- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Oppo alapokra szabta új tábláját a OnePlus
- OLED monitor topik
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
zsoltee10
addikt
nekem Technics cuccom van, de nem látok a kábelen semmi jelet, szal nem tudom, hogy hogyan kell helyesen bedugni a kábelt. számítógép esetén szintén fogalmam sincs, hogy hogyan van helyesen bedugva. :F
-
nygma
addikt
''A ''művelt'' világban ez rég nem vitat tárgya.''
LOL
ha ettől te műveltnek érzed magad... tőlem úgy variál mindenki a kábelekkel, ahogy akar. mindenesetre az ilyen hókuszpókuszok SZVSZ nem hoznak akkora eredményt (ha hoznak egyáltalán...), mint amekoora fáradtsággal/költséggel járnak (bár az igaz, hogy ezesetben egy próbát megér, nem kell rá költeni semmit).
tudod, szerintem az az áltudományos, amit a hifi magazinok és egyebek írnak. kedvencem pl, amikor az írható cd-kről megírták anno a tutit, hogy melyik szól szebenn. az atomlol volt -
morzsol
aktív tag
Jobb képre gondolnék persze, de reménytelen...
Ti is ugyanolyan lusták vagytok, mint én. Ennyi írás helyett már rég megcsinálhattam volna... :( -
j.bravo
addikt
Ja, érdekes - meglehet, offtopic - adalék: a régi p1-esem, kvázi-Vargáné (JNC) táppal olyan volt, hogy ha fordítva dugtam be, nem indult el...
-
j.bravo
addikt
Ha hülyeséget mondok, hurrogjatok :))) Legalábbis nem láttam még hangkütyüt - ami nem pécés - ami kapcs.üzeművel lett volna szerelve... leginkább jó nagy toroidtrafóval...)
-
morzsol
aktív tag
Sokaknak!
Tipikus! Szkeptikusnak, meg ... lenni mégiscsak nyugalmasabb dolog! A szellemi fölény biztos tudata kielégíti lelkivilágod rejtett belső szükségleteit... Klassz érzésekkel töltenek el, és még azt a Q dugó megfordítását is megúszod... :(((
A görög filozófusokra emlékeztet, akik megalázónak éreztek minden világról alkotott elképzelésük (ma modellnek neveznénk) visszaellenőrzését (ma kísérletnek neveznénk). Napokat vitatkoztak olyan dolgokról, aminek helyességét egy mozdulattal el lehetett volna dönteni. Kötetetek töltöttek meg (igaz) csodálatos (de) ökörségekkel - a villámlásról, a csillagokról, esőről, de akár a szabadesésről
Ez itt kérem KÖZÉPKOR! KÖZÉPKOR! (Bár az hamarabb volt, viszont ezt nevezik kellően sötétnek.)
Na, a fenti jobban is sikerülhetett volna, de sürget a telefonköltség!
Persze, hogy egyenáramról mennek. A walkman-edbe ne is fordítsd meg a ceruzaelemeket, mert esetleg szétmegy!
Egyenirányítják, és mégis!
Ennek okán korábban szétszedtem a marantz cd-63-amat. Hálózati vezeték a fekete burok alatt piros & kék. A piros egy warm (vagy hasonló) nevezetű ponthoz van forrasztva a trafó előtt, a kék meg couldhoz. Meg is jelöltem a dugót. A sony erősítőmön pedig fehér csík fut végig a hálózati kábel egyik oldalán, azt kell a fázisba dugni ellenőrzés után. A ''művelt'' világban ez rég nem vitat tárgya. Nem is létjogosúltságáról szerettem volna vitatkozni, hanem következményeiről egy gép/monitor rendszer esetén. Ha lehet, így folytassuk már! (Persze kinek-kinek ízlése szerint.) Ha okot fejből tud vki, azt is írja már le - nekem utána kellene keresnem. De a következmény ennél is jobban érdekel.
(- Na! Kellett ez Nektek?!) -
pomi
csendes tag
Gyilkoljatok le ha volt már szó a földhurokról de nekem állandó gondot jelent.
Ha tud valaki megoldást akkor segítsen.Szakszerű megoldást mert a földelést már kikötöttem cserébe rázzz minden,de nem bug. -
MaUser
addikt
OFF
Ha van egy audió rendszered, kérdezd meg az áramszoldáltatót (na ilyen sincs de ne üssetek:) ), hogy melyik napszakban a legkissebb a fogyasztás és mikor a legnagyobb. Hallgasd meg mind a két alakalommal ugyanazt a számot és hallani fogsz különbséget, pedig a filckészlet ugyanott volt.:P
ON -
TitiRii
senior tag
igenis van benne valami!
nekem pl ha nem a megfeleő irányba rakom a tápcsatikat akkor:
ráz a gépem, am onitor szélein kis görbék jelennek meg és fel alá futkosnak kis viszintes vonalak és bugnak a hifi hangfalai(pedig az sima 2 eres nem földelt kábelü ..) -
biker
nagyúr
ha már szólásaidból kiderül, életedben nem láttál ilyen táp kapcsolást, itt van egy
remélem ki tudod bogozni, hogy MINDEN 230V-os rész egy egy tekercsben végződik, és csak a trafón át van átjárása...
[L]http://www.schematicsforfree.com/misc_circuits/ATX_Power_Supply.gif[/L] -
rATdrAgOn
senior tag
Nem kosz, az van nekem is... digitalis erositohoz :)
Igazad van, igazabol galvanikus kapcsolat ott sem lehet, de minden csak a felhasznalt alkatreszek minosegen mulik, en szemelyszerint jobban bizok a hagyomanyos tapegysegekben mint a kapcsolouzemuekben, de igazabol nem is ez volt itt az alap kerdes, hanem hogy jo-e ha mindent kozos foldpontra/fazisra/nullara kotve hasznalunk-e. :) -
nygma
addikt
OFF
egy újabb hájend/audiofil kolléga? szerintem dobd ki a padlásról a kiszáradt filckészletet, mert attól is sokkal jobb lesz a hang, a kép, és még a proceszsort is jobban lehet húzni
ON
tulajdonképpen miben reménykedsz? jobb lesz akármi is ettől? -
Agyasima
őstag
válasz
rATdrAgOn #24 üzenetére
OFF1
Készültek képek az idei szittyózásról? Ha igen, hol vannak?
OFF2
igazi vasárnap reggeli agyzsibbaszó topic
ON
Ezek a dolgok nem egyenáramról működnek véletlen 1től1ig? Mer szerintem de. Ezér nincs szvsz jelentősége, hogy mit hova forgatol normális estben a váltóáramos dugajlba....(de majd kijavítanak, ha nincs igazam) -
biker
nagyúr
válasz
rATdrAgOn #24 üzenetére
ebből mit tudsz meg? ááááhhh...
adjak kapcsolási rajzot?
NEM hibalehetőségről volt szó, hanem galvanikus kapcsolat létéről/nemlétéről...
Vargáné tápnál meg azért fordul elő (meg még qrva sok tápnál), mert mikor meghibásodik a vezérlés, megugrik a frekvencia, vagy kontaktos lesz, menetzárlatos, stb a trafó, akkor felugrik a kimenő fesz. -
rATdrAgOn
senior tag
Akkor itt egy link angolul, van benne egy blokkdiagram is, majd rajossz, hogy van benne hibalehetoseg rendesen... :)
Maskulonben miert fordul elo a varganes tapokkal, hogy pukk utan minden szenne eg benne, majd a diagramrol megtudod.... :)
[L]http://www.pcguide.com/ref/power/sup/funcACDC-c.html[/L] -
morzsol
aktív tag
Hajrá mindenkinek, már nem tudlak követni Benneteket, majd este benézek!
-
rATdrAgOn
senior tag
Attol fugg milyen a tap :)
Ha ''hagyomanyos'' transzormatoros a motyo, ott nem kene hogy ez gondot okozzon, mivel a nagy es torpefeszultsegu resz kozott nincs galvanikus kapcsolat.
A ''korszeru'' kapcsolouzemu tapoknal viszont mar mas a helyzet... ha erdekel a tema, akkor olvassal utana, mert ide leirni nagyon hosszu lenne :( -
Panther
HÁZIGAZDA
De szóval ha én rákapcsolok egy tápegységet a 220 váltóáramra, akkor annak nem az az első dolga hogy egyenirányítja az áramot? Onnantól meg nem mindegy, hogy hogyan dugtam be? Elvileg ezért olyanok a konnektorok hogy bele lehessen fordítva is dugni a dugót, nem? Lehet hogy nem, nem vagyok túl képzett a témában, szóval érdekelne valami elvi magyarázat...
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
Cathfaern #13 üzenetére
Jobb minosegu vedofoldelt villasdugok aljan van egy negyzetes lemezke, ami lathatoan ugyanaz a lemez, amibe a vedofold csatlakozik. Ha ezek a lemezkek egy iranyban allnak az elosztoban, akkor elmeletileg minden koser. En mondjuk ki szoktam merni az egesz motyot, mielott osszerakom :)
-
azzio
aktív tag
kipróbálás, csodálkozás. tényleg így van.
egy marantz pm200-as erősítőm van, a jelforrás a számítógép (mi más lenne?)
zenehallgatás közben megfordítottam a dugót, és mintha összeugrott volna a hangtér... szóval úgy volt jó, ahogy eredetileg be volt dugva.
valaki elmagyarázná röviden a jelenség okát? -
morzsol
aktív tag
Hát ezt nem én fogom elmagyarázni Neked! :B
Próbáljátok ki a sztereón ismert felvételen. Előtte soxor hallgasd meg, hogy a füledben legyen, aztán cserélj. Persze, ha drága cuccosod van, akkor elég 1 hallgatás is.
De! Azán nézéttek meg a monitort is, mert engem EZ érdekel!
Tudod: Junoszttyal ne, de minél highendebbbed van annál inkább. Ingyen van. Egy kari v monitor csere meg... -
rATdrAgOn
senior tag
Egyaltalan nem hulyeseg igy csinalni, sot van hatarozott ertelme. :)
Bizonytalan energiahalozatnal pedig egyenesen ajanlott.
Ui, a 230V-os dugalj (konnektor) harom vezetekkel rendelkezik:
Fazis (fekete kabel)
Nulla (kek kabel)
Eletvedelmi fold (sarga/zold csikos kabel).
Namost optimalis esetben a vedofoldon nem folyik aram (jok a tapegysegek, nem szivarognak a vedofold fele). Csak a fazis es a nulla kozott lehet merni aramot.
Tetelezzuk fel a kovetkezo esetet:
Meghibasodik egy tap, vagy tonkremegy egy vedofold, vagy aramlokes kovetkezik be.
Ha az eszkozok foldpontjai nincsenek kozositve, akkor belathato, hogy vagy a 0 fele fog elfolyni az aram, vagy valamelyik ep vedofold fele - belathato, hogy ez vagy fagyast, vagy feny es fust jelenseget fog okozni... arrol a borzalmas lehetosegrol meg ne is beszeljunk, ha a konnektorok netan kulonbozo foldpontokra vannak kotve es a kozottuk levo potencial kulonbseg miatt a foldvezetekeken aram is folyik (neha nem is keves, ez a foldhurok). Tehat, ajanlott a kovetkezo: amennyiben lehetseges, a szamitogep - hifi, stb - berendezeseket egy aljaztrol uzemeltessuk, ami eletvedelmi foldelessel rendelkezik, es a vedofoldek ugyanugy legyenek bekotve - gikszer ekkor is elofordulhat, csak nem lesz akkora a hatasa.... -
Panther
HÁZIGAZDA
Na ebből egy kukkot sem értek. Illetve értem, csak nem tudom megérteni miért lenne így.
-
morzsol
aktív tag
Hifi:
A rossz állás:
Nincs tér, a hangszerek egy vonalban vannak, a hangszórók síkjában csak. Viszont talán dinamikusabb. Nevezhetjük agresszívebbnek is.
Minden esetre ég és föld. Egy szokollal ne próbáljátok meg, de efelett bármivel igen. Lényeg, hogy minden komponenst ami megy optimálisra kell belőniegyszerre: cd, erősítő (elő és végfok is). Egyre javul a hangkép. Még egy LP játszónál is számít, pedig először nehezen értettem.
Nah, ha itt is térbeliképet eredményezne...! :D
Ha van időtök próbáljátok ki!
Nekem nincs. :O -
Esmein
nagyúr
Haverom faterja hűtőgépszerelő. Egyszer behalt egy hűtő, kimentek, megfordították a villásdugót, és csodák csodájára elkezdett menni.
-
caleb
aktív tag
Ez maromság!
De nyitott vagyok mindenre,gyözzetek meg! -
morzsol
aktív tag
Nemtom ez-e a hivatalos megnevezése az általam csak konnektornak nevezett izének, ami a madzag végén lóg - szal az apa - nem a másik, amibe dugom.
De! HiFi-ben biztos, hogy ezeknek az aljzatban való 180 fokos elfordításával egészen más hangképet lehet kicsikarni a rendszerből! Azaz kihúzod a falból és elfordítva dugod vissza a villát. (Érthető?) Jobb eszközökön jelölik is, hogy gyárilag melyik a melegpont.
Na a kérdésem az lenne, hogy próbálkozott-e már vki ezzel az (egyébként egyáltalán nem) őrültséggel itt a monitorok meg a gép terén?! S ha igen, mit tapasztalt? Én még csak tervezem vizsgálatát, de az észlelési folyamat esetleges hosszúsága miatt, (hogy valóban jobb lett-e,) még nem vágtam bele. Az biztos, hogy 4 verzió van, mert a gépét is lehet forgatni. És kell is, hiszen a kártya a gép tápjáról megy, és azt a monitorba kell dugni (nahát!), ami a saját tábjáról megy. Ezért az összhang fontos. (Nekem hosszú elosztóba vannak dugva egymás mellett, azonos irányban, lehet, hogy így is szeretik - ez lenne logikus- akkor meg csak az elosztó fali csatlakozójábal kell próbálkozni. Ez már csak 2 lehetőség!)
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horgász topik
- EA Sports WRC '23
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Oppo alapokra szabta új tábláját a OnePlus
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest