Hirdetés
- Hatalmas kijelzőt és saját fejlesztésű processzort kapott a Xiaomi Pad 7 Ultra
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Amazon Kindle
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Canon EOS DSLR topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
Nekem is megvették az árvámat.... 6 évig volt az enyém!
-
bolcsodal
addikt
válasz
greatcsaba #1658 üzenetére
Bármilyen passzív megteszi...egyébként meg venti nélkül is elviszi szárazon!
-
bolcsodal
addikt
Hát..a csúcskategória ennyibe fáj. Én várnék a HD3870-el addig, amíg a HD4xxx-esek letörik az árát. Szerintem lesz az még olcsóbb is.
A 4GB Geil Ultra 4-4-4-12 22K-ba fáj kb. Nem tudom, hogy a Crosair cuccok hogyan néznének ki. Az MSI helyett, meg egy Giga alaplap biztosan olcsóbb és jobb is (60K-ért láttam x48-asat, fullextrásat GIGABYTE GA-X48-DQ6).
Az abit most a legújabb NForce-al villantott. (amiben integrált 8200-as van).
Érdemben nem tudok nyilatkozni, mert én ennyit biztosan nem költenék gépre...
-
-
bolcsodal
addikt
Nem olyan durva. Egy új conroe cerka 11K+12K egy hibrid lap (esetleg E2160 14K-ért). És az első lépés megvan 23K mínusz, amennyiért el tudod adnia régi alkatrészeket. A te esetedben például:
3GHz Prescott 10K, IC7 7-8K. Tehát effektíve 5-8K-ért ki lehet mozdulni az AGP-s konfigból olyanba, ahol van értelme a fejlesztgetésnek. Például lehet hozzá DDR2-t venni, izmosabb PCIe-s VGA-ra gyűjteni tovább stb stb.. Végül, meg kidobni a hibrid lapot.
Nem túl kilátástalan, ellenben egy Prescott fesz emelés....
Szerintem.
-
bolcsodal
addikt
Én inkább Spider platformot vennnék...az RV7xx nagyon ütős lesz...
Legalábbis ezt csiripelik a madarak.
Esetleg majd lenyomja a HD3870 árát. Mondjuk CF HD3870, és egy Phenom fincsi lenne...
Mondjuk egy AMD 790-es CF chipsetben.
Ha nem siettem volna el, valami ilyesmit építgetnék össze...Az Intelből egy időre elegem lett.
-
bolcsodal
addikt
Gratula! Szép eredmények. Egyébként az IS7 alaplappal kb 7-8000 a max, amit ki lehet sajtolni szerintem 3DMark05-ben. Épphogy kihajt egy H2600Pro-t, vagy 7600GT-t. De egy x1650XT-szerintem már sok bele...a S478-as procik visszahúzzák.
A RAM-jaid nem bírják a 220MHz-et (esetleg 2,5-4-4-7-es időzítések mellett) ? Szinkronban szebb lenne...
Nekem szénnéhúzva és szinkronban adott ennyit HD2600XT-vel: [link]
És még ez is CPU limites nagyon...
-
bolcsodal
addikt
BIOS-ban engedélyezve van?
Látja a Device manager?Ha igen:
"The sound card features might be turned off and causing Error Code: 88780078.To activate these "features":
1)control panel
2)sounds and audio devices
3)Hardware tab
4)sound card should be listed... highlight... Properties
5)Properties tab
6)Audio Devices
7)highlight sound card and click Properties
8)If audio features are disabled... select "Use audio features on this device"
9)restart computer"Talán segít...
-
bolcsodal
addikt
Én anno egy Comador hangkártyát vettem anyámnak a régi gépébe...neki már nem kellett így betettem a mostani konfigba. Nagyságrendekkel jobb, mint az integrál Realtek...
Még úgy is, hogy kb 2K vol újonnan...
"C-Media CMI8738/C3DX Audio Device" Gyakorlatilag ez van benne...
-
bolcsodal
addikt
válasz
NetKing #1617 üzenetére
Ez az alaplap nem NW magos alaplap. Az, hogy később kijöttek a prescott kályhák az nem jelent semmit. Ha a legutolsó BIOS van rajta, akkor valami elszállt az alaplapon ezért visz feszültséget a speaker-re (ez nem a normális működése). Ha a stabilitást nem befolyásolja akkor nem gáz. Egy másik speakerrel is ugyanezt csinálja? Ha letiltod az integrált hangkarit?
Bár a speaker-nek halvány köze nincs a hangkártyához...
-
bolcsodal
addikt
Tudnátok linkelni Everest RAM timing reportot a konfigotokkal?
[link] ilyent!Érdekelne, hogy a RAM subtimings hogy néz ki nálatok. Kicsit meggyűlt a bajom a DDR tuninggal az új alaplappal.
-
bolcsodal
addikt
Sajna nincs sok választásom. Vettem az IS7-be egy HD2600XT AGP-t. A tuningmemókat senki nem akarja megvenni. Így átmenetileg a VGA-t is és a Geil Ultrát is egy hibrid lapba költöztetem. Aztán pihi egy kicsit..és jöhet a giga P35-ös!
Öcsémnek éppen megterveztem egyet Giga P35-össel, a napokban fogja összerakni egy HD3650 Extreme-VGA-val. Kíváncsi leszek mire lesz képes az a konfig.
De ebben a helyzetben két válsztásom, van. vagy bukok kicsit, vagy bukok nagyot. Sajnos azonnal váltanom kellett volna PCIe-re és DDR2-re..
Most már így maradok...
-
bolcsodal
addikt
Nah..megválok hőn szeretett lapomtól.
Szerdától már az Asrock hibrid lapjától fogok hüjét kapni!
-
-
bolcsodal
addikt
HD2600XT 512MB AGP teljesítménye IS7-ben: [link]
-
bolcsodal
addikt
Ajóég tudja, de szerintem még mindíg csak az AGP aperture size-ról beszélünk, ami nem befolyásol szinte semmit.
De majd meglátjuk, hogy mennyi memósnak látja a karit a gép. Remélhetőleg nem lesz probléma vele.
Javaslom, hogy telepítsd fel az ATI TrayTools-t. Annak van egy normális monitorozó rendszere, ami játék/3DMark közben kiírja az éppen felhasznált/szabad VRAM mennyiséget...érdemes lenne tisztázni ezt a kérdést.
-
bolcsodal
addikt
Mert a HD2600XT jobb, és jó áron jutottam hozzá az 512MB-os változathoz 2 év garanciával. Ésmert az ATI-t támogatom a pénzemmel.
Sokat gondolkodtam egyébként. Használtat nem nagyon akartam. Nem szeretem a macerát+alkudozást+próbagaranciát stb. És Gainward 7600GT 512MB-os GDDR3-as AGP-t már nem találtam sehol, csak használtan. A 7600GS 256MB-os DDR2, AGP újonnan 19,2K-ba kerül egy nem olcsó helyen. Ehez képest 25K-ért veszem a HD2600XT 512MB GDDR3 AGP-t.
Mondjuk lehet, hogy a konfigom nem tudja majd kihajtani, de tán egy következő hibrid rendszerbe belefér majd!
-
bolcsodal
addikt
Én most azon pörgök, hogy ne állíndóan túlhajtva menjen a gép. Speedfan-nal elméletileg menne, csak gyakorlatilag nem. Marad a Clockgen. Manuálisan leviszem az FSB-t 150-re 100-ra, ha csak töltöget a gép és a gáme van, akkor felmehet 250-re. Csak ezt kellene automatizálni vhogy...RMClock nem működik sajna...
-
bolcsodal
addikt
Ja..lehet. Azért gondolom, hogy a lap a ludas, mert ezeket a D0 steppinges Northwoodokat ennél jobban meg lehet rántani (35-40% overclock) Végülis nem számít, ez a vége a konfignak. PAT-tal sem gyorsulna sokat, mivel nem bírja a 250-es FSB-t.
Azért...félelmetes, hogy egy P4-es konfigot fel lehet húzni egy alapórajeles Core2 -es konfig szintjére.
Mondjuk a proci lényegesen lassabb a P4-es esetében.
-
bolcsodal
addikt
Bocs...Everestben van egy ilyen opció: Tools/Cahce and Memory Benchmark
Egy helyen megmér mindent:
FSB250 PAT nélkül: [link]
Sajna 260-at sehogy sem visz a konfig, még 5:4-es osztásban sem. Valószínűleg itt már az alaplap is beleszól.
A proci talán bírná, de ott sem segített a fesz emelés.
-
bolcsodal
addikt
Bocs..nem volt sok időm foglalakozni vele.
PAT nélkül 255-ös FSB a vége 2,5-3-3-6-on.
PAT nélkül 235-ös FSB a vége 2-3-3-6-on.Mindkettő 2,6V-on.
Még talán egy 5:4-es leosztást megpróbálok, hogy mit bír a proci. Aztán megpróbálom 2-2-2-5-ön 200-as FSB-n.
Épp azt nézegetem, hogy PAT-nélkül Memória olvasásban 10%-os, írásban 1%-os a lemaradásom a te TCCD-s memóriáidhoz képest.
-
bolcsodal
addikt
Turbo beállítással sem bírja az FSB230-at sajna. Maradok a PAT nélküli FSB250-nél. Esetleg megnézem bírja-e tovább a lap.
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
Végre beletoltam a gépbe a 2x512MB Geil Ultrát. Vegyes érzelmeim vannak.
Szinkronban hajtva FSB/DRAM 1:1
Stree Racer beállításokkal FSB220-ig ment hiba nélkül 2-3-3-6-os időzítéseken.
PSB667-es PAT aktiválással FSB230-ig 2-3-3-5-ös időzítésekkel.
PAT nélkül most tartok FSB250-nél 2,5-3-3-6 -os időzítésekkel.Úgy néz ki, hogy tényleg megterheli a cuccot a PAT erősen.
A stabilitásteszt UT2004 folyamatos játszás volt.
Esetleg megpróbálom asszinkronban 5:4 Street Racer ameddig a proci bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 27% számlával! MSI MAG B550 TOMAHAWK Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 4gen i5 és i7 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest