Új hozzászólás Aktív témák
-
t1
veterán
Hali!
A lapba belemegy a 6600GT? -
Flashget
félisten
BIOS ID:2.4
Separate BIOS for IS7-G and IS7/IS7-E
Add CPU micro code
BIOS compiled date: 03/30/2005
van aki felrakta? -
Wini
aktív tag
Azt nem tudja vki hogy miért van az hogy az Everest dual 2100 -et ír ki memóriateszteléskor! Pedig nekem 3200-as és dualba megy pat-al együtt.(úgy hogy nem én állítottam, magától kapcsolta be a pat-ot az alaplap)
-
Flashget
félisten
nem tudom mert ahhoz tunningolni kellene a memot és a procit is, de én csak a cerkát 2.4-ről húztam 2.8-ra és csak 2 fokot emelkedett a hő de nem ment semmi extra és 42 fokot jelzett (nem játszottam csak neteztem)
Azóta viszont kicseréltem a házat táppal együtt és jobb lett a szellőzése is jelenleg 37 fokot mutat miközben lassan 24 órája megy a gép és épp dvd-vel variálok vagyis a proci dolgozik. Ha kihúznám a tápcsatit az nb-nek akkor sem lenne több 40 foknál.
De ha tunningolsz és miután lassan itt a nyár és a meleg hagyjad had forogjon az a venti. Nálam bekapcsolást követő kb 1 perc elteltével már nem zajos. De szintén garis ezért nem távolitottam még el.
Most olvastam csak jobban, hogy te már lecserélted a gyári nb hűtőt...akkor tárgytalan a nyári dolog :p
[Szerkesztve] -
existen
tag
szóval senki? ehh,pedig elkellene némi segítség
-
existen
tag
Mellesleg nem tudja vki mit lehetne kezdeni egy abit is7 meg egy 2.4-es northwood veleron párossal Memória szempontjából?
A kingston ramok bírják,csak nemtudom h asszinkron módba mivel tudnék átállni.(mminthogy a ramok ne 2*100mh-en mennyenek
)
-
existen
tag
Samsung ,kingston,de ha sok a pénzed,és tuningolni akarsz,akkor geilt
-
perempe
veterán
Érdekelne, hogy milyen memót ajánlotok (márka, esetleg széria), mert 2x512-re akarok bővíteni.
Van olyan, ami nem kompatibilis a lappal? -
Wini
aktív tag
válasz
detroitrw #581 üzenetére
Hy!
Jól van akkor megnyugodtam!
Én a proci hűtő-re írtam a pasztát!
Ha hiszed ha nem, nekem a NB-re a ''most már'' a passzív hűtő gumiragasztóval van oda ragasztva(amikor megköt átlátszó gumi lessz belőle), mert egyszer leesett magától, a rögzítés kiszakatt az alplapból és így oldottam meg!
De ezekszerint jó megoldás volt!
Csumi! -
Wini
aktív tag
Sziasztok!
Az jó hőfoknak számít ha 4 óra COD-ozás után 28 fokos szobába, és az everest az alaplapra 40 fokot dob ki! De játék után 1 perc és már 35-36 fokos!
Úgy hogy a NB venti le van húzzva! Magas ez a 40 fok? -
Flashget
félisten
vagy az abit felirata eltávolítása a venti tetejéről is megszokta oldani a zajos venti kérdést...
-
Flashget
félisten
Nem is tudom hogy minek rakják rá!
a sok tunning őrült miatt akiknek az a szokásuk, hogy húzzák mint a barom a memókat és procikat hogy minnél több pontjuk legyen a tesztprogiknál, gyakorlatban meg a húzott cuccoknál pár dolog visszájára üt...
Amúgy ha lehúzod a tápról a gyári ventit (feltéve ha nem húzol semmit) simán elmegy a gyári bordával is.
Legyen az IS7 vagy IC7..az nb gagyi hűtő ugyanaz mindkettőn.
vagy ha már nem garis a deszka lecserélheted egy passzív zalmanra is... -
Docci
senior tag
Bővebben: link
Itt mindent megtalálsz! -
Sziasztok! mi a különbség a sima is7 és az is7 e és az is7 e2 közt?
-
Wini
aktív tag
Ja és lehúztam azt a vacak nb ventit is!
Végre nincs már az a idegtépő hangja a masinának!
És a hőfok kb. 1 fokot nőt!!
Nem is tudom hogy minek rakják rá! -
Swang
csendes tag
Szerintem jó alaplap ez meg minden de kell valakinek egy
Abit BH7-es alaplap? Lelezzétek aztán beszélgetünk róla. -
Wini
aktív tag
Sziasztok!
Arról szeretnék infót, hogy a északi hídon lévő ventim hangja már kezzd kikészíteni.
Ha lehúzom a feszkóról, nem lessz semmi baja a gépnek? (nem húzom a gépet)
Nem fog a chip túlmelegedni?Meglehet ezt nézni vhol hogy hány fokos a chip?(Everest?)
Gyárilag is elég nagy rajta a borda: Bővebben: link
Meg pont rá fújja a 12 centis venti is a levegőt. Elég neki ez a hűtés?(majd ha jönnek a nagy nyári melegek)
Meg holnap cserélem le a proci hűtőt egy Glacialtech Igloo 4320-ra, akkor remélem még hallkabb lessz!
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Totyi
őstag
Én is inteles vagyok,3 gigás Ps,asus 9600XT,120 sata,illetve 160-as ata vinyó,1 gb 400-as ram,dvd író(nec 3520)+ egy philips 19''-os moncsi.Ez lesz,amit lecserélek karácsonykor.Meglepem magam egy tft-vel.
Bizony,sok értelme nincs egy nem tejesen kiforrott technológiát próbálgatni,hátha jó lesz-e.Majd,ha tuti menni fog,elérhető áron;akkor igen.Addig úgyis kínlódás van vele...béta driverek,gondok.Várok,annyira nem sűrgős. -
perempe
veterán
160-as Samsung. Minden elfér a gépemben (sata és ata hdd, 2dvd/rw,rack hely) gond nélkül, és van hely a rack-nek is. (Egyébként külön vezérlő kellett volna a rack miatt.) Jól döntöttem egy 1,5 a lap vásárlásánál.
Én nem veszek már semmit se (max. memót), P4 2,8C (nw) megteszi hosszabb távra. Azt nagyon jól teszed, hogy teljesen kiforratlan technikát nem veszel, mert drága, és nem is teljesen megbízható.
[Szerkesztve] -
-
sz.j
nagyúr
válasz
-Jackson- #540 üzenetére
''...úgy van aktiválva, ha a softmenu-ben az nb strap vagy valami hasonló 667-re van állítva.''
Meg akkor is aktiválódik, ráadásul automatikusan, ha a Game Accelerator Turbo, SR, vagy esetleg F1 állások valamelyikére van állitva, és jó minőségű memók vannak a lapon (pl.: minimum 2-3-3-6-al müködők).
(Az időzitések By SPD-vel vagy manuálisan állíthatók be.)
[Szerkesztve] -
-Jackson-
őstag
-
Wini
aktív tag
Szevasztok!
Nekem is IS7-E deszkám van! Csak nem értek vmit.
Az Everestbe memóris sebességnél kiírja a chipkészletet i865PE + PAT.
De mi az a PAT?
Jó ha megy a PAT? Vagy ha ezt ki kapcsolom akkor mi lessz?(amúgy bioson belül hol lehet?) -
-Jackson-
őstag
hát egyenlőre bentvan egy sata hdd, egy pata hdd, egy cd-rw és egy dvd-rom. sajnos ötödik eszközöm nincsen, de gondolom működne rendesen ha ráraknék mégegy pata cuccot a maradék egy darab helyre. biosban valami sata enhanced-re van állítva, vagy ilyesmi (nem otthon vagyok, este tudok biztosat mondani)
-
Totyi
őstag
Ezt nem értem.Miért kéne lemondani?
Értem mi a bajod.Menj a biosba.Asszem itt a bios featuresbe.It vhol be lehet állítani;hogy melyik vinyóról bootoljon.A + jellel válaszd az add in device-t;asszem így van írva.Sata legyen beállítva(vagyis raid a biosba),és mennie kell.
[Szerkesztve] -
perempe
veterán
Idáig voltam jó véleménnyel a lapról: vettem egy sata hdd-t, és le kell mondanom egy pata csatolóról, ha sata-rol akarok bootolni.
-
perempe
veterán
Beraktam egy SATA HDD-t a gépbe, és mindig az ide1 master-ről akar bootolni. Mi a megoldás?
Pillanatnyilag:
Sata hdd (innen kellene indulnia,)
ide1 hdd master (de innen akar)
ide1 hdd slave (rack)
ide2 dvd-rom slave
ide2 dvd-rw master -
detroitrw
addikt
Hy all!
A ház front panel-ére akarom kivezetni a hangot, miki-t.
http://shanahanhun.ingyenweb.hu/n%E9vtelen%2EJPG
Ilyen ''dolgok'' vannak hozzá:
L-out
R-out
In-Mic
2db ground
Csak nem tom mit hova kéne dugni.
PLS Help!!! -
t1
veterán
Hy.
Na elmondom mi a helyzet. Van van 2 db 256 mb ddr 400 ramom.az egyik Mosel a másiknak nincsen neve.van egy 2.8 Ghz-es P4-em (prescott) 1mbL2-vel.
Hidd el nem tuningolok semmit.minek 300W-os codegen tápom van.az eredményeim sztem meg nem roszak ahoz képest.jó a videókarim egy kicsit öreg de sebaj majd lecserélem.Nem tudom mitt kell engem égetni aazzal hogy nem is eredeti eredményeket írokbe. kértél 3dmarkos eredményeket:
3dmark 2001 SE: 10410 pont
3dmark 2003 : 1682 pont
Metabench 0.91:7208 pont
Metabench 0.98 : 2989 pont
Ennyi ha akarod küldök egy teljes everestes ripotott -
Steve Jr.
tag
Egyébként 380MHz-n megy 2db 512-es ddr400-as ram, amiknek
nemcsak a gyártójuk, hanem a késleltetésük is különböző.
(Valószínüleg ezért ilyen kevés az összes érték) -
-Jackson-
őstag
én akkorkaptam sokkot, amikor meglettek a 466-os ramok, procival szinkronban 233fsb-n (3266mhz) örülök a jó eredményeknek, aztán megláttam uncsitesóm eredményeit 3.0prescott 400-as ramok, éshát egy fokkal még jobbak is voltak neki. ittjön ki a prescott memória-kezelése. mondjuk azt nemvágom hogy ez játék alatt mennyit jelent, de sztem szinte semmit
-
mycso
veterán
Én egy szóval sem mondtam, hogy ezek ''olyan jó'' eredmények lennének, csak azt mondom, hogy ezek a procik ilyen freki, kb ilyen eredményeket érnek el.
Akkor meg nehogy mán a cimborád gépe -1GHz-el jobbat nyomjon.
Amúgy meg a Te és az én gépem nemigazán egy kategória, tehát nincs értelme hasonlítgatni. -
mycso
veterán
Szó nincs arról, hogy nem tudom elviselni, csak ha szétnézel az ilyen procituningal foglalkozó topicokban, akkor rájössz, hogy a te eredményeid, egy kb 3.6-3.8-as, 2x256@400, gép eredményeivel egyenlőek.
Tehát hiába vered magad, hogy neked ennyi, úgyse fogja senki elhinni.
szerk.:Ja és gondolom, neked vagy 1:1-be, vagy 5:4-be mennek a ramok, szal legjobbesetbe is 400-on, nekem meg 430-on az ugyanannyi mennyiségű ram, szóval innentől kezdve kezd hihetetlen lenni ez az egész.
[Szerkesztve] -
t1
veterán
nehéz elviselned hogy tuning nélkül jobbak az eredményeim??
-
t1
veterán
van itt egy haverem ugy hivják hogy ffodi ő tudja tanúsítani hogy nem tunizok semmit sry....
-
mycso
veterán
Ja tudom te vagy a Sandra-s topicból az a srác, aki össze vissza hülye eredményeket irogat.
Nézd meg az #507-es hsz.-t, nála 3.8-on ment a gép, nekem 3.6-on, a te eredményed 2.8-on mégis sokkal több
Szerinted nem érdekes?
Na de mindegy.
Képeket én is tudok feltölteni olyat hogy még. -
t1
veterán
ezek az eredményeid??
nekem: is7-E 2*256MB ram meg 2.8 p4
olvasás:5124
írás:1753
késleltetés:106.4
Ja én nem tuningolok semmit
szerintem ez iggy jobb ne?
ha kell screen shout akkor szólj azt küdök -
bibimad
senior tag
Kinek van ötlete.A probléma a következő,IS7 lapon a BIOS-ban nem jlenik meg a LAN adapter.Valaki erősitsen meg,hogy ez azért van mert az alaplapi hálókártya bemondta az unalmast.Vagy valami más a probléma?
-
Szipi
aktív tag
Üdv mindekinek.
Nekem is egy Abit IS7-E alaplapom van és a SATÁval lenne egy kis bajom, vettem egy Samsung SP0812C (80Gb) -os vinyót és csak UDMA-5 ön megy.
Hogy lehetne rábírni UDMA-7 re?
Van mellette még egy 20Gb-os Quantum Fireball Ltc20,20-as vinyó lehet valami köze hozzá? A Quantum PATA csatlakozón van elméletileg nem okozhat ilyet vagy rosszul tudom?
Remélem tud vki segíteni. -
Steve Jr.
tag
Hi!
Nekem everest alatt a következő eredmények jöttek ki:
Mem. írás: 5277MB/s
Mem. olvasás: 1798MB/s
Késleltetés: 91,4ns
Szerintetek ezek jó értékek? (P4 3,2Ghz@3,8Ghz prescott + 2x512 noname
ddr400ram 380Mhz-en az osztók miatt)
Ráadásul a 2 ram még csak nem is azonos márkáju! -
detroitrw
addikt
válasz
sosperecek18 #505 üzenetére
Ha tényleg tudtam segíteni nincs mit
-
sosperecek18
őstag
Kössz szépen!
-
detroitrw
addikt
Ja és van egy jó hír kijött az új IS7-E bios
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
detroitrw
addikt
válasz
sosperecek18 #500 üzenetére
Hy!
Nekem Is7-e alaplapom van és CNPS7000B-Cu hűtőm van.
a CNPS7000B-Cu és CNPS7700 Cu -nak úgyan az a foglalata /478-as/.
Szal az alaplapra bele tudod tenni simán.
Inkább a fő gond hogy NEM fog elférni az alaplapon a CNPS7700 Cu /vagy legalábbis nehezen/.
ha megfelelő magasságú a házad /számítógép/ akkor nem gond.
Nekem éppen hogy csak elférne!!!
Szerintem elég egy CNPS7000B-Cu -is az tuti befér /ebben az esetben is házfüggő!!!/
Íme egy kép a gépemröl amibe CNPS7000B-Cu van:
http://shanahanhun.ingyenweb.hu/HPIM2314%2EJPG
bár nekem a legnagyobb gond hogy az alaplap hűtő miatt nem férne el a CNPS7700 Cu
Láttam cerka 2.4-esed van ahoz simán elég a kisebb is
És ahoz a P4 3Ghz is elég lesz
[Szerkesztve] -
t1
veterán
Háj!
Fasza a lap.Nekem egy bajom van csak vele: nem pci-expresses
De különben fasza;
Valaki írta hogy az everestben az erdményei nem kicsiek-e?
De sztem kicsiek
nekem:
olvasás.5124
írás:1763
kés:106.4
És 2*256MB márkátlan ram -
sosperecek18
őstag
válasz
sosperecek18 #500 üzenetére
Tudna valaki a kérdésemre válaszolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS P5GC-MX/1333 + proci + ram
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest