- Megnyerte a Qualcomm az ARM-mal szembeni licencvitáját
- Október közepétől kezdi el megoldani a PC-s játékosok gondját a Microsoft
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Házimozi haladó szinten
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Oroszok csomagolják ki a még be nem mutatott iPad Pro M5-öt
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cloud_s
aktív tag
Felhozom, mert a HDD-s topikban úgy tűnik senki sem tudja a választ...
A helyzet a következő:
Az asztali gépem (adatoknál) nem állítja le szabványosan a vinyókat, ha DOS-ból, vagy akár a BIOS-ból kikapcsolom simán a power gombbal. Ezt egy régi laptop HDD-vel vettem észre, ami nagyon csúnya hangot ad ilyenkor, ugyan olyat, mintha kirántanám a a gépet a 220-ból. Win XP-ben történő leállításnál lehet hallani, ahogy leparkolja a fejet, majd csak ezután pörgeti le, tehát itt semmi probléma.
Nem hinném, hogy ez a régi/hangos vinyó lenne a hiba, mert a normál asztali vinyóval is ezt csinálja, csak az nem ad ilyen csúnya hangot (ezért nem is vettem észre), de a fejet ez sem parkolja DOS-os kikapcsnál, nála is ugyanolyan, mintha lekapcsolnám a tápot.
A kérdés az, hogy mennyire normális ez? Lehetséges lenne, hogy az újabb gépek már csak a Windowsos leállításnál ''figyelnek oda''? Vagy csak nekem kezeli rosszul a dolgot az alaplapom/BIOS-om?
Hozzátartozik még, hogy három notebookot is kipróbáltam (kettő régi és egy új), és mindegyik szabályosan állítja le a HDD-t, ha a Win-en kívül kikapcsolom. Másik asztali géphez nem jutottam, neten érdemi infót nem találtam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- VGA kibeszélő offtopik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Nintendo Switch
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- GIGABYTE Z790 UD Alaplap GARI: 2026.07.26.
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF GAMING Z790-PLUS WIFI
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Corsair 750D Airflow Thermaltake 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest