- OLED TV topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi haladó szinten
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
Kicsit nagyobb sebességnél, még a középkategóriások is szakadnak szanaszét, pár hónapja láttam egy frontális balesetet pályán, szembejövő gondolom nem vette észre, hogy felujitás miatt hirtelen már szembe is jönnek a szakaszon, nem lehet átmenni csak ugy előzni. Valami ujabb Hyundai volt szanaszét szakadt az egész, mintha valami papirjáték lenne, a masik auto meg egy nagyobb Audi volt, kb az eleje felfogta az egész ütközést, gondolom sértetlenül szálhattak ki belőle.
Ezek a sok csillagos töréstesztek 60km/h -mellett nem feltétlen real szituációkat tükröznek, könnyű jó értékelést kapni.
[ Szerkesztve ]
-
himpike
aktív tag
Én ritkán hagyok meg tápot a garancia lejárta után, szarjon be másnál (mondjuk mindennel ezt csinálom). Általában vagy kiveszem tesztelős tápnak otthonra, vagy építek valamit és távozik a háztól.
Itt jön képbe a garancia, ezerszer könnyebb eladni valamit amin még van jótállás mint amin már nincsen. A vevő a legrosszabb esetben cserét kap vagy az eszköz újkori árát.
25ezer Ft 5év gar != 50ezer Ft 10 év gar. -
veterán
Most a Seasonicnak egyébként van ez a népszerű B12 szériája, aminek bár jó a topológiája, de Ltec kondik vannak benne. Én ezért félek ettől. Amúgy ez is csak a nevében Seasonic, mert nem ők gyártják. Mint a Toyota autó, amiben francia motor van.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
tag
Sosem néztem ennek utána. Hírhedt kondik, az biztos. Ráguglizva képkeresésnél az első oldalon szerepel döglöttről kép, a normál találatok között már az első találat is a megbízhatatlanságról szól. Ennek nagyon jó áron kellett mennie, hogy bevállalják...
"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
tag
Hm. Ezek szerint leállhattak az OST márkájú kondik beszerzésével
Anno raklapszám vásároltam és javítottam Seasonic tápokat (SS-350ET jellemzően). Egyetlen alkatrész miatt állt meg az összes: egy OST márkájú kondenzátor volt a ludas. 2-3 év irodai üzem elegendő volt ezek halálához. A javítottak közül pár darabot a mai napig használok (7-8 éve, 24/7-ben)."Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
veterán
Egyébként a jelenlegi tudásommal már én sem vennék hiper-szuper tápot... Egy jobb minőségű bronz tápot megkapok 20-25k körül, amire már rá merem bízni a gépet, mert tele van védelemmel, ismert és jó hírnevű a gyártó, plusz kapok rá 5 év garit.
Megvettem 12 év garival a Primeot, még most múlt 1 éves, nyilván semmi baja nincs még, de emberi léptékkel 12 év nagyon hosszú idő és a számítástechnika nagyon gyorsan fejlődik, ki tudja, hogy 5 év múlva már milyen tápegységet kell majd használnunk?
Szerintem is marketing bullshit ez a 12 év.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
veterán
válasz GlitterJohan #34 üzenetére
Nekem Prime TX650 van és semmi CW. Nem értem, mi CW-zett, a táp, vagy a VGA?
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
veterán
Persze, csak mostanában, amit bohóckodnak az ATX 3.0-val nem tudni, hogy mennyire hosszútávú beruházás egy tápegység? Mi van az ATX12VO tápokkal? Jönni fog ez asztali PC-re is, vagy csak munkaállomásokon és szervereken marad?
[ Szerkesztve ]
-
Sz.L.
aktív tag
válasz Feketelaszlo #39 üzenetére
Elhanyagolható, s szinte biztos, hogy a vásárló is jobban jár, ha mondjuk a normál 3/5 év garanciás tápegységet veszi sokkal olcsóbban, a megtakarított pénzt pedig fialtatja és a garancia lejárta után mindig vesz egy új tápot.
Általában ezért veszek 3/5 évre FSP tápot. Szerintem, ár-érték arányban jobb, mint a Seasonic.
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
D55
aktív tag
Látom mi a téma épp, két dolgot tudok hozzáfűzni:
- Annak idején személyesen 2db "sárga" (narancs) matricás Codegen tápot is láttam néhány éves korukban egész közelről megsemmisülni, az egyik robbant, a másik csak füstölt.
- Ellenben hallottam olyat, hogy a legelején tényleg voltak köztük jók, CSAKHOGY azokban állítólag még valamilyen FSP bél volt. Típusszám alapján ha jól emlékszem könnyen megkülönböztethetők voltak.+ volt Delta beles Chieftec-em (GPS AA), 8 év nyúzás után néha csattogott benne valami, mintha valami ívkisülés lett volna... De működött végig! Aztán láttam benne egy púpos kondit, kicseréltem és lehúzott újabb 5 évet gond nélkül
-
Fred23
nagyúr
Lehet, hogy elmegy majd addig, de az még nem bizonyított. És sajnos az a tapasztalatom, hogy rengeteg új hardver nem bírja a kiképzést, de más eszközök se. Mintha direkt úgy terveznék őket, hogy gari idő +1 hét után végük is legyen.
Bizakodásra ad okot, ha legalább a gari 12 év. Akkor azért a 12 év +1 hét már jónak számít.
-
Graphics
Jómunkásember
Codegen se jobb.
Az összehasonlítást se értem, hogy a Seasonic Vertex szerinted nem fog addig menni....
Szerk. Persze, hogy jó tàp egy Delta.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Fred23
nagyúr
Mivel retrózok, és van itthon perpill 15 gépem, kénytelen vagyok a tápokra is figyelni valamennyire. Tényleg nincsenek nagy igényeim, viszont még tuningolni is szoktam a régi gépeim, szóval teljesen szar tápokat nem választhatok. A tapasztalatom pedig az, hogy a sárga matricás Codegenből nálam eddig még egy sem pusztult meg.
Van egy láda tápom, úgy 20 darab, ami javításra vár -általában kondicsere, és már jók is megint-, viszont sárga matricás Codegen nincs köztük, azokból az összes működőképes, még kondikat se kellett cserélni.
Az Akyga úgy általában szar. Linkelted is, mikor írtam róla a véleményem.
Fő gépemben most egy 10+ éves Delta van, az mondjuk sokak szerint jó táp.
Codegen kapcsán még annyit, hogy ami esetleg sokaknál okozhat problémát: a 12V-os ágon általában kicsivel a 12V alatt marad, az 5V-os ágon meg kicsivel az 5V fölött. Ez mai konfigoknál, ahol erős 12V kell, valós probléma, de például egy Athlon Thunderbird esetén meg kicsit se probléma, sőt. Az még főként az 5V-os ágat eszi.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
A sárga matricás mitől jó? ez egy szakmai fórum.
A tápegység nem bizalommal működik... Hagyjuk is, vegyen az aki kalandozni akar ilyet.
Neked az Akyga is jó.
Örülök, hogy írtál BIOSt ( uefi-t) , de ez csak szerencsejáték volt.Tehát Anyudnál nem szállt el, és így jó tàp lett... Frankó,hogy ez a szakmaiság PH-n
Van topicja, jó olvasgatast.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
Nem tudom hogyan lehetne egy random fos Codegent hasonlítani ehhez. ( Az újságpapíron a szöveg jól jellemző a technikai színvonalat.
Az ok meg rendkívül egyszerű.
A Codegen hatásfoka, a beépített alkatrészek minősége okán idő előtt tönkremegy, kiszárad, bizonyos esetekben fel"robban", volt talán olyan is, akit majdnem agyonvágott, mert a remek tervezés során a házra volt vezetve a 230V... ( Ezt a képet majd később megkeresem, rendes pusztítást okozott..
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Miért, a Codegen szerinted jó volt?
Egy rakás szar volt belül... Oké, akkor még "terhelés" se volt, ha véletlen kapott egy erősebb VGA-t meg is bicsaklott.. Nulla védelem...
Nem divat volt fikázni, hanem tény volt, hogy semmire való táp...
Ha nem vagy benne a tápok világában nincs ezzel gond, de azért a két végletet akarod egymáshoz hasonlítani.Tisztában vagy a Codegen minőségével, szóval nem is értelek. Meg alapvetően a hulladék tápokat is ismered.
Nekem 10+ éves Seasonic is van itthon, és hidd el bírja.
Egy ilyen Vertex tápban nem gagyi alkatrészekkel találkozol.Mi alapján gondolod, hogy ez nem fogja tovább bírni, mint a "remek" Codegen? Milyen jellegű szakmai tapasztalatokra építed ezt az állításod?
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Kedvelem a márkát, és derék is ez a 12 év gari, de azért nem biztos, hogy tovább bírják majd ezek a tápok, mint egy-egy ős Codegen (amiket sokáig divat volt fikázni).
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dragon3000 #26 üzenetére
#26 Dragon3000: Igazad van, de olyan nem volt, csak 1000-es, akkor hirtelen mikor a vétel történt. Illetve szempont volt, hogy az új 16-as VGA csati is legyen rajta gyárilag, ami ezen volt csak akkoriban (idén január). Amúgy, igen, a következő CPU tuti "sima" i7-es lesz vagy annak Amd megfelelője!
#24 Geri Bátyó:
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Feketelaszlo
senior tag
A garancia nem arra szól, hogy 12 évig nem fog meghibásodni a termék, hanem arra, hogy ha mégis, akkor a Seasonic kárpótol érte*, ha kiszeded a cuccot és megfelelsz a garanciafeltételeknek. De hát ha erre kerül a sor az már koránt sem lesz gondtalan használat - ezzel a kényelmi faktorral a rossz üzletkötők szoktak érvelni, a dolognak valójában csak az anyagi oldalát kell vizsgálni. Ami valóban történik az olyan, mint ha a termék árába építenének egy biztosítást az anyagi kárra. Jelenleg olcsóbb az, ha ezt a további "biztosítást" amit ezekkel a hosszú garanciaidős termékkel árulnak nem kéred, helyette azonos műszaki tartalmú, de rövidebb garancia miatt olcsóbb eszközt vásárolsz, s az árkülönbözetből magad fedezed a hibalehetőség ellen.
Pl. vállalati ügyfelek egyáltalán nem kajálják be ezt a hosszú garancia dolgot és teljesen hidegen hagyja őket, hogy hány évet írnak a dobozra, ők nem ezzel próbálják megfogni a support minőségét.*a kárpótlás módját ő dönti el - ahogy azt mások megjegyezték kifutott termék helyett lehet, hogy olyat kapsz, ami jobb modernebb, de az is lehet, hogy olyat ami neked nem szimpatikus, de legalábbis bizonytalan, nincs ráhatásod, míg ha elraksz x forintot a párnacihába abból majd te tudod eldönteni, hogy milyen csereterméket vásárolsz
**a garanciafeltételek fondorlatos jogásznyelven írják, ami ellen átlag user könnyen veszít, egy cég sem hagyja jóvá a garanciaigények 100%-át[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
nagyúr
Ezt tudom, nem is értem miért linkelted ide be, de akkor sem ez alapjáén fogsz tápot alá tervezni, hanem a max fogyasztása alapján.
Proci fogyasztásmérést mindig valami prime95, vagy hasonló dolgokkal nézik
Ez miatt említettem meg, hogy sok tesztben már mérnek játék alatt is fogyasztást, így nem csak prime és a többi szarral.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Dragon3000 #47 üzenetére
Játék közben még alacsonyabb is a fogyasztás, mint vegyes programos átlag.
@Gave: Ha nem nagyon terheled, akkor nem lesz gond, a problémájuk az, hogy a nagy fogyasztású videokártyáknál terhelés alatt fellépő power spike-okat nem szereti, akár már 70-80%os terhelésnél is képes lekapcsolni.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
nagyúr
Elég sok tesztben van már fogyasztásmérés játék közben is. Attól, hogy általános használat mellett nem fogyaszt annyit az intel, attól még úgy kell megválogatni a tápot, hogy a max terhelést is bírja elvégre lehet olyan felhasználás, amikor szépen elmegy a pl2 értékig, ami az i9-nél oc nélkül 250W, de ahhoz sem kell jelenleg még 1000W-os táp.
-
Sinesol
veterán
Tesztekben, mesterséges terhelés mellett esznek sokat a cpu-k, valós felhasználásban meg ritka ha 50% felé mész velük. Proci fogyasztásmérést mindig valami prime95, vagy hasonló dolgokkal nézik, aminek jó ha a felét eléri normál felhasználás, játék mellett. Vga esetében is régen furmark-ot néztek, aminek játék közben még csak közelében sem járt egy vga sem. Persze van helyzet ahol munkában sokat eszik a cpu, mert tényleg nagy terhelés van rajta, de ott meg nem túl esélyes, hogy közben a vga is 100%-on megy.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
válasz Dragon3000 #22 üzenetére
+1
Nekem is tobb hdd van a gepben csak nekem egy 3080Ti es egy 650-es tap tarsasagaban.
Tokeletesen teszi a dolgat."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Sinesol
veterán
"maradnék a CWT beles tápoknál, ha drága tápra ruházok be"
A Seasonic-nál tul sok a meglepetés a jobb cuccaiknál is, miközben a CWT magasabb kategóriás darabjai szinte mindig tesztgyőztesek. Egyébként a CWT-nek konkrét designjai vannak, amikből lehet választani, esetleg minimálisan módositanak rajta, nem csak ugy gyartanak barmit, amit kérnek tőlük.
Seasonic nálam az utóbbi években eléggé leirta magát, ha nyugati tech kell, akkor inkább FSP-t vennék, az sem tökéletes, de legalább nincs úgy túlárazva, mint a Seasonic. De az arany középút a Corsair-t, ugy nyugati céget is támogathatsz, miközben megkapod a top kinai tech-et is.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
A Focus sorozat fiaskója, meg a döglődő, coil whine-os passziv tápjuk miatt kicsit megkopott a nevük, gondolom próbálnak valamit visszahozni. Szép a 12 év, de én inkább maradnék a CWT beles tápoknál, ha drága tápra ruházok be, ott ritkák a meglepetések.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Feketelaszlo #39 üzenetére
Jobban jár?
Miért és mivel?
Vesz egy tápot 12 évig gondtalan, nem kell kiszedni a cuccot.
Az meg milyen, hogy "normál táp"?
-
Feketelaszlo
senior tag
Nem.
Hosszan leírhatnám a garancia természetét, de a lényeg, hogy a gyártó ilyenkor egy nettó jelenérték számítást készít arra vonatkozóan, hogy mennyibe kerül neki az ma, hogy a 11., 12. x.-ik évben is y% valószínűséggel keletkezik neki majd z költsége. A lényeg, hogy a jelenlegi emelkedő kamatkörnyezetben ez az érték egyre kisebb lesz - magyarán a +2 év garanciának a 10 után kb. akkora értéke lehet, mint egy szebb csomagolásnak vagy kicsit több kábelnek. Elhanyagolható, s szinte biztos, hogy a vásárló is jobban jár, ha mondjuk a normál 3/5 év garanciás tápegységet veszi sokkal olcsóbban, a megtakarított pénzt pedig fialtatja és a garancia lejárta után mindig vesz egy új tápot.
-
-
***ANDRÁS***
aktív tag
Legjobb tápok a piacon, mindenképp megéri megvenni hosszú távra!
Hiába 10 vagy 12 év garancia, a legtöbb magyar boltban 3 és 5 évre redukálódik, de volt már 1 év garival is. Körbe kell nézni a piacon, hol adják 10 év garival, pl ha jól rémlik, az Óázis computer vagy alza. -
GlitterJohan
csendes tag
Én többször megszívtam a Titanium Prime sorozattal, egyszerűen akkora csalódás a márka. Nekem mindegyik Coil Whine-olt. Akkor még megvolt a Platinum Seasonic és jé az semmi Coil Whine ugyan azzal a géppel. Két Titanium Seasonic meg ciripel mint állat. Aztán bújtam a külföldi fórumokat sokat és sokan szívnak a Titanium Prime sorozattal, semmi garancia ha megveszed a csúcsot, hogy nem szart kapsz. A hazai boltok szerint meg nem garanciális probléma, csak elállni tudsz a vásárlástól két héten belül.
-
Kelori
tag
Így kell hosszútávra berendezkedni a piacon a rövidtávú haszonlesés helyett, bizalmat építeni a vásárlók felé, és még egyben a környezetet is védeni.
Igaz hogy a seasonic tápok drágábbak mint az átlag, de egyre többen látják be hogy megéri.Sok-sok évre le van tudva róla a gond szóval neked is jó, a gyártónak is jó mert így rengeteg a visszatérő vásárlójuk, és a környezetnek is jó hogy végre van egy cég amelyiknél a mérnököknek nem az van kiadva utászba hogy hitvány szart gyártsanak ami éppcsak túléli a szánalmas 3 év garanciát a tervezett elavulással, majd utána mehet a szemétbe a sok értékes nemesfémmel meg még működő alkatrészekkel a belében.
if it ain't broke, don't fix it
-
sfefe
addikt
Amúgy meg nem értem...azon rugózni ki miért vesz 1000es tápot.... vicc...
Miért vesz vki mercit mikor a Trabant is elvisz....vagy a BKV... Sajnáljátok vagy mi ..ezt soha nem értettem...Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
ricsip
addikt
Főleg mivel HDD-nként terheléscsúcsban ha felvesz max 10W-ot, amúgy idle 6W környékén mennek, ha meg leáll a forgás akkor talán 0,5W-t vesz fel standby-ban. Ahhoz nem kell a kilowatt-os táp.
-
-
Dragon3000
nagyúr
Ha játék a cél, akkor amd esetében a 7800x3d, intel esetében i7 k-s megoldás bőven elég és egyik sem fogyaszt többet, mint a jelenlegi cpu-d. Szerintem ez a kategória nem is fog. Kártyák esetében a jelenlegi kártyám is 350W-ot kér, játékok alkalmával, a 4090 max fogyasztása 450W, így az a 100W plusz is beleférne és még mindig nem lenne maxon a jelenlegi tápom és nem hiszem, hogy rövid időn belül drasztikusan növekedne a fogyasztás, ezért is írtam, hogy az 1000W nem indokolt, szerintem 850W-os megoldással is bőven el lettél volna a következő cseréig.
-
himpike
aktív tag
válasz Geri Bátyó #24 üzenetére
50% terhelésig jó szokott lenni a veszteség. Engem meg az vezetett hogy a szervizek mindig tele vannak olcsó tápos gépekkel. Ami olcsó az sokszor olcsó, ami drága az egyszer drága.
Elé rakom a túlfesz védőt és jóidő.... -
Geri Bátyó
addikt
-
tibaimp
nagyúr
A mai CPU-k is annyit esznek, mint az állat, akár melyik oldalt nézem + VGA (lassan csere érett, de megvárom a 4xxx Super felhozatalt)...sok HDD, jobb a békesség. Én így szeretem, főleg magamnak .
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz Geri Bátyó #20 üzenetére
A jövőre nézve, 10 év! Lehet nyerek a lottón, és veszek egy RTX6090-est
Komolyra fordítva a szót, jövőtállóság, ill. én mindig túlbiztosítom magam ilyen téren is. Sok HDD-t használok, sok SSD-t, nem akarok gondot.
-
tibaimp
nagyúr
válasz BioNiCMaN #16 üzenetére
Én is Seasonic-ot akartam venni először, de ez az FSP HydroG PRO 1000W Gold olyan áron volt, hogy mondom ez jó lesz.
Amúgy igen, nekem is volt annó FSP Bluestorm tápom, nem ment tönkre, de olvastam róla, hogy egy kifejezetten szar széria volt. Ki is lett dobva nem sokára, utána jöttek sorba nálam a Cooler Master tápok.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Geri Bátyó
addikt
Egy focus plus platinum 550-et gariztatnom kellett, de amúgy hibátlan volt az is és a csere is. Az ott egy rossz helyen lévő kondi, amit a kábel csatlakozásakor persze jól össze is törtem.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Geri Bátyó
addikt
+ Feketelaszlo
Én egy Corsair pendrive-ot gariztattam 5 év után (72 hónap, tehát 6 év volt a gari) Az egy 32 GB-os USB2-es GTX volt. Kaptam cserébe egy USB3-as 64GB-os GT-t. Gyanítom, hogy a Seasonic is így járna el. Adna valamit az aktuális kínálatból, ami nem rosszabb, legfeljebb jobb és modernebb.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
BioNiCMaN
addikt
Anno még az ezredforduló környékén volt valami szar tápom, megadta magét, vitte a fél konfigot, szerencsére villámkárra benyelte a biztosító. Utána váltottam FSP Bluestormra, megadta magát fél éven belül, cserébe nem vitt magával semmit. Akkor vettem egy Seasonic beles 520-as Corsairt, ha jól emlékszem 7 év garral, azt 620-as Seasonic-ra cseréltem (lehet, hogy maradtam volna a Corsair-nél, de elkezdett nem csak a Seasonic-kal gyártatni) ennek is már 7 éve.
[ Szerkesztve ]
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
tibaimp
nagyúr
Én FSP Gold-ot vettem, direkt 10 év garral, mert eddig 5 év garos CM Bronz tápjaim voltak, amiket 5 éven belül cseréltem is le. Ez most, a tervek szerint, marad 10 évig, utána csere.
Nekem egyszer volt olyan, mikor táphibából szállt a gép (az volt a szerencsém, hogy nagy része garis volt még és nem látszott a túláram miatt égés, vagy hasonló és így cserélték jó résztét), többet nem lesz...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Feketelaszlo #8 üzenetére
Nem vagy túl negatív.?
-
himpike
aktív tag
35 év számtek tapasztalat szervízben, számtalan ügyfél plusz jómagam - zéró probléma garanciális időn belül a modulárisoknál, pár probléma az olcsóbb példányoknál jellemzően áramszünet utáni túláram miatt(vidéken gyakori az áramszünet és sokaknál nincs védelem) de más hardware sose károsodott. Coil whine fel sem merült soha, semelyiknél. Ha normál terhelés alatt is fennáll a gond az garanciás témakör, ha az eladó leszarja vissza a gyártóhoz megfelelő prooffal. A kisker nyilván nem tud kezdeni semmit azzal ha teszt okéval visszadobja a forgalmazó(gyártói véleményt persze soha nem csatol) de ha úgyse használod tovább léphetsz a gyártó felé. Nekem meglepően kellemes tapasztalataim vannak szinte minden gyártóval bármilyen témakörben. Persze minden gyártónál van hibás darab de sok esetben külső tényező miatt következik be mint pl a csodálatos magyar közművek minőségi szolgáltatása.
-
M0ng00se
őstag
4 eves seasonic focus plus platinum 550w brutal coil whine
9 eves xfx ts550w bronze csendV6
-
pandras83
őstag
-
.mf
veterán
"Ez inkább csak marketing, akinek bedöglik 10 évesen szinte biztos vesz másikat, mert közben valami fejlesztést kitalálnak ami miatt érdemes."
2006-ban vett Seasonic tápom 3 konfigot kiszolgált, pár évvel ezelőttig kiválóan működött, szerintem még ma is menne, csak már ritkán kapcsolom be azt a gépet. Azalatt az idő alatt a hatásfok növekedésén kívül forradalmi újítás nem volt, már ami számomra lényeges volt, és még a mai konfigokkal is simán működne. Az ATX3.0 is gondolom sokáig velünk lesz még, tehát simán lehet, hogy egy mostani Seasonic táp is ilyen hosszú "karriert" fut be.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Feketelaszlo
senior tag
Azon túl, hogy nekem sem tűnik túl életszerűnek, hogy valaki a 11. évben kezdeményezzen garanciális ügyintézést, a plomba/minőségbiztosítás matrica ragasztója is szépen lebomlik az évtizedek alatt a meleg környezetben. Márpedig ha az eltűnik vagy rossz állapotú akkor a garancia sem él.
-
kromatika
veterán
Le a kalappal Seasonic.
-
őstag
Ezért egy nagy respect jár a cégnek.
izé
-
Ez inkább csak marketing, akinek bedöglik 10 évesen szinte biztos vesz másikat, mert közben valami fejlesztést kitalálnak ami miatt érdemes.
Seasonic ettől függetlenül csúcsmárka, nekem is valami 2010 körüli 300W-os példány megy még mindig, már hatvanszor le akartam cserélni, csak a lustaság erősebb volt.Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
Semplar
őstag
👍
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
BioNiCMaN
addikt
Seasonic 😍
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
PSti
tag
Nagyon derék!
-
Graphics
Jómunkásember
Elég jó vállalás, a tápra hosszú távra ruház be az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Xbox Series X|S
- OLED TV topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Peugeot, Citroën topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Assassin's Creed: Origins
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest