Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
r6man123
senior tag
Ergochair Pro-t rendelt cégesen valaki az autonomous.ai-ról? Milyen számlát adnak? Az Áfát simán el lehet számolni?
-
-
Dicker
őstag
Próbáltad/nézted a AR Supreme szövet változatát? Milyen az anyaga, érdemes vele foglalkozni? Hány kg-ig ajánlott? Nem láttam sehol leírva ezt.
Bőrt nem akarok, így eddig ezt néztem ki, és a Noble Hero Antracitot. A kettőt kellene valahogy összehasonlítanom majd, ha addig más nem jön a képbe. -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
KB 7 éve nyúzok egy IKEA Markus széket.
1 éve elkezdett fájni a derekam, már nem tudok benne kényelmesen ülni. Az egyik lábamat mindig felhúzom magam alá és kb úgy érzem, hogy a háttámla nagyon hátul van, nem tartja a derekamat
35 éves, 176 cm magas 90 kg vagyok.Esetleg asztal + szék kombóra is tudnátok ajánlatot adni? Az asztal 160 cm széles legyen (3 monitor van rajta) kb 80 cm mély, elektromos magasságállítás / állva funkció nem kell. Ha nem kell csicsa, akkor lapszabászat + 4 állítható láb és jónapot?
Home officeban dolgozok, napi jó 10 órát ülök a gép előtt.
-
Sziasztok!
Szunyoghalos nyikorgos JSYKhes szek utan mit ajanlanatok 40 max 50 ezerig?
190 cm, 100 kg, napi 3-4 oran keresztul, ennyit kellene birnia.
-
macilacus
senior tag
Szia, köszönöm a választ és az ötletet
A Nitro Concepts S300-ast már régebben próbáltam a Nyugati téri Barcraftba, van nekik vagy négy darab.
Az ötletedre felhívtam az egyik üzletet hátha van lehetőség kipróbálásra. Felajánlották, hogy az irodájukba ki tudom próbálni az ArenaRacer Craftsmant és az ArenaRacer Dark Desertet, ahol is a kipróbálás után a Craftsman mellet döntöttem így már a ArenaRacer Titan kipróbálását el is vetettem. Amit amúgy az AfterHours információja alapján az In-Game Gamer Bárban lehet.
Még egyszer köszi a segítséget -
sphe
senior tag
Szia! A teszttel és cikkel semmire sem mész ha nem próbálod ki és ülsz azokban - ami elsőre is kényelmes - legalább negyed órát. Az Arenaracer székeket nagyon ajánlom: állítólag kiváló a suport és magyar a cég, újabban állítható beépített rendes derék támasz is van egyes modellekben (nemcsak egy párna) és jobb is mint a 200-300 ezres hálós székeké (az én) hátamnak, ráadásul tartósabbnak is tűnik. Vagy secretlab, de azokat nem tudod kipróbálni. A noblechairst is dicsérik.
-
Aethel
aktív tag
Üdv!
120 Kg vagyok és 182 cm. Jó pár 40-50ezres széket elrágtam, 2-3 év amit bírnak. Napi 10-12 óra amit ülök, munkából kifolyólag. Szeretnék most egy kicsit kényelmesebb, pihentetőbb ülő alkalmatosságot vásárolni. 200.000 Ft elsőre a felső plafon, de ha fele annyiba kerülne is örülnékTapasztalataitokra támaszkodnék, elvesztem a kínálatban.
A célom elsősorban a gerincem megóvása (tudom, ez ilyen sok ülésnél kissé nehézkes) , másodsorban a kényelem. Tudtok ebben segíteni? Vagy hol érdemes elindulnom, cikkeket, teszteket olvasgatni? Magyarul sokat nem találtam.
-
sphe
senior tag
válasz
macilacus #7184 üzenetére
Az éri meg jobban amelyik megfelelőbb a te derekadnak. Vannak magasabb és alacsonyabb törzsű emberek. A márka jó, de arenaraceren belül is pl számtalan verzió van, egyik kényelmetlen a másik egy álom volt. Guglizz rá hogy melyiket hol lehet találni fizikai boltban és kérdezz rá hogy van e bemutató darabjuk.
-
macilacus
senior tag
Sziasztok szeretnék új széket venni 173cm 110kg 52 év paraméterekhez.
Két márka van jelenleg a képben a ArenaRacer és a Nitro Concepts és a 100 körüli árban gondolkodok.
Melyikkel milyen a tapasztalat, melyik éri meg jobban?
Esetleg tudtok helyet ahol ki lehet őket próbálni?
Előre is köszönöm a segítséget -
mikk2000
őstag
De ha neked pont úgy jó a szék a derekadnak ahogy van, akkor nem tudsz a deréktámasszal mit kezdeni... mivel lyukat vág csak a hátadba. Egy autóban is van 4 ülés, ritkán van használva mind a 4... mégse panaszkodnak az emberek hogy ha már van megvan 4 az mindig legyen tele
-
sphe
senior tag
Kipróbáltam Budapesten közel 50 széket órákat rászánva a derekamnak mi a legjobb. Fájós derékkal elég komoly elképzeléseim voltak és számomra a legstabilabb tünetmentes tartást (183cm 85kg) a próbák során az Arenaracer Dark Desert II (állítható deréktámaszos) adta. Ez van olyan széles hogy ne nyomja előre a vállat és eszméletlen jól tart, a lábakat is. Meglepő végeredmény azután hogy hajlandó lettem volna rászánni 300k-t is egy ergonómikus főnöki székre ha meggyőző és meglepődtem mennyire gagyi műanyag racsnis deréktámasz vagy fejtámla állítási lehetőségek fordulhatnak elő ilyen árkategóriában. Most itt van ez a Dark Desert, órákat ülök benne és meg sem érzi a hátam. Mindenki számára ajánlott a kipróbálása.
-
NemMo
őstag
Vettem egy gammer széket. (Gamvis phantom)
A YouTube-on agyon dícsérték. Jó is lenne, de azt a rohadt deréktámaszt bárhova állítom egy idő után zavar. Hova kéne azt állítani hivatalosan? -
albiosz
őstag
válasz
albiosz #7083 üzenetére
Sziasztok!
Az irodai vonallal szimpatizálóknak adnék némi infot a saját tapasztalataim alapján. Nem én találtam fel a spanyolviaszt, de hátha valakinek hasznos lehet.
Az offot csak úgy leírtam, ha valakit érdekel, hasznosnak vélt infok onban.
Tehát szerettem volna egy jó széket home office-ra, de nem akartam elszállt áron vásárolni. Egy Jysk Billumot (máshol más néven is kapható hasonló vagy akár ugyanez) vettünk vagy 8 éve csak hogy legyen. Heti 1-2 órára ez megfelelő volt, de HO-ra már alkalmatlan.
Heves guglizás után eljutottam az ergonómikus, szinkronmechanikás stb. kifejezésekig. A bemutatótermek közül az Irodabutik tűnt szimpatikusnak és ők még némileg munkaidő barátok is, mert 6-ig nyitva vannak. Arra jutottam, hogy veszek egy Emagra X8 Yoga típusú csodát, ha élőben is megvan a kémia. Így a korábbi 100e keretet kicsit kitoltam képzeletben, mert ez alu csillagtalppal meg mindennel már 130e-t kóstál. Az mondjuk szerintem totál gáz, hogy 100e környékén még azzal sz@roznak a gyártók, hogy alapból csak műanyag talp van és görgőből se kapsz bármilyet.
Egy hideg délután tehát ellátogattam az Irodabutik bemutatótermébe és arra jutottam, hogy ezek a lányok-fiúk nagyon jók a marketingben, de sajnos élőben hatalmas csalódás volt szinte minden. Egy hölgy próbált foglalkozni a potenciális vásárlókkal, de elég kevés sikerrel. Az alap kérdésekre (jó-e így az ülőpozícióm, hogy állítsak 1-1 funkciót a csodákon stb.) nem igazán tudott válaszolni és a netes infokkal ellentétben (minden Emagra kipróbálható) X8 nem is volt nekik, de megnyugtatott (?), hogy az egy nőies szék, nekem X5 kéne. Ez már 142e sima ülőlappal vagy 165e hálós, állítható ülőlappal. Kérdeztem, hogy a fejtámlát hogy lehet állítani, a válasz az volt, hogy üssek rá egy jó nagyot és akkor lejjebb megy. Az állítható ülőlapos modellnél pedig ráüléskor magától mozgott az ülőlap, megjegyzésemre közölte az eladó, hogy kiszereltek belőle valamit, mert nagyon nehéz volt állítgatni. Na most 140/160K-t ilyen hibák mellett azért nem szívesen adnék ki. Az állítási lehetőségektől és a kényelemtől se voltam elájulva, így elengedtem őket. Hiába az 5 év gari és ergonómia.
Sajnos böngészés közben azt éreztem, hogy a nagy HO lázban olyan szereplők is megjelentek a piacon, akik arra nem feltétlen érdemesek. Itt most nem az Emagrara gondolok, bár ők meg az ügyes (egyébként működő) marketinggel tudnak túlárazott portékát eladni.
Korábban is kacérkodtam azzal, hogy az irodából megismert tradicionálisan irodabútort gyártó márkákból kellene szerezni itthonra is, de az ár elrettentett. Steelcase és Herman Miller volt egy régebbi munkáltatómnál, de ezekből még a refurbished se túl költséghatékony és sokszor a német/osztrák darabokat vagy még távolabbi országokból valókat idejuttatni nem biztos, hogy megérné. Viszont főleg a Steelcase-nek óriási használt kínálata van itthon. Az alábbi kereskedőket találtam, akik figyelemre méltók lehetnek, kínálatuk folyamatosan változik:
- Irodabútor féláron: tököli és gödöllői üzletük van. Érdemes elmenni nézelődni, mert 1-1 típusból több darab van és szórhat az állapot. Tökölön van most Steelcase Let's B, amit kb. 32K-ért el lehet hozni, én is ilyet vásároltam, kvázi újszerű és volt még belőle kék és piros is. Másfajta, kopottabb kárpittal 25-ért is van: [link] Tökölön csak 1, de Gödöllőn van egy csomó Nowy Styl minden földi jóval.
- Multibútor: újpesti üzlet. Új és használt székek. Van itt is szép állapotú Steelcase Let's B picit drágábban vagy Steelcase Think, de sok más típus is.
- Blue: Steelcase forgalmazó, de használt portékák is vannak. Ma jött készletértesítő, hogy volt Herman Miller Celle 65-ért: [link] El is vitték azóta, ajándék ennyiért. Érdemes készletértesítőt beállítani a szimpatikus darabokra, mert töltögetik a készletet néha.Szerintem ezekből bármelyik jó vétel lehet és kényelemben, ergonómiában, állíthatóságban akár még túl is mutathat egy új, drágább, ugyanakkor noname darabon.
Ezeken kívül a német/osztrák ebay-en refurbished Steelcase vagy Herman Millerek is vannak, ha valakinek felújított a cél. Persze a Hardverapró, Vakera, Dzsófogás, Fácse Market nézegetését is javaslom, felbukkanhatnak kincsek időnként. Akár -ahol lehet- a megfelelő kulcsszavakra értesítés kérést állítsatok! Sok sikert!
-
sphe
senior tag
válasz
Harbinger85 #7174 üzenetére
Ha az ár necces, akkor érdemes figyelni a hardveraprót mert lehet hogy feltűnik egy-két használt megkímélt darab kedvezőbb áron. A háttámla háló sokkal erősebb mint a többi átlagos hálós szèkè, nem hinném hogy egy macska szétszednè (hacsak nem tigris méretű állat)
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Harbinger85 #7174 üzenetére
Nekem ilyen székem van, nem tűnik olyan gyengének a hálója hogy egy macska szétszedné.
Bár sose lehet tudni mire képesek. -
Harbinger85
aktív tag
Értem. Néztem, tényleg húzós árak, de az az érzésem a székekre nézve "hol van a többi része?" Akkor marad az IKEA-s darab, elnézve a videót tényleg jól állítható és a fejet is támassza ha kell. UGye ez az: [link]
De a hálós részével nagyon kell vigyáznom és figyelnem, mert a macska ez két húzással szétkapja. -
kocsisdavid5
aktív tag
Sziasztok!
Kinek milyen gamer szék vált be? -
sphe
senior tag
válasz
Harbinger85 #7170 üzenetére
A legalapabb ergonómikus székek kis teherbírással 100k körül kezdődnek, ráadásul minimum a háttámlájuk szinte mindig hálós(!) és a normálisabnak ennek többszöröse és nem garantált hogy tetszeni fog ha nem próbálod ki. Nagyon alkati kérdés. A prémium kategóriás ergonómikus székek fél millió.
Ha 55k sok egy székre akkor a vaktában lövöldözés marad műanyag hamar elhasználódó vagy stabilitásukat hamar elvesztő darabokra. Néha azért az IKEA be szokta akciózni a széket, hátha szerencséd lesz, azzal nagyon mellé lőni nem tudsz. -
Nazo
tag
válasz
Harbinger85 #7170 üzenetére
-
Harbinger85
aktív tag
Csak gyenge hatásúnak és a macska.. (hacsaka ddig nem lesz új helye). Kipróbálni sajnos nem tudom, a közelben nincs IKEA. Nincs ismerősörm és pánikbeteg vagyok, nem tudok nagyobb távokat utazni.
Nekem már az 55k szék is kicsit sok. Mennyi az igazán drága, ergónomikus? Csak hogy képben legyek. -
Dicker
őstag
Sziasztok!
Széket keresnék 195/120-as méretekhez.
Segítsetek elindulni merre keressek. (bolt, márka, stb.)
Szóval masszív legyen, és legalább akkora, hogy tartsa a fejemet is. Meg bírja ki a napi 8 óra munkát.
Előnyben részesíteném a szövetet, ha létezik. Nem vagyok bőr párti. (talán ez az egyik nehézség a keresés során)Dönthető legyen a háttámla, a karfa nem kell hogy forogjon. Idegesítő, amikor elcsúszkál, elforog. Elég nekem a magasság állítása.
Lábtartó? Vagy inkább külön?
Köszönök mindenféle tanácsot!
-
sphe
senior tag
válasz
Harbinger85 #7163 üzenetére
Annak a JYSK -es gyengusz műanyagnak semmi köze az IKEA-shoz. Az IKEA ülő felülete nem hálós, a háttámlán meg csak nem eszel, van keresztbe derék merevítése keményebb anyagból, és a háló benne sokkal erősebb mint a hálós székeké.Fentebb írtam hogy 120+ kg kétajtós szekrénynek stabi smh
Ha ettől jobb derék tartás kell akkor viszont mélyebben zsebbe kell nyúlni mert az már ergonómikus szék kategória ési szinte az összes ergonomikus szék hálós.
Menj és próbáld ki mindenképp!
-
törölt tag
Sziasztok!
Noblechairs Hero széknek mennyi a teljes szélessége? Egyik karfa külső szélétől a másikig vagy a kerekeknél. Nincs túl sok helyem és nem tudom, hogy elférne-e.
Illetve mit jelent az hogy a szék új de bontott?
Nagyon szépen köszönöm.
-
ilor14
tag
Sziasztok,
Mostanában elkezdtem nézelődni az forgószékek világában, de sajnos nem nagyon jutottam előrébb. Szeretnék valami irodai széket venni, amiben egész nap el tudnék lenni (fontos kikötés, home officeban dolgozom, így adott, hogy egész nap ülök). Nem vagyok túl magas, sem nehéz, 172cm és 66kg. Fontos, hogy a derekam támasztva legyen, mert azt érzem, hogy a nap végére fájni kezd a sok üléstől.
100 ezer forint környékig néznék székeket (Herman Miller jó lenne, de az pár százezerrel több), de ha van ötletetek akkor szívesen meghallgatom az összeset és szeretném tudni, hogy hol tudnék kipróbálni minél több féle széket.
Fontos, hogy nem gamer széket szeretnék, hanem kimondottan irodai munkához valót, aminél az ergonómia az első. -
-
ManUnited
aktív tag
Emagra, nem emag. És igen, az irodabutik.hu oldalon van a címük, ha jól tudom az általuk forgalmazott összes szék kipróbálható, de az emagra székekből tuti hogy az összes kint van. Sőt, kifejezetten ajánlott kipróbálni, én sem azzal a székkel jöttem el végül, mint amiért eredetileg mentem.
-
Ispy
veterán
válasz
Darkrage95 #7155 üzenetére
Hardverapron van dealer, akinél ki lehet.
-
sphe
senior tag
válasz
Harbinger85 #7158 üzenetére
Én jártam JYSKben és nagyon műanyag, nem tartós.
Ha hátfájós vagy akkor érdemesebb irodai székek irányába nézelődni. A gamer székek előre tolják a vállat és ezért az árért max egy ide oda csúszkáló derékpárnát kínálnak ami közel sem ideális.
Ha tartósság kell jó áron akkor IKEA Markus széke ajánlott, 120kg feletti embereket is stabilan tart, van karfája, stabil és nagy háttámlája és egy kis derektamasza is. -
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Nem kimondottan gamer széket keresek, de olyasmit ami annak is jó + kényelmes, erős és tényleg támasztja a derekat, hátat. Napi szinten sokat ülök gép előtt, ha filmet nézek is vagy csak zenét hallgatok. Jelenleg egy ilyenem van [link] . Nem rossz, de jó lenne kartámla és magas háttámla. Lévén Jysk van a közelemben és ott ki is tudom próbálni ezt érzem jónak [link] . De sajnos sok negítv komment is van a termékre így elbizonytalanodtam. Többször néztem én neneten meg száz helyen, de mire pénzt kerítené krá úgyis eltűnik, elfogy. Máshol kipróbálni nem tudom, de még az se probléma ha nem 100%-os, csak tartós legyen.
-
Darkrage95
csendes tag
És nem tudtok esetleg bemutatótermet ahol ki lehetne próbálni?
-
nyunyu
félisten
válasz
Darkrage95 #7155 üzenetére
Használat során sokat puhul a noblechairs, 2 hét után már egyáltalán nem kemény a memóriahab.
-
Darkrage95
csendes tag
Sziasztok, tudja esetleg valaki, hogy Budapesten hol lehet Noblechairs hero-t kipróbálni? Arenaracer supreme és noblechairs hero között vacilálok, és szeretném mind a két típust kipróbálni.
Noblechairs-ről olvastam, hogy sokaknak nagyon kemény. Erről mi a véleményetek?
-
kistusik
tag
Hali.
Jelenleg nekem is a fentebb említett tipusú forgószégem van. És el is van törve mind a 2 karfája. Tud valaki rá megoldást? Lehet valahonnan rendelni ilyen karfát? Csak mert nem akarok 60k-70k forintot költeni új székre. Alapvetően megfelelne a mostani, csak így összekókányolva a karfa nem a legfaszáb
Ha mégis új vásárlására adnám a fejem, akkor melyek a legjobb márkák?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest