Új hozzászólás Aktív témák
-
icp1970
senior tag
Érdekes info.Köszi.
-
félisten
válasz Komplikato #39 üzenetére
Nem leszmár én úgy tudom, a Battlemage jön jövőre.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Komplikato
veterán
Pár hete japánonknál akciósan 29.990 jen volt az Arc 750, akkor ez 250USD-t ért, most már csak 230-at. Na, szerintem az lenne a reális ára. Amúgy nem volt szó róla, hogy lesz még Arc alapon egy brutális csúcs kártya is, mielőtt a következő generáció jönne? Az pletyka volt, csúszik, vagy dobta Intel a tervet?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Pikari
addikt
válasz Neovenator #37 üzenetére
Közben kész lett a nappali-pc is. Végülis 2 magos athlon64 procit kapott 2.77ghz-re húzva, 1.75gb rammal, mert épp annyim volt itthon, 1 db 40 gigás vinyót, 420w lc power tápot, 1280x1024es monitort, egeret, billentyűzetet. P1 beigie helyett egy gamer házba költöztettem bele, ami világít, hőfokot jelez, 3 nyelven pittyeg, hogy bútordarabként is megállhassa a helyét
Oprendszer gyanánt a legújabb 64 bites debiant, benne chromiumot, mplayert, 3-4 db 3D-s játékot a debian repójából, 20-30 db táblajátékot a games-table repóból.
Amit már most bánok, az a 40 gigás ide vinyó, de a 80-asokból épp kifogytam.[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
Benchmarkok alatt biztos nagyon gyors az rpi, de majd szólj, ha a discord nem 8 perc alatt bír betölteni rajta a firefoxban, akkor talán megfontolásra érdemes lesz
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
addikt
Jogos. Én 20-ért vettem kb 2 hónapja apróhirdetésben abból indultam ki. Bocs.
Állítólag elég a 4GB egy tablet szintű tudáshoz, az kicsit olcsóbb.Busterftw: lehet, nem néztem. A lényeg, hogy ilyen régi gépekkel csak akkor éri meg szenvedni, ha valaki retrózni akar. Napi használatra már nagyon nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Busterftw
nagyúr
Apron vannak 15-20ezerert is Windows 10-el komplett PC-k, amik korberohogik a Core2Duo-t meg az Athlon64 X2-ot.
18k
i5 2400 processzor (4mag/4szál, 3,1GHz alap, 3,4GHz turbo órajel)
HP alaplap (6xUSB2 4xUSB3, 4xSATA3, Gigabit LAN, D-sub, Display Port stb)
8 GB DDR3 RAM
500 GB HDD (+5 HUF-ért új 120 GB SSD is mehet bele a HDD mellé)
HP kis helyigényű ház
Win 10 64 bitEs ez csak az elso amit lattam, hasrautve.
-
Busterftw
nagyúr
A peldaiddal konkretan nichek niche-rol beszelsz.
Egyebkent Statcounter.
Meg ha alul is meri a Windows 7 hasznalatot, teljesen irrelevans, mert ami futtat Windows 7-et az futtat Windows 10-et is.Teljesen jol dontottek, hogy nincs tamogatva, mert elenyeszo mennyiseg.
Ha ilyen 15-20 eves hardverekkel kell szorakozni az usernek, akkor ott nem a Windows 10 hianya a legnagyobb problema.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Igen, rendkívül sok alternatíva van, és sok szálon el lehet indulni. Ráadásul az se mindegy, hogy az user mit akar végülis.
Nekem holnap egy nappali-pc-t kéne összeraknom. Kitaláltam, hogy valószínűleg am2-es athlon64 x2 lesz ddr2-533mas ramokkal, meg 40 gigás ide vinyóval, mert abból van itthon van fölöslegesen vagy 2 db, noname táppal, házzal, de utána kell néznem, hogy az a proci tudja -e egyáltalán az sse3mat, mert az kell a chromiumhoz, továbbá fejben 99%-ban összeraktam már, erre hirtelen felmerült a kérdés, hogy hogyan lesz rajta internet? Ethernet nincs ott kiépítve, usb wifi donglem meg nincs, szóval azt pluszban vehetek hozzá, vagy húzhatok be internetet, feltépve a szőnyegeket mindenki nagy örömére és boldogságára.
-
Sinesol
veterán
Apróra ránézve 5k egy i3 6100, mellé apropenz 4gb ram plusz valami hasznalt deszka.
Alig drágább, mint egy 1030, nem beszélve arról, hogy az ár fele szinte abból megvan, amit egy év alatt spórolsz a villanyszámlán...na meg mennyivel egyszerűbb, kisebb is lehet igy a gép. Habár ha már itt tartunk, egy 1030 árábol veszel egy tévéokositot és mégjobban jársz...itt meg az jut eszembe, hogy az otthoni telekomos beltérim is lejátszik mindent, szal még csak egy forintot sem kell költeni.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Ott már a komplett gépet cserélni kell jó eséllyel, kb a házon és tápegységen kívül... ami miatt az a pár tizes az sok tizes lesz. Lehetséges, hogy az user több pénzt és bosszankodást megspórolna, ha csak a videókártyát kell kicserélnie.
-
félisten
A 770 egy elég jó kártya azon az áron és remekül teljesít RT alatt, ami számomra fontos szempont.
Várom a következő generációs kártyáikat ."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Pikari
addikt
válasz Busterftw #22 üzenetére
Én egy core2duo szintű gépre nem raknék win10-et semmi esetre sem. Az xp-t nem én hoztam fel. A windows7 használati statisztika honnan van? Gondolom weboldal statisztika. Az a windows7et alulméri, mivel a böngészők elkezdték kihúzni a win7 lába alól a talajt, egyre nehezen tudod vele elérni a webet.
-
Busterftw
nagyúr
A globalis Windows 7 hasznalat kb 3%. Ne a csaladi filmezos gep legyen mar a benchmark. Low end nem az jelenti, hogy Windows Xp fut rajta.
Amin visz Windows 7-et, az visz Windows 10-et is.
Meg a 200-300 dollaros "low end" laptopok is Win11-el jonnek, OEM PC-k szinten.[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
válasz MasterDeeJay #16 üzenetére
No, de ezek pont a kellő dolgok. Pl én a 3060 mellé is beraknám, mint lejátszó VGA, meg szerverbe is.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Pikari
addikt
válasz MasterDeeJay #19 üzenetére
Értem. Így viszont akkor a low-end gépek nem is opció az Intel számára.
Tudtommal a Moore Threads is uefi only, de a Glenfly valószínűleg tud normál videobiost is még.[ Szerkesztve ]
-
Intelnél már csak uefi only lehet grafikus kártya, ráadásul dx12 és vulkan only azaz dx11 és alatta minden emulált (pontosabban fordítot vulkanra vagy dx12-re) persze nem lassú csak nem erre való a kártya. Aztán még ott van hogy rebar is követelmény az Arc szériánál.
Win7-el a dx12 miatt bonyolult lenne megoldani. Legacy módú biosa meg nincs is az Arc kártyáknak.
Szóval így Intel esélytelen hogy kiadna valamit is win7 supportal.
Talán kínaiak esetleg ott van már jópár alternatíva csak nehéz lenne behozni. -
Pikari
addikt
Low end modellt említett a kolléga, arra válaszoltam. Sok családi filmnézős gépen win7 van még.
-
Ott az A310 csak itthon nem lehet kapni. A580-ast is csak aliexpressen láttam sajnos. A750/A770 meg elég erős, megállja a helyét a kategóriájában de az meg túl sok.
1030 erejejét tudó dg1 [link] volt csak nem gyártotta senki (gunnir és asus van csak de asus cseszedt kiadni rá normális biost, a gunnir meg itt nem adja el, ezért halott az egész.) Kínában 30eft a DG1 de nem éri meg behozatni.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Egyetértek. Viszont akkor kéne nekik win7 driver is, amit az ARC gpukhoz az intel nem volt hajlandó megírni, mondván, hogy vége a win7 terméktámogatásának.
-
tasiadam
veterán
Az intelnek a low end es a kozepkategoriat kene celoznia. Evek ota a hulladek gt710 es ezeket adja mindenki, pedig egy 1050 erejet tudo olcso VGA es siman kellendo
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tibaimp
nagyúr
Úgy van, ha belevesszük a dVGA mellé az integrált IGP-t is, akkor az Intel, de az a CPU szegmens vezető pozíciója miatt van (kb. 75-80%), és az Intel CPU-k 90% van IGP, az meg a másik ok.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Pikari
addikt
Úgy gondoltam, hogy a kétszereplősben bent van az nvidia és az amd is, és a többiek ezen kívül figyelgetnek 0.1% körül. Amúgy igen, kb stimmel, az nvidiának lehet 80-90% körüli részesedése, az amdnek 10-20.
Érdekesmód az integrált x86os IGP piacot nézve már az intel a piacvezető.
-
tibaimp
nagyúr
-
Pikari
addikt
Anyám huawei telójában 14nm-es SMIC-s Hisilicon proci van, kb fél éve jól elvan vele.
-
Pikari
addikt
Megfigyeléseim szerint az intel a gpuk terén is tick-tock stratégia szerint gondolkozik.
-
-
Pipó
őstag
Én azt gondoltam volna, hogy az intel rövidebb életciklusra szorul, különben állandósul a hátránya a két másik mögött. Nekik már idén év végén újjal kellene jönni.
Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Pikari
addikt
Technikailag most sem kétszereplős, csak a kisebb szereplők piaci részesedése 0.1% alatt mozog. Az userek nem veszik meg a gyengébb teljesítményű alternatívát, ezért ők nem jutnak pénzhez. Így nem is tudnak miből nagyon innoválni, ami miatt mégjobban lemaradnak, így állandóan egy lefelé tartó spirálban mozognak. De a helyzet lehet, hogy meg fog változni azzal, hogy kína felvásárolta a kisebb szereplők egy részét (s3 -> glenfly, powervr -> mtt) és az állam megadja nekik a működéshez szükséges tőkét.
-
tibaimp
nagyúr
Én örülök annak, hogy az Intel nem adta fel a dVGA piacot, mert az első generáció ARC kevésbé lett olyan ütős, mint ahogy az várta a piac. Előbb-utóbb lehet még meglepetés, és valóban 3 szereplőssé válna ez a piaci rész is, kicsit az Nv-nek az orrára lehetne koppintani...
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest