ha különbözőben dolgozom, akkor mit tegyek, hogy folytatni tudjam.
nem mellesleg nem azért, mert nekem nem számít az egész, hanem mert a színekkel nem foglalkoztam, amíg retusáltam, az az utolsó, külföldön voltam, velem volt a laptop, dolgozgattam vele, most meg befejezném. ennyi, nem kell találgatni tovább.Tehát mikor a notin bizgerált file-t átvitted a pc-re, más színeket látátl, ugynakkor azt is írtad: "nem vártam, hogy ugyanazt lássam" (akkor jó, nincs elvárás, nincs probléma
)
szurkálni könnyű, megint csak mondom. egyszerűen félreértetted ( fogjuk rá
). ha nem lenne elvárás, nem ba***nék ezzel ennyit, nem?
részemről lezártam a témát. -
general
addikt
válasz
delta9 #19231 üzenetére
nem vártam, hogy ugyanazt lássam , ezzel kezdtem..
azzal volt a gondom, hogy egyik gépről átvittem egy PSD fájlt a másikra, és akkor változtak meg a színek. ezért kérdeztem, mi legyen a beállítás. azt is értem, hogy ha mások a beállítások, nem fog passzolni, ezért kérdeztem - ismételten - hogy mi legyen a beállítás!erre kaptam válaszul, hogy úgyis kezdő vagy, hagyd a gyárin... ezzel el is lehetne intézni, csak én ennél többet szeretnék tudni. de majd megveszem a könyvet, abban le van írva. köszönöm azoknak, akik segítettek!
tisztelt BonFire, amilyen az adjisten, olyan a fogadjisten, ahogyan mondják. nem akarok megbántani senkit, de engem sem kell egyből lekezelni, mert egyáltalán nem ismersz. 3-4 mondatból ne ítélj meg, ha kérhetem, és akkor abba is hagyom! a magyar fórum megjegyzésem pedig tartom, sajnos sokszor találkozom lekezelő válaszokkal mindenfelé.
-
Maxtreme
addikt
válasz
delta9 #18821 üzenetére
Látom nem sikerült teljesen dekódolni a mondanivalóm
Akkor még egyszer hogy világos legyen.
NEM azzal van baj hogy pénzt kér, HANEM a hangnemmel ahogyan azt közölni próbálja.Példára levezetve: -ha már midenképp példázgatni akarunk
Bemész egy nagy gyárnak egy bizonyos csarnokába abba a gyárba, ahová már évek óta jársz (de abban a csarnokban először) és kérsz mondjuk a vízvezeték szerelőkről 5db méretre vágott tömítést, szívességből.
A verzió (ami itt is történt) finoman szólva elküldenek a k*rva anyádba.
B verzió emberi hangnemben, emberekhez méltóan közlik hogy persze, ennyi és ennyibe kerül.
(..esetleges c verzió hogy minden szó nélkül csinálnak és adnak.)Az A verzióra az ember max a középső ujját mutatja fel, a B esetén pedig megkérdi hogy rendben, mennyi az annyi?
Szerinted nem így van?
De részemről befejeztem a témát, nem is tudom miért vagyok meglepve, Magyarok vagyunk.
-
*Ropi*
félisten
válasz
delta9 #18062 üzenetére
Leírtam neki privátban kb. ugyanezt.
Én egy dolgot kérdeznék az ismerősétől: ennyire nem becsüli a saját munkáját (idejét, energiáját, kreativitását), hogy nem kéri meg az árát? Már, ha nem rögtön az esküvő végén DVD-re írva adja át a képeket utómunka nélkül.
Egy esküvő legkönnyebb része a fotózás, utána még jön 8-10x annyi utómunka, fotókönyv tervezés, stb...Tehát durván 100 óra munkát 5000 Ft-ért csinál? Ilyen órabérért mehetne betonozni is: a fizikai megterhelés ugyanannyi, viszont kevesebb stresszel jár.
-
kuyarashi
őstag
válasz
delta9 #15981 üzenetére
Off.
58% az ár, mivel 50x kerül annyiba a mobilnet. Nézzünk adatforgalmat is. De oké, akkor is alábecsültem, beismerem.
Nagyon elkanyarodtunk viszont az eredeti kérdésemtől, ami teljesen figyelmen kívül maradt, de mindegy is.
Egyébként -ha már úgyis off topic-, tablet is egy vicc. -
ViZion
félisten
válasz
delta9 #15925 üzenetére
Sajna ez az elfogadott. Szegény kedvesemet "törtem össze", lelkesen nézte a fotós pályázatokat, én meg ráböktem ezekre a részekre... Azóta Ő is csak a kiírást nézi...
Gondolj bele: legyen pár díj, mondjuk 500.000- 1 M Ft értékben.
Neveznek pl. 1000-en, 3-4 képpel, abból 50% kuka, 30 elmegy, 15 jó és 5 kiváló. Ha csak ezt nézzük is van nekik 2-500 db jó képük, amit pl. reklámban valamikor elsüthetnek, akár többször is...
Akkor mibe is került egy kép?
Dettó a logók, címkék. Ha egy az egyben nem is eladható, de ötletnek, inspirációnak már jók. Egy ilyen címketerv 4-5 fajta borra alaphangon is 50 k, de ez még haveri alapon. Cégek a többszörösét kifizetik és boldogok, hogy XY designcég milyen jót kitalált -
BonFire
veterán
válasz
delta9 #15890 üzenetére
Most ez itt nem a reklám helye, de ez egy nagyon jó logó: Allianz
Látszik, hogy először a fontot választották ki, majd a betű tipójára hajazva készítették el a grafikai szimbólum elemeit. Mintha csak a betűk száraiból alakították volna ki. A madár feje konkrétan az „l” betű. Szvsz zseniális.
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #15886 üzenetére
Azért mondtam én is, hogy gyönyörű pályamű, vérprofi, meg minden. Igényes. Az már más kérdés, hogy maga a grafikai szimbólum mennyire találó. Nekem ez logónak túlságosan darabos, nehézségeket sugall, és túl bonyolult. Legnehezebb, hogy egyszerű és egyéni is legyen. Legjobban az ilyen Alliance-féle logók jönnek be. Egy kör, és van benne három oszlop, ami végül is egy stilizált madár. Zseniális. Vagy az AEgonnak a felbillentett betűje negatív térben. Két szín, egy négyzet. Mégis ezer közül is megismerni, nem emlékeztet másokéra.
A Coca Cola logója pont nem illik a mostani logótervezési szempontokba. Rossz a tipó, és csak hagyománytiszteletből maradhat olyan, amilyen. >>>Itt<<< meg lehet nézni a világ legjobban sikerült logóit. Mind egyszerű alakzat egy jó tipóval. Nem kell túlcifrázni.
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #15878 üzenetére
„hagyományos kínai orvoslás”, „asztrológia”, „asztrális dimenzió”, „spirituális, buddhista szellem” bullshit...
Részemről egy bíróságtól az egzaktságot várnám el, jó hogy nem az istenítéletre helyezik a hangsúlyt!
Amúgy szép munka, de nagyon. Csak azt a sok sületlenséget ne tálalták volna mellé!
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #15678 üzenetére
Ugye tudod, hogy a nagykötőjel (–) (félkvirtmínusz) az más néven gondolatjel? A kvirtmínuszt (—) az angolok használják, és mindig tapad a szavakhoz, hiszen önmagában olyan hosszú hogy fölösleges helypazarlás lenne a további tagolás. Kvirtmínusz magyar szövegben sehol nem fordul elő.
Tehát amikor nagykötőjelről beszélünk, az közismertebb nevén a gondolatjel. Személetesebben:
- kiskötőjel (magyarul normál kötőjel, elválasztójel, mínuszjel)
– nagykötőjel (félkvirtmínusz, gondolatjel)
— kvirtmínusz (magyarban nem használatos)Mivel a nagykötőjelet és a gondolatjelet ugyanaz a karakterrel írjuk, egyedül a viselkedéséből derül ki, hogy mikor melyikről van szó. A nagykötőjel ugyanis mindig tapad a szóösszetételekhez (Egressy–Tölgyes), míg a gondolatjel – közbevetett gondolati tartalmak, felsorolások és egyéb esetekben – sosem tapad, előtte és utána mindig szóköz áll.
Nincs ebben semmi misztikus, szvsz aki elolvasott már életében egy-két könyvet, az pontosan tudja, mikor melyik látható, és hogyan használják.
Akkor persze baj van, ha az olvasás valakinek kimerül az újság sporthíreiben és az internetes fórumokban.
-
maxika2004
őstag
válasz
delta9 #14887 üzenetére
A portréfotókra nem nagyon találtam semmi netes lehetőséget,
10x7 es méretben..... álltalában csak 10x13 tól kezdődnek..... de majd megérdeklődöm!
Mindenképp netről szeretném előhivatni a képeket, nem nagyon szeretnék nyomdába, stb autózgatni ide-oda.....Köszi mindent, mindenkinek ! ......és jó hétvégét!
Ennyi infó nekem elég is egy napra
-
maxika2004
őstag
válasz
delta9 #14884 üzenetére
Nagyon köszi a részletes segitséget, 80 % - át kb értettem is ! :-)
Még egyenlőre csak a fotók háttércseréjénél tartok PS- ben- a többi csak ezután,
de megfogadom tanácsod, mivel eddig csak jóval kisebb kaliberü dolgokat alkottam,
Ovis kis tablót már szerkesztgettem, de csak A4 es méretben......
oda elég volt a Jasc Paint Shop Pro 7 az is vagy 10 éves verzió....Zalában lakom, de olyanra gondoltam, ahova elküldöm a file-t , és futárral kiküldik a kidolgozott képet....
Illetve abban még kérnék segitséget, hogy 10x 7 es tablóképet hol tudok hasonlóan előhivatni?Nyomtatgatni én nemszeretnék, mert akár tudnék is , de amit probáltam,
papir-tinta párositást, az kifakult 2 év alatt.... ami jóval drágább azt nem is próbáltam,
mert nem éri meg vele foglalkozni ! -
maxika2004
őstag
válasz
delta9 #14860 üzenetére
Eddig is megoldottam a dolgokat... lehet kicsit több időbe telt,
mm enkénk körbevagdosni, meg javitani a fotokat, de nem volt rá panasz, akinek kellett tetszett.
Gondolom egy hozzáértő is mint te megcsinált volna dolgokat pár perc alatt,
én azzal több órát szenvedtem....
Csináltam már hasonlót (tablót) csak kisebb méretben...
(nyomdában meg dolgoztam 3 évig, láttam már nyomdagépet
De ezt most kihivásnak venném, és szeretném megtanulni a fentebb kérdezett dolgot !
Időm meg lenne rá, messze még a nyár....
Amugy még én sem vállaltam be 100 % - osan... azért is érdeklődgetem !
(de mire a lányom odaér a sulival még 3 év ! ... na azt már én csinálom) :-))Ha már jártas vagy effélében, akkor azt kérdezném, hogy hol érdemes, megcsináltatnom, ahol ilyen nagy méretet is vállalnak fotókidolgozást ... kb 100x90 vagy 90x70....
illetve szinte nem is találtam olyan helyet, ahol kisebb méretekben hivnak eló fotókat (10x7)Hát igen biztos lesz még pár amatőr kérdésem, de a videoszerkesztést ( másik hobbim)
azt is innen (net-fórum stb)tanultam meg .... igaz vagy 10 éve ! -
BonFire
veterán
válasz
delta9 #14680 üzenetére
Ja, hát az angolom nem folyékony, nem tudnék rajta előadást tartani. Megértem, amit kell, de passzív, illetve egyirányú a nyelv.
Más. Tegnap vettem észre (mivel eddig nem használtam), hogy a Liquify toolom szarakodik. Gyarolatilag a Pucker és a Bloat Tool, mindkettő csak lyukakat csinál a képre. Ráadásul olyan lyukakat, amelyeket a Reconstruct Tool sem tud helyreállítani.
Na most, amikor új volt a CS6, akkor kipróbáltam, hogy milyen gyors a liquify motor, és akkor jól működött. Azóta nem használtam. Tegnap elővettem, és már így volt. Közben volt egy OS csere, és ami működött, az még 32 bites volt, ami meg már most nem működik, az a 64 bites Photoshopban 64 bites Window 7-esen.
Tud valaki erre megoldást?
-
ViZion
félisten
válasz
delta9 #14571 üzenetére
delta9 & BonFire: Köszi, megnézem
. Bevallom még nem használtam, mert nem volt még ilyen, h semmi idő alatt sok verziót valamiből. Hétvégén meg kell csinálnom...
Most meg autó dekor van... fura. Amit elképzeltem azt csak ráskiccelem a kocsira, de nagyon gagyi, mert csak pár fő elem lesz fóliázva, nem minden... pfff. evvan -
BonFire
veterán
válasz
delta9 #14270 üzenetére
Ha csak csinálnám, akkor nem tudnám hanggal utolérni. Ugyanis jóval gyorsabban dolgozok, mint magyarázok. Abból meg nem lehetne megérteni, akkor mindig meg kéne állítani a képet, míg kifejtek egy-egy mondatot, hogy mit miért is csinálok. Ezért aztán a tutorialjaim többsége real-time-ban megy. Ha néha elgondolkodom, mert mondjuk keresem a szavakat, azt kivágom a véglegesből, tehát fölös szünet nem lesz benne.
Mostanában másfajta tutorialokat is csinálok, azt viszont pont fordítva. Előbb megírom a szöveget és felveszem, megszerkesztem a hangot. Aztán a szöveg szerint felveszem a képernyővideót, esetleg több klipben. Ezt a videót vágom aztán a hanghoz.
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #13708 üzenetére
Igen, van köztük pár zseniális darab. Jól eljátszanak a negatív terekkel. Ha már itt tartunk: Goodlogos.com
-
Kloden
senior tag
válasz
delta9 #13332 üzenetére
Na ja, az első mondatban benne van a lényeg:
Amikor 2007. június 4-én nyilvánosságra hozták a londoni olimpia hivatalos logóját, akarva sem lehetett volna nagyobb sajtóvisszhangot kelteni.Manapság már csak ez a lényeg, mindegy milyen áron.
Egyébként nincs nagy bajom az olimpiai arculattal, egyedi, szépséges színes és mindenki a fantáziájára bízhatja a dolgokat, lásd cikk.
BonFire: egyetértek, ez már tényleg durva, de művészileg nálam még mindig alulmarad az egy kör és benne egy vonaltól! (M1)
-
Speeedfire
félisten
válasz
delta9 #13193 üzenetére
Úgy néz ki az ingyenweblap nem került pénbe ellenben a grafikai tervek reklámja, amik ki vannak téve mindenütt kb 30millió. A grafikai tervekről eddig nem láttam árat, de ahol olvasom a cikkeket azok is koppintások.
-
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #12986 üzenetére
Ja, igen. A kerning. Az a baj, hogy sokan azt sem tudják, eszik-e vagy isszák, ha egyáltalán hallották már hírét. És itt most nem Mancikáról van szó, hanem grafikusokról. A kerninggel csak az a baj, hogy már az „ő” és az „ű” között is jelentős pozícióbéli eltérés van. Egyiken nem oda kell esnie vízszintesen az ékezetnek, mint a másikon. Utána folytatódik a probléma az „Ő” és az „Ű” esetével, amikor is még függőlegesen is el kell tolni az ékezetet. Tehát még az abszolút pozícióval is bajban lennénk.
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #12983 üzenetére
Persze, hogy benne van a kettős magyar hosszú ékezet (hungarumlaut), de ezt te nem fogod tudni használni például egy szövegszerkesztőben. Nem tudod az „o” fölé pozicionálni. Mindenképpen fontszerkesztőre van szükség, hogy megoperálhasd a meglévő betűkből, az meg sajnos nincs ingyen.
Ennyi erővel az ember Pro fontkészleteket is levadászhat jogszerűtlenül, amiben benne van a hungarumlaut, aztán használhatja. Vagy fontszerkesztőt jogszerűtlenül, aztán barkácsolhat a fontokkal. A font meg nem beszédes. Csak a neve kopirájtos, a formája nem. Elég, ha egy milliméternyi változtatást csinálok (vagy még annyit sem), átnevezem és piacra dobom ingyen a saját nevem alatt. Nem véletlen van a sok ingyenes klón font.
(Ui.: a FontForge-nak meg van egy rahedli kínja, mint általában az ópenszósz programoknak, mindnek. Kösz, de nem. Amellett az ingyenes font sem engedélyezi, hogy belenyúlj, és módosítsd, tehát így is-úgy is jogsértést követsz el, ha használni akarod.)
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #12980 üzenetére
De miért van az, hogy ami ingyenes, az használhatatlan? Mindig. Most is. Szép és jó betű, de hiányzik belőle a hungarumlaut, amit ingyenes programmal nem hegesztesz bele. Egy fontszerkesztő pedig nem ingyenes, úgyhogy pont ott vagyunk vele, ahol a part szakad. Egy-két szó vagy mondat esetén még lehet grafikailag csalni, és í-ből lopni ékezeteket rá, de kenyérszövegnek már nem használható.
Amellett nem ártana, ha meglenne legalább az Italic, Bold és Bold-Italic betűváltozata, mert így önmagában nem sokat ér. Nem lehet betűváltozat nélkül a szövegben bármit is kiemelni.
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #12769 üzenetére
Meg is emlékeztem a jelenségről. Itt olvasható.
(Nekem sose sikerül semmi elsőre…!)
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #12766 üzenetére
Most kíváncsi vagyok, mert bebújtam egy proxy mögé, jelenleg chicagói IP-ről forgalmazok; regisztráltam egy amerikai Adobe ID-t, azzal jelentkeztem be, és újratelepítem a Ps így. Kíváncsi vagyok változik-e valami, vagy egy teljesen szűz telepítés oldja csak meg.
De már rettentően unom a telepítgetést. Több mint fél óráig tart neki. Kábé két perc múlva kész; akkor megmondom, mi a helyzet.
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #12763 üzenetére
Na, akkor 1:1, mert nekem meg a „natúrt” rakta fel!
Az Adobe telepítőjét használtam, és tryout módban. Még 24 nap van hátra. Többször is megpróbáltam telepíteni, azt hívén, hogy én barmoltam el valamit, de nem. Nem hajlandó az Extendedet futtatni.
A proxy letöltés is csak a letöltés asszisztenst tölti le. Aztán amikor elkezdem telepíteni és odáig jutok, hogy az Adobe ID-vel be kell jelentkezzek, onnantól kezdve azonosítható vagyok, honnan is jöttem. További hekkre meg nem vagyok vevő, mert mint egyszerű felhasználó szeretném kipróbálni, azt meg nem tudom.
-
BonFire
veterán
válasz
delta9 #12745 üzenetére
„»Jakab Zsolt az Ország első Adobe Certified Expertje, Adobe Certified Instructor bemutatta a Photoshop CS6 megújult kezelőfelületét és más munkát segítő fontos változtatásokat, a Content Aware Technologiákkal kapcsolatos újdonságokat és a vidó rétegek kezelését, effektezését. Végül pedig Meichl Mátyástól megtudhattuk hogyan változtak meg a 3D réteg létrehozás és kezelés eszköze.«”
Biztos érdekes, csak sajnos mind a videoszerkesztés, mind a 3D csak az Extendedben elérhető, ami viszont számomra nem elérhető…
-
BonFire
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest