- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Akciókamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
dattis
tag
válasz
Agyzuzo #7480 üzenetére
Még mindig jó, bár nem memteszteltem neki egy napon keresztül, de gyakorlatilag 2 hete (majdnem éjjel nappal) folyamatosan megy a gépem, és hát hála istennek hibátlanul működik a cuccos. Futtatok virtuális gépeket, memóriát teljesen kihasználva, hála istennek bírja az iramot. Úgyhogy köszi az assistanceot mindenkinek
.
-
dattis
tag
válasz
Agyzuzo #7474 üzenetére
Igen, csak nálam amikor elkezd éjszaka dolgozni, indexelni vagy a franc tudja mit, akkor fölpörögetett a venti immel-ámmal. És sajnos egy légtérben vagyok a géppel
. Komolyan mondom télen ez a quad nagyon jó
, ha csinálok valami ufókutatást plusz 3 fok a lakásban azonnal
-
dattis
tag
-
dattis
tag
válasz
Agyzuzo #7468 üzenetére
Amúgy szellősnek szellés, meg "teli van" csendes ventilátorokkal. De érzésem szerint miután megbontottam a CPU hűtőt, én azt éreztem, hogy picit csökkent a hatásfok. Meg amúgy sem fog ártani egy kis zsírfrissítés. 3 évből szerintem 2 évet folyamatosan ment a gépem, a zsír is vesztett sokat a hatásfokából érzésre. Megrendeltem jó kis ezüstözött pasztát, ha megjött javításból a memóriám, fel is avatom...
-
dattis
tag
válasz
Agyzuzo #7431 üzenetére
Valahogy a program számomra félkésznek tűnik. XP alatt jó volt, szép volt, stabil volt, de Win7-hez nem való szerintem a program. Eljárt már az idő a program felett. Biztos vagyok abban, hogy más gyártónak a hasonló célra szánt programjait azért továbbfejlesztették. Nekem a program picit instabil, néha működik, néha nem. Ez nem az Abit hibája, hanem mert sajnos felhagyott a gyártással, és ezeket a programokat, drájvereket, biosokat sajnos már nem fejlesztik.4 éves program, ez van
.
Hiányolok még belőle néhány dolgot, pl. hisztorikus CPU használat, hisztorikus hőmérséklet visszajelzés, HDD-k hőmérsékletének visszajelzése, SMART információk. Erre utaltam, hogy félkésznek tűnik számomra. Nyilván külső utilitykkel meg lehet tudni, amit megakarok, de eltudnám viselni, ha az uGuru tudná ezeket. -
dattis
tag
válasz
Agyzuzo #7424 üzenetére
Finnyásnak finnyásnak tűnik, bár hozzáteszem, hogy személy szerint baromi sok tapasztalatom nincs más alaplapokkal kapcsolatban. 3 éve van ez az IP35 PRO, előtte szintén Abit volt, előtte szintén Abit, más gyártó alaplapjait nem próbáltam ki. Sejtésem nincs, hogy más gyártó alaplapjai finnyásak-e ennyire. Végül is mind1, az igényeimet maximálisan kielégíti.
Egyébként következő kérdés mindenkihez szól: abit uGuru is szoftveren kívül használtok valami más, netalán tán stabilabb szoftvert, ami uGuru-val egyenértékű tudással rendelkezik? -
lbalog01
tag
válasz
Agyzuzo #7414 üzenetére
Nekem is 1066-os Geil ultra csak 827mhz-ig stabil azután véletlenszerűen fagy /még 2,5V-on is/. Már tudtam vele 939-en is tesztet futtatni de bármikor kékhalált dob 830-fölött. Életében nem állt még fel 1066-on. Egyszerűen szerintem csak parasztvakítás az 1066 support ezen a lapon. A ram problémán túl viszont szuper kis lap.
-
dattis
tag
válasz
Agyzuzo #7416 üzenetére
hali, igen-igen, mindent megcsináltam már többször is. Illetve időközben fejlemények vannak. Elkezdtem egyesével kipróbálni a darabokat, és hát szomorúan állapítottam meg, hogy nagy valószínűséggel az egyik modulom teljesen elszállt. Pont sikerült legelsőre ezt a 2 gigás darabot kifognom, beraktam, el sem hajlandó indulni a gép. Beraktam a 2 gigás testvérét (mert ezek párba vannak válogatva), azonnal megy, mondom semmi gond, indítsunk memóriatesztet. Végigmegy, windows beindul. Jó, akkor menjünk tovább, rakjuk be a következő ikertestvérpárt. Berakom, így már 6 giga van a gépbe. Memteszt változatlanul lemegy, windows bebootol. Jó, akkor kerestem egy kistestvért
, beraktam még egy gigát, így most már 7 giga van a gépbe (ilyet is ritkán látni), memteszt változatlanul lefut, windows bebootol, most tesztelem egy kicsikét. Legalább ennyivel előrébb vagyok, és megtaláltam a ludast. Csak attól félek, hogy úgy ne járjak mint amikor 3-4 éve a gépet megvettem, hogy elvittem gariba szervízbe, az történt, hogy elvittem, tesztelték, és minden jó, mert akkor mérges lennék. Bár akkor már a legelejétől instabil volt a gép, itt most annyiban másabb (talán), hogy itt az elején 2 hónapig ment a gép stabilan, és utána halt meg. Leteszteltetem még talán egy ismerősnél mielőtt visszaviszem.
Én sem értem amit írtál, nagyon fura, de én is találkoztam már ilyesmikkel. -
dattis
tag
válasz
Agyzuzo #7414 üzenetére
800-on járattam a 8 gigát, bár gyári körülmények között valószínűleg viszi az 1066-ot 2.2V-on, de mivel nem volt stabil, mondom jó, legyen 800. Nekem nem a frekvencia lenne a lényeg, hanem hogy sok memória legyen, és stabilan. Ment is 2 hónapig, aztán egyszer se szó se beszéd elszállt a 8 gigás config. Könnyen elképzelhető, hogy valamelyik modul tönkrement le fogom egyesével tesztelni.
És neked 835Mhz-en hány volton megy a memória? Csak mert az alapórajele a DDR2-nek az 1.8, de a Geilek 2.2V-ot kibírnak. -
lbalog01
tag
válasz
Agyzuzo #7357 üzenetére
szerintem a nagyobb tRAS időzítés még nagyobb frekit is engedne, hacsak nem valami szinkronizációs bakit okoz
próbáld ki 15-ön hátha..
nekem viszont ez a BIOS van fent: 6A79OA1OC-11, 2008/05/26-os dátumú, én csak ezt találtam a pro XE-hez?
Ha van újabb, az elérhetőségét linkeljétek már be pls! -
Viktor77
titán
válasz
Agyzuzo #7355 üzenetére
Leírtam mi van a biosban. Egy 6750-es proci van benne.
A bios vége: -17) B05
CPU operating speed: user define
External clock: 334
Multiplier: 8
Estimated: 2672MHz
DRAM speed: 1:1.50 (DDR2-1002)Voltages-nél minden a lehető legkisebb értéken.
Chipsetnél:
DRAM timing: by speed. És erre a CPU-Z a következőt írja: [link]. -
lbalog01
tag
válasz
Agyzuzo #7349 üzenetére
Sziasztok!
Ez az issue nálam is létező! GEIL ULTRA 1066 2*1GB Q6600 9*412Mhz 1:1ben 824Mhz-en stabil a ram
Én is próbáltam a névleges órajelen működésre bírni a ramokat, de már 900mhz körül instabillá válik a rendszer 1Ghz-től meg már a POST-nál lehal a bootolás, néha a RAID vezérlőig eljut....de a winfosig soha.
Próbáltam 2,55V-on is /a gyári adat 2,4et javasol/ by spd-en és kézzel visszavett időzítésekkel is, de semmi.
Úgy viselkedik a rendszer mintha a ramok csak jól tuningolható 800-asok lennének nem drága 1066-os ultrák??? Pedig ezért vettem ezt a pro ex-es lapot, hogy a ramok kis tuninggal még a ddr3-asokkal is versenyképesek legyenek egy ideig....Ha valakinek sikerült 1066-on hajtani ramot ebben a lapban, az elküldhetné a bios ide vonatkozó beállításait
thnx
-
Chaser
legenda
Na, most kezdem elveszíteni a fonalat. Valaki azt mondja, csak akkor csinál kettős indítást, ha BIOS-ban pöcsöl valamit az ember. Ez oké is, nyilván nem mindennap szoktunk BIOS-ban turkálni, én legqalábbis nem. Viszont vannak olyaok, akik azt mondják, ez a kettős indítás mindig van, most akkor melyik az igaz?
Az E és ''sima'' között 3k tényleg nem sok, mondom nekem iszonyat tuning nem fontos, ha jól számolom 333-as FSB-t mindenféleképp tudnia kell bármelyik ip35-ös lapnak, ezzel nagyjából ki is békülnék, de valszeg az E verziónak se okoz gondot a 400 sem, az meg már nekem sok isA heatpipe hűtést én nem szeretem, a ''sima''-n pedig olyan van,a mGURU szintén nem kell, az meg úgyis csak a pro-n van, eddig nem volt, ezután se hiányozna, raid sem. Gondolom attól, hogy az E verzió a belépő ip35 lap, az alkatrészek nem silányabbak bennek a testvérekénél..ip35-öt is csak azért vennék, ha majd 1x úgy érzem, kell valami bikább proci, ami már biztos 45 nanos lesz, gond nélkül tehessem ebbe a lapba, ebben az évben már kb 10 lapom volt, kezdem unni
Most 1-2 évig lappal már nem szeretnék variálni, kicsit meguntam.
-
Zájec
veterán
óOó
erről a problémárol tudnék mesélni...
nekem egy Logitech MX3000 szettem van..
olyanokat csinált hogy juuuuj. elindult magátol az egér, belassitott,
billentyü ''beragadást'' idézet elő..meg stb...
és úgy ahogy mondod.. egyszer gondol egyet és meghülyül...
aztán megint jolmüködik,, és mikor azthinnéd hogy megjavult akkor megint elkezdi..
ez szoftveres gebasz ami logitech cucchoz van..
gondolom felraktad a cucust ami hozzá van.. na, az a baj kulcsa.. -
Zájec
veterán
az remek
csak űdvözlés akart lenni..
kérdeztem hogy mennyire lehet felpiszkálni az MCH és ICHIO feszeket
azt tudom hogy alapbol 1.25v és 1.5v.
eddig 0.2v lehetet max pluszba adni neki.. IP35pro - nál mi a helyzet?
esetleg lehet tőbbet is mint 1.45v és 1.7 v..?
Tibiajax egy kicsit elsiklott az ICHIO feszemelés mellett ... pedig az is jelntős
u.u. mint az MCH fesz... tapasztalatbol tudom hogy volt amikor az segitett..
adhatsz neki max. feszeket, nem lesz tőle baja,, de jo szellőzésü legyen a háziko..
de ez tényleg a proci végénél tud jelentősége lenni, valakinél használt,
valakinél nem....és ez nem az fsb fügvénye!! -
Tibiajax
nagyúr
Semmire
Eist-et és C1-et kikapcsoltam, ugyhogy most fix a 3200-öm, többit enabled-en hagytam, nem látok változást..
Durva tunningot majd este megeresztek ezzel a felállással, de mondom, most is tunningolva van (400-as fsb..
) és ugyanolyan flottul megy. Jah, és alapfeszen mind a proci mind a lap.
-
Zájec
veterán
űdv az Abit klubban
a CPU ficsöröknél csak a thermal control legyen bekapcsolva.. a többi disabled!
Tibiajax:tehát annak nincs köze a szórzo levételhez.. a nevéböl
fakadoan a hőmérsékletfigyelést jelenti a thermal control..( #508hsz-ra )
és még feszemeléseket javasolnék..: mégpedig:
elsöként MCH és ICHIO emeléseket...
ettöl stabilabbá válhat a rendszer.. pláne hogy bebotolt.. ahogy irtad.
alapfesz utáni feszemelésnél ezt is adagolni kell a c2d tuningjánál..
ird le mennyi az alapérték és meddig lehet emelni ai IP35pro-ban.
másodszor: ahogy mondta éN79 is a Geileknek kell a 2.2v-2.3v..
ahoz hogy normálisan menjenek..
na meg a cpu is kaphat még, a dropot is számold bele.. kb 0.04v-0.05v..
ezt nézd meg az uGuruban.. ott mutatja mennyit kap ténylegesen..
ez változo érték lesz, kb 0.02 változik.. tehát az 1.5v-nál amit adsz a biosba,
abbol csak 1.45v lesz. -
Tibiajax
nagyúr
Asszem az iest v mi a bök az, ill. a thermal controll is bekavar a szorzolevételbe, mai napig nem tudom halálbiztosra melyik szabályozza pontosan, nálam minden ki van a szekcioban kapcsolva, és 3200-ön állandó a procim.
Chaser. Nehogy +3k-t ne érjen meg a normal p35, meg lehasalok. E-t ne erőltesd, a sima teljesen jó. Burzsujoknak, tunningmániákusoknak, meg nekem ott a pro.. -
Tibiajax
nagyúr
-
éN79
addikt
Tény hogy jobban járnál a 950-nel, de szerintem a 875 is bőven elég már, annál maradnék, azaz a 350-es FSB-nél, és ez ugyebár 9-es szorzóval, tehát ha jól gondolom akkor a procid 3150-en jár? Az azért nem rossz szvsz. Ramok 875-ön SPD szerint CL4?
Azt a linket csak azért adtam, hogy lásd vannak procik, ahol egyszerűen akárhogy csökkented a szorzót, az FSB emeléset nem bírják (mellesleg mindegyik proci ilyen, csak éppen van amelyik simán bírja 500 környékén is). -
éN79
addikt
A ramod egyáltalán nem egy rossz darab, hacsak az ''sem'' antituning. Volt ilyenem. 1000 CL5-öt vitte, igaz ehhez 2.3V kellett, de még mindíg a gyári értéken belül voltam ugyebár.
A strap/FSB/ram freq (533-667-800) trióból próbálj olyat keresni, ami felülről van közel a 800-hoz. Ennél a lapnál nem írja ki a várható ramsebességet egyből miután változtatod a különböző beállításokat a biosban? (estimated new dram clock, ami az AB9-ben a DRAM spec. /CPURAM/ mező alatt van).
pl ez az fsb wall-ra: [link]
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Ha a ram 800 körül megy, a lap nem számít igazán antituningnak, akkor igazándiból csak a proci maradhat mint korlátozó tényező
, nem jellemző, de ezekszerint kifogtál egy kevésbé tuningosat. Talán a 2140/2160-as prociknál is van olyan jópár esetben, hogy 360-380 környékén fsb wall-ba űtköznek...
Orthos: én 1-2 órát szoktam max, ha addig hibátlan akkor többnyire megnyugszok, a fanatikusok esküsznek arra, hogy legalább annyit kell, amennyit te is futtattad (4-5 óra), mert tényleg van hogy ennyi idő után hibázik, van aki meg egy napot is hagyja futni.
Én úgy vagyok vele, hogy a dúrva hibákat már igen hamar kidobja (pár sec v. min), ha órákat megy, már nagyon rossz nem lehet.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Nem hiszem hogy a lapod nem bírná a magas (a 400 amúgy sem magas) FSB-t, lévén itt mindenkinek szépen muszikál a lap. Ha a procit még alacsonyabb szorzóra rakod (7, 6) és úgy se megy a 400-as FSB, akkor vélhetően a procid FSB limitált, és azzal semmit nem fogsz tudni tenni. MAX még azt nézheted meg, hogyha a fícsöröket (C1E meg társai) kikapcsolod... de nálam ezek kikapcsolása se hozott eredményt..., az enyém 7x430 környékén még eljut az XP-ig, be is tölt, de az ORthos már hibázik nagyon hamar, így hagyom 7x400-on.
-
éN79
addikt
Geil Ultrád van? Annak a működési feszültsége 2.1V, a gyári határértékek pedig 1.8-2.3V közötti értékek, tehát nyugodtan adjál neki feszt, de a működésit legalább. Nekem voltak ultráim, 2.3V-on már melegszenek, de ettől még stabilak.
A procinak is adj az elején kicsit többet. Ha 1.5V-on és fesszel megtámogatott ramokkal se indul rendesen, akkor legalább tudod hogy nem érdemes eröltetned a dolgot.
MCH és ICHIO (ha van nálatok ilyen) esetén is nyugodtan adhatsz egy-egy egységnyi többlet feszt, bár ez elvileg nem szükséges egyáltalán.
Orthos: ha hibát talál, akkor annak a ''magnak'' a képernyője elkezd szigorú pirosan villogni meg sípolni az egész, és kiírja hogy hibát talált, magyarul nem stabil a dolog.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Ettől függetlenül lehet érdemes lenne egy kicsit több fesszel megkínálni a ramokat (1.9-2.0V). Az időzítések gondolom SPD-n vannak. Nem kizárt hogy kifogtál egy kevésbé tuningolható procid, de azért ennek nem túl nagy az esélye.
+ az 1.35V a 8x400-hoz és a 9x400-hoz elég valószínű, hogy kevés. Tudtommal ilyen sebességhez bios-ban 1.5V-ot is be szoktak állítani, ha azon stabil, akkor megkeresik az ''alját''.
[Szerkesztve] -
m4rc!
őstag
Hath nekem ugyan nem pro deszkám van, de mindenféle feszemelés nélkül viszi a 450-et is, itt Tibiajax kolégának meg a 490-et (neki pro verzió van), úgyhogy én inkább a procira tippelnék.
Más: látom HIS 1950pro-d van, mennyire melexik az a kari? és mennyit megy? esetleg tuning? vagy alapórajeles Markokat tudnál adni?
[Szerkesztve] -
kneedeep
tag
Meg lehet hogy banalis kerdes, de mire jo az a molex csati a lap kellos kozepen az egyik PCI slot alatt?
Abit azt írja a manualjában, hogy akkor kell rádugni egy molex csatit a tápról, ha a vga-ra nem tudsz plusz tápot kötni, Msi azt írja, mindenképpen be kell dugni a molexet..
Szabadon választható..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- MSI PRO B760-P DDR4 II Alaplap
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest