Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• soulcube

aktív tag

válasz King Unique #12046 üzenetére

laed: igen, csak gyorsformázás volt.

King Unique: köszi, nézelődök tovább. Régi eszközön szerettem volna a pendriveot használni, ami csak Fat32-t támogat.

• soulcube

aktív tag

Sziasztok!

A mai napon sikeresen töröltem a C meghajtóm partícióját, mivel a Fat32Formatter-ben nem a formázni kívánt pendrive-ot választottam ki, hanem azt az SSD-t, amin a C meghajtó és vele együtt a Windows 7 (64 bites) is volt. A rendszer abban a pillanatban össze is omlott, hiányzó bootmgr-re hivatkozva. A dolog azóta annyit javult, hogy egy Fedora-s live USB-vel be tudtam lépni a gépre, ahol a Testdisk programmal sikerült kilistázni a C meghajtón lévő mappákat. Egyébként a mappastruktúra rendben látszik, az ott tárolt néhány fontosabb fájlt ki tudtam másolni a Testdisk-el az USB meghajtóra (amin a Fedora fut) onnan pedig már át is kerültek egy külső 2 TB-os merevlemezre. Az adatmentés része tehát sikerült. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ezen a pár fontosabb dokumentumon kívül nem volt más a C meghajtón. Viszont ha már eddig eljutottam, azon gondolkodom, hogyan lehetne magát a Windows-t is megmenteni és újra működőképessé tenni a gépet, hiszen látszólag még minden a helyén van. Csatolok néhány képet arról, hogy a Testdisk mit mutat jelenleg. Az SSD meghajtó egy 128 GB-os Adata SP920.

A Testdisk angol nyelvű leírásában az szerepel, hogy Windows használata esetén válasszuk az Intel opciót, viszont nekem a program az EFI GPT-t ajánlja fel, így ezzel a menüponttal mentem tovább.

Bocsánat, ha kicsit hosszúra nyúlt, de nem szívesen állnék most neki egy teljes Windows újratelepítésnek, így remélem, hogy lesz valamilyen megoldás a problémára. Kérdés, hogy hol és mit kellene átállítanom ahhoz, hogy ismét bootoljon a Windows.

Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák