Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
A segítségeteket kérem! Egy korrekt széket szeretnék vásárolni!
Tudom... "Herman Miller" fél millióért, vagy "IKEA Markus" 50.000-ért...
De van élet a kettő között?
Az Árukeresőn 170.000 forintos, 150 kg-ra hitelesített székre is írta 85 kg-s felhasználó, hogy pár hónap alatt szétesett alatta. Ami kiábrándító...
Az alábbi kínálatból melyiket tudjátok ajánlani? Sajnos egyetlen márkát, egyetlen típust sem ismerek!
- Egy JYSK Skodsborg széket váltanék vele. Ebben pár hónap alatt tönkrement a légrugó, most pedig eltört a műanyag karfája is. Vacak.
Kritériumok:
- 194 cm magas vagyok, izmos testalkatú, és jelenleg ~120 Kg (fogyóban)
- Előreláthatóan még legalább októberig HO, napi 8-10 óra számítógépezéssel- A széles, mély, puha, kényelmes ülőfelület elsődleges a lábaim miatt
- Az erős légrugó fontos, hogy kellő magasságba állíthassam, úgy is maradjon mindig
- Maximum ~120.000-130.000 Forint körül álljon meg az ára.- Ha megoldható nagyon-nagyon-nagyon magas legyen a háttámlája, hogy a tarkómig felérjen
- Fém váza legyen a karfának is, ne törjön el megint
- Ha belefér a fenti összegbe, az ülőrész előre-hátra állíthatósága is fontos. (A teljesen ergonomikus ülés, és "térdhajlatba beférő ököl"-szabály miatt.)
- Az összeg felső határába kerülő szék esetében bírjon ki min. 3 évet.Köszönöm előre is!
-
norbert400
tag
Na vegul eljutottam az office plazaba. Hat nagy csalodas. Vegigprobaltam egy csomo szeket de szerintem velem van a baj.
Spinely olyan volt mintha egy hintaagyon fekudtem volna.
A wau 2 ulofelulete olyan volt mint a legrosszsbb zsakrugos matracok, bar a hatamnak legalabb kenyelmes volt.A samuraiok es a pofit is borzalmasan kenyelmetlen.
A hero tetszett, kenyelmes volt az ulofelulete de a hatamat tamasztasa szempontjabol nem volt idealis. Az oklahoma meg ennek a forditottja. A ketto otvozete hianyzott.
A bor szekek voltak a legkenyelmesebbek de csak akkor jo ha hanyat fekszem. Maskulonben nem idealis, nem tartja meg a testet.
Keresek majd valami masik szakuzletet is ahol ki vannak rakva szekek, hatha.
-
Rayyy
senior tag
válasz
Sycorax #3791 üzenetére
A JÄRVFJÄLLET-et visszavittem kb. 2 hónap után, mert lötyögni kezdett az ülőlap minden irányba. Hiába húztam a csavarokon.
A Profim Light Up jóféle és még épp 100 ezren belül van. -
Sycorax
újonc
Sziasztok!
Tanácsotokat kérem:
Hálós széket keresek, ami azért tartja a hátat, derekat.
Ikea MARKUS és JÄRVFJÄLLET között gondolkozom; melyik lenne a jobb?
Amennyiben egyik se mit ajánlanátok 100.000-ig? Köszönöm! -
válasz
Anonymus23 #3788 üzenetére
Köszönöm megnézem, nálam nagyon fontos, hogy legalább 130kg-t bírjon a szék mert "erős csontozatú" vagyok
Meg a legalább 50 cm ülőlap szélesség is kéne.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Tsebacsi #3783 üzenetére
Nekem végül is egy Noblechairs Hero (fekete) lett. Ez szerintem neked minden tekintetben megfelel, már ha a méreteket nézzük
Ebből a LE 2019 verzió az szerintem most nagyon kedvezményesen meghvásárolható (109k hivatalos boltból 2 év garival), ha nem zavar benne a fehér rész (végül is elég jól néz ki).
Nekem nagyon bejött, a deréktámasz és a + párna: végre úgy állok fel belőle, hogy teljesen egyenes maradok, nem érzem, hogy fájna a hátam a sok ülés miatt.
A szélső combtámasz nem túl magas, igazából nem is támasz, hanem csak ergonómia, de a székben viszonylag kevés oldalirányú erő hat (autó ülésben ez sokkkal fontosabb szerintem mint itt).
-
vadkörte
addikt
A munkahelyemen, illetve az itthoni tönkrement kemény karfás és gyűlölöm, hogy nem tudom pihentetni rajt a kezem, mert kemény. Ez miatt néztem párnázott karfájút.
Egyelőre keresgélek, lehet, hogy nem is gamer lesz, hanem főnöki. A nagy(obb) terhelhetőség - 130-150 Kg - sajnos fontos. -
Anonymus23
veterán
válasz
Tsebacsi #3783 üzenetére
Nekem most is egy 50 cm széles felületű szék van, korábban ettől kisebbek voltak, de cégnél egy ugyanilyenen ültem 3 évet és tök jól elvoltam benne, otthonra is vettem, ennek meg fél év alatt szétesett a szivacsa (8cm --> 1 cm).
A méretek alapján viszonylag jól be tudom azonosítani, hogy mennyire jó avagy sem, puhát nem akarok venni, mert nem kényelmes benne dolgozni és ülni rajta, meguntam már vásárolni a "bóvlit", amikor ezek árából már régen vehettem volna egy nagyon komoly széket is, de most nincs zsé 200k-s masszászfotelre -
válasz
Anonymus23 #3782 üzenetére
Kring Amos-t, amit kvázi megvennék most is, sőt tervben is van, csak nem Emag-ról. Ha rákeresel a hsz-eimre itt leírtam hogy volt a dolog. 2 dologtól félek csak egy szélnél: nem elég széles (legalább 50cm-est keresek), emiatt a szélső combtámasz inkább combnyomó szerepet töltene be, a másik pedig a mechanika stabilitása.
Hogy magamra is válaszoljak: Ha nincs gari az Aprós Icon-ra én pl. nem venném meg, mert olyan szerencsés szoktam lenni, hogy 5-ből 4 vásárlás alkalmával valamilyen hibás terméket fogok ki, vagy gariidőn belül lesz hibája. -
atee
őstag
válasz
Anonymus23 #3779 üzenetére
Az, hogy neked min jó ülni azt senki nem fogja tudni megmondani sajnos!
Egy masszív, minőségi széket veszel a Noblechairs székkel ez biztos.
Ismerőst is megkérdezheted neki mi a véleménye!
Mondanám, hogy próbáld ki az én székemet, de az onnan kb. 500km lenne neked(Kőszeg)
Én nagyon kedvelem, hogy nem az a süppedős az ülőfelülete. Eleinte még keménynek is éreztem. Ma visszaülve a régi székembe...azt érzem furcsának.
Az állítható karfák miatt a csuklóm se fáj pár óra játék után! (persze ezt más székek is tudják)Tsebacsi Van olyan eladó itt is aki vállal rá garanciát, legalábbis oda van írva. Ennek a milyensége szintén kérdéses, de ahogy látom megbízható eladókról van szó!
Persze rizikó van benne, de eléggé pörögnek ott is ezek a székek és nem nagyon látok negatív visszajelzést feléjük.
És még mindig a felső kategóriás székről beszélünk amit középkategóriás áron lehet így megvenni! -
válasz
Anonymus23 #3779 üzenetére
Aprón valóban ennyiért van, de újonnan ugye 120-130k
Az aprón árultra vajon van garancia? Mert úgy már igen jó vétel lehetne, de anélkül ugyanolyan rizikónak tartom, mint egy 40k-s semmit megvenni 1 év garival...
Igazábólé azért kérdezem ezt az egészet, mert az emag elfogadta a visszaküldésem, jelenleg a pénzemre várok, hogy újra elkölthessem valami "szuper" székre -
Anonymus23
veterán
Áreltérés:
, OK, tegnap annyi hirdetést, boltot meghnéztem, hogy nem emlékeztem jól. Aprón:
Epic: 75-85 eFt
Icon: 88-90 eFt
Igazából nekem is az Icon tetszik jobban, és persze nem az árkülönbség itt a döntő, Kevés jó székem volt itthon, de most hátfájás miatt is szükségem van egy jobb minőségre (homeoffice és PC játék a hobbim) A céges székek többnyire jók voltak, volt ilyen 100 e Ft-os kategóriájú is.
Éppen ki tudnám próbálni, mert ismerősnek van egy Iconja, csak az 250 km
Jó, hát mondjuk nem egy ökör ára, és ha nagyon nem jön be el is lehet adni. -
atee
őstag
válasz
Anonymus23 #3777 üzenetére
Az ár mellett ez a legnagyobb hátránya a Noblechairs székeknek, hogy nem nagyon lehet kipróbálni sehol. Legalábbis tudtommal nem.
A Caseking a hivatalos Magyar forgalmazó. Esetleg kérdezz rá náluk, hátha!
Az árkülönbséget hol látod ennyinek? hivatalos helyen és az aprón sincs ekkora különbség!
A súly miatt is jobb az Icon. Illetve szubjektív de jobban is néz ki! Az Epic ránézésre pont olyan mint az összes gamer szék. (persze jobb minőségben) de a forma.
Iconhoz hasonló se nagyon van -
Anonymus23
veterán
Új szék vásárláson töröm a fejem, a jelenlegi kb bóvli kategória.
Amiket kinéztem azok a Noblechairs Epic vagy Icon lenne.
A súly miatt (100-110kg, 186cm) az Icon jobban bejönne, sajnos kipróbálni nem igazán volt/van lehetőségem. A méretek alapján megfelelő lenne bármelyik is, de azért csak kipróbálnám. Vagy az Icon ér többet annyival, amennyivel többe kerül? (15-20 eFT)
Vannak ilyenek valahol kiállítva? (Debrecen/Nyíregyháza környéke vagy Budapest) -
vadkörte
addikt
Üdv!
Úgy fest a kukázott - szó szerint, úgy vágták hozzám - Jysk-ös "csodám" egy hangos reccsenéssel megadta magát. A háttámla már régóta használhatatlan - tőben kiszakadtak a csavarok - a gázlift is elhunyt. Viszont most már az egész úgí billeg, mint egy viharba került teherhajó.
Szóval kellene valami otthoni s***galávaló.
Egyelőre valami ilyesmit nézegetek:
1. versenyző
2. versenyző
3. versenyző
A praktikum és a teherbírás fontosabb, mint a megjelenés. -
csoncsoj
csendes tag
Sziasztok!
Vettem ma egy Antares Buffalo típusú széket. Elsőre elég kényelmes (ennyi pénzért legyen is az), egy dologra lennék kíváncsi.
A mechanikája valahogy így néz ki:
Az elrendezésből arra gondolnék, hogy talán az ülőlap dőlésszöge is állítható, de nem találom, hogy hogyan. Van valakinek valami ötlete rá?
Köszi előre is! -
Rayyy
senior tag
Nézzétek csak a játékot... a fődíj széklet. Mármint... ööö... egy szék lett!
-
martin66
senior tag
Ahogy ígértem írok egy rövid szösszenetet az RH Logic 400-ról (1 hete használom). Jelenleg ideiglenesen így tudtam megoldani a home officet és még minimum 1,5 hónapig ezt akarja a cég. Ezért be kellett szereznem egy normális, ergonomikus széket és semmi esetre sem gémer székben gondolkodtam.
- A szék MSRP ára ennek a konfigurációnak: £1250, de én felújítottan vettem, ami annyit jelent, hogy kicserélték a huzatot és beolajozták.
- 10 év garancia.
- Nagyon stabil és minőségi.
- Kényelmes és a jövőhetet is be lehet állítani rajta. (Ezért vettem ezt)
- Semmi extra nincs a kinézetében, sőt unalmas is.
- Sikerült a 480 - 610 mm magasságú (gas steam) magasított széket venni, ezért a képen látható lábtartót (footrest) vennem kellett (pedig 185cm vagyok) amúgy ajánlom mindenkinek kényelmes, hogy nem műanyag (vissza is küldtem egyet, mert kényelmetlen volt, ami műanyag), hanem szivacsos. (Kensington® SoleMate™ Comfort Footrest with SmartFit® System. £45. 1 cég árulja Mo-n ott jó drága).A kicsit olcsóbb Herman Miller Aeron széken is gondolkodtam, de túl alacsonynak éreztem a háttámláját, ezért ezt a nagy háttámlásat vettem.
Ha bármi kérdésetek van szívesen válaszolok.
-
atee
őstag
válasz
magyarmark #3769 üzenetére
Ikea Markus. Ennél olcsóbban jobbat nem fogsz kapni.
Mivel ezt viszonylag egyszerű kipróbálni (Budapesten) akkor azt azért tedd meg előtte!Egy összefoglaló jó lenne, de ebben a témában nehéz az ajánlás. A sok eltérő méret és genetika miatt.
Max. a tapasztalatokat lehetne leírni egy egy gyakoribb modellről. Tartósság pl.
Vagy éppen mi a kerülendő mert tuti kacat!
Kezdődhetne mindjárt a Markussal mint legolcsóbb általánosan ajánlható jó választás :) -
magyarmark
csendes tag
Sziasztok!
Elég sokat ülök gép előtt, elkezdtem figyelni a tartásomra, és a jelenlegi székem egy kalap ....-t nem ér, olcsó cucc.
Kár hogy nincs összefoglaló. Szeretnék valami normális, "egészséges" széket, ami nincs értelmetlenül túlárazva csak mert "gamer".
(170cm, 80kg vagyok.)
Egyszer próbáltam egy drága széket, nem csak hogy kényelmetlen volt, de a hátpárnák miatt, csak jobban elősegítette ezt az egészségtelen, púpos tartást.
Tudnátok ajánlani valamit?
Árban tudom hogy el vannak szállva a székek, próbálnék olcsóbban venni egyett. -
norbert400
tag
Lenne meg egy kerdesem..Most is volt alkalmam kiprobalni par szeket egy random boltban es azt vettem eszre, hogy a halos szekek nagyon kenyelmetlenek. Olyan szempontbol, hogy a muanyag derektamasz egy ido utan elegge fajdalmas tud lenni, mig bor/mubor eseteben a finomabb anyag tompitja ezt az erzest.
Dragabb szovet szekeken is tapasztalhato hasonlo?
-
bullseye
addikt
válasz
kutyamutya #3759 üzenetére
Hát ha csak hobbiból kéne gamer szék, akkor amúgy sem érdemes. De ha az egészséged miatt, akkor érdemes lenne megkérdezni pontosan mi a terve arra az időszakra, amikor esetleg nem tudsz majd normálisan közlekedni (esetleg pénzt keresni), mert szétment a derekad/hátad ebben a cuki kis minihátlapos izében.
-
atee
őstag
válasz
Tsebacsi #3763 üzenetére
Az Icon 150Kg.-ig hitelesített.
Egyébként nagyjából 20k a különbség és ebben a kategóriában a legmagasabb minőséget kapod. Persze nem lesz rá 2 év garanciád ez igaz!
De a Noblechairs és a Secretlab székei talán a legjobbak most a gamer szék piacon! Ez ok lehet arra, hogy ne egy teljesen vak dologba menj bele 20k miatt. -
válasz
kutyamutya #3761 üzenetére
Az Epic ls Icon csak 120kg-ig hitelesített, így kiesik
Plusz drágák sajnos.
A harmadik nem az igazi, csak c megoldás, mert olcsóbb ezeknél.[link]
-
atee
őstag
válasz
-
válasz
Stílusérzéke van, de a funkcionalitásban már látok némi problémát
Én csak simán hülye vagyok és most 3 között örlődök, ez nagyon tetszik a Kring mellett, de nem tudom milyen széles az ülőfelület, félek csak 35cm körül van, és utána a 2 combszorítóval lesz 54cm környékén, míg a másik kvázi lapos és úgy 54 cm...
Tudom, járt utat járatlanért... De a Canyon-ra 2 év gari van, a Kringre csak 1. -
kutyamutya
csendes tag
válasz
kutyamutya #3758 üzenetére
Egyébként ő ezt választaná:
https://www.ikea.com/hu/hu/p/langfjaell-szek-gunnared-sszuerke-feher-s49252275/
várjunk csak....lehet hogy mégis ő választja ki helyettem, csak még nem jöttem rá? -
kutyamutya
csendes tag
-
Rayyy
senior tag
válasz
norbert400 #3754 üzenetére
Nem, az az üres rész semmit nem befolyásol az ülésben.
-
norbert400
tag
Hm, sejtettem hogy nem minden arany ami fénylik.
Az irodában a székem megfelelő. Az otthonival van már inkább probléma: [link]
Nyáron siralmas ülni rajta a szar műbor miatt, ráadásul az ülőrész mélysége túl hosszú..kényelmetlen nem tartja a gerincem...stb. ipari hulladék (számomra legalább is)A rugalmasság nekem nem kell. Csak érje el, hogy egyenesen üljek rajta és a mélysége legyen megfelelő + kényelem természetesen. "Pályakezdő" informatikus vagyok és otthon sokat szoktam képezni magam..emiatt sajnos elég sokat ülök a gép előtt, így szükségessé vált egy használhatóbb szék.
A wau2 esetében az az üres rész nem zavaró?:
-
Rayyy
senior tag
válasz
norbert400 #3751 üzenetére
A Spinelly háttámlája szerintem (igen, próbáltam a széket) bullshit. Van ez a videó, amiben első ránézésre az látszik, hogy ez mekkora profiság. Én kivettem belőle egy képkockát, amin tökéletesen látható, hogy ez a "gerinc anatómiáját lekövető" háttámla valójában egy darab kifeszített háló. A háttámla váza ránézésre hasonlít az emberi gerincre, de a hátad egy sima hálónak dől neki, ami csak a keretre van felfeszítve, egyéb alátámasztásod nincs! A képen az is látható, hogy a deréktámasz nagyon vékony, rugalmas műanyag, ami nincs hátulról megtámasztva, ergo olyan, mintha ott sem lenne. Érzésre is ilyen volt.
Ha valaki sokat nyúl hátra a székben ülve (biztos van ilyen munkakör, hogy egy irodában, az asztalnál ülve percenként széles mozdulattal hátra kell nyúlnod), annak lehet, hogy hasznos ez a rugalmasság.
Amúgy, ha jól emlékszem, akkor valakinek van innen a topikból Spinelly széke... gondolom ő mást mondana.
Ha már rugalmas háttámla, akkor a Wilkhahn székeit érdemes nézegetni, ott a tartás is megoldott és felsőbb minőségi kategória. Persze drágább. -
norbert400
tag
és maradva a márkánál..Merryfair spinális megvolt? Szerintem azzal találkozhattál az office plázában.
Hétfőn beugrok az officeba és a samurai s3 helyett a wau2 lesz a másik a spinális mellett amit kipróbálok vásárlás céljából. Ennél drágább árkategóriát már nem célzok meg. Max olcsóbbakba is beleülök még aminél állítható az ülőrész mélysége. Sajnos engem is elért a hátfájdalom. Már ott tartok, hogy zsinorban két koncertet már szenvedve tudok végigállni. Fiatalságom végnapjai ezek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bundle topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest