- Dübörögnek a Black Friday akciók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sikkes Chieftec házpár, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- Projektor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ChME
tag
Formázni nem kell. Kalibrálni nem árt. Utóbbi is csak azért kellhet, hogy az elektronika helyesen ítélje meg, mikor mennyire van lemerülve. Úgy szokták elvégezni, hogy néhányszor, nem is kell sűrűn, lemerítik teljesen a gépet, majd feltöltik teljesen. Tölteni csak addig kell, amíg tényleg tölti, utána akárhány órát hagyod rajta, teljesen mindegy, egy modern elektronika úgysem tölti akkor már...
Pazo ([link]):
Memóriák menni fognak 400 helyett 333-n, csak kérdés az, néhány alaplap mennyire kényes erre. Azt mondanám, elvi akadály nincs, de gyakorlatban vannak néha meglepetések.
[Szerkesztve] -
orkester
őstag
Hello!
A gépedben akkor minden bizonnyal Hynix chipes ram van. Azt nem tudnám megmondani, hogy megy-e a Samsunggal. Ha van lehetőség erre a boltban akkor mindenképpen próbáld ki.
Egyébként szerintem megbízható a Samsung is, nekem még semmi problémám nem volt vele anno az asztali gépemben. És ha megnézed sok neves gyártó Samsung chipekkel szereli a ramjait.PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
i4s
tag
En vettem 2 Samsung-ot, most az van az Acerben, nalam nem volt gond ugy sem, hogy az eredeti Hyundai volt benne+1 Samsung, mindenestere probald ki a boltban, nyomj ra valami memoriazabalo dolgot pl dvd editalas vagy filmszerkesztes ha nem fagy bele akkor jo lesz. A Samsung teljesen megbizhato.
[Szerkesztve] -
ugri21
tag
Köszi szépen az infót, az 5101es igen meggyőző
WiFit használtad már rajta? Chellos az egyik gépés a notebookot WiFivel szeretnénk használni.
Van valahol teszt, hogy egy Turion mennyivel gyorsabb mint egy Sempron modjuk? Notebookban nem vagyok otthon... Köszi!!
Köszi még 1xMSI p55-gd85, Intel i7 875K, Sapphire 5850 Toxic,Corsair Dominator Gt 4GB, Intel SSD 80GB, 2db Samsung 1TB,
-
Tataniko
tag
Egyetértek.
De mind az over és mind a downclock fontos tud lenni olykor. Downclock azért kell, mert igy 30-40% plusz aksi időt lehet nyerni. Overclock meg azért kell, mert vannak olyan helyzetek, amikor kell a plusz erő.
Például a COD2 vagy a BF2 köztudottan erős vga-ra van, ezért írtam le a megoldást, hogy ezek is tudnak futni.
De mint egy autonál, itt is fontos, hogy tudjon lassan is menni, és ne fulladjon le, és tudjon gyorsan is menni ha kell. Persze a gyors menéshez autopálya kell, nem földút. Na itt vérzik el szinte mindenki aki ehhez a témához nyúl.
Mert az 1.8 sempron vigan megy 2.2-ön, de mégsem ez a megoldás, hogy egy ilyen játék jól fusson. Sokkal ésszerűbb. A ramot kell gyorsitani és a vgat. A vga simán megy 530mhz, de 494-en teljesen stabil és nem melegszik, mig a proci megy 2200mhz, én mégis 1830mhz használom, és a ht pedig 960-at is tud, de én 815-ön használom. A ram pedig 600-as, és 733-mon használom.
Tehát
cpu sempron1800mhz(200x9) ----->1830mhz(203x9)
ram samsung ddr2-600 ----->ddr2-733
vga rs482m 300mhz ----> 494mhz
Ezzel a video teljesitmény atitool-lal nézve 24fpsről 42 fps-re nőt, tehát majdnem a duplájára, mig a gép maradt stabil és 36 fokos. Persze az ati control panelban minden a leggyorsabb teljesítményre lett állítva.
Így most már simán fut a COD2 és BF2 is low beállításokkal, ami előtte játszhatatlan volt.
[Szerkesztve]nincs kanál --> nincs test --> nincs tudat --> nincs halál --> nincs probléma
-
orkester
őstag
Hajrá, aztán írd meg milyen lett, hogy ''mások'' is bátorságot merítsenek.
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
Tataniko
tag
válasz vert!g0 #1118 üzenetére
Örülj neki, hogy még nem robbant fel egy aku a közeledben. Egy mobil aku megtudna ölni egy embert. Az aku az nem hit kérdése. Legalább akkora tudomány, mint maga a számítógép, sőt lehet, hogy bonyolultabb. Szerencsére nagyon levannak védve a mai aksik, hogy ne történjen baleset.
Nem lehet csak úgy kijelenti, és összehasonlítani egy gagyi 0.2wattos 1000 forintos nimh ceruza aksit egy 45wattos litiumos rendszerrel. Teljesen más.
[Szerkesztve]nincs kanál --> nincs test --> nincs tudat --> nincs halál --> nincs probléma
-
Tataniko
tag
válasz vert!g0 #1118 üzenetére
''Ha nem indiszkrét a kérdés te mit dolozol vagy tanulsz, hogy ennyire értessz ezekhez a dolgokhoz ? ''
Dehogy értek hozzá.....
Én is most tanulom..........
Ismered a mondást: Vakok között félszemű a király.
De én nem akarok sem vak, sem király lenni, ezért folyamtosan tanulok, amig megnem hallok....
A tudatomat moddolom.............ez pedig a szakmám. A nehézség az benne, hogy virusos a tudat, méghozzá a biosban van benne egy olyan virus, amit egy nagy hacker tett oda, és ez írányitja az embert sok esetben............na ezt a virust keresem.......hogy kiszedjem onnan....
Kábé ennyi..........nincs kanál --> nincs test --> nincs tudat --> nincs halál --> nincs probléma
-
Balázs_a_laz
aktív tag
válasz vert!g0 #1133 üzenetére
Szóval a magába a gépbe nem lehet beleépíteni?Csak mert van ugyanilyen gép,amiben beletették/opcionálisna választható/.
Sehonnan se lehetne olyat szerezni ami közvetlenül a alaplapra csatlakozik?
Szüval a gyárira lenne szükségem,amit ugyanebbe a gépbe tesznek,csak az enyémbe nincs./Így vettem,csak olvaastam,hogy ezt a gépet adták bluetoothal is/
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Le Mans Ultimate
- Sikkes Chieftec házpár, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- További aktív témák...
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
- Új Lenovo Flex 5 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 14" -30% i5-1135G7 8GB 512GB Iris Xe
- Acer Aspire 3 A315 Ryzen 3 Laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest