Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
Neovenator #37 üzenetére
Közben kész lett a nappali-pc is. Végülis 2 magos athlon64 procit kapott 2.77ghz-re húzva, 1.75gb rammal, mert épp annyim volt itthon, 1 db 40 gigás vinyót, 420w lc power tápot, 1280x1024es monitort, egeret, billentyűzetet. P1 beigie helyett egy gamer házba költöztettem bele, ami világít, hőfokot jelez, 3 nyelven pittyeg, hogy bútordarabként is megállhassa a helyét
Oprendszer gyanánt a legújabb 64 bites debiant, benne chromiumot, mplayert, 3-4 db 3D-s játékot a debian repójából, 20-30 db táblajátékot a games-table repóból.
Amit már most bánok, az a 40 gigás ide vinyó, de a 80-asokból épp kifogytam. -
Pikari
veterán
Igen, rendkívül sok alternatíva van, és sok szálon el lehet indulni. Ráadásul az se mindegy, hogy az user mit akar végülis.
Nekem holnap egy nappali-pc-t kéne összeraknom. Kitaláltam, hogy valószínűleg am2-es athlon64 x2 lesz ddr2-533mas ramokkal, meg 40 gigás ide vinyóval, mert abból van itthon van fölöslegesen vagy 2 db, noname táppal, házzal, de utána kell néznem, hogy az a proci tudja -e egyáltalán az sse3mat, mert az kell a chromiumhoz, továbbá fejben 99%-ban összeraktam már, erre hirtelen felmerült a kérdés, hogy hogyan lesz rajta internet? Ethernet nincs ott kiépítve, usb wifi donglem meg nincs, szóval azt pluszban vehetek hozzá, vagy húzhatok be internetet, feltépve a szőnyegeket mindenki nagy örömére és boldogságára.
-
Pikari
veterán
válasz
Busterftw #22 üzenetére
Én egy core2duo szintű gépre nem raknék win10-et semmi esetre sem. Az xp-t nem én hoztam fel. A windows7 használati statisztika honnan van? Gondolom weboldal statisztika. Az a windows7et alulméri, mivel a böngészők elkezdték kihúzni a win7 lába alól a talajt, egyre nehezen tudod vele elérni a webet.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #19 üzenetére
Értem. Így viszont akkor a low-end gépek nem is opció az Intel számára.
Tudtommal a Moore Threads is uefi only, de a Glenfly valószínűleg tud normál videobiost is még. -
Pikari
veterán
Úgy gondoltam, hogy a kétszereplősben bent van az nvidia és az amd is, és a többiek ezen kívül figyelgetnek 0.1% körül. Amúgy igen, kb stimmel, az nvidiának lehet 80-90% körüli részesedése, az amdnek 10-20.
Érdekesmód az integrált x86os IGP piacot nézve már az intel a piacvezető.
-
Pikari
veterán
Technikailag most sem kétszereplős, csak a kisebb szereplők piaci részesedése 0.1% alatt mozog. Az userek nem veszik meg a gyengébb teljesítményű alternatívát, ezért ők nem jutnak pénzhez. Így nem is tudnak miből nagyon innoválni, ami miatt mégjobban lemaradnak, így állandóan egy lefelé tartó spirálban mozognak. De a helyzet lehet, hogy meg fog változni azzal, hogy kína felvásárolta a kisebb szereplők egy részét (s3 -> glenfly, powervr -> mtt) és az állam megadja nekik a működéshez szükséges tőkét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest