- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Latyaa
tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni. Nyilván széket szeretnék venni, amit részben játékra, nagyrészt viszont irodai munkára keresnék (8-10 óra). Tehát a széket hosszú távra venném. Olyan tapasztalatokra lennék kíváncsi, aki 180 cm körüli magassággal rendelkezik, emellett 115 kg körüli súlyú. A kondi miatt a hátam szélesebb, így ilyen széket keresnék olyan 70-80 ezer forint környékéig.
Tudtok esetleg javasolni olyat amit érdemes megnéznem? Nyilván mindenki másra esküszik, de eddig a Nitro Concepts székeket nézegettem, de olvastam hideget is meleget is(E200 és S300).
Köszönöm, ha szántok rám pár percet!
-
Land
veterán
Tegnap rengeteg cikket elolvastam. Többségük az irodai vs gamer szék kérdést taglalta.
Volt ahol egyértelműen a gamer nyert, volt ahol az irodai.
Főleg ott nyert a gamer, ahol
- kisebb összegért egy gamer szék sokkal több beállítási lehetőséget nyújt, mint egy olcsóbb sima "gagyibb" kinézetű irodai
- 3D és 4D karfa elég sok gamer széken van, míg irodaiban ez csak 60-70.000 Ft-tól jellemző
- jól jöhet a fekvő mód (360 fok), mely az irodaiban nincs benne
- az autós ülésekre emlékeztető forma kényelmes lehet
- mivel magas a háttámlájuk és fix a fejtámlájuk, így ezek jobbak lehetnek, mint amely irodai csak a hát középig ér és nem támasztja a fejet
- szebb, fiatalosabb dizájn
- van a gamerekben párna formájában állítható deréktámasz, illetve nyaktámaszAhol az irodai nyert (60-70.000 Ft felett):
- vélhetően tartósabb, jobb anyagok
- szövet+háló anyagok, így nyáron nem rohad bele az ember (PU bőrnél belerohadnék?)
- ergonómiailag jobb hátlap, külön mozgatható fejtámasz (ilyeneket nézek főleg)
- normálisan állítható deréktámasz-> sok gamer széknél panasz van a túl vastag deréktámasz párnára
- gamer székeknél ha rosszul választ az ember, a kagyló formájú ülés nyomhatja a combok szélét
- a gamer székeknél a szárnyas hátlap is nyomhatja a lapockákat
- több év garancia az irodairaTehát nehéz döntés lesz. El fogok menni az Office Plázába és megseggelek pár fejtartós irodai széket és pár gamer széket és kitalálom mi legyen, mert képek alapján nem fog kiderülni nekem mi a jó.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Cruzito76 #3094 üzenetére
Emagra X5 (utolsó oldal) És igen, irodabutik ezen is igazán javíthatna
(#3095) Land: párat próbáltam ezekből, az oklahoma, ami engem megfogott.
különbség egy gamer székkel szemben: ergonómia. az, hogy ezt a különbséget mikor fogja valaki fizikailag érezni nagyban függ az életviteltől (mozgás mennyisége, mennyi időt ül a székben) illetve az öröklött dolgokról. De alapvetően semmiképpen sem egészséges a full egyenes háttámla anatómiailag.
De lehetséges, hogy rosszul gondolom, nem vagyok orvos és nagyon sokan veszik a gamer székeket. (mondjuk a ledes ramokat is meg a sennheiser/skullcandy/beats füleseket
)
-
Land
veterán
Sziasztok!
Forgó szék dilemmában vagyok.
Gamer kategóriából a NOBLECHAIRS EPIC-re tettem a voksomat, melyet hardveraprón (80.000 Ft) a bolti árnál (120.000 Ft) jóval olcsóbban lehet beszerezni. Többekre ráírtam, akik ilyet használnak, illetve sok tesztet olvastam róla és mind dicsérték.
Azért én picit kutakodtam, hogy a kb 80.000 Ft-os keretemből milyen székek vannak nem gamer vonalon.
Az alábbiakat találtam, melyek közül néhányat TI is ismertek.
UNIQUE NEZ : 80.000 Ft
OKLAHOMA : 89.000 Ft
MIRO EXTRA: 85.000 Ft
OKLAHOMA SMART: 73.000 Ft
FORTE: 70.000 Ft
TUNE: 66.000 Ft
TASK: 65.000 FtAlzánál is vannak hasonlóak MOSH néven.
MOSH BS-X02: 73.000 Ft
MOSH BS-521: 69.000 FtEgyéb márkák:
MULTISED FRIEMD BZJ 383: 78.000 Ft
ANTARES ABOVE: 73.000 Ft
ANTARES Edge: 77.000 Ft
ANTARES Next: 58.000 Ft
Emagra X8 Yoga: 94.000 Ft (ára már húzós nekem)
Emagra X8 Home: 81.000 FtEzek pl miben lehetnek jobban az EPIC-nél? Most tekintsünk el attól, hogy gamer a kinézete (otthonra lenne). Kényelmesebbek, tovább bírják? Köszi!
-
Cruzito76
csendes tag
válasz
K1LLMy53Lf #3093 üzenetére
Köszönöm a hosszú értékelést!
Marcus nem is azért volt/van, mert abban az árban nem kapható más komoly szék. Ennyiért szerintem ajándék, sokan egy életen keresztül nem ülnek ilyen székben. De Marcus ment otthonra, most egy komolyabbat szeretnék a munkahelyre.Nálam is ez a 3 maradt a rostán, amiket írtál. Az Emagra X5-nél azt furcsállom, hogy sehol sincsenek méretadatok.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Cruzito76 #3092 üzenetére
Egy hellyel nem tudod lefedni, de 2vel igen
irodabutik+officeplaza
nekem a legjobban bevált székek: Merryfair Wau 2, Merryfair Spinelly, Emagra X5 (+1: Lexington)Wau-hoz én nagy darab vagyok, így nekem keskeny, lexington-t (most már így több "tapasztalattal") nem venném meg.. mivel tipikus kínai szék, ami annak ellenére, hogy minőségi, 1-2év alatt szinte kifutott termék lett, így cserealkatrész support nem tudom mennyire lesz hozzá pár év múlva, ha szükségessé válna.
egyébként pont emiatt választottam az emagra-t... bevallom spinelly jobb egy fokkal szerintem ergonómiában a nem fix hátának köszönhetően, de 3év vs 5év... ekkora összegnél nekem számít... igaz, mindkettő mögött nagy múltú cég van, így alkatrésszel nincs probléma. a döntő érv a gariidőn kívül számomra az x5 konfigurálhatósága volt. amit, ha a hazai forgalmazó hirdetne szvsz több eladása lenne. annak ellenére, hogy milyen régi a hazai, egyetlen, hivatalos disztribútor, érezhető, hogy családi vállalkozásból nőtt ki, és az üzleti dolgaik inkább felszedett, mintsem tanult. ezzel nem megsérteni/-bántani akarom őket, szimplán érezhetően nem igazi üzletemberek és csinálhatnák jobban is. persze gondolom bőven nagy a bevételük így is. de ez így "a margóra" kategóriaszerk.: markus-t én ~6-8percet próbáltam 1x, annyira sok nem maradt meg, csak az, h valóban nem rossz, de annyira nem fogott meg. mondjuk abban az ársávban nem tudnék magas támlásból jobbat mondani. oklahoma smart volt egy időben, ami baromi jó deal volt 50k-ért, de most már az is 72. Talán a samurai székekre emlékeztet egyébként, azokat is szeretik páran, engem nem fogtak meg (meg alapvetően magasak is, neked tuti nem lenne jó, max lábtámasszal, mivel én 177 vagyok)
-
Cruzito76
csendes tag
válasz
K1LLMy53Lf #3091 üzenetére
Igazad van, jogos!
Melyik helyet ajánlod, ahol mindkét említett szék megtalálható, és egyéb hasonlók?Illetve ha már említetted a top3-adat. Lehet tudni, kik a dobogósok?
Aktív széket, spinalist próbáltál már?
Scheuermannom van 20 éve, mellette ülőmunka, ettől nem tudok megszabadulni, úgy tűnik. A legjobb székem eddig a mostani Marcus, elégedett vagyok vele, de hazavittem otthonra, a céghez kellene egy lehetőleg még jobb. Alacsony vagyok, 165, 68 kg. -
Cruzito76
csendes tag
válasz
K1LLMy53Lf #3087 üzenetére
Köszi a véleményt!
Igazság szerint én is blikkre vennék, meggyőző ez a Spinelly. De igazad lehet abban, hogy egy 100+k-s széknél megérheti az a pesti út...
-
Land
veterán
Egyébként nem tudom memnyire szükséges az asztal csere. Ikeas Freddem van (elvileg jónak számít) és Markusom. Ezek együtt nekem kényelmetlenek. 2 hónapja be is gyulladt a vállam, ma megyek orvoshoz. A székhez magas az asztal és feszül a vállam. A széket cserélem. Remélem az új székkel be tudom állítani, hogy jól tartsam a vállamat és a lábam is leérjen... Létezne, hogy csak állítható magasságú asztal fog beválni?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Cruzito76 #3086 üzenetére
az egyik kollégám használja ~2-3hete, pont tegnap kérdeztem és azt mondta, hogy baromira bevált neki
a poén az egészben, hogy totál "vakon" vette meg... anno beszélgettünk róla, hogy akar széket venni, de nem találja az igazit és kérdezgetett, hogy én miket néztem (akkor még nem döntöttem el milyen széket rendelek). elmondtam neki, h 2 székre szűkítettem a dolgot: merryfair spinelly és emagra x5 zen (kis custom verzióban). aztán pár héttel később ismét keresett, hogy mi a helyet, mit választottam, elmondtam, hogy az emagra-t és ő pedig mondta, hogy neki meg tegnap érkezett meg a spinelly
szóval vakon belevágott és a tegnapi beszélgetés alapján nagyon nem bánta meg.Spinelly-vel egyébként ami gond lehet, hogyha nem érzed elég erőnek a deréktámasz részét, akkor nincs rá lehetőséged, hogy erősebbre állítsd (mélységállítás), max az ülésmélységgel tudsz játszani, de azt picit korlátozza a combhossz. illetve ha nagyon szörszálhasogató akarok lenni, akkor a karfa állíthatósága (nem 4d-s). engem ez spec hidegen hagy, mert nem ahsználom a karfát, de el tudom képzelni, hogy van, akinek ez kritikus pont lehet.
Nekem a spinelly-vel személy szerint ~1órás "tapasztalatom" van, amennyit ültem benne, de ez idő alatt imádtam, ezért is volt nehéz a döntés
párom is ült benne, szerinte is jó szék. (nekem egész konkrétan 250k-ig a top3ban van, de ez totál egyéni dolog, illetve nem volt alkalmam igzaán nagyágyú székeket személyesen kipróbálni, mint steelcase, hermann miller stb...de az ergohuman számomra egy vicc kategória)
nem tudom ezzel segítettem-e vagy épp fordítva, rontottam a helyzeten
de ahogy írni szoktam: ha van lehetőséged és játsz bp-en, akkor mindenképpen próbáld ki... annál biztosabb dolog nincs.
-
Cruzito76
csendes tag
Sziasztok!
Nyár van, ezért pang a fórum kissé?
A SPINELLY forgószék többször szóba került a fórumon, de konkrét használatról nem találtam tapasztalatot, véleményt.
Van, aki használja hosszabb ideje, és megosztaná a tapasztalatait?
-
Land
veterán
.
-
Land
veterán
Üdv!
Szeretnék venni állítható (nem kell elektromos mert az drága) magasságú irodai/számítógép asztalt. Hol érdemes szétnézni az IKEA-n kívül? Vannak még ajánlott helyek? -
Cruzito76
csendes tag
Sziasztok Srácok!
Elnézést kérek az enyhén "off"-ért.
Ikea SKARSTA állítható asztalt próbálta-e már valaki? Rákerestem, említés volt a fórumban, de konkrétan nem írta senki, hogy tesztelte volna.Köszönöm!
-
undercover
őstag
Üdv! 170-180 cm-es vagyok 80kg olyan 70k huf körül milyen széket tudnátok ajánlani?
Arozzi Mezzo V2-őt nézegettem meg a AKRACING Gaming.
De szívesen várom a tapasztalatokat, ötleteket.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
a kettő közöttbe kb minden belefér... komolyan... talán 1-2 steelcase nem
(vagy lehet azok is a felső határon)
ha visszaolvasol (kb utolsó 40-50hsz-t) akkor én ajánlottam párat (amiket én próbáltam, "ismerek" és nekem beváltak), de mindenképpen próbát javasolnék, ha meg tudod oldani (officeplaza, irodabutik) -
jcvd
tag
Sziasztok!
Kemény számítógépes melóra keresek egy kényelmes széket, de óvja is a gerincet/egészséget.
Elemzések alapján három széket találtam:
- Herman Miller Embody
- Herman Miller Aeron
- Ikea Markus
Az első kettő durva árban, az utóbbi állítólag korrekt budget szék.
Valaki tudna alternatívát ajánlani?
Várom válaszotokat!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
chewycl #3069 üzenetére
140e-ig elég sok ergonomikus szék van. nekem a wau2 a kedvencem pl. de spinelly is nagyon jó szék. a samurai-ok tuti magasak lennének neki (én 178cm vagy, és nekem magasak)
Szerintem officeplaza-nál is van opció a gázlift cseréjére (rövidebb gázlifttel kérni a széket), amennyiben magas lenne a legalacsonyabb pozícióban.
De az emagra székeknél tuti van ilyen opció. azokból én pl az x5-öket mondanám (én anno a erősített gázliftet kérdeztem, az +6k nettó az alaphoz képest)Mondjuk általában az asztal magassága adott (általában 72cm), így - amennyiben magas a szék - akkor lehet a lábtámasz jobb ötlet a helyes üléshez.
-
Yazre
csendes tag
Hali
Keresem a régi székem utódját kb 190 cm és 85 kg vagyok úgy kb 60k-at szánnék rá. (bár fogalmam sincs menyibe kerül 1 normális)
Milyen opciók vannak ebben az árban ?
Hardver aprón találtam Vertagear Racing Series P-Line (PL6000) 60-ért -
chewycl
tag
Sziasztok! Max 140e Ft-ig milyen széket tudnátok ajánlani egy 158cm-es és 50kg-os nõnek? Szín is valamennyire fontos lenne, fehér-szürke preferált. Elsõsorban irodai munkára kellene. Köszönöm a segítséget!
-
vepe
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #3067 üzenetére
Meglátjuk,
-
vepe
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #3065 üzenetére
Úgy voltam vele, hogy szerintem annyit kibír, mint a 100e-s székek. Kinézetre, ülőpárna vastagságra kb, mint az említett kategóriák. Ha meg hamar kiülődik, akkor legalább tudjuk, hogy ez nem jó választás.
Első benyomásra úgy gondolom strapabíró.
-
vepe
őstag
Ma megjött az AEROCOOL AERO 1 ALPHA szék.
Nagyon jó anyaghasználat, szépen feszül mindenhol az anyag.
Kényelmes ülő és hátfelület.Összerakni kb.15 perc, minden hely normálisan illeszkedik.
Igaz nincs összehasonlítási alapom, de szerintem ez az árához képest egy kiváló termék.
53.000 ft most is az egyik boltban. (kb.5 nap alatt kiszállították).
-
Imort
csendes tag
hali,
Akinek Ikeás Markus széke van, mi vele a tapasztalata a deréktámasztóval kapcsolatban?
Maga a szék tetszett és mások is ajánlották, de amikor az áruházban próbálgattam, inkább zavart a szivacs a derekamnál, minthogy kényelmes lett volna.köszi.
-
Laraxior
titán
válasz
GamerGears #3061 üzenetére
Ez volt az amit megvettem
hálistennek jól le van értékelve... megint -
Laraxior
titán
Nem tudjátok véletlenül, hogy a DXRacer székhez lehet-e kapni másik gázrugót, vagy hogy hívják azt ami állítja a magasságát. Állandóan leenged, kicserélném.
-
batagy
őstag
Köszönet.
A 79 cm nem olyan magas mint amire számítottam. Akkor tulajdonképpen álló munkára nem alkalmas.
Nekem a BEKANT teteje jelenleg 73 cm-en van, de még lehetne valszeg feljebb állítani.(#3056) Reggie0
Hát igen, ebben is van igazság. Akkor jó a BEKANT is. Max az asztallapja helyett lehetne ugyanolyan méretű, de vastagabb lapot rárakni, ha valaki nekiáll belefurkálni a tiplik lyukait. Nekem mondjuk csak a színe nem annyira tetszik (fehérre pácolt tölgy furnér), de az is csak azért mert túl hasonló a falam színéhez. -
Reggie0
félisten
En megneztem ikeaban mind a kettot. Hiaba van az IDASEN alul haromszog alakban tamasztva, a billegest, ha elofordul, nem a lab tove okozza, hanem a teleszkopos mechanika lotyog. Azon meg ez nem segit. Ezert valasztottam en is a BEKANT-ot, itthon osszerakva negyed annyira sem mozog, mint a kiallitott darab, gondolom azt mar szetnyuztak.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
igen, a szivacs rész is egy olyan dolog, amit ránézésre nem mondasz meg, hogy milyen minőségű. lehet valami alacsony sűrűségű, klasszikus szivacs, amely olcsó, nem tartja túl hosszan a formáját (jellemzően 1-2hónap alatt kiüli az ember), vagy lehet hideghabból vágott, megfelelő sűrűséggel rendelkező szivacsbetét, de akár melegen formára öntött szivacs is. És ezt próbakor, vagy akár felvágva a takaró szövetet nagy eséllyel nem fogod megmondani melyikről van szó sajnos.
De ugyanez igaz a szövetre is (akár mesh hálós, akár textil, akár műbör), vagy a fém lábcsillagra (ugyebár nagyon nem mindegy milyen eljárással készült, mennyire van megedzve az a fém stb), de minden egyes elemére a széknek. -
vepe
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #3049 üzenetére
Köszi a választ és neked is GAbre.
Végül is sikerült beszerezni egy utolsó darabot nagyon jó áron az Aerocool AERO 1 ALPHA-ból.
Meglátjuk milyen, majd véleményezem ha megkapom.
-
Reggie0
félisten
Tesoro Balance szekrol 0 oras tapasztalat:
- A komplett szek hatradoleset allito csavar/rugo kb. disznek van. Igazabol nem a dolest allitja, hanem, hogy billegjen vagy ne. De a szek sulypontja annyira elol van, hogy nem dol hatra, csak ha a hattamlat 45 foknal hatrebb hajtom. Amugy a szek dolese nevetsegesen kis tartomanyu, talan 5 fokos maximum. (nem a hattamla, azt lehet 180 fokig).
- A magassagallitas nevetsegesen kis tartomanyu. Nekem nem gond, mert pont atlagmagas vagyok, de azert tobbet vartam
- A hattamlat csak egy oldalon tartja az allitokar, a tuloldali rogzites szabdon fut. Ez idovel nem tudom mennyire lesz problema, de latom ez mas es dragabb szeknel is igy van.
- Nem nyikorog ha allitom vagy gurulgatok vele.
- Kenyelmes
- Az ulolapot es karfat seggbeallos csavarok rogzitik. nem erzodik belole semmi, de azert egy femlapott rakhattak volna fole
- A gazrugot vedo muanyag burkolat olyan szottyadek fillerbszo kivitelezesu, mintha tejfolos dobozt lyukasztottak volna ki tapetavagoval.
- A hattamlat tarto oldalso karokat takaro muanyagokat egy-egy a hattamla fele allo csavarral kell rogziteni, amik beleallnak/lyukasztjak a mubort, en be cse csavartam. Majd ragasztok a muanyagokba egy-egy magnest, hogy rogzitsem.
- A karfanak eleg nagy a holtjateka
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest