Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cloud_s
aktív tag
Felhozom, mert a HDD-s topikban úgy tűnik senki sem tudja a választ...

A helyzet a következő:
Az asztali gépem (adatoknál) nem állítja le szabványosan a vinyókat, ha DOS-ból, vagy akár a BIOS-ból kikapcsolom simán a power gombbal. Ezt egy régi laptop HDD-vel vettem észre, ami nagyon csúnya hangot ad ilyenkor, ugyan olyat, mintha kirántanám a a gépet a 220-ból. Win XP-ben történő leállításnál lehet hallani, ahogy leparkolja a fejet, majd csak ezután pörgeti le, tehát itt semmi probléma.
Nem hinném, hogy ez a régi/hangos vinyó lenne a hiba, mert a normál asztali vinyóval is ezt csinálja, csak az nem ad ilyen csúnya hangot (ezért nem is vettem észre), de a fejet ez sem parkolja DOS-os kikapcsnál, nála is ugyanolyan, mintha lekapcsolnám a tápot.
A kérdés az, hogy mennyire normális ez? Lehetséges lenne, hogy az újabb gépek már csak a Windowsos leállításnál ''figyelnek oda''? Vagy csak nekem kezeli rosszul a dolgot az alaplapom/BIOS-om?
Hozzátartozik még, hogy három notebookot is kipróbáltam (kettő régi és egy új), és mindegyik szabályosan állítja le a HDD-t, ha a Win-en kívül kikapcsolom. Másik asztali géphez nem jutottam, neten érdemi infót nem találtam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- PlayStation 5
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E544 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3898, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest